Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Merkur osiguranje

Gost

Početno Merkur osiguranje

Da počnem .
    Pišem jer sam jako ljuta i razočarana .
    Korisnici smo Merkur osiguranja gdje smo počeli s plaćanjem životnog osiguranja 1.03.2006.g. kada nam je rečeno prilikom sklapanja police osiguranja da kada dobijemo djete osiguravateljska kuća nam daje (ne znam točno ) oko 100 eura.
    Upravo sada sam se razgovarala s njima i rekli su mi da nemam pravo jer nisam rodila već posvojila .
    Mislim da to nije u redu znači ako sam već ovako uskračena da ne mogu roditi zar onda moram svugdje biti tako deklarirana.
    Ne znam da li me razumijete što želim reći , nije stvar u novcu stvar je principa , šta moje djete manje vrijedi tj. nije isto tj. nema ista prava kao rođeno djete samo zato što je posvojeno.
    Ako je tako zašto onda po državnim zakonima ima sva prava kao i vlastita rođena djeca ?
    Nadam se da me se neće krivo shvatiti ali uskračeno mi je rođenje , a sada me pojedinci deklariraju i uskraćuju prava mog posvojenog djeteta. On je moj i više nego da sam ga rodila , i pred zakonom je tako zašto onda nije tako svugdje ??

Gost

Početno

I da kada sam pitala kada mogu povući naš novac iz njihove kuće rekla mi je tek nakon 3 godine plaćanja uz najavu za podizanje novca 2 godine prije :shock: :shock: :shock: halooooooooooo ????

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo je za novine :shock:
    zbog toga što je dijete posvojeno :shock: nemrem doć k sebi.....fuj.....

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi imamo razna osiguranja u raznim osig.kućama (životno Alianz, dječje Generali, stan Merkur), a sve po preporuci (besplatnoj!) savjetnika u OVB. možda da se tamo posavjetuješ jer su oni upućeni u kompletnu ponudu i svejedno im je za šta se odlučiš, tj ne navijaju za nikog jer nisu plaćeni samo od jednog, ako sam dobro objasnila. za mene je sve to "špansko selo" pa sama ne bi znala gdje i kako.

Gost

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    ovo je za novine :shock:
    zbog toga što je dijete posvojeno :shock: nemrem doć k sebi.....fuj.....
    I ja sam rekla da je ovo za novine , jer po tome ispada da je moje djete manje vrijedno samo zato jer je posvojeno.
    A koliko znam moje djete ima PRAVO NA JEDNAKOST
    I ako pred zakonom ima ista prava kao i moje rođeno djete zašto onda to nije tako .

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kbegicsi prvotno napisa
    I da kada sam pitala kada mogu povući naš novac iz njihove kuće rekla mi je tek nakon 3 godine plaćanja uz najavu za podizanje novca 2 godine prije :shock: :shock: :shock: halooooooooooo ????
    Ne razumijem ovo o najavi.. :/

No, svaka polica životnog osiguranja ima neke svoje faktore koje utječu na izračun osigurane svote, svote u slučaju doživljenja, te svote u slučaju smrti osigurane osobe.
    Također po svakoj polici životnog osiguranja svaka osiguravajuća kuća izdvaja određenu rezervu (tzv. matematička rezerva - sam naziv govori o obračunima ).
    Da ne dužim, po tim izračunima NITI JEDNA osiguravajuća kuća životnog osiguranja po bilo kojoj polici životnog osiguranja, ne isplaćuje ništa /u slučaju otkaza police od strane osiguranika/ ako je osiguranje trajalo ispod 3 osiguravateljne godine. Tek nakon te 3 godine se u slučaju otkaza može isplatiti određeni dio uplaćenih premija, a da bi se iznos premije poklopio sa iznosom isplate, mislim da treba proći barem 5 godina... :/ (ovo je stvarno laički rečeno, jer je podloga za to stvarno matematički izračun).

Upravo iz ovog razloga određeni broj osiguravajućih kuća, daje mogućnost svojim osiguranicima na kredit uz zalog police životnog osiguranja (pod pretpostavkom da osiguranik želi otkazati policu životnog osiguranja iz financijskih razloga).

No, kbegisci, što se tiče ovog darivanja za rođenje djeteta od strane Merkur osiguranja, bojim se da ti mnogo ne možemo pomoći. Naime, radi se o neovisnoj akciji same osiguravajuće kuće. Oni su naime samosotalno donijeli odluku o tome darivanju pod određenim uvjetima.

Tebi savjetujem da napišeš jedno lijepo otvoreno pismo žalbe njihovom Customer Servicu (Odjel o odnosima sa osiguranicima/klijentima) il Upravi Društva. Iz iskustva mogu reći da lijepe riječi i ovakve pojedinačne pritužbe su obično pozitivno riješene.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slažem se s mama san, situacija je krajnje nepravedna, ali vjerujem da bi jednim otvorenim pismom majke koja se našla u ovoj situaciji postigla više nego pričom u novinama (koja uvijek ostaje kao izbor ako zaista ne uspiješ promijeniti njihova pravila). možda, ali samo možda, onaj koji je sastavljao ta pravila iz neznanja i neupućenosti nije uzeo sve okolnosti u obzir!

i ne odustaj, princip je princip!

Gost

Početno

Poslala ja mail još jučer.
    Hvala vam puno

Gost

Početno

Ejjjjjjjjjjjjjjj ja dobila danas odgovor evo copy paste

Poštovani,

Povodom Vašeg obraćanja, Ured pravobraniteljice za djecu zatražio je objašnjenje osiguravajućeg društva Merkur vezano uz navodnu diskriminaciju roditelja posvojene djece.
    U odgovoru, presliku kojeg Vam dostavljamo u privitku, osiguravajuće društvo navodi kako su usmjereni na poboljšanje životnih uvjeta djeca te kako su i sami uočili da ovu stimulirajuću odredbu treba tumačiti ekstenzivno na način da obuhvaća i posvojenu djecu.
    Kako je iz odgovora osiguravajućeg društva razvidno da i u slučaju posvojenja roditelj imaju pravo na jednokratnu isplatu temeljem klauzule K 232 upućujemo Vas da se obratite osiguravajućem društvu kako bi se nastali nesporazumi otklonili.
    S poštovanjem

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU
    Mila Jelavić, dipl. iur

Naravno u presliki piše da im se nismo javili što nije istina , no javit ćemo se opet u Ponedjeljak .
    Drago mi je što je pravda zadovoljena 8)

Eto , pa ako slučajno netko bude imao (ne daj Bože )ovakav slučaj ili je imao da zna DA IMA PRAVO !!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bravo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto vidiš!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kbegicsi, baš mi je drago da ste dobili pozitivan odgovor.
    Da ubacim i naše iskustvo s osiguranjem, bilo je u pitanju Allianz. Sklopili smo preko Zagrebačke banke ugovore o životnom osiguranju s Allianz osiguranjem (za mene i supruga). U to vrijeme sam bila trudna. Sve super, još nam naš osobni bankar koji je to vodio veli da ćemo isto dobiti poklon za dijete. Uredno su me tražili papire o trudnoći i iz Allianza smo dobili potvrdu da je osiguranje sklopljeno i da su nam neznatno povisili premiju radi suprugovog rizičnog posla. Mi smo uplatili prvu ratu i nakon mjesec dana dobijemo pismo, da ipak ne žele osigurati mene nego samo supruga, jer sam ja trudnica i kao takva sam i prerizična skupina. Supruga mogu osigurati, ali mene tek 6 tjedana nakon poroda i da će nam vratiti novac. Bila sam ljuta ko ris. Nije mi jasno, ako im je takva "politika kuće" zašto su nam prvo nakon uvida u sve papire potvrdili da je sve ok, a onda takav odgovor.
    Mislila sam ih dati u novine, ali na žalost nisam.

Gost

Početno

Ja bih se žalila i ne bi to puustila , baš iz tog razloga što su vidjeli sve i rekli da je ok , a poslije da nije .

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma na žalost sad je več kasno za žalbu, a u onom trenutku sam bila toliko šokirana da se nisam snašla. Nije ugodno kad ti netko za vrijeme trudnoće kaže da si im preveliki rizik da te osiguraju. Odmah ti se po glavi mota 100 pitanja, a što sve može poči krivo?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Morate čitati uvjete osiguranja uvijek jer se oni drže svake navedene riječi. Nije mi jasno zašto to niste odmah učinili i na vrijeme ih upitali za to. Mi nismo imali do sada nikakvih problema sa Merkurom. Isplatili su nam za rođenje djeteta, ležanje djeteta u bolnici zbog bolesti, sve do zadnje lipe. Oni također recimo neće isplatiti za ležanje u bolnici ako djetetu nije dijagnosticirana bolest. ista stvar i sa rođenjem. Ako Vam u uvjetima piše "po rođenju djeteta" onda se isključivo na to i odnosi kao i isplata nakon 3 godine. Na žalost to je tako.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nije da odobravam takvu klauzulu, ali dok je takva oni će se držati napisanog i onoga što ste potpisali.

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Evo samo da napišem svoj slučaj sa Merkur životnim osiguranjem. Prije 4 godine sam ugovorila osiguranje i počela uplaćivat 1 000 eura godišnje. Prije samog ugovaranja sam pitala njihovog zastupnika da li mogu svoj uložen novac podignut bilo kada. On mi je rekao da mogu ali tek nakon 3 godine proteka uplata uz neki umanjen iznos. Prošle godine sam prepolovila uplatu i onda sam uplatila oko 8000 kn. Ove godine u 8.mj sam htjela zamrznit uplatu i nastavit plaćat slijedeće godine u 8 mj. na što su mi oni odgovorili da mogu ali da ovu godinu nisam onda osigurana a u slijedećoj godini moram uplatit ovu godinu i narednu!!! Ma molin te lipo - moraš platit godinu u kojoj nisi ni bila osigurana. Onda sam odlučila da više neću uplaćivat i poslala sam im dopis u kojem sam zamolila da mi napišu koji je iznos mojih sveukupnih uplata i koliko će mi vratiti. Odgovor me šokirao-uplatili ste 30 000 kn a vratit ćemo vam 12 000 kn!!!!!!!! Ma dobila sam slom živaca. Kao da su se naradili za tih 18 000 kn. Opet im napišem dopis da prekidam ugovor jer mi je novac potreban iz zdravstvenih razloga (za platit postupak potpomognute) i da bih ih molila da mi ne uzimaju toliko - (Ugovorom su se lipo ogradili jer nigdje ne stoji koji je postotak koji oni uzimaju sebi u slučaju raskida istog). Nakon toga on su mi suhoparno poslali obrasce za prekid Ugovora i napisali da ih vratim ispunjene. Sad stvarno neznam šta da učinim jer mi je teško pustit njima toliku lovu a ne pada mi napamet više da im dam iti jednu lipu.
    Od puno ljudi sam čula sličnu priču (nažalost tek kad se meni ovo desilo). Znam za slučaj gdje je jedna cura uplaćivala životno i kada je doživila prometnu u kojoj se sva polomila nisu joj htjeli isplatit odštetu uz obrazloženje da nije imala vanjskih preloma!!!
    Uglavnom, ne bi više nikakvo osiguranje platila ni za živu glavu. Budite pametne i ne uplaćujte to smeće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •