Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 122

Tema: OŠ Nandi

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno OŠ Nandi

Molim da mi se jave roditelji čije dijete ide u ovu oš.
    Hvala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i meni također, može i na pp

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa zar baš nitko ?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Podižem temu, pa ako ima koji roditelj čije dijete ide ili je išlo u ovu školu, molim da se javi.
    Hvala !

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

...i mene zanima

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Od moje poznanice je mali išao u tu školu do petog razreda. Sada ima 14g.
    Znam njezina iskustva. Ne znam što vas zanima, nekaj površno znam. A ide mi i od frendice mali u tu školu u sedmi, pa ju mogu pitati.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Molim te pitaj: u čemu se sve školski program razlikuje od "redovnih",
    koliko je djece u razredu, sa čime su jako zadovoljne a sa čime ne...

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Na početku u I. razredu ih je bilo 10 a kasnije sve manje tako da ih je ostalo 4. Program je državni znači redovan, tada je bila jedna učiteljica za više predmeta. Pristup je individualan znači svatko obrađuje trenutno što učiteljica misli da mora i to je OK. I kao ne mora roditelj doma s djetetom raditi.
    Međutim moja kolegica je shvatila i to dosta kasnije da joj dijete ne zna zbrajati do 20. E sad jel to greška učiteljice jer da je zapela i proradila na problemu to se ne bi desilo a prema ovome nije.....
    Što znači da opet roditelj i dalje mora kontrolirati.

Dok od druge mali ide na instrukcije. To mi baš i nije jasno a u razredu ih nije tako puno da učiteljica ne bi stigla sa svakim obraditi cjelinu.
    Evo to što ja znam..........

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Još ću pitati detaljnije ovu drugu.........čiji mali trenutno ide......

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

....baš ti hvala

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uglavnom škola za nepreporučit. Od poklanjanja ocjena do totalnog neznanja učenika ustvari ako želiš da dijete ima dobre ocjene a ništa ne nauči nek ide u Nandi.
    Evo tako mi kaže ova druga mama i biti će mu naravno teže u srednjoj.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo ja mogu reći iz prve ruke da je škola odlična,mali broj djece u razredu,individualni pristup svakome i koliko ja znam djeci se ne poklanjaju ocjene.Ja sam recimo zadovoljna sa tim da djeca uče raditi na kompijutor već u prvom razredu kao i što imaju engleski i njemači(u drgom) ,naravno uz igru,druga stvar naravno idividualan pristup,prijevoz do škole i do doma,mnogobrojni izleti.Moje dijete je sretno i zadovoljno što mi je i najbitnije !! Ako vas još nešto zanima,samo pitajte...Škola je definitivno za preporučiti !

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Naravno svatko ima svoje iskustvo i mišljenje a evo moje je iz izvora roditelja djece koja su završila tu školu sa tim iskustvom. Možda se što promijenilo u sistemu a možda imate dobru učiteljicu o njoj sve ovisi naravno.
    Istina je o pristupu ali su i blagi a moj sin i u vrtiću već ima kompjutor a i doma, a strani jezik u I. razredu državne škole.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ah,neznam,ali opće je poznata stvar da kad su strogi profesori; roditelji nisu zadovoljni,kad su blagi opet na valja...Možda se katkada treba zapitati jel problem u školi ili možda u djetetu i roditeljskoj brizi.Naime nije istina da kad se dijete upiše u privatnu školu ne treba učiti doma,to su za mene gluposti i nije u redu misliti da sa djetetom ne treba raditi kod kuće.Uglavnom,moje iskustvo je u toj školi stvarno odlično,od profesora do ravnateljice i dijete mi je sretno i zadovoljno što (kažem opet) mi je najbitnije !

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imaš pravo možda u tome i je problem što roditelji misle kad već plaćaju privatnu školu i manje je djece s individualnim pristupom da ne moraju s njima raditi i kod kuće što bi i trebalo biti.
    U državnoj školi moraš s njim raditi i doma jer je previše djece i jako brz tempo rada koji profesori moraju odraditi i ne stignu sa svakim učenikom pojedinačno obraditi gradivo.
    Naravno uvijek je dobro ako si zadovoljan i ti i dijete.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Apsolutno je tako,jednostavno sa djetetom se treba baviti i kod kuće,a najbitnije je da školu ne odbija.Moja kolegica je imala sina koji se toliko bojao prvog razreda da prvo polugodište nije bio u školi ni tjedan dana u komadu,nakon toga su ga ispisali iz državne škole i upisali u privatnu nakon čega se dijete preporodilo ! :D

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OK, luda kuca, ja sam možda paranoična, ali uvijek su "sumljivi" oni koji se prvi put registrirali na forum a da bi hvalili nešto što je netko prije kritizirao.

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj luda kuca prvotno napisa
    koji se toliko bojao prvog razreda da prvo polugodište nije bio u školi ni tjedan dana u komadu,nakon toga su ga ispisali iz državne škole i upisali u privatnu nakon čega se dijete preporodilo ! :D
    I moj sin dandanas ne želi ići u vrtić, ne zato jer je tamo loše već je takav, voli biti doma i ima neki strah od odvojenosti, ali nisam ga zato upisala u privatni vrtić.

Svi smo se mi bojali škole neki prije neki kasnije, ali to je život ne treba im zato davati lažnu poruku da može izbjeći problem. I vjerujem da se tamo preporodio.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma slažem se u potpunosti ! Ali eto,možda se prepao velikog broja djece,što nebi bilo čudno ! Važno je samo da ne dođe do nekakvog šoka i da dijete ne počne za ozbiljno to odbijati... !

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajoj,tek sad vidim da sam krivo upisala luda kuca,to je trebao biti pass...,a ovo drugo moj nick ! Ajoj,sad ispada da mi je nick luda kuca..Jel se to može promijeniti ?? oprostite na ovom pitanju sad,nije vezano uz temu !Zašto je sumnjivo?? Pa evo ja sam tražila stranicu od škole pa sam nabasala na ovaj forum,pa eto,htjedoh iznijeti svoja iskustva ! :?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, nemoj se ljutiti. Samo se često događa da se netko registrira po prvi put da bi nešto hvalilo, i onda to nekome ispadne sumljivo (npr meni) -iako ja jedva da znam što je OŠ Nandi.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nema problema...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Može li se znati cijena školarine i što je u to uključeno?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cijena skolarine je 2000 kuna mjesecno i placa se 11 mjeseci.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prijevoz se placa posebno

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

luda kuca za promjenu nicka otvori topic na ovom dijelu foruma Admin vam pomaže u nevolji ili posalji privatnu poruku administratorici.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ok-hvala !!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo opet podižem, ima li netko možda još koje iskustvo sa ovom školom, jučer sam išla vidjeti našu osnovnu školu, u životu nisam vidjela zmazaniju školu, od prozora pa do zidova, živi užas , kao da uopće djeca ne borave tamo, sumorno i hladno, pa sam opet otvorila opciju upisa u ovu školu.

Luda kuca-molim te, ako može još koji detalj, kakva je prehrana, kako je organiziran prvi razred (smjene, boravak ili samo ujutro), te gdje klinci imaju tjelesni, budući da mi se čini da nemaju dvoranu.
    Hvala !

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    Evo opet podižem, ima li netko možda još koje iskustvo sa ovom školom, jučer sam išla vidjeti našu osnovnu školu, u životu nisam vidjela zmazaniju školu, od prozora pa do zidova, živi užas , kao da uopće djeca ne borave tamo, sumorno i hladno, pa sam opet otvorila opciju upisa u ovu školu.

!
    ja sma išla pogledati Nandi i ovo što si opisala je opis te škole.Ta škola izgleda užasno, mračna je,vlažna, dijeli ulaz sa ulazom u groblje. Učionice male, pločice na podu poucane pa strše. Uglavnom,koma.

Mene je oduševila škola Hugo Kon, za siste novce toliko topline, srdačnosti, prozračnosti :D

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj balisticarka prvotno napisa
    ja sma išla pogledati Nandi i ovo što si opisala je opis te škole.Ta škola izgleda užasno, mračna je,vlažna, dijeli ulaz sa ulazom u groblje. Učionice male, pločice na podu poucane pa strše. Uglavnom,koma.

Mene je oduševila škola Hugo Kon, za siste novce toliko topline, srdačnosti, prozračnosti :D
    A šta misliš kakva je tek onda naša "regularna" škola...

Škola H Kon mi je predaleko, a i nije li to židovska škola, ne mislim ništa loše pritom, već mislim da su možda više orijentirani na njihove običaje, jezik i sl.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    A šta misliš kakva je tek onda naša "regularna" škola...

Škola H Kon mi je predaleko, a i nije li to židovska škola, ne mislim ništa loše pritom, već mislim da su možda više orijentirani na njihove običaje, jezik i sl.
    ne znam, idi gore pa pogledaj ako nisi ali meni je to koma.

Hugo Kon je stipendirana od (židovske) zaklade Estee LAuder. Djeca uče hebrejski jezik što je meni ustvari super, to je jezik više, pismo više, znanje više. Uče religije (kao etika) i nema vjeronauka za djecu koja to ne žele.

Običaje i ostalo uče na igraonicama oni koje to zanima, moja će na druge igraonice (francusku, englesku...)

Imaju i jogu npr

Osim toga, većina učenika nisu Židovi, ali i da jesu, meni to nije problem, ionako želim da mi dijete upozna čim više religija, nacija i bude građanin svijeta

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja se moram opet uključiti, Nandi je stvarno škola u kojoj ne moraš ništa naučiti ako nečeš. Prolaze ti kroz prste.........a tako mali broj djece u razredu i tako puno plaćaš......... :/

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A reci mi tvoj stav je takav prema svim privatnim školama ili... ?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zajecka, ja stvarno ne znam kakva je škola, ali čula sam ok stvari o provedbi programa, samo meni je bilo neprimjereno da mi dijete ide u vlažnu školu. I plaćati toliko da bude u tamnom i skučenom prostoru.

Što se tiče prograa, stvarno sam čula da ok rade, za razliku od škole Kreativni razvoj za koju sam čula da koliko platiš toliku dijete ima ocjenu. Al to je rekla-kazala i ne znam da li je tako, ta škola mi nikad nije bila izbor pa nisam ni bila tamo.

Što se tiče škole Hugo Kon, oni su strogi što se tiče učenja, meni je to jedan od glanih razloga za upis u tu školu, uz mali bbroj učenika jer dijete ima predispoziije samo takve i želim da ispuni svoj potencijal.

A ono ostalo što sam vidjela sama u toj koli, i raspitivajući se kod poznanika i ne poznanika, samo je šlag na torti.

Ne znači privatno da se djeca provlače, čak štoviše, nekad ti ljudi moraju raditi puno više i zahtjevnije da se dokažu da vrijede.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam od jedne stručne osobe dobila preporuku z anandi kao školu gdje ćese moje posebno-darovito dijete osjećati dobro
    međutim, nikako mi nije sjela ideja da ga "posebnom"školom učinim još posebnijim

kad vidim da se upisalo dosta djece s pp mislim da sam dobro napravila

za kreazivan razvoj sam isto čula da puštaju, dok neki dan nisam nešto gledala listu iz natjecanja iz engleskog, pa je u prvih 30 bili 4-5 djece iz te škole

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja samo govorim o Nandi školi a ne o svim privatnim školama (dapače i ja bih svoje dala u barem bolje uvjete što se tiče prostorija gdje borave) iz činjeničnih i stvarnih informacija naravno od samo dvoje ljudi ali totalno različitih, što nije relevantno da je svima tako.

Evo jedni roditelji su mislili malo ih je u razredu, puno plaćaju pa valjda dobro rade s njima što su im i jamčili, znači ostavila je dijete njima na brigu (što ja nikada ne bih u potpunosti) i skužila da dijete nikad nije dobro naučilo brojati do 20 i još dr. stvari , dok su dr. roditelji vodili brigu oko škole ali su morali i uzimati instrukcije što je meni nebulozno a 7-10 ih je u razredu (tada bilo) i ne znam od engleskog u 5g..

Oba dvoje su nezadovoljni s time da je jedno dijete krenulo u tu školu jer je bio hiperaktivan a drugi nije Hrvat.
    I ispričavam se ako sam generalizirala.........

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I imaš pravo sunnyapril1 zašto uopće posebnu djecu raditi još posebnijom umjesto da se kao takvi uklope u društvo što će ionako jednog dana i morati..........i što onda?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

da, zajecka, taksam nekak mislila , da je škola puna "posebnosti" u bilo ko smislu

moje dijete je prošlo i povremeno prolazi torturu zlostavljanja
    ponekad profesori nemaju razumijevanja za njega
    i kad mi se sve skupi odlučim da ću ga ispisati i upisati u sedinu gdje će ga se uvažavati
    onda se ohladim jer skužim da će uvijek biti ljudi koji ćemu se smijati jer govori ko spiker s radija i profesora kojima će ići na živce ida se on mora naučiti nositi s tim , koliko god to grubo zvučalo s moje strane

što se tiče zlostavljanja, nakon jedne gadnije epizode ravnateljica je postupila po protokolu o nasilju ili kako se već zove , pa se stvar smirila
    smirila se dosta kad su ta djeca(izrazila bih se gadnije, ali shvaćam da djeca ipka nisu kriva) našla drugu žrtvu u liku djevojčice s pp, na moje olakšanje, ali na žalost njezine mame koja sad hodočasti po školi
    pošto može , zanimala bi me pkola gdje bi se s njim radilo u relativno normalnom okruženju, hugo kon mi zvuči tako

balističarka, pliiiiz još info, pliiiiiiiz

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

što te sve zanima?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

da li bi ta škola odgovarati mom djetetu 8)
    zezam se
    da li su stvarno strogi ili je to idi mi dođi mi, vidim na webu da škola trje do 17, to je obavezno ili je to s aktivnostima
    3000 eurića?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

e sad , ne poznajem tvoje dijete ali mislim da bi škola odgovarala svakom zainteresiranom djetetu.

Razredi su mali, s njima se radi pojedninačno (kolko kome treba, ako u nečem zaostaje ostane se s tim djetetom duže na temi, ako je naprednije ide se s tim djetetom dalje)

Strogi su jer moraju zadovoljavati kritrije zaklade Lauder. Za male nema brojčanih ocjena (ima ali se djeci priopćavaju na način da mu se objasn što je dobro i zašto a što nije, zašto i kako to popraviti)

Petkom nema usvajanja novog gradiva nego se prolazi ono što su u tjednu naučili

Škola nije do17. Recimo da prvašići završe oko podne ili tako nešto, onda idu u park blizu škole ako je lijepo vrijeme, pa imaju ručak koji kuha teta kuharica, sve domaće, kupuju u bio&bio.

Nakon toga imaju "boravak" što znači pisanje zadaće i što već treba (objašnjavanje, pojašnjavanje itd.)

Svaki dan postoji i neka od igraonica koja je uključena u cijenu škole- francuski, engleski, joga itd

Imaju organizirano i zimovanje na način da u Sloveniji zakupe kuću pa idu tamo sa 3 učitelja skijanja i tetom kuharicom (to se plaća dodatno nešto)

E sad, tamo stvarno treba otići da se vidi zašto mi se dopala škola- atmosfera je topla, obiteljska, klinci su mi bili tako dragi, jednostavni i skromni.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, cijena je 3 000 eura, plativo u ratama.
    imaju i prijevoz sa mislim 2 punkta u gradu, s tim da to ovisi i ako se upiše više djece s jednog područja onda uvedu i tu "liniju"

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma ovo za dijete sam se zezala

bacila si mi gadnu bubu u uho

ovima u školi ne mogu nikako dotupaviti da ako može više, daj mu onda više

najbolje ću osobno otići, tnx puno

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma znam da si se zezala

inače, samo se najavi na telefon ravnateljici i sve se brzo dogovoriš s njom

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Što mislite, koliko je važno da djeca imaju u prvome razredu par poznatih iz vrtića ili susjedstva ? Meni se to ne čini previše važnim, i to mi je OK cijena za to da dijete pohađa kvalitetniju školu od one najbliže domu.

Drugo: stanujem na jednom kraju grada, radim u drugom, a dijete bih 8 godina trebala voziti na treći kraj grada, koliko je realno bojati se situacija da u školi ne mogu stići dovoljno brzo ili da se dijete odšeta iz škole u nepoznato mu susjedstvo...

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dakle, moje dijete je išlo u nandi. premjestila sam ga iz državne škole zbog zlostavljanja.
    ravnateljica je obećala individualni pristup, poticanje individualnih sposobnosti, da će ona osobno raditi s njim ako bude potrebno, bla, bla, brda i doline...
    realnost je ovakva: vlažno, hladno, mračno - x
    - individualni pristup, dodatne aktivnosti - 0 bodova
    - prehrana? - nema je
    - tjelesni? - nema ga, dosjetila se žena da umjesto toga djeca moraju subotom ići na neke izvanškolske sportske aktivnosti po nebuloznoj cijeni koju roditelji posebno plaćaju
    - nema likovnog, umjesto njega imaju izradu keramike
    - ravnateljica puši u svom uredu, puši pred učenicima
    - domar je njen suprug, koji se voli družiti s čašicom, viče na djecu, cijelu zimu i kad god je vani malo vlažno ne pušta djecu van da ne bi morao čistiti pod, nego veliki odmor provode u zagušljivoj prostoriji koja je u isto vrijeme i garderoba, dakle sve cipele su tamo, s pripadajućim mirisom, urla na djecu
    - ravnateljica je vrlo neugodna osoba, nakon što upeca roditelje, sva ljubaznost netragom nestaje
    - profesori se neprestano izmijenjuju, jer imaju malu satnicu i slabo su plaćeni, pa bježe čim nađu posao s punom satnicom
    - izleti? nebulozni, loše organizirani i uvijek neobično (i sumnjivo) skupi
    - nema informacija, tj. nema vremena određenog za informacije (sve da bi gđa uštedila na satnici profesora, nego profesore moraš hvatati lasom prije ili poslije nastave
    - zbornica je u birtiji (zgrada u stvari pripada nekom društvu (vatrogasnom, pjevačkom, ne sjećam se više)), nastavnici puše u njoj
    -cijela koncepcija se temelji na slatkorječivosti gđe ravnateljice i njenoj sposobnosti manipulacije
    ne znam da li sam sve navela, ali mislim da ste dobili prilično jasnu predodžbu...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajme meni, ajme meni :shock:

ja ko padobranac, ali ne mogu vjerovati što sve prolazi. puhica, šta ćeš sad? hoćeš vraćat dijete u regularnu školu ili?
    ajme, ajme :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    ...
    ne znam da li sam sve navela, ali mislim da ste dobili prilično jasnu predodžbu...

sve to što si napisala potvrdilo je moj dojam o toj školi.
    :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poznajem nekoliko roditelja čija djeca idu u Nandi i to su sve odreda djeca sa određenim poteškoćama u razvoju (ADHD, slabije razumijevanje...). Ti roditelji mi kažu da su djecu tamo upisali jer su svjesni da u regularnoj školi djeca ne bi "opstala" budući da su to klinci koji jednostavno ne mogu sjediti u razredu po 45 minuta, imaju neke tikove (npr. potrebu da po 16 puta upale i ugase svjetlo...).

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ovo sve stvarno nisam znala jer bih napisala ali vjerovala sam prijateljima roditeljima djece koja su tamo išla. Ali ovo je prestrašno.

Moram priznati da je u našoj državnoj školi sve bolje osim mračnih i pohabanih učionica i hodnika ali zato je stručno osoblje na jako velikom nivou.........a mislim da je to ipak najvažnije da su pristupačni kad ase pojavi neki problem, a evo ja već i prije upisa u školu sigurno 25 min. pričala sa defektologicom na telefon o školi (nešto me zanimalo) da sam ju doslovce ja morala otkantati......ljubazno naravno.........

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •