Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: paronihija HITNO

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno paronihija HITNO

Ovakva je stvar:

Roku se upalio prstić na ruci i odveli smo ga doktorici da pogleda, poslala nas je u Klaićevu gdje mu je dežurni kirurg to pogledao, malo su mu očistili, oplahnuli nečim, zamotali u alkoholni oblog i naručili nas za petak uz opasku da postoji mogućnost da će mu morati poda anestezijom čupati noktić.....

Sad, budući sam se totalno ustrtatrila molim one s iskustvima i one koji znaju nešto o tome da napišu pokoju ohrabrujuću

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: paronihija HITNO

nemam skustva sa tim, ali jedno znam, parnoja i strahovi neće nikome pomoći. Sve će biti ok i sretno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma nisam ja paranoična a nije me ni baš strah, samo ne volim te invanzivne zahvate na bilo kome a kamoli na tak malom stvorenju.
    A nemože se ni reći da imam baš najbolje mišljenje o liječničkim procjenama, što sam iskusila na vlastitoj koži.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa kaj nikom nije bio upaljen prstić nikad?

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Podižem, upalila nam se koža pored noktića Skupio se gnoj...kojeg smo istisnuli, očistili, zamotali...Našla sam na netu da je dobro mazati antibiotskom masti, čekam popodne da nam počne raditi doktorica...Ima li tko konkretno iskustva kako ste izliječili ?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imali smo tu "radost" prošle godine, baš nekako u ovo vrijeme. Po preporuci pedijatra, stavljali smo obloge s jodom (a pio je i antibiotik, za koji još uvijek nisam sigurna da je zaista bio potreban). Na kraju, kako ipak nije prolazilo, otišli smo u Klaićevu, gdje je kirurg zaključio da ne treba ništa rezati, stavio mu oblog s antibiotikom (lokalno), oteklina prošla tijekom sljedećeg dana.
    Neugodno je, ali nije ništa strašno. Mene više brine što mu je koža oko nokata konstantno iziritirana i suha, samo je pitanje vremena kad će opet dobiti istu stvar...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam sama to imala nekoliko puta i uvijek mi je prošlo samo od sebe, bez ikakve terapije, ali ona je mala pa se ne bi baš igrala, pogotovo kad čitam o čupanju nokta i slično. Definitivno je to infekcija i možda je lokalno antibiotik najbolje rješenje budući da to traje sad tek dva dana...
    Jučer joj je bilo jako otečeno i puno gnoja, navečer smo očistili, dezinficirali alkoholom, zamotali. Jutros je opet bilo malo gnoja, ali oteklina je bila puno manja i svjetlija nego jučer...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koliko sam shvatila, čupanje nokta je ekstremna mjera, prvo se pokuša s oblozima, eventualno bušenjem otekline ako je jako "zrela".

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Podižem.... Nama se već 3 prst u 16 dana upalio. Popio antibiotik, liječimo rivanol otopinom (oblozima) prije kojih čistim hidrogenom.
    Prvi put mu se to desilo s 3,5 godine kad smo završili na čupanju nokta, sad smo dva prsta izvukli s trećim se borimo.
    Kažu da je to radi pada imuniteta. Uvijek nam se to dogodi na ljeto.
    Oprostite na dužini posta, ali možda netko ima neki savjet? Kako spriječiti da se opet ponovi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •