Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Igra doktora?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Igra doktora?

Pitanje:igraju li se vasa djeca doktora? Tj. skidanje majice, pipkanje, mjerenje temp...

Recite sta god hocete al' meni je fakat grozno vidjeti Mejru kako se igra doktora pogotovo zato sto se ona iskljucivo igra sa deckima (4 i 7 god). Pokusavam objasniti (ali nekad neznam sta da kazem).

Ja znam da oni tu ne vide nista sekualno ali ipak...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto ti tocno smeta kod te igre?

nekako mi cudno zvuci tvoj strah, iako se moji ne igraju tih igara, ne vidim nisto lose u tome.....

djeca igraju uloge koje vide, imitiraju odrasle, uce na taj nacin...

mogu se tako igrati i trgovine i prodavacice i policajca i sto ja znam, svih zanimanja koje susrecu u zivotu i koja su im zanimljiva....

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa tacno me smeta skidanje majica ili cak hlaca. Neki dan su se zabili u sobu i skinuli Ahmedu pelenu.

Uzasno se bojim pedofila i ucim djecu da nije ok pustiti druge da ih pipaju. (ne opisujem M. graficno ali mislim da kuzi). Ljetos sam bila svjedok u parku (ili bar mislim da sam bila) kada je neki tip curici cca. 6-7 god. sirio noge da gleda ispod haljinice. MM mi veli da sam trebala zvati policiju. Zive u zgradi do nase i cak mislim da se tog tipa djeca i ta mala posjecivaju kuci..

Gdje me zeno dovede sa svojim pitanjima?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moram dodati da ostale mame skime se druzimo isto ne dozvoljavaju...drugi put cu ti na pp. malo je graficno za forum...(Kuham veceru)

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nemam dijete te dobi pa samo pretpostavljam, ali ja bih objasnila koji su intimni dijelovi tijela i da su igre oko njih - skidanje, pokazivanje, pipkanje - neprilicne, ali za ostalo - pa neka se djeca igraju.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razluci gdje pocinje tvoja nelagoda, a gdje je ralna opasnost igre djece. ona se najcesce igraju doktora kako bi istrazila tijelo i kako bi se igrali onoga sto su dozivjeli. vrlo rijetko to ide u zlostavljanje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupi im onu igru "operation" - pa nek svi budu doktori i specijalisti, a igracka pacijent

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma niste me dobro procitale. Nemam problema sa igrom doktora do neke granice. Ali kada se pocnu skidati i strazivati medjusobno spolovila tu povlacim liniju. ALI kada se djeca zaigraju zaborave na granice pa onda radije da se nikako ne igraju.

Mejra je neki dan zaradila dobru masnicu jer joj je prijatelj pokusao dati injekciju sa nekim siljatim predmetom...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislila sam na tebe prije spavanja. Znaš mislim da nije dobro da klici imaju veliku razliku u godinama kod takvih igara. Ako su svi jednako stari manja je šansa da će netko nekoga "nagovoriti" na neku glupost. Ja mislim da ti imaš majačinsku intuiciju i malo nadgledaj te prijatelje. Klinci danas znaju štošta što mi ne bi voljeli priznati. Ako je u pitanju i masnica i loš feeling - reagiraj. Poduzmi sve šzo treba da ti bude točno jasno što se zbiva i na koji način. Premali su oni da ti to ne bi znala. A što se tiče onog susjeda i to malo provjeri, jer ako je to tako blizu... Bolje i zbog svoje i zbog tuđe djece da znaš na čemu si. Drži se

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja imam slicna problem s nelagodom izmedju seke i brace.
    m. ima skoro 4 god., d. tek 16 mj.
    m. je sva nekako intenzivna i cesto ga grli i ljubi ali ne zna odrediti granice...ja joj lijepo objasnjavam, ne pretjerujem s reakcijom ali joj jasno dajem do znanja gdje su granice ali jos uvijek to bas ne ferma.
    zbog toga ih ne kupam zajedno, a zanima me da li je netko imao slican problem, ima li neka literatura o tome, sto se smatra normalnim u toj dobi?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

uf vec sam bila pomislila da sam luda...ima vidim istomisljenih...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imali smo mi, ali je prošlo. Jedno vrijeme smo ih izbjegavali kupati i presvlačiti zajedno, ali ne napadno kao zabrana- nego smo to sve malo pripazili. pitala sam pedijatricu i to je isto bio njezin savjet. Moji su 2.5 godine razlike. To je zapravo normalna znatiželja, ali ne treba poticati pogotovo ako su malo preznatiželjni -onda treba malo udaljiti golače

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme mejra's....na nisi luda, ako je to tebi šproblem, onda je problem
    ne mogu ti nist apametno reci, jer nemam takvih problema
    moji su 4,5 godina razlike, kupaju se zajedno od pocetka, nikakvih problema nema, u lijecnika nismo cesto pa im ta igra vjerojatno ni ne pada na pamet...ali tko zna...
    zato sa zanimanjem citam tvoj topic, mozda ti netko drugi uspije pomoci savjetom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i moji su 2,5 god razlike.
    pocelo je sa simpaticnim "mama zasto braco ima surlu na guzi?"
    a sada smo na pipkanju kad god za to dobije priliku.
    a stvar tretiramo ovako kako opisuje pikula.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Znaš mislim da nije dobro da klici imaju veliku razliku u godinama kod takvih igara. Ako su svi jednako stari manja je šansa da će netko nekoga "nagovoriti" na neku glupost.
    Potpisujem!
    Igre doktora i mame i tate su prilično uobičajene i služe istraživanju tijela, pa čak i neke rane spolnosti -koja je bitno drugačija od odraslih, teško je tako i nazvati-više interes za spol. Ja se sjećam takvih igara sa svojim susjedom-skidali se i pokazivali što imamo jedno drugom i sl. Nitko od nas nije zbog toga imao traume ili poremećenu seksualnost.
    Nisu klinci totalno aseksualni, ali je bitno da su sa svojim vršnjacima i prijateljima (a ne veća ekipa kojoj svaša može pasti na pamet). Dvoje ili troje normalne djece neće ništa osobito opasno napraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tanjads
    Igre doktora i mame i tate su prilično uobičajene i služe istraživanju tijela, pa čak i neke rane spolnosti -koja je bitno drugačija od odraslih, teško je tako i nazvati-više interes za spol. Ja se sjećam takvih igara sa svojim susjedom-skidali se i pokazivali što imamo jedno drugom i sl. Nitko od nas nije zbog toga imao traume ili poremećenu seksualnost.
    Nisu klinci totalno aseksualni, ali je bitno da su sa svojim vršnjacima i prijateljima (a ne veća ekipa kojoj svaša može pasti na pamet). Dvoje ili troje normalne djece neće ništa osobito opasno napraviti.
    I ja mislim ovako.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja potpisujem...ako ih zanima medicina , onda je dobra ideja s onim setom (zvalo se "mali doktor"-obožavala sam ga), a možda treba voditi računa o dobi djece (da su približne dobi) u toj igri, a ne o samom sadržaju...
    ne znam što točno tebe u tome svemu najviše brine, tu ima dosta aspekata?
    Spominješ pedofile...kod njih nije problem u dječjoj spolnosti, nego u počiniteljevoj, možda se bojiš da ne poznaju granice intimnosti i da su zbog toga lakše žrtve?
    Ja sam se igrala doktora s prijateljem i prijateljicom...nisam čak ni biseksualka postala ...mislim da pubertet ionako donosi neku novu dimenziju na sve, tako da je ovo drugačije iskustvo od onoga kojeg odrasli zamišljaju...a nekakva igra na tu temu im je valjda potrebna, svi se divimo kako sve odigraju što se događa oko njih, ne možemo očekivati da oni odmah znaju prikriti teme, riječi, radnje koje se tiču spolnosti kao odrasli...
    Ne znam detalje, pa ne znam točno u čemu je problem, što ti smeta...valjda je sve pitanje mjere, nekakva igra na tu temu mora postojati jer bi suprotno značilo tabu (stvaranje straha prema tome) ili nedovoljnu razvijenost zapažanja (ne daj Bože)

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    možda se bojiš da ne poznaju granice intimnosti i da su zbog toga lakše žrtve?
    Bravo, upravo tako...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Onda zahvali djeci i njihovoj igri što su ti pružili pravu priliku da im objasniš neke stvari...
    Najbolje je ovako kad su oni u toj temi i kad ih zapravo to zanima.
    A od toga, čega se svi najviše plašimo, se borimo upravo edukacim i radom s djecom, očito djeca trebaju razgovor na tu temu, ništa ekstra, kao i sve druge...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja mislim da je sa djecom vrlo lako razgovarati, a da nas odrasle, zapravo, uhvati panika: šta, kako...
    Sjećam se kad je moja rodica (imala tada 5 godina), pitala svoga tatu: "Tata, a jel' se bebe rađaju na guzi-guzi ili koki-koki?" U momentu su svi ostali :shock: (mami je u kuhinji tanjir iz ruku ispao, zaista), a onda je tata odgovorio hladno i jednostavno (kao što je i mala postavila pitanje):" Koki-koki." Dijete ništa više nije pitalo.
    Ista ta djevojčica je kroz nekoliko godina, pokazujući na kutiju kondoma u prodavnici pitala MENE: "A šta je ovo?" I ja stvarno objasnila (od početka), ona shvatila i super. Njena majka je bila jako sretna što ona nije morala obaviti taj zadatak.
    Ipak, za procjenu šta i koliko reći zavisi i od djeteta, koliko ima godina, je li komunikativno ili povučeno, koliko realno prihvata neke druge stvari...
    Ja od svoje majke na tu temu nisam ništa saznala, nego iz časopisa, knjiga, filmova, drugarica...a dugo sam vjerovala da moja vjera ne dozvoljava da se to ikako radi, pa nisam znala otkud bebe da se stvore u maminom stomaku, pa mi je kasnije bio veći šok kad sam saznala.
    Evo sjetih se da sam i ja mamu svojevremeno pitala za kondom i da mi je rekla istinu, a moja drugarica koja je isto pitala svoju mamu (medicinske struke) je dobila odgovor da je ona još premlada da bi morala znati šta je to (imale smo 9 godina).
    Mislim da je, evo u vezi igre doktora, najgora moguća varijanta reći djetetu da je to sramota, ja bih, evo objasnila onako kako mislim da bi dijete najbolje moglo shvatiti. Znači, slažem se sa ovim što kaže linolina da treba iskoristiti priliku da se objasni onda kad su djeca zainteresovana.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uf, u nekim godinama je sramota Već u predpubertetu klinci se instinktivno počnu sramiti (neki i ranije) i to je dobro. Šteta je što naše društvo taj urođeni instinkt za stid i osjećaj za "posebnost" reproduktivnih organa ne poštuje pa klinci misle da je veći frajer onaj koji je vulgarniji, a curice zavidno gledaju gole tete na tv i na naslovnicama. A ako im se to gadi misle da nešto s njima nije u redu. Ja mislim da je dječja znatiželja ok, ali da i osjećaj za mjeru i samopoštovanje treba njegovati na pravi način. Mislim da mame trebaju slušati svoju intuciju po tom pitanju. Neki klinci zahtjevaju više takta i obzira po tom pitanju, a neki više informacija. zato bih ja voljela da možemo birati kad je spolno odgoj u školama u pitanju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •