Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 122

Tema: OŠ Nandi

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ajoj moje cure,sve je to jako teško...

zbog tog zlostavljanja sam ga i ja htjela premjestiti (možda i bi, ali su mi novci dosta značajan problem),više od novaca to neko čulo da ga ipak ne treba činiti posebnijim kao što sam pisala

ipak, kad ti netko maltretira dijete tvoj osjećaj nemoći , nemoćnog bijesa i luđačke samokontrole da nekog ne primiš za gušu je toliko velik da te baš briga jel će imat neki nastavni program, bitno je prvenstveno sačuvati dijete od direktnog fizičkog napada

nemojte mi samo govoriti o stručnim timovima škole, vjerujem da postoje mjesta na kojima funkcioniraju, kod mene je jedini tim ravnateljica

hrjela sam ga prejestiti i u neku drugu školu, međutim svi su rekli(terapeuti kod kojih idemo da mu promjena neće odgovarati).naravno, nitko mi ne može agarantirati da tamo nerće naći novog lika kojem će biti meta-u stvari svuda je meta- na svim aktivnostima van škole-tako da bi bio i u novoj školi.a može ravnatelj i tim bitine znam kakvi, djecasu toliko perfidna da ne možete zamisliti

puhica hvala ti na izvještaju, štosi napravila (išlo u nandi)

vera, nisam baš najbolje skužila šta znači treće mjesto-to bi bila škola u kojoj bi ti dijete išlo s nekima iz vrtića jer ga u blizini sad voziš u vrtić ili je to neka privatna škola?sve ti ovisi o djetetu, nekojem treba ta neka potpora vršnjaka, nekome ne
    inače, mislim da je uvijek bolje upisati dijete u blizini stana, djeca rastu i za 2-3 gih ne možeš voziti kao kofere- imaju li dvosmjensku nastavu, kako ćeš onda, promijeniš posao, ima tu puno detalja, ovako se dijete treba prilagoditi inaučiti da kroz neko vrijeme bude samostalno

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vera prvotno napisa
    Što mislite, koliko je važno da djeca imaju u prvome razredu par poznatih iz vrtića ili susjedstva ? Meni se to ne čini previše važnim, i to mi je OK cijena za to da dijete pohađa kvalitetniju školu od one najbliže domu.

Drugo: stanujem na jednom kraju grada, radim u drugom, a dijete bih 8 godina trebala voziti na treći kraj grada, koliko je realno bojati se situacija da u školi ne mogu stići dovoljno brzo ili da se dijete odšeta iz škole u nepoznato mu susjedstvo...
    ja smatram da nije važno da dijete u prvom razredu ima poznate iz vrtića, ali to puno ovisi i o samom djetetu. Ako je plaho, povučeno, teško prilagodljivo- takvom djetetu to vjerojatno puno znači.

Što se tiče drugog problema- ja se sjećam sebe sa 12-13 godina i znam da sam bila sposobna otići u drugi grad (zubaru npr) i da me moji nisu vozili. Tako da to nije 8 godina.

Ovisi i u koju školu misliš, oni imaju organizirani prijevoz sa par punktova u gradu tako da se može i to kombinirati.

Što se tiče samostalnosti, msilim da manje ovisi o tome dal je dijete u kvartovskoj školi ili udaljenoj, to je stvar odgoja.

Sve ovisi što je kome prioritet i zbog čega se odlučuje za ovu ili onu školu. Neke kvartovske škole su super, neke su loše, neki roditelji žele ovo, neki ono

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    ajme meni, ajme meni :shock:

ja ko padobranac, ali ne mogu vjerovati što sve prolazi. puhica, šta ćeš sad? hoćeš vraćat dijete u regularnu školu ili?
    ajme, ajme :shock:
    na sreću, to je već iza nas.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tara prvotno napisa
    Poznajem nekoliko roditelja čija djeca idu u Nandi i to su sve odreda djeca sa određenim poteškoćama u razvoju (ADHD, slabije razumijevanje...). Ti roditelji mi kažu da su djecu tamo upisali jer su svjesni da u regularnoj školi djeca ne bi "opstala" budući da su to klinci koji jednostavno ne mogu sjediti u razredu po 45 minuta, imaju neke tikove (npr. potrebu da po 16 puta upale i ugase svjetlo...).
    ti roditelji se na neki način spase upisavši svoju djecu tamo, jer u državnoj školi je za njih pakao; budući da su u nandi kriteriji sniženi to im omogućuje da im se djeca provuku nekako...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zbog tog zlostavljanja sam ga i ja htjela premjestiti (možda i bi, ali su mi novci dosta značajan problem),više od novaca to neko čulo da ga ipak ne treba činiti posebnijim kao što sam pisala
    ma, zlostavljali bi ga i u nandi-ju, vjeruj mi. mojeg tamo nisu zlostavljali fizički, ali verbalno da, itekako.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sunnyapril1,
    pisala sam u kontekstu da ga vozim u školu u dio grada koji nije niti blizu nama doma niti blizu mome poslu. Potpuno razumijem da je prvi prioritet majci zaštiti dijete od onih koji ga ugrožavaju, pa tek onda kvaliteta nastave i sl.
    Od tvoga posta i posta puhovi obožavaju smokve me stisnulo u želucu...zašto djeca tako okrutno maltretitaju jedni druge, ne mogu shvatiti nikako, i svaka me takva priča ponovno šokira.

balističarka...jako mi se sviđa što si napisala o "tvojoj" školi, tražim nešto baš takvo, a MM me muva da je jako važno da dijete ima ekipu iz kvarta.
    (I) kao djevojčica sam bila vrlo samostalna, i rado bih da moj sin bude barem toliko samostalan koliko sam bila ja.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

...moram malo skrenuti sa teme. Baš mi jučer frendica veli da je sinu nešto uskratila "jer ga i tako već svi u školi zezaju da je štreber" pa da ne ispadne da je uvijek drugačiji (drugačiji u konkretnom slučaju=vidno superiorniji znanjem i sposobnostima od ostatka razreda). Razumijem da ga pokušava zaštiti od zezanja koje je zapravo maltretretiranje a ne zezanje, ali to što je okružen takvima koji mu nisu ravnopravni je za njega već dovoljno "uskraćenje" i zašto bi ga se moralo gurati u nekakve kalupe prosječnosti zbog drugih, i to - prilično beznačajnih ljudi u životu ?
    Kako odgajati dijete da loša ponašanja vršnjaka ne prihvaća tako ozbiljno da se osjeća loše od toga ?

Dotičnom frendičinom klincu koji ima 8 godina sam dala savjet kojega u sličnim situacijama sama primjenjujem, ali - njemu je samo osam godina .......

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Od tvoga posta i posta puhovi obožavaju smokve me stisnulo u želucu...zašto djeca tako okrutno maltretitaju jedni druge, ne mogu shvatiti nikako, i svaka me takva priča ponovno šokira.
    jedino je rješenje pokušati ga nekako naučiti da se sa takvim situacijama nosi, da se zna izboriti za sebe, možda psihološke radionice tanje sever ili neki drugi vid psihološke pomoći...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma pričate budalaštine o Nandiju,najbolje da dođete sami i uvjerite se.Prva neistina da je vlažno,druga da su izleti sumnjivo skupi,treća da ravnateljica ne pridaje dovoljno pažnje djeci,četvrta da nemaju tjelesni,peta da nemaju likovni....Ovo sve što je napisala gospođa puh meni smrdi na nekakvu urotu i mislim da svatko koga zanima imalo informacija vezana za školu sam će nazvati ili doći i uvjeriti se.Očito je da ste ili školi ostali dužni novce ili jednostavno imate potrebu popoljuvati nekoga.

Mondu-Nema prehrane jer se ne radi o cjelodnevnom boravku,znaći klinci si nose sendviće od doma,tjelesni imaju po zimi u dvorani(znaći dvorana postoji),a kad je toplije imaju igralište(košarkaško,nogometno,rukometno).Radi se u dvije smjene ujutro od 9-14h,popodne od 14h-18.15h

Najbolje da nazovete u školu ili dođete se sami uvjeriti...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molila bih, na vrijeme, da ova rasprava ostane na nivou, bez ruznih rijeci na osobnom nivou.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj luda kuca prvotno napisa
    Ma pričate budalaštine o Nandiju,najbolje da dođete sami i uvjerite se....
    super mi ej kad se počne vrijeđati nekoga samo zato jer su mišljenja različita. Da,da, sigurno ej dužna novce pa sad tu priča protiv škole

ja sam išla vidjeti i to gore je strašno
    Tamno, vlažno, neprimjereno boravku djece.

I moj savjet od početka je- idite gore, pogledajte.
    Ono što vidite gore je nešto sasvim suprotno od "sliek" koju imaju na svojim stranicama.

I ne, nisam dužna ništa školi tek na jesen krećemo u školu i htjela sam najbolje mjesto za svoje dijete, i za učenje ali i za boravak. NAndi to nikako nije.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam na vas aludirala uopće i ne razumijem što vam znaći tamna škola,svakirazred je veselo obojan,svaki drugim bojama,zato mi je čudno što kažete da je tamna,a još manje vlažna...Ja sam jako zadovoljna,a sad -sto ljudi,sto ćudi

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj zajecka prvotno napisa
    Ja se moram opet uključiti, Nandi je stvarno škola u kojoj ne moraš ništa naučiti ako nečeš. Prolaze ti kroz prste.........a tako mali broj djece u razredu i tako puno plaćaš......... :/
    Ne branim privatne škole,ali po mojem iskustvu bilo koja škola je škola u kojoj ne moraš ništa naučiti ako nećeš. Nećeš i gotovo. Tko će te prisilit???

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sasvim je točno to što kažeš, nitko te niti u jednoj školi ne može natjerati da nešto naučiš osim naravno roditelja koji žele voditi brigu što je dijete naučilo u školi, ići redovno na informacije i biti u toku.........

A za normalnu (mislim na onu koja nije private) to mi i nije tako čudno s obzirom da je 30-oro djece u razredu pa možda svi i ne stignu sudjelovati na nastavi i u toj masi se uspiju provući i gle to se ne plaća, a u, govorim za Nandi, misliš si, u razredu je 5-10 djece, koja sreća pa učiteljica stigne proraditi na nastavi i to dobro sa svom djecom pa i sa onom koja ne žele(više nego u prvom primjeru) i gle to se plaća (a i što se plaća ustvari?)

A roditelji si misle (a i obećavaju im od učiteljice do ravnateljice) kako oni s njima dobro rade i stignu i tada su roditelji opušteni.

Takav primjer ja znam jer taj dečko doma nije dolazio sa zadačama sve se radilo u školi niti je roditeljima ukazivano na probleme u učenju, a kad se prebacio u norm. školu itekako su roditelji postali svjesni što dijete nije usvojilo i na čemu moraju poraditi.

Jer kad dijete daš u školu pa nije tvoja dužnost o brizi prestala. Da, oni ih uče ali smatram da i svi mi moramo u tome sudjelovati od zadaća, čitanja lektira, ponavljanja zbrajanja i kontrole .

I ne kažem da je u svim privatnim školama tako, ja znam samo dio za ovu, i kad već plaćaš cca 2000 kn (tako je bilo) mjesečno pa šta dobivaš za te novce?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dobivaš rad u normalnoj sredini,jer razred od 30 učenika sigurno nemože funkcionirati kao manji razred...

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Trebalo je pitati tu učiteljicu direktno što radi s djecom ako dijete nije dosegnulo određeni nivo znanja. Pogotovo ako ih je tako malo u razredu. Znam da razredna nastava može maloo i modificirati raspored pa raditi više nekog predmeta u jednom danu ako nešto ne ide. Ako se može u državnoj školi, može se i u privatnoj. Ne znam, trebalo je razgovarati s učiteljicom, pa s ravnateljem... Ali i roditelji su zakazali. Djecu uvijek treba kontrolirati. Mislim da je jako mali postotak djece koja shvaćaju svrhu školovanja, za većinu je to roditeljski hir.

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj cvjetkica prvotno napisa
    . Ali i roditelji su zakazali. Djecu uvijek treba kontrolirati. Mislim da je jako mali postotak djece koja shvaćaju svrhu školovanja, za većinu je to roditeljski hir.
    Slažem se u potpunosti, naravno i do učiteljice je a na kraju krajeva i roditelji i učit. su samo ljudi i griješe ali nama rod. zanimanje za dijete treba biti na 1. mjestu a sad jel će biti i osoblju u školstvu ???!!

Evo naša oš u kvartu je koma izgleda, (iz najsiromašnijih i soc. ugroženih, sa skučenim živ.prostorom, obitelji izašla su školovana i inteigentna djeca) te ni meni to nije najvažnije dok su stručne osobe toliko pristupačne i profesionalne da nije ni problem 30 učenika u razredu ako učiteljica izlazi s njima (u suradnji s nama ) na kraj i ima dobru volju za taj posao. Ja nemam....

A kad imaš u razredu 10 djece pa čovječe s veseljem, jer radiš u norm. uvjetima, daš sve od sebe.........ali nije uvijek tako.........

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve što sam napisala je točno, osim možda situacije s tjelesnim koja se u međuvremenu promijenila.
    možda luda kuća (zanimljivog li nicka), koja se očito logirala na rodu samo zbog ove teme, može komentirati točku po točku što je to točno neistinito u mom opisu, posebno dio o pijanom domaru i ravnateljici koja puši pred djecom, zatim nepostojanje vremena rezerviranog za informacije, nepostojanje dodatne i dopunske nastave... inače, cijena se u međuvremenu podigla na 2200 kn.
    i je se pitam - za što se točno plaća tih 2200 kn, ako su standardi u toj školi u svemu niži od onih u državnima :?
    profesori se stalno izmjenjuju, učenici se stalno izmjenjuju, jedni, razočarani odlaze, drugi, koji su progutali udicu, dolaze... a najgore je onima koji, velim, imaju neki problem poput disleksije, koji plaćaju i šute, jer se boje da im dijete u državnoj školi ne bi opstalo
    naravno, kad se neko dijete već upiše, onda je potreban neki period da roditelj uopće shvati o čemu se tu radi, a premiještati dijete iz škole u školu nije baš nešto na što se čovjek tek tako odluči...
    sigurno ima onih koji su zadovoljni i super da je tako i nek im je sa srećom! ja sam bila razočarana i revoltirana i nimalo zadovoljna, jer nam je ravnateljica svašta napričala i nakitila, a realnost je bila sasvim suprotna.
    žao mi je ako se netko tko je osobno impliciran u ovu priču osjeća povrijeđenim, ali mislim da je fer da se čuje istina!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a ovo o uroti i o novcima
    je, je, imam svoju privatnu školu, pa ocrnjujem konkurenciju da bih privukla mušterije
    tragikomično!

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    profesori se stalno izmjenjuju, učenici se stalno izmjenjuju, jedni, razočarani odlaze, drugi, koji su progutali udicu, dolaze...
    Tako je i tada bilo iz moje priče sa 10- ero djece spalo na 2-3 - svi otišli.....a tako i učiteljice..............

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Neznam kako je bilo,samo znam da ja to nisam vidjela,niti doživjela i ja sam zadovoljna sa svime,naravno ja pomno pratim rad svog djeteta i brinem za svaku zadaću i svaki dan razgovaram sa učitljicom jer vozim sama dijete u školu i iz škole.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hehehhehheheh super mi je ova tema

Živila sam do prije koju godinu gore na Iscu od rođenja...kao klinci smo se igrali u staroj Pučkoj školi u ruševinama, starim daskama, čavlima i gdje kojim mišom u sumrak smo lunjali po dvorištu groblja i stare škole...navečer smo se okupljali na igralištu pokraj, sjedili na oguljenim štangama...danas je na tom mjestu škola Nandi.

popriličan horor...

Ne u tu školu dati svoje dijete, ne...ne...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sa vama stvarno nešto nije u redu,kao prvo stara pučka škola je obnovljena komplet,igralište je uređeno,parkić je odličan...Sram nek vas bude lagati ljudima

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pažljivije čitaj, žena veli da se kao dijete igrala u razrušenoj staroj školi! je, stara škola u susjedstvu je obnovljena, ta - državna - škola ima igralište, točno, ali kakve to veze ima sa školom "nandi"? :?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma ne ljuti se luda kuća, nisam ja ništa loše mislila...sorry 8)
    Samo me neke uspomene vežu za taj prostor pa ne mogu vjerovati da tako sad djeluje privatna škola...samo mislim da za cijenu koju roditelji plačaju ipak treba nešto i ponuditi

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne razumijem,što treba ponuditi osim znanja?? ako vam je do šminke upišite djecu u Kreativni razvoj

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

:/ oook...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne razumijem,što treba ponuditi osim znanja?? ako vam je do šminke upišite djecu u Kreativni razvoj
    Ne mogu a da ne prokomentiram, a što ti dobivaš za tih 2 tisuće kn koliko te košta Nandi i jesi li ti možda vidjela Kreativni razvoj i raspitala se što njima ulazi u cijenu školarine ?

Išla sam do Nandija, inače stanujem prilično blizu, škola je stvarno koma, najprije smo mislili da smo fulali zgradu jer ti ništa ne kazuje da se tu nalaze djeca, a onda ono groblje 2 metra od škole, dvorane nema, obroka nema, prijevoz posebno plaćaš, ja fakat ne kužim što ti onda uopće plaćaš, to si mogla dobiti i u državnoj školi plus još dvijestotinjak kn za topli obrok. :?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

prvenstveno mi je bitno da je razred mali( 12 učenika),jer stvarno učiteljica ima individualni pristup svakome...Što se tiće same škole,nije da je extra uređena,ali svaki razred je veselo ofarban i topao,učiteljice su simpatične i dostupne kad god nešto trebam...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

prvenstveno mi je bitno da je razred mali( 12 učenika),jer stvarno učiteljica ima individualni pristup svakome...Što se tiće same škole,nije da je extra uređena,ali svaki razred je veselo ofarban i topao,učiteljice su simpatične i dostupne kad god nešto trebam...
    Mislim, pa za par tisuća kuna godišnje si mogla u Kreativnom razvoju dobiti puno više od toga.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    Mislim, pa za par tisuća kuna godišnje si mogla u Kreativnom razvoju dobiti puno više od toga.
    znam da sam partbrejker, ali ako luda kuća nije osobno ravnateljica nandija ja sam astronaut

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

e pa sad me baš zanima, još ćete me natjerat da odem to vidjeti

išli smo pred par godin akad smo razmatrali taj slučaj i sjećam se da nam je bilo malo teže naći

a da nam to netko iz blizine fotka pa da zajednički odvijećamo kako to izgleda

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ček ček, stvarno u toj cijeni nije topli obrok(da ne kažem 2 obroka)???

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne,ja sam mama dječaka koji ide u Nandi.Kćer moje sestre je išla u Kreativni razvoj i čak sam ja sina htijela tamo upisati,ali nakon što je sestra ispisala kćer(nakon samo 2 mjeseca) i kad sam čula što se tamo događa,odlučila sam sina upisati u Nandi.Uglavnom,svatko ima pravo na svoje mišljenje...Meni tamo odgovara,sin mi je sreatn i zadovoljan,ocjene su mu ok i stvarno nemam ništa protiv te škole...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mogu ja fotkati,ali samo školu izvana ili sinov razred,mislim bilo bi smiješno da uđem u svaki....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Koliko Nandi ima učenika?

I btw može li mi netko poslati na pp cijenu kreativnog razvoja? I onog njihovog vrtića?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne,ja sam mama dječaka koji ide u Nandi.Kćer moje sestre je išla u Kreativni razvoj i čak sam ja sina htijela tamo upisati,ali nakon što je sestra ispisala kćer(nakon samo 2 mjeseca) i kad sam čula što se tamo događa,odlučila sam sina upisati u Nandi.Uglavnom,svatko ima pravo na svoje mišljenje...Meni tamo odgovara,sin mi je sreatn i zadovoljan,ocjene su mu ok i stvarno nemam ništa protiv te škole...
    A vidiš nakon što sam za Kreativnu čula dosta negativnih informacija, ispostavilo se da tamo klinci uistinu rade puno više no u standardnim školama, sam im pogledaj klince na natjecanjima, prilično rasturaju, a to mi je ipak neki pokazatelj toga da nije baš sve tako loše kako vole neki prezentirati, a na kraju krajeva ocijene se (nekim učenicima) poklanjaju i u državnim školama, nije to ništa specifično za Kreativni razvoj.

Za Nandi nisam dobila niti jedan pozitivan komentar, bas niti jedan, osim tvog i još kad sam vidjela školu i dobila informaciju o tome da u tu cijenu nije uključeno ništa stvarno ne nađoh razloga zašto bi dijete upisala tamo.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kako god....Neznam koliko ima -oko 80-tak....

Arillyn

Početno

Pozdrav svima, imam i ja par pitanja i komentara pa ih molim vas uvažite =)

Ja imam dijete koje već dosta ide u Kreativni. Pa evo vam pojedinosti. Škola se skupo plaća, hrana (doručak,ručak,užina) je uključena u cijenu. Uniforme su obavezne i posebno se plaćaju. Organiziran je i prijevoz ako to želite, ali i to se posebno plaća. Škola je zahtjevna. Sve je ok to 5. razreda, ali onda počinju grozote. Gradivo je vrlo zahtjevno i naporno, a kako djeca imaju nastavu od 9.00 do 16.35 nemaju baš puno vremena za učiti. Ja ne znam o kojem se to cjelodnevnome boravku priča, ali djeca imaju nastavu cijeli dan, osim pauze za ručak koja traje 45 min. Profesori se uglavnom ne mjenjaju. Na prvi pogled škola je sasvim solidna i moje djete je puno naučilo ( skromno kažem da ima prosjek 5.0 i da je napredna u odnosu na svoje vršnjake), ali i njoj je vrlo teško, zadnjih par mjeseci diže se u 5 ujutro, a ide na spavanje u 12, da bi stigla sve naučiti. Nekim učenicma je uspjeh i ˝poklonjen˝, a neki ( kao moja kćer) se moraju ubijati za ono što bogatija djeca su utjecajnijim roditeljima dobiju ovako. U razredu se nitko ne druži s njom, vrlo je nesretna. Njezina najbolja prijateljica otišla je na polugodištu u nandi, obitelj kaže da su vrlo zadovoljni. Sve im je lijepo objašnjeno, ima dobre ocjene, društvo i profesori, sve super. Sada kada je to čula i moje dijete želi u tu školu i sada ozbiljno razgovaramo o tome, molim vas recite mi sve što možete o toj školi zato što ozbiljno razmišljamo o tome. Ja nemam ništa protiv kreativnog, ali mislim da je vrlo zahtjevna škola, želite li znati još nešto pitajte.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako dijete nema problema sa svladavanjem gradiva, bolje ju stavi u neku dobru drzavnu skolu!

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Arillyn prvotno napisa
    Ja nemam ništa protiv kreativnog, ali mislim da je vrlo zahtjevna škola
    Osobno bih više volio da mi dijete ide u zahtjevnu školu, pa da znam da se za ocjenu treba pomučiti (i da će time steći odlične radne navike!), nego da ide u školu gdje ocjena možda neće biti odraz znanja.

Zamisli kako će joj lakše na višim stupnjevima obrazovanja sa takvim radnim navikama!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sve što vas zanima o toj školi možete dobiti na br.tel-01-4645776,ravnateljica će vam bez obaveze odgovoriti na sva pitanja.Nema smisla da ja više išta napiše,jer svaki put me se popljuje..Sretno !!!

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa nije nitko tebe pljucao. Pljucalo se po školi. I koliko vidim - s razlogom! I miliš li ti zbilja da bi ravnateljica da je nazove bilo tko popljucala vlastitu školu?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno hugo kon

Evo, netijak mi ide u tu školu, pa dajem minuse i pluseve. Najvažniji plus: do 8. razreda (škola još nema 8. razred, najstariji uč. završavaju 6.), učenici ostaju u školi do 16 ili 17h. Neki dan sam s mojim Božom bila u kvartovskom parku i vidjela 7-8 klinaca iz naše lokalne školice, cca 6-7 razred, 2 dečkića i ostalo cure, kako sveudilj puše i puštaju dimove kroz nos, potežu pive iz limenci. Curice pijane ko letve u ponedjeljak u 14.30! Tek kad sam to vidjela 1. put sam počela odobravat šogorici što daje toliku lovu (3500E godišnje) za privatnu školu. Ako znaš da ti je sin u školi dok si ti na poslu, mislim da je znatno manja šansa i prilika da užitak i zabavu pronalazi ko ekipa s gornje slike. Razredi imaju 5-6 učenika, cijela škola manje od 40. Kombijem u vlasništvu škole organiziraju prijevoz od centra grada do škole i natrag, i često ih tim kombijem vode na razne predstave, izložbe... Obroci: 3- doručak (namazi i mlijeko ili čaj) iza drugog sata, ručak u 14, užina (najčešće voće i keksi, ili domaći kolači koje peče kuharica) iza zadaće , u 15.30. Ručak je posebna priča, uglavnom povrće, ponekad riba, mesa ima iznimno malo (manje od 3x mjesečno) jer u Hrvatskoj nema košer mesnice pa ga nabavlja rabin privatnim kanalima.
    Kvaliteta nastave uglavnom za 4 ili 5, ali ponekad i za 1. Kvaliteta, kao i u drž. školi ovisi uvelike o učiteljici. Ovdje se često mijenjaju- sadšnji 3. razred trenutno ima 4. učiteljicu- neke su bile super, za 5+, neke totalna pušiona, po cijele dane bi sjedile u parku i kokodakale na klupi dok učenici naganjaju nogometnu loptu. Nivo kvalitete uglavnom se održava malim brojem učenika u razredu i činjenicom da je jaka selekcija već pri upisu- sve su to djeca iznadprosječnih ili barem prosječnih socioekonomskih prilika i VSS roditelja.Izborna nastava: od 1. razreda uče hebrejski jezik SVAKI DAN 1-2 sata i taj je predmet obavezan, iako se ne ocjenjuje. Iako ravnateljica obećava da to ne uključuje i vjerski ili nacionalni odgoj, nemojte se iznenaditi ako vam dijete u 3. razredu na utakmici počne navijati za Izrael i upita vas zašto kod kuće slavimo Uskrs,a ne slavimo Jom Kipur kao u školi. Uglavnom, nežidovska djeca čine 2/3 učenika, ali kršćanski, pa čak i državni praznici poput Božića ili Dana državnosti se strogo ne spominju! (Npr, preskaču se pjesmice u čitanci u kojima se spominju Božić ili Uskrs, kad se uče nastavne jedinice "Blagdani u RH" djeca uče o Roš Hasani, Hanuki, Purimu itd). Od 3. razreda francuski jezik, čija kvaliteta jako ovisi o nastavnici- prethodna je morala otići jer nije bila Hrvatica i nije imala radnu dozvolu- uglavnom za francuski jezik u školi ocjena je jedva 2. Nadalje u 5 raredu djeca mogu učiti kao izbornu latinski 2 h tjedno i od 7. raz. grčki jezik 2 sata tjedno. Izvannastavne aktivnosti: engleska radionica, francuska igraonica, 1x tjedno joga, školski zbor broji 5 đaka. Ravnateljica je obećavala informatiku, pa ukinula "jer nema novca za plaću učiteljici", iako imaju školovanu osobu za to i nekoliko računala.
    Najveća mana škole je ,(osim cijene), nedostatak tjelovježbe. Škola nema sportsku dvoranu pa 1-4. raz tjelesni odrade igrajući nogomet u obližnjem parku , a stariji s profesorom idu u obližnju dvoranu Osnovne školu "P.Preradovića". Ravnateljica je nekoliko godina obećavala razne sportske aktivnosti, ali je i to propalo "zbog nedostatka novca".
    Slijedeća po meni mana, (oni smatraju da je to školi prednost), je da se potiče natjecateljski duh među učenicima. Učenicima se ne šalju na natjecanja (školska, županijska, državna u snanju- matematika, informatika, zemljopis, šah ,npr, i ne znam što sve postoji) što može biti minus vašem djetetu pri upisu u srednju školu, jer se za sudjelovanja u takvim natjecanja dobiva značajna 2 boda pri upisu. Za upis u bolju srednju školu kao što su gimnazije gdje je 90-95% prijavljenih odlikaša ta dva boda koja je netko stekao sudjelujući na nekom županijskom natjecanju u 5. razredu mogu vaše pametno i nadareno dijete koje izvrsno govori hebrejski i latinski ostaviti pred vratima. Dopuštene su samo smotre stvaralaštva (literarne, likovne) koje nemaju natjecateljski karakter, ali i ne nose bodove za upis. Dapače, učenicima je do 3. razreda zabranjeno govoriti ocjene.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Osnovna škola "LAUDER HUGO KON"

Greškica se potkrala- natjecanja se NE potiču...
    Eh, još samo da dodam: moj netijak kaže da "voli ići u školu i da je u školi puno ljepše nego što je bilo u (državnom) vrtiću..."

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

e vidiš, takva izvješća nama trebaju

nego, imaš li ti s kim usporediti svog netjaka, tj znanje koje on ima?
    ovo je naravno nezgodno jer i iz državnih škola su djeca s raznim znanjem, ali da li je npr slučaj da dijete koje ide u 4.razred nije čulo za dijeljenje i sl?

ovo s informatikom mi se ne sviđa
    a možda i sviđa-navodno se kod moje djece u školi pod informatikom surfa na internetu i gleda pornjava :shock:
    šta rade poslije nastave

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

da li se izjava tvoga nećaka može komentirati u smislu da je škola tako lagana da ju dijete smtra nekom vrstom vrtića, ili je u njoj ugodna atmosfera ili je drugačiji odnos "teta" prema djeci ili puno rade pa mu je zanimljivo ili...?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dr mom, mozda bi bilo jasnije da si navela o kojoj skoli pises, do sada se razgovor vodio o skoli nandi, a ti pricas o zidovskoj skoli, za koju sam, btw, cula sve najbolje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Neki dan sam s mojim Božom bila u kvartovskom parku i vidjela 7-8 klinaca iz naše lokalne školice, cca 6-7 razred, 2 dečkića i ostalo cure, kako sveudilj puše i puštaju dimove kroz nos, potežu pive iz limenci. Curice pijane ko letve u ponedjeljak u 14.30!
    inace, ovo kao da pises o skoli nandi. tamo vise ucenika pusi nego u bilo kojoj drzavnoj skoli. nije ni cudo, ravnateljica im je krasan primjer, jer neprestano ima cigaretu u ustima, ispred skole, u svom uredu, tokom razgovora s roditeljima...

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo ja se samo moram pohvaliti kako će u našoj državnoj školi ove godine biti samo 16. učenika u razredu i tako smo VESELI...........

E sad žalosno je s druge strane jer je vjerojatno pao natalitet iz razloga što je uopće u 1. razred upisano 35 % manje školaraca.........za zabrinuti se.........Ne znam kako je s drugim školama........

I još uvijek nitko nije detaljno opisao Nandi kao dr mom vjerojatno ne o školi Nandi.......evo zanima me iako ne idemo tamo ali rasprava se pokrenula pa.......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •