-
Prehladan pod
Živimo na prvom katu i dio gdje je dnevna soba je izbočen 3-4 metra (ispod parkiramo auto). Zgrada je stara cca. 60 godina, a možda i više i izolacija nije baš najbolja, pa nam je pod leden. Ispod ostatka stana je socijalni stan u kojem živi neki tip koji se baš ne grije jer je većinu dana u krčmi.
U cijelom stanu je parket, osim u dnevnoj sobi i hodniku, pa hodam u natikačama s malo debljim đonom jer me inače zebe za noge. Kad je u stanu 22 C, i stanem u čarapama na tepih osjetim kak je hladan.
Problem je u tome što će Paula uskoro početi puzati a ne znam kam da ju stavim. Do sad je imala baby gym u kutu kutne garniture koja je dosta tvrda i oko nje sam stavila jastuke, ili je bila na krevetu u spvaćoj sobi gdje je isto prilično tvrd madrac. Htjela bih još složiti kutak za igranje na podu u sobi koja je za sad prazna a planiramo je urediti kao dječju sobu.
Ima li tko kakav prijedlog kak da to napravim? Mislila sam kupiti malo deblji tepih pa staviti gore strunjaču i možda još i deku ispod, ali nisam sigurna da li i to ne bi bilo prehladno za ležanje.
-
a da uzmes one spuzvaste puzzle kocke? one su super, tople i dobar izolator, mozes joj podstavit njen kutic njima, pa naslazi i dva reda ako mislis da nije dovoljno a ja msilim da bi ti jedan red mogao biti dosta. cula sam da ih ima kupiti u getrou, ovde kod nas ima jedan ducan al tebi je to daleko. nadjem neku slikicu pa ti linkam kako to izgleda.
-
Misliš ovo:
http://www.turbolimac.com/Products/T...-12430103.aspx
Znam kaj je to, moja sestra je imala te puzzle na podu kad je bila mala. Mislim da bi toga morala naslagati 5 redova
-
Mala puzalica nikad ne puže na 2-3 m2, nego svuda, tako da taj kutak i nema baš neki smisao ............
-
Sirius Black prvotno napisa
da. bila si brza.
e i ja sam tila rec da moj puzavac obidje cijelu kucu al to ti je dobro dok dijete vjezba rotacije i puzanje, bolje na pod nego na krevetu. pa sad vidi jel ti se isplati.
a inace ja svog puzavca samo obucem u rukavic vise (npr majcica i peko tutica na patent, pa sam nekako mirnija jer puzi po tepihu koji je nad plocicama, dijelom po plocicama (iako mi ovo nije bas drago al sta cini mi se jos gore sputavat ga) i po parketu.
-
Pa da to sam i mislila da vježba rotacije, puzanje itd. jer svi stalno govore kak beba mora biti na podu. A ne može biti na podu u skafanderu. I ja bi ju obukla u dodatnu majicu ili štramplice da je temperatura normalna
-
-
pluto je odlična stvar za toplinu, to svakako.
-
ako ćeš kupovati puzzle, i ako ti je bitno jednostavnije održavanje, razmisli o onima koje se ne izvlače (znači, ne slova, i brojke), jer njih kad rastaviš da ih opereš, treba ti sto godina da ih natrag sastaviš. Ja sam kupila u Getrou neke s voćem i povrćem, ne raspadaju se, a i bile su dosta povoljne.
-
Pluto. I to po svim sobama.
-
Sad jedno malo bedasto pitanje. Se mogu kupiti nekakve ploče od pluta da se samo stavi na pod na određena mjesta?
Nemamo namjere uvodit podno grijanje ni mijenjati parket, zapravo nikakve veće investicije ne dolaze u obzir, samo najjednostavnija rješenja
-
kad smo u megakopu kupovali laminat, te vidjeli pluto i krenuli popričat o tome, tip nam je rekao kak je to stavio klincima u sobu i da nema boljeg, kak je super toplo, lako se održava...
jedino je rekao da je malo veća investicija. no, to je bilo pred xy godina i od tada je i laminat prilično pojeftinio, pa možda i pluto.
znam da pluto možeš kupiti u kockama koje su cca 40*40 ili 50*50cm, za druge dimenzije ne znam, možda ima i većih.
to bi stvarno trebala pitat negdje gdje prodaju i vidjeti cijenu, ako je malo skuplje od običnih puzzli, isplati ti se stavit barem u dječju sobu.
isto tako, imaš neke jako tvrde stiropor ploče, to obično vele da može ići u podloge, mm je to kupio za podlogu u kupaonici, tvrde su da možeš po njima hodat, pa ih lako prekriješ tepihom (ako veliš da imaš tepih na hladnom podu), jedino ne znam za cijenu, koliko sad to košta i bi li ti tako nešto uopće pomoglo..
ne vidim baš neko jednostavno i jeftino rješenje ako želiš prekriti čitav stan.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma