Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 159 od 159

Tema: Sto napraviti kad dijete ne slusa??

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Hocete reci da su sva djeca koja imaju tantrume zapravo zanemarena djeca?
    a zakaj, znaš da sam uz tebe u ovoj bitci (iako mislim da neću jutros moći pisati). Svak se svrbi tamo gdje ga češe .
    Nenenene, i moji imaju tantrume. Andrija se nabrisao podova po ducanima. Meni u pocetku nikako nije bilo jasno, otkud mu to odjedamput. Onda je, jednom (ne)prilikom otisao s bakom i didom u ducan i vratio se s "necim" i meni je tad sinulo da to nije prvi puta. Pa sam malo procackala mecku i shvatila da BiD padaju na vristanje u ducanu i kupuju sta god se pokaze prstom. Pa je momak prestao ici s njima u ducan, al je sanacija brisanja podova trajala jos prilicno dugo.

Lovro nema tantrume, ili ja njegove izljeve nezaodvoljstva (nakon svih onih obrisanih podova s Andrijom) uopce ne dozivljavam tako.

Vid je nedavno imao prvi, bio je jako nesretan sto u DM-u nije bilo malih kolica za guranje.

ALi za djecu koja (pre)cesto imaju tantrume mislim da nisu dobila neku paznju koju su trebala dobiti. Ne mislim da su generalno zanemarena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja ću se počet bacat po podu jerbo me država zanemaruje i ne cijeni dovoljno

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj anye prvotno napisa
    Hmmm... evo da i ja dam svoje misljenje.
    Inace po struci nastavnik, a prije faksa sam cuvala djecu preko deset godina. Tako da sam u tom vremenu naucila dosta stvari koje ce mi sad, kad ocekujem svoje dijete, spasiti zivce.
    s!
    Draga anye želim ti puno sreće jer ton kojim pišeš mrvu je presiguran u sebe. Kad si mama osjećaji često poremete racionalne odluke, a s druge strane ti nas isti osjećaji spase kad je sve ostalo izgubljeno. Želim ti da zaboraviš dio znanja koje imaš i da učiš ispočetka sa svojim djetetom, da mu dozovliš da te u nekim stvarima vodi i da otkriješ mnogo toga što ne znaš o sebi, odgoju, životu. Neka to bude prekrasno putovanje. I javi kako ide.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    i ja ću se počet bacat po podu jerbo me država zanemaruje i ne cijeni dovoljno
    Ako ces pred Sabor i ja cu ti se pridruzit. Vec sam zamislila scenu, nekoliko stotina ljudi se trza na cesti ispred Sabora. Neopisivo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Hmmm... evo da i ja dam svoje misljenje.
    Inace po struci nastavnik, a prije faksa sam cuvala djecu preko deset godina. Tako da sam u tom vremenu naucila dosta stvari koje ce mi sad, kad ocekujem svoje dijete, spasiti zivce.
    s!
    Draga anye želim ti puno sreće jer ton kojim pišeš mrvu je presiguran u sebe. Kad si mama osjećaji često poremete racionalne odluke, a s druge strane ti nas isti osjećaji spase kad je sve ostalo izgubljeno. Želim ti da zaboraviš dio znanja koje imaš i da učiš ispočetka sa svojim djetetom, da mu dozovliš da te u nekim stvarima vodi i da otkriješ mnogo toga što ne znaš o sebi, odgoju, životu. Neka to bude prekrasno putovanje. I javi kako ide.
    pikula, kako si lijepo to rekla
    ovo boldano posebno
    velika istina

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Probajte ovo (najbolje kod kuce); kad slijedeci put vase dijete pocne zanovijetati da hoce nesto, pa se baci na pod, izadite iz te prostorije. Garantirano je da ce ili prestat u roku od minute, ili ce doci za vama (i eventualno se ponovno baciti u plac/na pod). Zvuci smijesno, znam, ali funkcionira. Kad se dijete smiri, TEK ONDA mu dajte paznju.

NIPOSTO, NIPOSTO, NIPOSTO se dijetetu ne obracati kad je u sredini vristanja i zahtijevanja. Tocno to je ono sto dijete zeli postici, i u tom slucaju poruka ce opet biti ista "kad vristim, dobijem da se mama lomi oko mene".
    Ukoliko ga/ju ignorirate na krace vrijeme dok se lose ponasa, a obratite paznju i bavite se njime kad je dobro, onda je poruka obrnuta: kad sam dobar(a), mama me slusa.
    Baš sam nedavno o ovome raspravljala s MM. Tin je prošao fazu da nikako ne želi doma i često smo ulazili u kuću s jako puno buke, a za kraj bi se bacio u hodniku na pod i vrištao. Nije to tantrum već samo jako glasno protestiranje. MM uvijek inzistira na tome da ga ignoriramo s čim se ne slažem. Ja mu dam desetak sekundi da se izvrišti, a onda ga pitam:"Tin, jesi jako uzrujan?" na što on odgovori s jednim odlučnim "DA!" i zatim mu kažem da mi je žao što je ljut, ali to nešto mora biti tako i tako. On se redovito nakon toga smiri. Vjerujem da to nije nikakvo popuštanje već mu omogućava "dostojanstveno" povlačenje i nitko nije u toj priči poražen, a mislim da to nije moguće u situaciji s ignoriranjem. Dakle, nikako se ne bih složila s boldanim. I nije svako vikanje i bacanje po podu baš potreba za pažnjom.
    Naravno, ne tvrdim da je to neki univerzalni lijek već je to "recept" za moje prilično razumno i kooperativno dijete. Zasad

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    pitam:"Tin, jesi jako uzrujan?" na što on odgovori s jednim odlučnim "DA!" i zatim mu kažem da mi je žao što je ljut, ali to nešto mora biti tako i tako. On se redovito nakon toga smiri. Vjerujem da to nije nikakvo popuštanje već mu omogućava "dostojanstveno" povlačenje i nitko nije u toj priči poražen, a mislim da to nije moguće u situaciji s ignoriranjem. Dakle, nikako se ne bih složila s boldanim. I nije svako vikanje i bacanje po podu baš potreba za pažnjom.
    Naravno, ne tvrdim da je to neki univerzalni lijek već je to "recept" za moje prilično razumno i kooperativno dijete. Zasad
    Točno to.
    Ja isto, npr. kad stojimo u redu u dućanu, ona je gladna/umorna i nešto počne izvoditi, ne ignoriram to.
    Kažem joj da znam da je umoran i gladna i da joj se neda biti u dućanu ali da sad nemamo druge nego čekati.

I doma- ako se ljuti i vrišti zbog nečega- kažem joj da razumijem da je ljuta ali eto, tako mora biti.

I nju to smiri.
    Bitno joj je valjda da osjeća da je netko razumije.

Ali nisu kod nas baš česte te situacije, ali ih ima. I to onako, pravih

Vidjet ćemo kakva će biti mlađa. Već sad je prava mala divljakuša

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I naše mlađe je Sultanica kako je deda zove i ne popušta ni pred kakvim argumentima, dobro je dok je mala pa se brzo umori i povremeno pali skretanje pažnje, ali ne znam što ćemo kad malo naraste. Zasad je zaslužila i nadimak od brata Ja bi-ja bi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Zasad je zaslužila i nadimak od brata Ja bi-ja bi

Najčešće riječi moje mlađe kćeri su "ja" i "moje"

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke