Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Sukrvica prije punkcije - manjak estradiola?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Sukrvica prije punkcije - manjak estradiola?

Hej cure,
    bila sam u kratkom protokolu te sam prvo imala iscjedak poput onog za vrijeme ovulacije sto me nije zabrianjavlo, ali na sam dan punkcije iscjedak je postao smedjkast, dobiveno 5 js. Upozorila sam lijecnika na to, a on je rekao "o pa izgleda da vama zbilja fali estradiol", i dao mi da uz utrice uzimam estrofem. Meni je pao mrak jer sam lijeceni endometricar i krvav je bio put do trenutno izvrsnog stanja, tako da mi se i ne uzima taj hormon, ali moram se osloniti na lijecnikovo misljenje.

Ako mi fali estradiola, znaci da bi mi endometrij trebao biti tanak (a nije). Zanimljivo je da sam otkad sam odlucila ici u postupak bila preventivno kod nekoliko ginekologa, za svaki slucaj, da cujem vise misljenja, i svi, bas svi, su komentirali: aha jajnik-cista, hmm, to cemo sacekati, ali endometrij vam ja jaako dobar.

Je li imao netko spotting u tom periodu? Je li to bilo vezano uz estradiol? Hoce li mi se ista u tih par dana (pon-cet) izmedju punkcije i transfera popraviti? Bojim se da mrvicama unatoc dovoljno debelom endometriju nece pasti na pamet da se ulove za takvu curkavu stijenku maternice.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena,mozda najbolje da izvadis vrednost estradiola iz krvi i proveris na taj nacin sta se desava u tvojim jajnicima.Ja mislim ako je endometrijum dobar,da onda ne bi trebalo da imas manjak estradiola.
    Mozda ti se javi neko ko je imao slican problem.
    SAMO NAPRED!!
    DRZIM PALCEVE!!!
    SRECNO!!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

duga76, vidim da si na postupku u mariboru. da li tebi provjeravaju estradiol kao dio standardne procedure jer sam citala da se uz folikulometriju mora pratiti razina estradiola? realno, kakve ja imam veze s medicinom i trebala bih se pouzdati u lijecnika. koliko sam shvatil prati se promjena estradiola u vrijeme stimulacije, a meni je stimulacija gotova. osim toga, sad uzimam estradiol kroz tablete, pa ne znam koliko je to smisleno.
    i ja vama zelim jednog bebeka cim prije

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam imala problema s krvarenjem u stimulaciji (Ab tablete, decapeptyli i gonali) - dugi protokol. Imala sam loš odgovor, malo jajnih stanica.
    Krvarenje se povezuje s lošim endometrijem tj. manjkom estradiola, ali s obzirom da ipak tvojih 5 folikula čeka na punkciju i da su ti rekli da je endometrij dobar, ne znam...
    Evo ti neki linkovi: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=51972
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...om+stimulacije

da li tebi provjeravaju estradiol kao dio standardne procedure jer sam citala da se uz folikulometriju mora pratiti razina estradiola?
    U Mariboru provjeravaju estradiol samo ako se pojave određeni problemi, kao što je bio moj slučaj. Ja sam vadila krv dan (ili dva, ne sjećam se točno) prije punkcije.

~~~~ da sve bude za 5!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

fritulice, ja sam se nadala da ces se javiti jer sam vidjela tvoj topic, ali onaj drugi nisam. meni se cini da mi je prestalo spottati, mozda ipak djeluju ti estrofemi. onaj drugi sto si ga navela me totalno pogodio, jer sam jucer i sama zakljucila da je dosta s "rageom" i sad si ponavljam rijec "happy" svako toliko. cini mi se da suludo zvuci, ali zbilja se kod happy malo usta razvuku u osmijeh. vjerujem da je to ipak bolja terapija, nego da se ljutim (iako je i to nekad dobro).
    sutra valjda transfer (ne znam ima li sto za transferirati), pa cemo vidjeti sto ce biti. danas ionako radim do 20 h, dan ce proci superbrzo.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zelim ti uspjesnu punkciju.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena,po programu pripreme za VTO u Mariboru se ne radi vadjenje estradiola iz krvi.Posto je meni u prosloj stimulaciji naglo skocio estradiol u toku primanja gonala F sa 250 na 2350, ja treba da izvadim dva puta estradiol i proverim njegovu visinu.
    HVALA PUNO NA LEPIM ZELJAMA!!!
    I ja tebi zelim da sto pre zatrudnis i dobijes svoju bebu.:D
    SRECNO!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam ti primjer krvarenja sa povisenim estradiolom, endometriozom i slabi endometrij.
    ja bi pre uzimanja estrofema proverila estradiola
    i sama znas koliki je problem sa estradiolom nama sa endometriozom.
    *
    primila sam estrofem u jedan postupak do sada
    na zalost dobili smo 1js koja se resorbirala
    u iducem nisam dobila estrofem, endometrij bio troliniski i taj lose zavrsio.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    ja sam ti primjer krvarenja sa povisenim estradiolom, endometriozom i slabi endometrij.
    ja bi pre uzimanja estrofema proverila estradiola
    i sama znas koliki je problem sa estradiolom nama sa endometriozom.
    *
    primila sam estrofem u jedan postupak do sada
    na zalost dobili smo 1js koja se resorbirala
    u iducem nisam dobila estrofem, endometrij bio troliniski i taj lose zavrsio.
    hmmm... sad stvarno ne znam kako da to izvedem kad ne mogu zbrisat s posla. to se cini jako vaznim, a prekasno mi je traziti zamjenu. sutra imam transfer. pitat cu lijecnika sto on misli, zasto je tako siguran da mi fali, a ne da imam previse. premda... ja vjerujem da mi fali jer sam uzimala Zoladex da mi smanji estrogen. :/ vidjet cu sutra, a onda eventualno u petak vaditi krv.
    moram priznati da s tolikim hormonima nemam nimalo problema s apetitom, naprotiv

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

najbolje pitaj ljecnika

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

fritulice, ja sam se nadala da ces se javiti jer sam vidjela tvoj topic, ali onaj drugi nisam. meni se cini da mi je prestalo spottati, mozda ipak djeluju ti estrofemi. onaj drugi sto si ga navela me totalno pogodio, jer sam jucer i sama zakljucila da je dosta s "rageom" i sad si ponavljam rijec "happy" svako toliko. cini mi se da suludo zvuci, ali zbilja se kod happy malo usta razvuku u osmijeh. vjerujem da je to ipak bolja terapija, nego da se ljutim (iako je i to nekad dobro).
    sutra valjda transfer (ne znam ima li sto za transferirati), pa cemo vidjeti sto ce biti. danas ionako radim do 20 h, dan ce proci superbrzo.
    jelena, super što je prestalo, to je dobar znak, a koliko sam skužila kod tebe se radilo o mrljanju stare krvi - spotting, a ne o krvarenju, tako da vjerujem da je to sve OK i da će biti happy end!
    Istina, baš je nezgodno uzimati hormone koji ti generalno rade loše, ali istovremeno i dobro, ja si u takvim trenucima nanesem više štete stalnim dubiozama i nerviranjem nego što mi konkretno našteti neki opipljivi uzrok, u tvom slučaju estrofem).
    Da, onaj drugi topic je zbog svega "težak", žao mi je što sam ti i stavila link.

Osmijeh na lice i hrabro dalje! ~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •