kak nismo detaljno napisali, vidi na prvoj stranici?
ja ne znam kaj bi jos dodala, pitaj kaj te zanima.
kak nismo detaljno napisali, vidi na prvoj stranici?
ja ne znam kaj bi jos dodala, pitaj kaj te zanima.
Imaš pravo sada odoh vidjet a zaboravih koliko je već prošlo, ali mislila ja kako se podudaraju mišljenja nekih kojima djeca tamo borave i na pozitivne strane te škole da ih ima, jer osim što sam i ja upućena na negativne ovo što si ti navela stvarno ne mogu vjerovat da tak nekaj postoji i da još ljudi plaćaju za to.
:shock:
Vas ko god da pita o Nandiju,vi pljujete o toj školi,nije ni čudo da vas više nitko ništa ne pitapuhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Škola Nandi je nama izgledala sasvim u redu sve dok nismo premjestili malog i vidjeli sve njene mane. Da ne izgleda baš super , to smo primjetili odmah, ali to nam kao nije najbitnije , bitnija nam je atmosfera i individualni rad sa djetetom. Četvrti razred , u kojem sam ga prebacila , bio je još uvijek sasvim ok , dobra učiteljica, a to je više nego što smo dobili u državnoj školi. U višim razredima počinju problemi , stalna izmjena profesora, neadekvatan prostor, nepostojanje dvorane za tjelesni itd.
Ravnateljica ambiciozna ali jednostavno vidiš da sve to nikuda ne ide.
Veliki planovi koji se nikada ne ostvare. Krpanje kraja s krajem , smrzavanje po zimi. Odgulili smo to, hvala bogu. Sada smo u državnoj srednjoj školi. Još uvijek mislim da nisam napravila loše za njega jer bi ga u staroj školi problemi sa disleksijom dotukli.
Evo još pojedinosti o oš nandi.
Moje dijete ide u tu školu, hvala Bogu!
Godinama je trpio maltretiranje nastavnika zbog kojeg je bio prilično neuspješan u savladavanju gradiva, provjerama znanja, pa i društvenim kontaktima. Pravi hiperaktivac (to nije ono što je jedna mama rekla da dijete 16 puta ima potrebu paliti i gasiti svjetlo, to nisu debilna djeca, nego nemir i problemi s koncentracijom nastaju zbog kemijske neravnoteže u mozgu, točnije, slabo lučenje dopamina!!).
Iako sam već čula za Nandi, bila na razgovoru s ravnateljicom, teškom mukom sam se odlučila upisati ga gore. Najviše zbog financija. Samohrana sam majka i iako pristojnih primanja, nije lako izdvajati neku sumu i plaćati nešto što možeš dobiti negdje drugdje besplatno.
U državnoj školi sam stalno molila nastavnike da mu daju priliku biti uspješan i zbog toga su me mrzili. Onda sam počela mrziti i ja njih, prijetiti im, prijavljivati ih Agenciji za odgoj i obrazovanje i ništa nisam postigla. Cijelo vrijeme sam bila sigurna da i moje dijete može biti uspješno, pogotovo, satima sam mu posvećivala pozornost, učila s njim, pisala zadaće i našla formulu da funkcionira.
Od nemoći sam se ipak odlučila za privatnu školu. Već nakon prvih mjesec dana je počeo dobivati samopouzdanje i uz veliko zalaganje nastavnika tijekom godine uspješno je završio razred.
Meni ovo vrijedi više od ičega na svijetu. Konačno ima slobodnog vremena za sebe, za slobodne aktivnosti, a istovremeno ima volje za učenje i školske obveze koje je do tada mrzio. DA TA ŠKOLARINA KOŠTA I DUPLO, ja bih se snašla, ali bi mu priuštila tu školu.
DOBRE STRANE:
- individualan rad sa svakim učenikom - odlični učenici kontinuirano imaju mogućnost da nauče više, a manje uspješni učenici se stalno potiču da savladaju traženo
- puno se pažnje polaže svladavanju gradiva, pa se ponavljanje vrši dok svi sve ne nauče. Kod pisanih testova se ispravci pišu dok svi ne dobiju zadovoljavajuću ocjenu. Loše ocjene se pribilježe "sa strane" radi uvida, a u rubriku se upisuje najbolja ocjena. To nije popuštanje, jer je to ipak ocjena koju je nakon manje ili više vremena dijete zaslužilo svojim znanjem.
- potiče se kolegijarnost i kažnjava netolerancija prema drugima i agresivnost
- strogo se poštuju pravila kućnog reda (kao nekad u školama)
- posebno se vodi računa o izboru nastavnika, da se radi o toplim i tolerantnim osobama koje vole djecu. Za histerične nema mjesta.
- tri predmeta dnevno po blok sat - manje se nosi knjiga odjednom.
LOŠE STRANE:
- istina da ravnateljica puši u svojoj sobi, ali roditelji pušači to isto rade u svojim kućama pred djecom. Više vrijedi topla riječ i poticaj koji će dobiti nego malo dima što će ponekad morati usisati u sebe
- istina i da ravnateljičin muž voli viriti u čašicu (kao i ona), da galami na djecu. Srećom, nema ga često u školi, a s druge strane galami na one koji se otmu kontroli, koji bi trčali po školi, skakali, divljali, tko se odbija prezuvati u papuče. Bili bogati ili manje bogati, za sve vrijede ista pravila.
- slobodnih aktivnosti zaista nema, osim trenutačno njemačkog j.
- ima smjena nastavnika, ali ne tako puno kako je to neka mama navela. Uglavnom otpadaju oni koji se ne mogu naći u toj sredini. Ima istine i u neplaćanju nastavnika, ali i škola ima puno roditelja-dužnika.
- nema više školskog gableca (marende)
NIJE ISTINA da je vlažno i hladno zimi. Vlage nema, a zimi čak i previše hajcaju radijatore, pa klinci sjede u kratkim rukavima. Mračno je samo na stubištu koje je bez prozora, ali rasvjeta postoji i funkcionira.
NIJE ISTINA da škola ima zajednički ulaz s grobljem. Nebuloza! Ali groblje je u blizini, tj. iza škole. Pa što onda, kome su mrtvi što učinili. Ili se neki boje zombija?!
NIJE ISTINA da u školu idu samo djeca s problemima. Ima i vrlo nadarene djece, kao što ima i djece s raznim zdravstvenim problemima. Kao i u svakoj drugoj školi.
ISTINA je da nema dvorane za tjelesni, ali se za to koristi velika društvena dvorana za ružnog vremena ili kad je lijepo vrijeme se ide na školsko igralište (pored Nandi je gračanska OŠ. i ide se na njihovo igralište). Nikome zbog toga ne fali dlaka na glavi.
Škola nije savršena, nije ulickana zato što je privatna, ali ima kvalitetu. Mnoga su se djeca iz Kreativnog razvoja prebacila u Nandi.
Ne radim reklamu, ali svatko tko nije zadovoljan školom u koju mu ide dijete neka razmisli o ovoj školi. Čak ne mislim da će svi dijeliti moje mišljenje, ali pokušajte. Nakon što se moje dijete opiralo prelasku ovdje, nakon nekoliko tjedana je izjavio da mu je žao što nije oduvijek tu. I što je najbolje i sama sam prosvjetni radnik u državnoj školi. Fuj! Jadna djeca!
I još nešto vas zanima:
Školarina je 2000 kn, ali se može tražiti da je manja.
Prijevoz je oko 1000 kn, bilo da ga vozite sami ili da platite školski prijevoz.
Često se ide na izlete, kazališta, izložbe. Izleti su nerijetko u inozemstvu (Slovenija, Austrija). Može se i ne ići ako netko ne želi.
Svake se godine ide na maturalac u inozemstvo (Italija, Španjolska, Irska, Francuska....) na tjedan dana. Ovisno gdje, cijene mogu biti 2000-6000 kn. Isto se može i ne ići ako netko ne želi.
Nemam razloga ih reklamirati, a o svemu navedenom donesite svoju procjenu. Ovako ja vidim stvari.
Ne razumijem kako se može dogovoriti da školarina bude manja ???
Školarina je 2200 kuna,a prijevoz 800 kn..
2200 kn je samo ako je poskupila da ne znam (nitko mi ništa nije javio), a prijevoz sigurno nije 800 nego 1000 kn.
Popusti su uvijek mogući u raznim varijantama, npr. ako imate dvoje djece u školi...
Aha takva kombinacija,nisam znala,nemam dvoje djece.Svaka čast na takvom popustu :D
Ima i raznih drugih varijanti, ali ih namjerno ne želim navoditi iz poštovanja prema školi kojoj to nije u interesu. No i oni su ljudi krvavi pod kožom, misle na svoj interes, ali imaju smisla i za empatiju... Mislim da više ne moram ništa na to dodati. Ovo je više za one koji se ozbiljno interesiraju, a ne za Vas koji ste već ranije dali do znanja da Vam je a priori negativan stav prema toj školi. Stoga molim da se suzdržite od komentara "svaka im čast na tome", jer je potpuno neprimjerena. Hvala Bogu, ne živimo u nekoj savani; ovdje ima dovoljno škola da si svatko izabere što mu odgovara. Meni je Nandi i više nego zadovoljavajuća. Ne pruža neki luksuz i ne radi od djece snobove, ali se u njoj zna red i djeca grade poštovanje prema sebi i drugima. Više mi znači kakvi će kao ljudi izaći klinci iz škole, nego koliko su čega naučili.
Ispričavam se na brzopletosti. Zabrijala sam nešto... Zamijenila sam "ludu kuću" i njezine komentare s "puhovi obožavaju smokve" i te negativne komentare. S tom predrasudom sam onaj komentar na kraju čitala kao da je napisan ironično, što vjerojatno ipak nije.
Sorry još jednom!
da...Baš htjedoh reći da ste pobrkali....I ja sam također zadovoljna,kao i moje dijete,a to mi ja najbitnije !
imamo li komentare novih polaznika privatnih škola?
Novost u Nandiju - nastava samo prijepodne u ovoj školskoj godini!
većina učenika nisu Židovi, ali i da jesu, meni to nije problem, ionako želim da mi dijete upozna čim više religija, nacija želim da mi dijete bude gradjanin svijeta[/quote]
Ne budi naivna! To je ŽIDOVSKA ŠKOLA, škola za Židove, iako javna, i makar radi po programu MZPŠ, to je škola koja je osnovana da "bi promicala i širila židovsku religiju i kulturu"
To što si napisala lijepo zvuči, samo pazi da ti dijete ne upozna druge religije i nacije na pogrešan način: usprkos tome što rroditelji koji nisu članovi židovske zajednice plaćaju 3000 E godišnje, a Židovi samo 800,a i to ne svi, i iako nežidova ima u školi trostruko više od Židova , djeca točno znaju koji su koji.
Ovo se odnosilo na post Balističarke o školi Hugo KonSophia prvotno napisa
Ne budi naivna! To je ŽIDOVSKA ŠKOLA, škola za Židove, iako javna, i makar radi po programu MZPŠ, to je škola koja je osnovana da "bi promicala i širila židovsku religiju i kulturu"Sophia prvotno napisa
To što si napisala lijepo zvuči, samo pazi da ti dijete ne upozna druge religije i nacije na pogrešan način: usprkos tome što rroditelji koji nisu članovi židovske zajednice plaćaju 3000 E godišnje, a Židovi samo 800,a i to ne svi, i iako nežidova ima u školi trostruko više od Židova , djeca točno znaju koji su koji.[/quote]
komentar je osobno iskustvo iz te skole ili?
moze molim pojasnjenje "da ti dijete ne upozna druge religije i nacije na pogresan nacin"
Slučajno sam naletila na ovu temu i moram odgovoriti,samo sam se zbog toga registrirala,slušam kako neki hvale a neki baš i ne školu Nandi, moje dijete je išlo tamo ali jako kratko,preselili smo u državnu na kraju zbog nekih osobnih razloga,škola ima i dobrih i loših strana ali ono što je mene prvenstveno naljutilo što u njoj ima ljudi koji nisu stručni u svom poslu, da ne pričam o određenoj učiteljici koja je nadasve ljubazna a nikad nije završila Pedagoški fakultet,znači nema diplomu,nema stručni ispit a uči djecu u privatnoj školi gdje ljudi puno plačaju da bi im dijete imalo kvalitetno obrazovanje!! Pa recite vi meni jeli to normalno,kako osoba koja nije učitelj može raditi kao takav i to u privatnoj školi?!?
Posljednje uređivanje od Bubica : 06.09.2010. at 13:56 Razlog: editirala u skladu s pravilima foruma
zvoncica, jesi li to pitanje postavila na mjerodavnom mjestu: skoli, ministarstvu, prosvjetnoj inspekciji?
Zvončice, Zakon i razni Pravilnici dopuštaju da u školi rade apsolventi (dakle, nemaju završeni fakultet!), kao i oni koji su na fakultetu slušali barem 4 semestra određeni predmet, npr. matematiku može predavati bilo tko tko je na faxu imao 2 godine matematiku. Naravno, to je u slučaju državnih škola kojima se nitko nije javio na natječaj.
Privatne škole su poseban slučaj. Iste odredbe bi trebale vrijediti i za njih. Ali....
Znam da mogu raditi apsolventi ali učiteljica o kojoj pričam radi u toj školi već godinama i odavno više nije apsolvent jer ima 40 godina,ali to se sve prikriva i godinama šuti o tome...to je bio jedan od razloga zašto smo otišli od tamo jer nikakvi prigovori ni žalbe ne pomažu,ne može se čak ni razgovarati normalno jer se sve shvaća i uzima kao napad na njih! Što se tiče ministarstva mislim da su upoznati s tim slučajem ali jednostavno ne mare jer je to privatna škola, da je riječ o državnoj vjerojatno bi bila drugačija priča.<