Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: pala sam

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno pala sam

Pala sam u 16. tjednu trudnoće na guzu. Silazila sam niz stepenice, oskliznula se i ...truc... Bebi, hvala Bogu, nije bilo ništa( jer sam odmah išla kod gine. ). Najprije me jedno 15 dana jako bolila trtična kost, pa sam to odležala.
    Sad sam u 31. tjednu i još uvijek , ako duže sjedim(15 min.) na istom mjestu, jako me počne boljeti,i teško se ustajem. Zanima me ima li tko takav problem i kako da si olakšam muke, i hoće li to proći???? :?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda ta bol koju sad osjećaš nije od pada nego samo normalna bol koja se osjeti pred kraj trudnoće. beba svojom težinom vrši pritisak na kralježnicu pa može utrnuti kad sjediš.

nakon poroda bi se u roku nekoliko tjedana sve trebalo normalizirati.
    ukoliko te bude i dalje jako boljelo probaj raditi neke vježbe u konzultaciji s fizijatrom. meni su trebale, a nakon njih sam se preporodila.

inače možeš raditi i neke vježbe za trudnice na lopti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam pala u trudnoći, ali sam pala na trticu - i to poprilično jako. Bol sam osjećala dugo, a osobito nakon dugog sjedenja (ili ako bi opet :/ pala na trticu) - kod mene se to događalo i nekoliko puta .
    Vježbe pomažu

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam jednom pala u trudnoći .
    zavrtilo mi se, pao tlak ili što već, izgubila svijest na sekundu i pala. rukama na pod i to pred bankom. sva sreća što sam onako ošamućena pružila ruke i pala na njih i koljena. trbuh zaštićen i to s nekih 7,5 mj. Sve ok.
    prvo briga za bebu, onda , po bijelom danu, bio je tu kolega zaštitar, koji je dojurio odmah i podignuo me a i MM je stigao. Ali sve ok....

Drži se...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

moja sestra je pala u trudnoci. Trticna kost joj je bila puka i nije zarasla do par sedmica nakon poroda. Bilo joj je pravo tesko i bolno. Za sjedenje je malo pomag'o slauf zasjedenje

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    moja sestra je pala u trudnoci. Trticna kost joj je bila puka i nije zarasla do par sedmica nakon poroda. Bilo joj je pravo tesko i bolno. Za sjedenje je malo pomag'o slauf zasjedenje
    LEJLA, pitaj sestru, molim te, koliko dugo je bolilo??!! :? Nekako mi se čini da ovo predugo traje. To su skoro već 4 mjeseca!!Ne znam kako ću na porodu jer se bojim da će me pored uobićajenih bolova boljeti i trtica.
    Znam da bi vježbe pomogle, ali imam skraćen cerviks, uloživa za vršak prsta, pa mi je gin. zabranio i predugo sjedenje, a kamoli vježbe. A od ležanja me sve boli. Ali to je već druga priča.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Misho, nju je bolilo sve do nakon oroda - 7 mjeseci. Sorry.

Nisam ginekolog - ali mislim da oni u Hr cesto komplikuju stvari. Mozda je ipak manje zlo od dva da vjezbas?!

I jesi sigurna da nista nije puklo?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam je li išta puklo. A ako je puklo, morat cu bit strpljiva da zaraste. Tebi hvala.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam ti u 20 tjednu pala na trbuh i nije nista bilo strasno a moje zlato se rodilo 25.0n6.06 u terminu.ne brni se

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Imam jos mjesec dana do poroda a danas sam tresnula niz stepenice. Nis strasno, pala sam na svu srecu na ruke i trbuh nije ni dotako pod, ali mi je noga u zglobu naotekla i poprilicno boli. valjda sam lagano iskrivila nogu kod pada. I sad su svi moji su u panici i tjeraju me ginicu. a on je ko za inat radio ujutro.Jel trebam uopce ici kod privatnika ili sta? Osjecam se dobro, osim boli u nozi. samo sam se prestrasila, malo bila pod stresom od onog sto je moglo biti, al sad sve ok. Mama mi je rodila seku 2 tj ranije kad je pala i iskrivila nogu i to joj je uzrokovalo ranije trudove, pa su sad svi u panici.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako te boli noga i natekla je istegnula si ligamente...boli ko sam vrag no bude prošlo. Nažalost, taj zglob ti je sada osjetljivi za ponovni kiks od drugog...meni se to desilo prije 6 godina, dan danas mi je desni skočni zglob manje čvrst i u nekim opterećenjima prije počne klecati.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

misho...trtica pa da je i slomljena ne boli 4mj
    moja je bolila mjesec dana, i ntek akon 3mj. je prošla do mjere da ne boli kad se sjednem (pala s rola na Jarunu radi nekog klinca, pa da ne pokupim dete ubila se pred gledateljstvom). Nakon 6mj. je bio mir.

Mislim da ti je ipak opterećenje od trudnoće na taj dio kičme, a kako je to sad osjetljivije nego prije udarca tako se i osjeti. Nemoj dizati ništa teže od 3kg dok te ne prestane bolit.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam pala "na guzu", ne u trudnoći, ali su mi tad objasnili da se završetak trtičnog dijela kičme, taj komadić "repa" jako lako povrijedi kod takvih padova, i zna boljeti dugi vremenski period (mene je bolilo i više od godinu, naravno ne istim intenzitetom, kasnije je bivalo lakše, ali je jako dugo trajalo). Tebi sigurno i trudnoća i pritisak na sjedalnu regiju još više otežava problem. Vjeujem da nije ništa ozbiljno, više neugodno. Meni nisu ništa preporučivali, niti sam imala neku terapiju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •