Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 305

Tema: 2+ - tko ne daje kravlje mlijeko?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj polfezna prvotno napisa
    U pravu si, ne postoji ni jedno istrazivanje koje dokazuje da mlecni proizvodi pogoduju stvaranju sluzi. U pitanju su samo teorije koje kao pocetnu ideju verovatno imaju kinesku medicinu.
    Definitivno postoji veliki broj ljudi kod kojih se konzumacijom mleka pojacava stvaranje sluzi. Zapadnoevropska medicina to ne moze da dokaze ali to ne znaci da je ta tvrdnja netacna.
    svaki alergolog će preporučiti izbjegavanje mlijeka i mliječnih prerađevina, posebno alergičnima na pelud u proljeće/jesen

a gle čuda, to su "zapadnoeuropsko" educirani liječnici...
    fuj, sigurno ih potkupljuje bio industrija

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maria71, drago mi je da je djelovalo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i meni, mjesec dana imam zdravo dijete

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj magriz, ja stvarno ne kuzim zasto se ti ljutis. meni nitko od lijecnika nije predlozio da djetetu ne dajem mlijeko. da bar jest, Andrija bi puno manje bolovao.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

postoji bio proizvodnja
    samo kemijska industrija je toliko jaka da je uvjerila ne samo građane nego i seljake da bez kemije nema ploda

kod mene raste bio-vrt
    nekidan sam jela bio-samoniki-špinat
    okus mu je fenomenalan, za razliku od onog kojeg sam kupovala na tržnici

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    cuj magriz, ja stvarno ne kuzim zasto se ti ljutis. meni nitko od lijecnika nije predlozio da djetetu ne dajem mlijeko. da bar jest, Andrija bi puno manje bolovao.

ljutim se na mit kako je sve štetno osim bio uzgojene hrane, i naravno makrobiotike i eventualno vegetarijanstva...

već sam napisala, postoje ljudi kojima mlijeko smeta, i oni kojima ne smeta.

meni je davno moja liječnica preporučila da u sezoni peludi izbjegavam mlijeko i mliječne proizvode (sir, jogurt), baš radi smanjenja zgušnjavanja sluzi i oticanja sluznice...

žao mi je što ti nisi imala prije takvu informaciju, ali to je nešto što se već dugo zna, i iskustveno je potvrđeno

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    postoji bio proizvodnja
    samo kemijska industrija je toliko jaka da je uvjerila ne samo građane nego i seljake da bez kemije nema ploda

kod mene raste bio-vrt
    odakle bio uzgajivaćima sjeme?
    pritom ne mislim na samonikle plodove te na obitelji koji imaju svoj mali vrt...

mislim na masovni bio uzgoj... koliko je izoliran od vanjskih utjecaja, prometnica, kakva je bazična kvaliteta (zagađenost) zemlje, gdje i kako je sakupljeno sjeme?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ja mislim da marku smeta mlijeko , a nekom drugom možda ne i isto mislim da nema univerzalnog odgoja ni univerzalne prehrane ...

a to da ću očito morati i neke stvari sama isprobavati i istraživati i to stoji.....

ali jednako tako ću saslušati i liječnika i iskusnu mamu u koju imam povjerenja

moj je odabir kome poklanjam povjerenje konkretno tu na forumu i u RL

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.totalportal.hr/article.php?article_id=160864

bio uzgoj i eko uzgoj jesu najzdraviji, to ti je činjenica

klasični kemijski uzgoj je pun pesticida, hebricida, umjetnih gnjojiva i da ne nabrajam

eko i bio nisu "oznake" za vegetarijance, ja sam mesožder
    postoji i meso iz eko uzgoja

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...366&highlight=

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

http://www.totalportal.hr/article.php?article_id=160864

bio uzgoj i eko uzgoj jesu najzdraviji, to ti je činjenica

klasični kemijski uzgoj je pun pesticida, hebricida, umjetnih gnjojiva i da ne nabrajam

eko i bio nisu "oznake" za vegetarijance, ja sam mesožder
    postoji i meso iz eko uzgoja

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...366&highlight=
    draga, reci mi nešto što ne znam, molim te...

gdje postoji komercijalni bio uzgoj? isplativ da opslužuje prodavaonice zdravom hranom...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

postoji bio proizvodnja
    pa postoji, kako da ne postoji...

to toliko hvaljeno rižino i zobeno mlijeko zapakirano u tetrapak i odloženo na polici u dućanu. ne mora biti čak niti na hladnom. da ga na polici držiš godinama, ništa mu ne bi bilo....vjerojatno je iznimno zdravo i u njemu nema nikakvih konzervansa
    i zašto se to uopće zove mlijekom?

a tek ona organska čokolada. zamisli, ipak nije bila TAKO organska kad su u njoj pronašli benzopiren. benzopiren inače još možeš naći u ispušnim plinovima dizela :shock:
    a tu čokoladu je u Hrvatsku uvozila nitko drugi do renomirana tvrtka koja prodaje samo BIO i BIO.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    izbjegavam mlijeko i mliječne proizvode (sir, jogurt), baš radi smanjenja zgušnjavanja sluzi i oticanja sluznice...
    Ja ovo znam iz knjiga "What to expect..." koje nisu najnovije (mislim kraj osamdesetih), u Americi su praktički bestseler i naslanjaju se na preporuke američkih pedijatara i zapadnjačka istraživanja (napominjem ipak da sam autorice doživjela kao osobe širokih pogleda).

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i fakat si se svezala tog bio uzgoja...

jel ti znaš da je radioaktivnost iz 340 dosad bačenih atomskih bombi već nekoliko puta obišla zemljinu atmosferu.

i da tvoja zemlja može biti najorganskija moguća, ali nema baš neke velike vajde...

moja svekrva ima svoj bio vrt na koji je jako ponosna, ali krško joj se nalazi na 5 km zračne udaljenosti.

koliko trubite o liječničko-farmaceutskom lobiju, zamislite tek nuklearni lobi i što oni sve rade a mi ne znamo? koliko puta ze dogodi mali zaheb u nuklearki i mi ga udišemo punim plućima?

a vi o mliječnim proteinima

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

postoji bio proizvodnja

kod mene raste bio-vrt
    odakle bio uzgajivaćima sjeme?
    pritom ne mislim na samonikle plodove te na obitelji koji imaju svoj mali vrt...

mislim na masovni bio uzgoj... koliko je izoliran od vanjskih utjecaja, prometnica, kakva je bazična kvaliteta (zagađenost) zemlje, gdje i kako je sakupljeno sjeme?
    postoji homeopatija za tlo, djeluje i protiv teškog zagađenja tzla od umjetnih gnjojiva, dokazano
    zove se biodinamički uzgoj, no prekopmliciran je za objasniti, bitno je da djeluje, začetnik je Rudolf Steiner

u svjetu postoji mreža ljudi koja čuva staro sjeme, orginale, jer su svjesni prijetnje od "poboljšanih" hibrida koji prvenstveno služe da seljak mora kupiti svake god. sjeme , koja korist ako kupi samo 1x

biljke ko biljke, postoje uzgajivači bio sjemena od bio biljaka
    bio sjeme je od biljke kod koje nisu korištene kemikalije u rastu

nije to ništa komplicirano, samo ne smiješ koristiti kemiju

štetan utjecaj promnetnica se rješava gustom živicom, visokim stablima ...

umjetna gnjojiva, otrovi -pesticidi , hebricidi , sve šta uđe u zemlju ulazi i u biljku ... i tko to jede?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    i
    i da tvoja zemlja može biti najorganskija moguća, ali nema baš neke velike vajde...

moja svekrva ima svoj bio vrt na koji je jako ponosna, ali krško joj se nalazi na 5 km zračne udaljenosti.
    dale imamo "radioaktivnu zemlju, e pa ja radije biram bio uzgoj nego li kemijski , barem sam izbacila kemijske otrove iz biljaka, ako ne mogu globalno zagađenje .. jer taj zrak i dišem
    spoji zagađen zrak+zagađena zemlja i šta dobivaš?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ali, i u napitke od žitarica, isto se dodaju konzervansi, umj arome (vanilija, čokolada), a u "bio " porijeklo žitarica (riža, zob, a pogotovo soja) sumnjam i nitko me neće uvjeriti da su bio...
    ....
    postajem alergičn na mahanje "zdravom" hranom, glorificiranje soje, smeđeg šećera i integralne riže, te pljuvanje po mlijeku, bijelom šećeru, bijelom brašnu, soli...
    Žena zna znanje

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i

dale imamo "radioaktivnu zemlju, e pa ja radije biram bio uzgoj nego li kemijski , barem sam izbacila kemijske otrove iz biljaka, ako ne mogu globalno zagađenje .. jer taj zrak i dišem
    vidi, MGrubi, ne dobiješ ništa.

isto kao što ništa ne dobiješ iz svog bio uzgoja.

osim vlastitog zadovoljstva.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

postoji homeopatija za tlo, djeluje i protiv teškog zagađenja tzla od umjetnih gnjojiva, dokazano
    zove se biodinamički uzgoj, no prekopmliciran je za objasniti, bitno je da djeluje, začetnik je Rudolf Steiner

u svjetu postoji mreža ljudi koja čuva staro sjeme, orginale, jer su svjesni prijetnje od "poboljšanih" hibrida koji prvenstveno služe da seljak mora kupiti svake god. sjeme , koja korist ako kupi samo 1x

biljke ko biljke, postoje uzgajivači bio sjemena od bio biljaka
    bio sjeme je od biljke kod koje nisu korištene kemikalije u rastu

nije to ništa komplicirano, samo ne smiješ koristiti kemiju

štetan utjecaj promnetnica se rješava gustom živicom, visokim stablima ...

umjetna gnjojiva, otrovi -pesticidi , hebricidi , sve šta uđe u zemlju ulazi i u biljku ... i tko to jede?
    davno, davno, za diplomski sam utvrđivala količinu olova i kadmija u mrkvici ovisno o udaljenosti od prometnice

na 4km od autoputa, količina olova je bila >dozvoljene, a kadmija tek nešto ispod ...

o svemu ostalom što si napričala, ne želim više trošiti puno riječi... izlišno je gubiti vrijeme... postoje puno bolji načini zabave...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to toliko hvaljeno rižino i zobeno mlijeko zapakirano u tetrapak i odloženo na polici u dućanu. ne mora biti čak niti na hladnom. da ga na polici držiš godinama, ništa mu ne bi bilo....vjerojatno je iznimno zdravo i u njemu nema nikakvih konzervansa
    i zašto se to uopće zove mlijekom?

a tek ona organska čokolada. zamisli, ipak nije bila TAKO organska kad su u njoj pronašli benzopiren. benzopiren inače još možeš naći u ispušnim plinovima dizela :shock:
    a tu čokoladu je u Hrvatsku uvozila nitko drugi do renomirana tvrtka koja prodaje samo BIO i BIO.
    ja ta mlijeka ne hvalim, niti ih smatram mlijekom, oni su mi u rangu "prirodnih" trajnih sokova

kontaminacija se može desiti i u proizvodnji čokse, ne samo i u proizvodnji kakaa
    problem kod prerađevina je upravo u tome na koji dio se oznaka "bio" odnosi

bio i bio može uvesti svašta, treba gledati markicu

no kao što rekoh, za prerađevine se treba znati zakonske definicije bio oznake
    kod povrča , voča, žitarica , mesa ta oznaka označava upravo ono što je bitno: pravo porijeklo - nema kemije

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i

kako ne dobijem ništa? ili ti ne znaš matematiku
    ja lišim svoje tijelo kemije od pesticida, hebricida i umjetnog gnjojiva!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

[quote="MGrubi"]

problem kod prerađevina je upravo u tome na koji dio se oznaka "bio" odnosi

bio i bio može uvesti svašta, treba gledati markicu
    ah, ORGANSKA ČOKOLADA, nije organski kakao u neorganskoj čokoladi.

i BiB uvoze valjda samo toliko hvaljeni bio, ili bolje rečeno "bio".

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i

kako ne dobijem ništa? ili ti ne znaš matematiku
    ja lišim svoje tijelo kemije od pesticida, hebricida i umjetnog gnjojiva!
    pa ne mogu se pohvaliti matematičkom stručnošću ali ti mogu reći da zaista dobivaš vlastito zadovoljstvo.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, Luna je, po svom dobrom starom običaju otvorila "postrojavajući topic" , a vi ste uspjele doći do biodinamičkog uzgoja povrća i nečijeg poznavanja matematike...

Molim da se držite teme, a to je kravlje mlijeko, ako previše zabrazdite off topic ili se krenete vrijeđati ključam vas (možete se obračunati u bio blatu i li onom kaljuža vulgaris, kako vam drago )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tema topica je o NE davanju kravljeg mlijeka
    a ne o davanju

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sad bih mogla još svašta napisati, ali neću premda je južina...
    Šteta.
    U kratkim trenucima tvoje "ljutnje" ja sam nešto naučila, a nešto utvrdila. Samo ti piši, pliz.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    sad bih mogla još svašta napisati, ali neću premda je južina...
    Šteta.
    U kratkim trenucima tvoje "ljutnje" ja sam nešto naučila, a nešto utvrdila. Samo ti piši, pliz.

zapravo sam htjela reci:
    ali, i u napitke od žitarica, isto se dodaju konzervansi, umj arome (vanilija, čokolada), a u "bio " porijeklo žitarica (riža, zob, a pogotovo soja) sumnjam i nitko me neće uvjeriti da su bio
    (isto kao što me nitko neće uvjeriti u "bio" mavrovićeve proizvode, no to je već OT)
    o ovome sam ja razmisljala kad sam vidjela koliko mlijeka pije.
    kako ne znam cime su sve te krave tretirane, ne znam ni cime je tretirana riza, zob, itd. zitarice od kojih se radi mlijeko.
    posto je izbacila jogurt, a smatram da u rizinom i zobenom mlijeku nema nikakvih nutritivnih sastojaka, da je u rangu vode (ne zelim kupovati i ne padam na extra ovog i onog u mlijeku), pomirila sam se sa nekim cinjenicama (jedna od njih je da dokle god doji da nece piti kravlje) i dala djetetu kravlje mlijeko koje toliko trazi.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam isto kao Marta i Maria ukinula mlijeko i mliječne proizvode sebi i ukućanima. Alergiju na pelud više nemam a Mia kad se prehladi nema sluzi u nosu kao prije, a prehlade traju par dana.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sladjana, banaliziras utjecaj kravljeg mlijeka na nase organizme.
    Pa znas i sama L. slucaj.
    A, evo, od nedavno sam opet morala u njegovoj prehrani uvest restrikciju kravljeg mlijeka (u vrticu - hvala tetata da imaju razumijevanja) jer je pored tvrde (mislim normalne) stolice poceo kakit bijelu kao mlijecnu pjenu :?
    Sada treba proc neki period da vidim jel to doista bio uzrok, al vec mi instinkt, a i iskustvo govori da jest.
    Fakat sam dosta iscitala o kravljem mlijeku danasnjice, a i iskusila kako nam mlijeko (napominjem mlijeko, ne mlijecne preradjevine) nije donijelo nista dobrog.
    A MM od kad vise ne pije casu mlijeka za veceru, ima manje napadaje alergije i ne hrce po noci.
    Pa hajd sad ti uzimaj mlijeko zdravo za gotovo.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

btw. (malo offtopic) - Lea, potpis sam ti tek sada otkrila - jako dobro!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ne vidim problem u kravljem mlijeku.
    I Janko ga pije, Iva naravno ne još jer je premala.
    Ne mislim da je kravlje mlijeko samo za telad je krava daje mlijeko i kada nema teladi, znaći ne mora biti trudna (bređa), roditi (oteliti se ) da bi dobila mlijeko. Ako se jedu sirevi, jogurti i slično, zakaj onda ne bi i kravlje mlijeko. Onda je i sir za tele jer je od krave.
    I uopće ne kužim s čime bih ja djetetu trebala praviti npr. čokolino nego s mlijekom. I da, moje dijete jede čokolino, ne znam ni kaj bi u tome trebalo biti tak strašno :/ . I ja sam ga jela do nedavno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana.m, nisi bila na satu kad se pricalo o kravama, priznaj!

krave ne daju mlijeko same od sebe.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo malo zatupljujuće edukacije iz ulice Sezam.

Molim, obratite pažnju na pjesmu Hey, cow, I see you now

Kao, krava stvara mlijeko za tele, ali budući da ga stvara puno više nego teletu treba, dva puta dnevno je treba pomusti.

Vjerujem da je u mljekarskoj industriji tele vrlo rano izbačeno iz priče jer tamo gdje ide, mlijeko mu više ne treba.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako osobno mislim da kravlje mlijeko i mlijeko bilo kojeg drugog sisavca JEST za njegovo mladunce iskljucivo, najveci problem u kravljem mlijeku vidim u tome da se forsira koliko je zdravo (a nije bas toliko zdravo) i sto se forsira da se toliki dio nase prehrane mora bazirati na njemu (bar 1/2 litre mlijeka ili mlijecnih proizvoda dnevno).
    Drugo, danasnje je mlijeko vecinom toliko tretirano antibioticima i tko zna cime sve ne, da vjerujem da je poprilicno stetno. A i jako puno ljudi (i djece) ga ne tolerira, a to se priznaje (od vecine lijecnika) nego samo u krajnje ekstremnim reakcijama netolerancije.

Sto se tice te upitne nutritivne dobrobiti mlijeka, fermentirani mlijecni proizvodi su prihvatljiviji jer su probavljiviji, cini mi se, a i manje su tretirani antibioticima.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Sladjana, banaliziras utjecaj kravljeg mlijeka na nase organizme.
    Pa znas i sama L. slucaj.
    Ja nisam pričala o pojedincima koji su alergični ili intolerantni na mlijeko.

U to ne ulazim.

Moja djeca vole mlijeko, paše im i stoga je nama mlijeko OK.

Ali kad se krene o općoj štetnosti kravljeg, a uzdizanju zobenog ili rižinog "mlijeka" na pijedestal, onda možda po tvom mišljenju "banaliziram", no to je samo reakcija na "bio" ovo ili "bio" ono koje se proteže kroz ovaj topic.

A od toga ništa nije bio. I to je moj point. Ljudi jedu toliko mnogo štetnijih prehrambenih proizvoda od mlijeka, ali o tome nitko ni riječi.

Ali valjda je sad "trendi" biti kontra mlijeka.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ubijte me, ali ja ne znam kakva korist od zobenog i rižinog "mlijeka"?
    Zar nije korisnije piti vodu ili neki biljni čaj?

Riža kao riža, dovoljno što je zastupljena u prehrani, zob... recimo isto, no napitci koji se dobiju od te dvije namirnice? Čemu to?
    Dobro, i bez kravljeg mlijeka se može, ali ono je korisno bar utoliko što možeš s njim skuhati ukusni pšenični i kukuruzni griz, radiš špinat, razne juhe, služi za spravljanje jogurta, sireva, namaza...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa korist ti je u tome što ako ne želiš piti kravlje mlijeko zobeno i rižino mlijeko su neka kao zamjena - u smislu okusa, ne nutritivnom.
    Npr. ukusno je jesti pahuljice ili palentu sa zobenim ili rižinim mlijekom, dobra su za napraviti kolače itd.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Adio Mare dobro si rekla. Bolje je piti vodu ili neki biljni čaj.
    Nikakve koristi ni od kravljeg mlijeka. Već su cure navele razloge.
    Samo ljudi teško mjenjaju navike, a kad to učine zamjene ih novim navikama: "Ne pijem mlijeko od krave, nego zobeno."
    I to treba ograničiti.
    Bolje je jesti cjelovite žitarice u jutarnjoj kaši, no ja se osobno toga zasitim i dođe mi da nekad jedem i corn flakes, a tu je mlijeko nužno.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ljudi jedu toliko mnogo štetnijih prehrambenih proizvoda od mlijeka, ali o tome nitko ni riječi.
    Možemo početi. Otvori topic.
    Ja bi i za ostalo imala materijala.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Ljudi jedu toliko mnogo štetnijih prehrambenih proizvoda od mlijeka, ali o tome nitko ni riječi.
    Možemo početi. Otvori topic.
    Ja bi i za ostalo imala materijala.
    Samo dajte, rado bih ju pratila. :smile:

U pravu si, Lea, u prvi mah mi se čini da bih umrla od gladi da izbacim kravlje mlijeko, kako ja, tako i djeca, ali ako nije nitko od vas ...
    Međutim, nemam razloga za to. Nikome ne šteti, a svima nam, zapravo, olakšava svakodnevno spravljanje obroka.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ana.m, nisi bila na satu kad se pricalo o kravama, priznaj!
    Priznajem da nemam pojma o kravama. Mislila sam i da one koje nemaju mladunce daju mlijeko. :? .
    Volim kravlje mlijeko i nemrem da ga nemam doma. Trošimo ga dosta. Ne, ne mislim da je nešto ekstra zdravo pa ga zato pijemo već jednstavno je zastupljeno za sve i svašta. Kolači, razna lina, gris, pire krumpir, špinat, pudinzi, palačinke i da ne nabrajam. Znam da postoje alternative, ali ne hvala. Meni je ovak baš fino.
    :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ubijte me, ali ja ne znam kakva korist od zobenog i rižinog "mlijeka"?
    Zar nije korisnije piti vodu ili neki biljni čaj?

Riža kao riža, dovoljno što je zastupljena u prehrani, zob... recimo isto, no napitci koji se dobiju od te dvije namirnice? Čemu to?
    ...
    x

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Mislila sam i da one koje nemaju mladunce daju mlijeko. :? .
    sve su one imale mladunče, no ono nam je poznato kao: teleći medaljoni sa umakom od gljiva, kotleti, šniceli, zagrebački, bečki ...

te krave su dokaz da laktacija ne prestaje sve dok se mlijeko izdaja / siše/ muze

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

te krave su dokaz da laktacija ne prestaje sve dok se mlijeko izdaja / siše/ muze
    I dokaz da ponuda ovisi o potražnji. Što se više muze/sisa/izdaja, više se stvara.

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Sto se tice te upitne nutritivne dobrobiti mlijeka, fermentirani mlijecni proizvodi su prihvatljiviji jer su probavljiviji, cini mi se, a i manje su tretirani antibioticima.
    Na žalost, moram te razuvjeriti. Rade se od istog mlijeka, ako ih ima u svježem mlijeku, ima ih i u fermentiranom.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nikakve koristi ni od kravljeg mlijeka.
    Kako za koga. Neki narodi se hrane gotovo pa isključivo mlijekom i mlječnim proizvodima, i spadaju među najdugoživuće po prosječnoj duljini životnog vijeka.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zar nisu najdugovjecniji Japanci?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zar nisu najdugovjecniji Japanci?
    Jesu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Na žalost, moram te razuvjeriti. Rade se od istog mlijeka, ako ih ima u svježem mlijeku, ima ih i u fermentiranom.
    Nisam proucavala temu nego pratila jednu davnu raspravu ovdje o tome da se jogurt ne bi mogao napraviti da je bas mlijeko od kojeg se radi pretrpano svime cime je i mlijeko namijenjeno picu. Jer bi antibiotici pobili sve kulture koje se koriste za raznorazne fermentirane mlijecne proizvode (jogurte, acidofile, kefire) prije nego bi doslo do reakcije.
    Ako sam popusila foru, proslijedila sam je dalje.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da ali im se daje hormon rasta od čega im se proizvodi mlijeko u ogromnim količinama.
    Hvala na takvom siru.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I to još GMO. Proizveden na nedovoljno ispitan način čije su posljedice zabrinjavajuće.

Evo pa čitajte:

http://radicalelement.info/2006/09/25/uvod-u-gmo/

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da ali im se daje hormon rasta od čega im se proizvodi mlijeko u ogromnim količinama.
    Hvala na takvom siru.
    U Hrv i Eu je zabranjeno davanje hormona rasta stoci.
    Na proizvodnju mlijeka ionako ne utječe taj hormon nego prolaktin.

Japanci, da
    Kavkažani su im blizu, žive na kefiru.

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •