Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: ves-masina iskocila iz lezista...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno ves-masina iskocila iz lezista...

...taman kad je kretala s centrifugom :/
    Dobro da sam se zatekla u kupaoni upravo u tom trenutku, pa sam ju pridrzala da ne iskace previse (ne znam zasto mi nije palo na pamet da ju ugasim odmah ), no sekundu kasnije je uletio MM i ugasio ju.
    Bubanj je poceo naravno lupat, trajalo do gasenja jedno 10-ak sec otprilike. Zatim smo ju postavili natrag na leziste, i ukljucili da zavrsi program (jos je 29 minuta trebalo)
    Masina je Electrolux, digitalna, stara 3 godine, s 1200 okretaja, no ovaj sam program stavila na 900.
    Kad je ponovno ukljucila centrifugu u pocetku je bubanj malo lupao, no i kad se vec zavrtila, al manje...
    Ves nije ostao mokar da se voda cijedi s njega - znaci obavila je posao

E, sad - zasto tako dugacak uvod -
    sto mislite: trebam li zvati majstora?

Jer imam vesa za jos bar dvije masine, sto sam morala poprati za vikend, al me bilo strah pustat ju ponovno nakon ovoga.
    Nisam cak ni susilicu ukljucivala - sve sam povjesala...

Trebam li se zabrinut, il da pokusam neki kraci program s manjim obrtajima pa da vidim kak se ponasa dok centrifugira? Il da odmah zovem nekog?

Jel se nekome od vas ovo vec dogodilo?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni lupa kad je premalo veša
    sve se zgrne na jednu stranu, onda lupeta i putuje po kupaoni

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Imga, cula sam za tu mogucnost, iako se meni to nije dogadjalo, a i ovaj je puta bas bila puna - prala posteljinu

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dogodilo se mami, i moram priznat da je zastrašujuće kad krene skakat i lupat . sad uvjek pazimo kad guramo robu unutra, zna se dogodit da je 'izguram' natrpavanjem

odvida se gornji poklopac i vrate se neki federi s kvačicom u svoje ležište ili tako nešto slično, jednostavno je, ali kako je naša bila pod garancijom zvali smo servis pa nisam sigurna kako to izgleda.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

znaci, ipak ste zvali servis?

Izgleda da cu morat ja, pa makar samo platila dolazak da mi savjest bude mirna

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

šta je sigurno, sigurno, ja dan danas imam fobiju od centrifuge, bježim van

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

je, najbolje je nazvat servis

ak je mašina ispravna ne bi trebala tako lupat, bila ona puna ili prazna. ne mora biti ništa strašno. može se raditi samo o tome da je popustio neki šeraf koji treba zategnuti.

ali ne bi preporučila mašinu stavit dalje u pogon jer tkva klimava može zmrdat ležajeve, te stvarčice koje amortiziraju itd

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila puna - prala posteljinu
    ovoti je u stvari najgore, jer se velike stvari tipa plahte, zarolaju u loptu i to je onda jako teško i baš udara po bubnju, kao gruda

sjećam se da sam negdje čitala da treba osim plahte i npr. navlake za poplon, treba ubaciti još i malih ručnika ili sl.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    bila puna - prala posteljinu
    ovoti je u stvari najgore, jer se velike stvari tipa plahte, zarolaju u loptu i to je onda jako teško i baš udara po bubnju, kao gruda

sjećam se da sam negdje čitala da treba osim plahte i npr. navlake za poplon, treba ubaciti još i malih ručnika ili sl.

Hmmm...

Ovo me baca u razmisljanje, nakon sto sam se malo skulirala -
    to je tocno, uvijek kad imam posteljinu, masina jace lupa --> drugi puta cu je zakopcat da nista ne udje u nju.

Al ako je to bio jedini razlog - da ipak probam zavrtit masinu jos jednom pa vidim, ili da ipak zovem servisera danas :?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma, koga ja zavaravam - dolazi mi serviser za par sati

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Otišli su kuglični ležajevi. Ništa strašno. Ali niti prejeftino.... Ja sam u 10 godina mijenjala ležajeve dva puta. I ne treba prati ako mašina lupa da se ne bi još nešto oštetilo.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Izvjestaj:

s bubnjom je sve OK, centrifuga vrti ko luda - tak da nisam trebala dizat paniku, al ipak - sigurno je sigurno...

No, nije mi zao 250 kn i njegova dolaska - ocistio je onaj spremnik od susilice koji je bio pun nekih mucica, a zbog cega bi vrlo skoro susilica prestala susit, pa bih ga opet morala zvat, rastvorio citavu masinu pa provjerio gotovo sve (mislim te danasnje masine su ko kompjutori kad se otvore ), usprkos tomu sto se trebao vracat jer nije crijevo dobro pricvrstio pa je voda napunila kupaonu nakon mog testiranja s desetominutnim programom - dobro da nisam pustila iskuhavanje od 2 i pol sata i otisla na posao - poplavila bih kupaonu, a i susjedu ispod :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •