Pokazuje rezultate 1 do 50 od 112

Tema: senzorna integracija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pozdrav! mi smo trenutno u Klaićevoj na ''papirnatoj'' hospitalizaciji. utvrđuje se što mu je i vrlo se sumnja na SI. Odradili smo sve moguće i vrlo opširne pretrage i još nam u ponedjeljak preostaje psiholog i psihijatar. Svi koji su ga se dotakli više manje se slažu s tim da je u pitanju upravo SI a i ja što više čitam o tome, više razumijem svog sina. Preporučeno nam je onako usput i još ne ofišli udruga Leri, Goljak, Zelengaj, Mali Dom, Silver u Dubravi, Maka (ali to nam je skupo a koliko sam shvatila na uputnicu ne ide). što odabrati? rečeno nam je da uz SI terapiju moramo imati logopeda (ne priča) i rehabilitatora (?), zato bi bilo poželjno da je sve na jednom mjestu. Što činiti? Još nam je sve novo, još istražujemo...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav! mi smo trenutno u Klaićevoj na ''papirnatoj'' hospitalizaciji. utvrđuje se što mu je i vrlo se sumnja na SI. Odradili smo sve moguće i vrlo opširne pretrage i još nam u ponedjeljak preostaje psiholog i psihijatar. Svi koji su ga se dotakli više manje se slažu s tim da je u pitanju upravo SI a i ja što više čitam o tome, više razumijem svog sina. Preporučeno nam je onako usput i još ne ofišli udruga Leri, Goljak, Zelengaj, Mali Dom, Silver u Dubravi, Maka (ali to nam je skupo a koliko sam shvatila na uputnicu ne ide). što odabrati? rečeno nam je da uz SI terapiju moramo imati logopeda (ne priča) i rehabilitatora (?), zato bi bilo poželjno da je sve na jednom mjestu. Što činiti? Još nam je sve novo, još istražujemo...
    Joj draga, pročitala sam ovo sinoć i probudila se usred noći misleći na tebe i tvoje dijete... Nemam iskustvo sa SI (moji dečki su imali drugačijih smetnji, jedan više, drugi manje, nebitno...ali to je u velikoj mjeri riješeno).

Ipak, ne znam da li je ovo pametno, ali napisat ću ti što ja znam i s čim imam iskustva, možda ti pomogne: u Suvagu imaju kompletan tim za obradu (neurolog, psiholog, fizijatar, logoped... - to znam jer smo kod ovih bili i još uvijek hodamo na kontrole). Ne znam kako u SUvagu stoje sa senzornom integracijom jer oni imaju težište na rehabilitaciji gluhe djece, ali rade i s ostalima. S druge strane, kod njih se sve može obaviti na uputnicu. Istina, na prvi pregled se obično dugo čeka (nekoliko mjeseci smo čekali za starijega, a mlađi je došao na prvi pregled za samo nekoliko tjedana). Ako pokušaš objasniti situaciju, možda bi se to moglo ubrzati jer je kod ovakve djece važna rana intervencija. Zamoli i djetetovog pedijatra za pomoć. Suvagovi logopedi su odlični, ali nije svaki logoped bingo za svako dijete. Mi smo imali sreće i bili jako zadovoljni i u centrali i u vanjskoj ambulanti gdje smo vodili starijeg sina logopedu godinama.

Suvag ima isto i odlične radne terapeute koji rade s djecom sa zakašnjelim razvojem govora (naša pedijatrica me nagovarala da starijeg sina upišemo onamo u vrtić i školu, ali uspjeli smo i s običnim logopedom, isto Suvagovim, jer se djetetu popravilo stanje). Kod ovakvih situacija dijete te može jako iznenaditi (pozitivno) ali često treba s njim puno raditi. Ako te zanimaju imena, pada mi na pamet jedino Renata Rade (radni terapeut u Suvagu), zato jer žena piše knjige o tome kako se potiče govorno-jezični razvoj.

Nisam uopće sigurna da sam na pravom tragu, senzorna integracija je osjetljiv teren. Uostalom, vidi na ovom topicu tko od forumaša ima iskustva baš s tim. Možda se jave kad vide da se tema podigla.

Bilo bi dobro da čim prije uspiješ naći osobu ili još bolje tim ljudi koji će raditi s tvojim sinom + naučiti tebe i ostale članove obitelji kako raditi s njim i kako se nositi s cijelom situacijom. Možda će u početku biti malo lutanja (nek te to ne obeshrabri) ali držim fige da čim prije uspijete posložiti kockice. Sretno i držite se!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •