Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: nedonosce i dojenje

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno nedonosce i dojenje

posto sam ranije postala po drugi put mama, nego sto sam mislila, pokusavam naci neke informacije o ranije rodenim bebama i dojenju. hvala bogu moja malena prihvaca dojku i ciki sve bolje a i ja imam sve vise mlijeka - iako jos malcice dohranjujemo.
    zanima me, dali postoje neke mjere za dobivanje na tezini za nedonoscad? danas smo bili na vaganju i pokazala je prirast od 110gr za 9 dana. doktorica nije nista rekla, pa je valjda ok?!? negdje sam cula da ranije rodena djece trebaju malo duze da "nadodu".
    eto zanimaju me takve informacije, pa ako netko nesto zna, gdje da pogledam, potrazim.
    hvala!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivana, čestitam na bebici! Puno toga o nedonoščadi imaš na Mame i bebe forumu.
    Inače, svako nedonošće je isto kao i donešeno dijete, različito od drugoga, pa je tako teško reći da li će djetetu trebati više ili manje da nadoknadi težinu.
    Dokle god uspješno dojiš i dijete ti izgleda/ponaša se ok, sve je u redu.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisi napisala koliko je bila teška beba kad se rodila, niti kolika je sada, tako da je teško ocijeniti prirast.
    evo, sad sam izvukla moju tablicu - pavo se rodio sa 930g, izašao iz bolnice sa 2240g i u početku je dobivao oko 100 g tjedno. sa šest mjeseci imao je 4150g, a sad sa 22 mjeseca ima oko 10 kg. isto sam dojila, nadohranjivali su ga možda samo u bolnici.
    ono što se u stvari prati u rastu djeteta je opseg glave, težina i visina - PRIMJENA ANTROPOMETRIJSKIH STANDARDA SZO-a U HRVATSKOJ
    pavo je stvarno jako malen, tek je sad počeo nositi robicu 86, ali uredno slijedi svoju petu percentilu i to je to
    kaže se da bi do treće godine trebao stići svoje vršnjake, vidjeti ćemo...
    uglavnom, mislim da ne bi trebala pretjerano brinuti o tome - cikite i uživajte!

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala na linkovima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •