Da..i ja...baš sam čitala neki dan tražeći u sastavu onaj fini slatki okus, ali od šećera niti "š"....Lutonjica prvotno napisa
![]()
Da..i ja...baš sam čitala neki dan tražeći u sastavu onaj fini slatki okus, ali od šećera niti "š"....Lutonjica prvotno napisa
![]()
imam jedno pitanje za vas koje ne dajete kravlje mlijeko svojoj djeci (ne mislim ni ja prije 2. god), da li pazite bas na svaku namirnicu koja sadrzi mlijeko da ne dajete?
..recimo, sto s mlijekom u kolacima (ne mislim sada da mi dijete jede slatko, cisto pitam ako se zaleti ikada uzeti komadic kolaca koje je napravila baka ili ja..) da li mu onda i to odbijate dati ili mu ipak dopustite da i to pojede?
Drage moje mame neznam koliko ste upoznate,al danas sve više i više djece ima osteoporozu,znam šta sad mislite da sam smiješna.Al dao bog da je tako i da se ja sa vama šalim.Jako puno djece boluje od osteoporoze,ZBOG ČEGA zbog nedovoljnog unosa mlijeka i to kravljeg.Moje prijateljice curica od 12 g ima najgori oblik osteporoze koji ima jako dugo samo ga navrijeme nisu otkrili,neću vam pisat kako je to dijete jer nemogu strašno se osjećam.U grlu me guši jer danas je došlo neko novo doba istina i ja sam pila kao dijete rižino mlijeko al danas ga nemogu gledat,al kravlje nas je othranilo sve i nemojte reć da nije taman je prije 300 godina bilo koječega,a jelo se i pilo kravlji proizvodi nije bilo bolesne djece al pogledajte danas neznam tko nam je stavio te bubice u uho molim vas da čujem vaše komentare.
pa kalcija se moze naci u solidnom kolicinama i u namirnicama koje nisu kravlje mlijeko.
nije mi sad toliko stvar u samom mlijeku, i ja sam ga pila kao klinka, malo me brinu te sve sile hormona rasta i antibiotici koji se daju kravama u ovo doba masovne proizvodnje..
andjeli, zasto onda osteoporoze prakticki nema u istocnoj aziji, gdje uopce ne piju kravlje mlijeko (ni djeca ni odrasli)?
zasto je onda osteoporoza jako cesta upravo u americi koja, ako se ne varam, ima najvecu potrosnju kravljeg mlijeka po osobi?
ja sinu dajem kravlje mlijeko od njegove druge godine, i sama ga ponekad pijem, ali gledam ga kao svaku drugu namirnicu i definitivno ne pazim da svaki dan popije odredjeni broj dcl mlijeka.
ja sam počela od 11og mj davati jogurt (kupovni) i skutu i sir od kravljeg mlijeka (domaće), ali čisto mlijeko izbjegavam (dala sam tek da proba). Mislim da dobije kalcija na taj način, a i iz povrća, i više nego dovoljno.
Možda uvedem kasnije više mlijeka, ali po mogućnosti domaćeg.
Tko kaže da osteoperoze nema u Aziji ima i to je postala proširena na sve kontinente ne samo kod nas,nešto mora biti razlog,ja bi stvarno htjela znati.Moja prijateljica koja živi u Milanu i studirala je medicinu i sad naravno radi kao znanstvenik, radila je istraživanje vezano baš za te koštane bolesti kod djece.Nisam mogla vjerovati koliko je djece bolesno,mojOJ curicI sa 3 g dijagnosticiran reumatski iuvenilni atritis.Išla mi je pomoći misleć eto kao bit će mi lakše ako znam da u svijetu jako puno djece sa koštanim oboljenjima.Ima ih i u A MERICI AL VOLJELA BI ZNATI OTKUD,KOJI JE RAZLOG DA DJECA IMAJU BOLEST STARI LJUDI.Felix prvotno napisa
Osteoporoze doista najmanje ima u Aziji i to bas u onom istocnom dijelu, tj. Indokini i Kini, gdje se kravlje mlijeko uopce ne konzumira. Tko zna, mozda ju i uzrokuje bas pretjerano konzumiranje kravljag "mlijeka"... Ako se ta bljakasta bijela tekucina nakon sto prodje Sodomu i Gomoru prerade uopce jos moze tako zvati...
razlog osteoporoze po najnovijim istraživanjima(o kojima se ne govori javno) nije nedostatan unos mljiječnih proizvoda već prtjeran unos hrane na bazi šećera i škroba-isti je razlog i za sve više karijesa-šećer i bijelo brašno odlično"ispiru" kalcij iz kostiju i zubiju.Dodajmo uz to premalo kretanja,toksine iz okoline...i eto....
Mejra's mommy prvotno napisa
Evo kvotam sebe. Vi koje sutate mlijeko a jedete sireve jogurte i te bi vam zabranila, jer ipat to je sacuvaj Boze od krave...![]()
![]()
Big deal, mlijeko. PUF...imam drugih briga...
dajte, ne zezajte, kaj tu podižete topice lune rocco, ja se poveselila da se vratila, kad ono vi podigle topic, a ja splasnula k'o balon!
najte mi to radit!
Evo čitam ovo i trusim pola litre kravljeg mlijeka.
U našoj obitelji izgleda vlada neka ovisnost o tome; deda je pio barem 1,5l dnevno, baka u '86. godini svaki dan počinje i završava s mlijekom, kao i sva koljena na dolje.Ja čim ujutro otvorim oči pomislim na mlijeko. I moje dijete ga voli, iako mu je glavno, narafski, ono iz cice. Kravlje je počeo piti sa 15 mjeseci, jogurt i sir sa cca 10. Istina da ni mlijeko nije što je nekad bilo i da bih mu voljela ponuditi ono toplo ispod krave što se još pjeni, ali što se može.
Možda imam i predrasude, ali nikad nisam otišla u trgovin kupiti rižino, sojino ili zobeno mlijeko; čudno mi zvuči mlijeko od nečeg što čak nema ni cice.![]()
Ovo si tako dobro napisala. Slažem se u potpunosti.Elinor prvotno napisa
zasto tolika hajka na mliko
sve se nesto pogospodili pa mliko od soje pa od rize i sta sve ne a sta smo mi pili kad smo bili mali i sta nam sada fali :shock: :shock: :shock: :shock:
inace bi se to trebalo zvati napitak od rize/zobi. drink. ne milk. ali valjda mlijeko bolje zvuci![]()
mislim da nije neka hajka na mlijeko, nego samo da nije bas tako urnebesno zdravo kak se reklamira. tko zna, mozda kad smo mi bili klinci krave nisu filali hormonima rasta i antibioticima, pa je i mlijeko bilo zdravije..
Fali nam , fali...vidjet češ kada prođeš 50.-tuksena prvotno napisa
![]()
mikka, imaš apsolutno pravo....to nije rižino/sojino/zobeno mlijeko...mi ga tako prevodimo iako na ambalažama uredno piše soya drink, rice drink........dakle, i oni sami upućuju na to kako ne bi trebala biti zamjena mlijeku...več čisto kao piće tijekom dana....svakako, ne treba isključiti vodu...najzdravije piće..uz to je važno ustvrditi i kakvu vodu...ipak, bolje vodu nego sok....![]()
evo jedan zgodan tekst o tome koliko je mlijeko zdravo i zapravo "bogato" kalcijem!
obratite pažnju na tablicu pri dnu...curly mama prvotno napisa
ja sam u jednoj knjizi o alergijama pročitala (sad ću prepričati) da nije problem u konzumiranju kravljeg mlijeka kao takvog, kad bi se konzumiralo svježe kravlje mlijeko neprokuhano, uz uvijet da je ta krava zdrava i čista i mlijeko nije prepuno bakterija i drugih potencijalnih izvora zaraze jer je takvo mlijeko puno enzima koji pomažu probavljanju istog, i sveg ostalog što se gubi prokuhavanjem pa iza tog masovnom proizvodnjom. moja sestra mi je svojedobno pričala što su im na faksu objašnjavali koji se sve antibiotici i ostale gadosti stavljaju u mlijeko kako bi imalo određen rok trajanja...
da se razumijemo, ja obožavam mlijeko i mliječne proizvode ali sam ih unatoč mojoj ovisnosti o njima posve izbacila jer nje moje dijete evidentno alergično (ili intolerantno, još ne znamo u kojoj mjeri) na njih i svaki put kad bih prekršila tu nemliječnu dijetu bi se osuo i imao sekret u nosu. sad sam čista (baš kao ovisnici na liječenju ispada!) posve 4 tjedna i on je zaista super. nadam se da će ga to proći s vremenom, ali mu ipak mlijeko ispod jedno godine i pol neću ni pokušavati dati. trudit ću se dojiti i izdajati za sve potrebe. a ja.. ja patim za kiselim mlijekom, ali trpim, jedva sam pronašla zamjenu koja mi nije preodurna a to je zobeno 'mljeko' i zobena zamjena za vrhnje za kuhanje. soju ni pod razno ne želim koristiti.
ne pijem kravlje mlijeko, ne šećerim pića i konzumiram što manje brašna, ali zato trusim rižino,. zobeno, sojino mlijeko iz dm-a i jaaako su mi fina... kao i sušeno voće, a sirovo ljeti... a da mi je još malo više novaca pa da kupim hektar zemlje i sama uzgajam ono što jedem...snovi, pusti snovi...
![]()
Pročitala sam sve od početka, ali teško je zaista biti pametan i znati što je ispravno. Svojoj dvogodišnjakinji još uvijek dajem adaptirano, a obično mlijeko u kolačima, palačinkama i našoj "odrasloj" hrani.
Čemu hajka na kravlje mlijeko?! Na čemu su othranjeni naše bake,djedovi,očevi,majke?! Moj djed je doživio 93gd a kravlje mlijeko mu je bila glavna namirnica. Kada gledam danas situaciju oko sebe ja ću biti sretna ako doživim 70-u! Ja svojoj L. nisam davala kravlje mlijeko do 1 godine kao uostalom ni citruse ni jaje a nakon toga stvarno ne vidim razlog zašto dijeca ne bi počela konzumirati kravlje mlijeko kao i ostale namirnice.
ne znam jel hajka, ali kravlje mlijeko i proizvodi od istog su recimo dosta puni hormona (kojima pumpaju krave da proizvode vise) i antibiotika. meni je to visak. a osim toga ljudi su navodno jedina vrsta koja pije mlijeko neke druge zivotinje i to kad vise nisu u razvoju. inace originalno je kravlje mlijeko napravljeno za telad a ne za ljude.
cula sam i citala o brojnim prednostima ishrane bez proizvoda od km ( i bez mesa, uostalom), i cine mi se potpuno logicnima. ali na svakom je da odluci za sebe, naravno.
ajde,molim vas, nemojte stalno pljuvat po tom KRAVLJEM MLIJEKU.
netko ga daje svojoj dijeci,netko ne. ja ga dajem jer mi mali nije više prihvačao adaptirano. ok mu je.
pila sam ga puno i u trudnoći i dok sam dojila.
pila sam ga od svojih 3mj starosti i ŽIVA SAM. :D
topik je otvoren za one koji svojim dvogodišnjacima još uvijek ne daju kravlje mlijeko.
mislim da je naslov dovoljno eksplicitan i da nema potrebe dolaziti ovamo ako nemate nekakav konstruktivan komentar.
jest, djedovi su nam odrasli na kravljem mlijeku i doživjeli duboku starost (ok, moj je umro sa 43, ali se nadam da su vaši imali više sreće), ali nisu živjeli ni u približno istoj sizuaciji u kakvoj mi živimo danas.
takvi komentari nisu nimalo konstruktivni.
ok. pošteno. onda.pošto nemam konstruktivan komentar,neću se više javljati. ispričavam se na svom iznešenom mišljenju.
oprosti, ali ovo nije iznošenje mišljenja.ninika prvotno napisa
ovo je provokacija koja apsolutno ne "pije vodu".
i ja sam sa dva mjeseca jela bananu, grožđe i med sa udrobljenim keksom.
i živa sam.
čak sam i zdrava.
dokle?
ne zna se.
ma koja provokacija?!
samo velim da svatko ima pravo odabrati da li će svojoj djeci davati kravlje mlijeko ili neće.
i da po onima koji daju netreba pluvati ili se zgražati nad njima. jel tako?
"dokle? " pitaš?
nadam se još minimalno 100 godina.
ok. ja ovdje završavam.![]()
ej, ninika, pa naravno da svatko ima pravo mišljenja, sve pet. po meni je tužno što se stvari mijenjaju na loše u prehrambenoj industriji, što mislim da nas lažu, truju, bla bla, no i ja pijem jogurt, jedem sir...
ne moraš odmah bježati![]()
ok, moram se ispraviti, ne mislim da nas svi truju i lažu, mislim da samo ima jako loših proizvoda na tržištuivy prvotno napisa
nisam čitala topik jer ja svojima dajem (kćeri od 13 mjeseci, sinu od 18), pa ne znam pljuje li se.ninika prvotno napisa
ali, mene to ni ne dira: to je moj izbor i moja odluka.
ali su dragocjene informacije koje se mogu pročitati i hvala svima koji su se potrudili pružiti nam ih.
peace!![]()
ne bježim nego ne mislim ostajati na forumu gdje me se napada zbog nečeg jer se netko s tim ne slaže a upravo to doma radi. stvarno me se napada bez veze i nema potrebe da se svađam i tako branim svoje mišljenje. stoga,bolje da se maknem.
nitko te ne napada, ni najmanje.
ali izjava "pa šta mi fali" je totalno deplasirana.
ako malo prošetaš po svome životu, vidjet ćeš da je prije bila gomila tih "pa šta mi fali" stvari, ali našoj djeci želimo bolje.
nismo imali sjedalice.
nismo imali skafandere.
nismo imali hranilice.
nismo bili dojeni.
nismo imali marame, slingove...
nismo imali... koješta što naša djeca imaju.
i nama ništa "ne fali", ali želimo da našoj djeci bude još bolje.
pa u tom smislu neki ljudi istražuju koliko je kravlje mlijeko štetno.
ako ih podržavaš u tome, pridruži im se.
ako ne, otvori topic u kojem ćeš hvaliti kravlje mlijeko.
i svi mirni.
Tvoj djed je vjerojatno imao doma kravu koja je pasla travu. To mlijeko i ovo današnje iz tetrapaka je neusporedivo. Mislim da ovo prvo uopće nije problematično, ali danas nema puno onih koji ga mogu nabaviti.XENA prvotno napisa
sjedalicu - NARAVNO imamo
skafander - imamo,ali ko da i nemamo(a imala ga i moja mama za meme)
hranilicu - imamo,ali ko da i nemamo
dojili - kratko
marame i slingove - nemamo
i sad zbog većine navedenog ispada da ne volim svoje dijete i da mu ne želim najbolje..
neću otvarati topic,samo ponavljam - pljuvanje je suvišno. bolje da mi dijete pije to mlijeko nego nikakvo.
ma ninka nemoj tako uzimat stvari srcu, svi se mi trudimo svojoj djeci omogućit najbolje moguće. Znanost napreduje i danas znamo puno više nego u vrijeme kad smo mi rasli, na namam je dali ćemo se educirati, istraživati... ili slušati priče mama, baka... Sagledaj obje strane i odlući šta je bolje za tebe i tvoje dijete!
ok, ti si odlučila biti tvrdoglava (inače bi shvatila da sam ja navela primjere koji su mi prvi pali na pamet i govorila generalno, a ne samo o tebi).ninika prvotno napisa
kao što bi shvatila da ništa od ovoga nema veze s ljubavlju prema djetetu.
ali sad stvarno..
ja sam educirana - JESAM.
nisam dala svom djetetu k.mlijeko jer je to baka rekla ili jer mu želim loše ili jer se ne želim educirati.
pozdravljam vas..
vidim,nema smisla jer je sad ovo već previše "pohvala"
ti si se našla uvrijeđena, a jesi li pročitala cijeli topic?ninika prvotno napisa
ivy, pusti...
pa da, pusti..
s nekim vašim savjetima ste mi STVARNO PUNO pomogle i hvala vam svima na tome,ali, to kravlje mlijeko je tema kod koje mislim da malo pretjerujete,zato sam se uključila.
pa i ja mislim da pretjeruju.
ako pročitaš cijeli topic, vidjet ćeš koliko smo se prepucavale (pogotovo gorespomenuta i ja)
ali sve argumentirano i sa pružanjem nekakvih informacija.
i bez "i ja sam pa mi niš ne fali".
sve je u načinu...![]()
pardon, ivy i ja smo se "klale" na zobenom mlijeku
ah, zlopamtilo!
Da ta tvrdnja stoji, ali danas živimo u svijetu gdje je 90% namirnica koje konzumiramo iz "tetrapaka" pa ćak i ona hrana na ćijoj deklaraciji piše da je zdrava hrana. Teško je danas biti pametan, svaki roditelj želi najbolje svome dijetetu..Sirius Black prvotno napisa