-
Vjerojatniji uspjeh IVF-a uz blažu stimulaciju?
Prevela bih da sam vrsna u prevođenju, ali pretpostavljam da dovoljno baratate engleskim...
"A milder form of fertility treatment that is safer for women also results in higher quality embryos that are more likely to develop successfully inside the mother, according to researchers who compared the method with conventional methods. They say the technique, which is cheaper because it uses lower doses of hormone-mimicking drugs, should be used more widely by fertility clinics.
In conventional IVF doctors begin by massively stimulating the woman's ovaries to produce 10 or more eggs. When these are mixed with sperm this gives the doctors plenty of choice about which embryos to implant back into the womb. But the new study suggests that many of these embryos will be genetically defective and so will not develop. Even under natural conditions around 30% of early embryos do not progress to the foetus stage because of genetic abnormalities. ..."
Cijeli tekst Milder IVF more likely to work, say researchers sam kopiran objavila na blogu, a možete ga pročitati i u on-line izdanju The Guardian-a.
rvukovi2 editirala naslov
-
-
tikica_69, molim te, napiši nam kakav je točno tvoj protokol, da li je doc. unaprijed odredio količinu gonala (ili se ipak protokol mijenja u ovisnosti o razvoju folikula), od kojeg dc, jesi li sama kupila gonale (šteta potrošiti pravo na stimulaciju od HZZO-a na 5-6 gonala, slažete se?).
Sve me to zanima jer se i ja uskoro nadam jednom takvom "low dose" protokolu.
-
Meni se čini da su protokoli sa SD-a na tom tragu - par klomifena i gonala, a ne ono full doza s tipa 20, 30, 40 i više gonala. Zasad u Mariboru, recimo, više vole taj full-blown gonalsko-merionalski protokol, tako i na VV-u, a mislim da na SD-u imaju dobrih rezultata s tim manje invazivnim protokolom i čaki u prirodnim ciklusima da često dobiju bolje embrije. Mislim, i sama sam se nakon punih gonalskih stimulacija oporavljala doslovno 6 mjesec - 6 mjeseci bez ovulacije, doduše, bolje mi je puno bilo u Mariboru uz pripremu s antibebi di je prva ovulacija uslijedila već u ciklusu nakon IVF-a i ušokriala me, jer nisam na to bila računala, pa sam se bila cijepila protiv varičela i nisam mogla u postupke idućih nekoliko mjeseci zbog toga. Koliko na brzaka kužim, nema ništa konkretno na tvom blogu (a vjerojatno ni neće klinika davat javno "kuharicu" za to kako radi IVF), nego ovako - mild IVF se pokazao itd. Mislim da su mi tako baš govorili i dr-i sa SD-a, da oni naginju tom mišljenju.
-
Prima je imala BINGO s tim protokolom ,mislim 3 gonala i to je to
sad mazi bušu
-
Ja sam 3. - 7. DC uzimala 2x2 Klomifen, 8. i 9. DC Gonal F, 10. sam bila na folikulimetriji pa mi je rekao da taj dan uzmem jos jedan Gonal F, 11DC Ovitrelle i eto danas je 12. DC a sutra ujutro sam na punkciji pa cemo vidjeti koliko je kod mene efikasan taj kratki protokol
I sve sam uzela sama da mi se ne racuna kao postupak pa cu samo traziti povrat poreza, mada jos imam 6 mjeseci prava na 3. postupka jer sam u 38oj. Vidjeti cu ako ovo ne uspije kako dalje pa bi to onda iskoristila eventualno.
Javim vam sutra na odbrojavanju kako je proslo :D
-
Protokol minimalne stimulacije je pristup koji u zadnje vrijeme dobiva sve više pažnje, kao suprotnost pristupu što jače stimulacije i dobivanja što većeg broja JS.
Taj pristup je dobio pažnju MPO-a krugova, tako da je održan i prvi kongres o prirodnim ciklusima i min. stimulacijama u prosincu 2006.
Evo link http://www.naturalcycle.org/December...0Programme.pdf sa sažetkom radova.
Ima interesantnih radova i teza, pa bacite oko.
-
Super, to je definitivno zdravije.
-
Evo ja sam isto primjerak tih kratkih klomifen-gonal protokola...
Dugi kod mene nisu bili niš kvantitativniji, pa su se ovi kratki pokazali kao blagodat - osim toga mogu češće doć u obzir - recimo svakih 2-3 mjeseca. Pogotovo kod nas u najboljim godinama...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma