Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: mala beba ne kaka!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno mala beba ne kaka!!!

Ovako, pisala sam na zdravlje djece pa mi je netko rekao da se javim ovdje..
    Imali smo u pocetku problema sa sisanjem, jako mala bebica..no to je hvala bogu iza nas. Beba sad super sisa, nekad cesce nekad krace, svega bude..
    E sad..problem je nastao prije oko 10 ak dana kad je beba prestala kakati!!
    Prije je kakala nakon svakog podoja ili bar 2 puta na dan
    Zadnja stolica je bila prekjucer i bila je obilna, kasasta i zuta. Beba je bila sva crvena dok se nije pokakala.
    E sad,nije kakala 2 dana..place pa cim prducne se smiri..vidim da bude nervozna kad ju to ulovi..nogice stisne prema trbuhu..
    I u snu nekad zaplace i cim prducne nastavi dalje..

Popisane pelena bar 6 komada!!
    Sisati trazi odprilike svaka 3.5 sata, nekad cesce nekad ne..
    Kad prducka to jako smrdi!!
    Inace u 24 sata joj dam jedan obrok formule jer sam u panici da je gladna..obicno oko 4 ujutro..
    Dali to utjece na stolicu?
    U petak ce nab biti 4 tjedna!!
    Dobila je 500 g.
    Molim vas, javite se s nekim savjetima i misljenjima!!
    Ubijam se ruznim mislim zbog izostanka stolice!!
    Dali je normalno da beba starosti 3 tjedna nema stolice?
    Formule poije 60 ml!
    Pisite!!! Ispricavam se na dugom postu i ponavljanju teme.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Normalno je da beba koja doji ima dnevno i 7 stolica pa da narednih sedam dana nema nijedne. Dok god beba fino napreduje, nema proliv, dok je fontanela uredno napeta i mirno spava - trebalo bi da je sve OK.

Ako si i dalje zabrinuta otiđi do dr.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

potpuno je normalno kod dojenih beba da po nekoliko dana nemaju stolicu, a isto tako i da kakaju po par puta dnevno! Prati njezino raspoloženje i promjene u ponašanju-ti ju najbolje poznaješ i vjerojatno bi primjetila ako beba nije dobro-i da ako si jako zabrinuta nazovi dr-čisto da te smiri!

A mislim da bi ti možda bilo bolje da joj kroz noč daješ čim više da doji jer su nočni podoji jako važni za uspostavu proizvodnje mlijeka, pogotovo kod tako male bebice!
    Čim više bude dojila više bude se i mlijeka stvorilo i onda nema straha da je gladna ili da joj bilo što fali!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

1. kako znas da je dobila 400 g? jeste li bili u pedijatra? koliko je napredovala u visini i opsegu glave?

2. tih 60 ml je smijesna kolicina, izbacis to odmah nocas?

3. kakav vam je ritam dojenja? je li tih 3.5 sata razmaka bas ona trazi? koliko dugo bude na dojci? imas li osjecaj da je isprazni? u kojem polozaju dojite? opisi malo detaljnije

4. imas li kakve bolove tijekom ili izmedju podoja?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dobila je 500 g a vagala ju patronazna. Idemo u savjetovaliste u srijedu pa ce ju onda mjerit.
    Ma izbacicu ja i tih 60 ml nije problem nego kad me u noci opuca paranoja da nije sita onda joj dam.
    Dojim ju ili na jastuku za dojenje u stotinu varijanti ili na sjedecki onako u narucju. Nemam bolove ni za vrijeme a ni poslje dojenja.
    Zna mi samo bit nezgodno ujutro tj u noci ako odspava i po 5 sati pa mi grudi bude pune i teske da same otpustaju mlijeko.

Ma ne znam zasto je prestala kakat kad je sve bilo ok ..
    Zato se ja brinem da nema sta pokakat
    Podoji nam traju minimalno pol sata. Nikad ih ja ne prekida..uglavnom ona zaspe nakon sisanja.
    Gotovo nikad ne podrigne.
    Dali su to rcevi..ti bolivi uz kratak plac pa prduckanje?
    E da..razmak izmedju dojenja..ne znam bas sta znaci dojiti na zahtjev ali kad god zaplace ja joj dam sisati ili onako ponudim..Jedino ju ne budim za dojenje.
    Vezano za praznjenje dojki..nikad nisam primjetila da ju isprazni do kraja. Ali bude potpuno mekana i mlohava nakon podoja ako to sta znaci.
    Nakad mi je problem jer ne znam koju joj stranu ponuditi..jer sam citala unutar 3 sata nuditi istu jer ona nekad odspava duze!!1
    Eto! Mislim da sam na sve odgovorila.. Cekad daljnje upute!!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

- sve radis dobro, osim te boce nocu
    - jedna dojka unutar 3 sata nije pravilo, osim u slucaju da beba ne napreduje jer ne dolazi do masnog mlijeka, zato se time jos uvijek nemoj zamarati
    - bilo bi dobro dijete ipak izvagati i izmjeriti kod pedijatra
    - beba ne mora podrigivati, nego visak zraka moze izbaciti i prduckanjem (kao tvoja beba) ili stucanjem

za kakanje je bitno da dosta dojis, majcino mlijeko djeluje kao laksativ, dok adaptirano zna stegnut (pogotovo ako ima dodatak zeljeza)

sorry, nemam vise vremena, ali uglavnom sam sve rekla

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ono masnije mlijeko pri kraju podoja više laskativno djeluje nego ono vodenasto na početku, pa treba paziti da dobije dovoljno toga mlijeka.

nadam se da ćete uspjeti izbaciti ono adaptirano i pokakati se

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jos nista od kakanja..
    Poludicu..
    Trbuscic joj je tvrd, sinoc masirali..

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

lelita pročitaj ovaj tekst, imaš i o kakanju, a nije na odmet pročitati:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890

Moj L od nekih 2-3 mj. (više se niti ne sjećam točno ) ima stolicu svakih 5-10 dana.
    Prvo sam razbijala glavu s time, brojila dane, bila kod ped. i na kraju se pomirila s tim da je to njegov ritam i točka.
    Ne primjećujem da ga nešto muči, prducka stalno i to jako smrdljivo . Kad mu dođe vrijeme za kakanje obavi to bez ikakvih problema ili npr. plakanja. Samo što je ''malo'' obilnije .
    Uglavnom ja si fino zabilježim na kalendar, čisto da imam uvid i uopće se više ne opterečujem s tim.
    Inače dobro napreduje i vesel je.
    Jednom kad smo bili na redovnoj kontroli taman je bilo 9 dan da nije kakao, ped. mu ispipao trbuščić i rekao da nema nigdje nikakvog zastoja i da je sve ok. Da je to normalno i da sreća da je samo dojen. Jer, kako je on rekao, da je na kravljem mlijeku (formula) sve bi mu se ''zapeklo''.
    Nemoj me držati za riječ, ali možda je onda kod tebe problem u tom obroku AD.
    Možda da odeš na pregled kod ped., ipak je to mala beba. Ne znam. :/
    Također možeš ovdje dosta pročitati o ne-kakanju:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...highlight=kaka
    Ima još jedan dobar topic, ali sad ga ne mogu naći. Nešto me zeka pretražnik.
    Eto, toliko od mene za sada i sretno.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mama Medo prvotno napisa
    ono masnije mlijeko pri kraju podoja više laskativno djeluje nego ono vodenasto na početku...
    zapravo obrnuto, ono prvo mlijeko djeluje laksativno jer ima vise laktoze te zbog toga stolice znaju biti eksplozivne kod beba koje se najedaju prvog mlijeka (npr. kod hiperprodukcije, pocetne prepunjenosti, prejakog refleksa otpustanja mlijeka)

Natasa je sve rekla...vama

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kahna i Leonisa, hvala vam puno.
    Ja cu sigurno jos kukati o nekakanju a i javiti cim se dogodi.
    Dotad cu probati dojiti sto vise i maziti bebicu.
    Vama saljemo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Beba se pokakala nakon 3 dana , dakle u petak. Nije mi radio internet pa me nije bilo.
    Sad nam je cetvrti dan kako ne kakamo. Beba i dalje uredno sisa cak mislim da je previse na sisi. Nemojte me pogresno shvatit!! Kad ju zaboli trbuscic i pocme se grcit i izvijat trazi sisu i tako se smiri..I zaspe za par minuta.Izgleda mi dobro..
    Sutra idemo na vaganje pa cu ih pitati sta oni misle o nekakanju.
    I zanima me dali je normalno da beba od oko 6 sati pa do 11 navecer stalno trazi sisati?
    Mislim da se vise mazi nego sto pojede.
    I dali osjecaj prazne dojke nakon podoja znaci da je beba posisala vec neku kolicinu mlijeka? Nadam se da da..Jedino se tako tjesim da je sita!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lelita prvotno napisa
    I zanima me dali je normalno da beba od oko 6 sati pa do 11 navecer stalno trazi sisati?
    Mislim da se vise mazi nego sto pojede.
    Tocno, mazi se. I moja je tako znala navecer po 4-5 sati u komadu sisati. Pa i sad navecer pred spavanje sisa duze nego po danu. Nekada zna i po sat vremena.
    Uzmi neku knjigu koja te zanima i dok ona sisa procitaj je jer kasnije neces imat vremena

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I dali osjecaj prazne dojke nakon podoja znaci da je beba posisala vec neku kolicinu mlijeka? Nadam se da da..Jedino se tako tjesim da je sita!!
    Naravno da je posisala. Ta i čuješ ju dok guta.
    Ja nisam preko dana obraćala pažnju na to (a i ima milju zvukova okolo), ali sam po noći uživala slušajući u tišini njegovo disanje i gutanje.

Samo vi cickajte, mazite se i uživajte.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I da :D , za kakanje!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Beba se pokakala nakon 5 dana!! Uredna yuta stolica ao kolicini bolje ne pricati..bilo je za 2 pelene.
    Bili na vaganju, dobili smo 850 g za mjesec dana. Sa 2550 je izasla iz bolnici. Dr mi rekla da joj dam formulu da je malo dobila. Ne znam sta da radim. Cak mi nije rekla ni u kojim omjerima..Ma nemam pojma!! Luda zena!! Narasla je u visinu 3 cm..opseg glave za 3 cm veci..meni se to cini ok.
    Sad me stvarno buni kako ju dojiti..Meni dr rekla u jednom podoju malo jednu malo drugu stranu..
    Dajte mi recite kako da ju dojim..Beba mi nije nikad do kraja ispraznila sisu.Imam osjecaj da u desnoj uvijek imam vise mlijeka, onako mi je teza.
    Sad sam sva u komi..Inace, dr uopce nije prodojeca. cak mi je rekla da je ludo od mene sto joj dam da sisa tj bude na sisi satima..
    Dakle, da se ne nasisa ne bi dobivala na tezini. Znaci da je dojenje uspjesno..
    Ajde samo molim vas o ritmu tj mjenjanju strana.
    Pisite!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dakle...ajmo redom:

1) beba je dobila 850g u mjesec dana. Za dojene bebe se uzima da je 450-500g minimum. Vi ste duplo iznad toga. Toliko o tome da niste dobili dovoljno. A osim toga, prosjek rasta u dužinu je 2,5cm. Dakle i tu ste bolji...
    2) takvo šaltanje stana kavkvo je pedica predložila je bezveze. Kao da je rekla nešto samo zato da kaže ne bi li ispala pametna. Beba bi na jednoj strani trebala biti duže (ja sam Yodi unutar 2-3 sata davala stalno istu cicu) da budemo sigurni da je došla do zadnjeg masnijeg mlijeka.
    3) beba i ne može nikada baš do kraja isprazniti cicu jer kako beba vuče, stvara se novo mlijeko i cica nikada nije prazna. Netko je na forumu napisao da su cice kao protočni bojler: uvijek ima mlijeka
    4) a šta nju briga koliko tebi beba 'visi' na cici! A i to 'visenje' na cici tako brzo prođe. čim otkriju svijet oko sebe, više ne vise. Ja sada za Yodom trčim ne bi li nešto povukao, a kako je visio na cici, mislila sam da će i na svoju svadbu ići sa materinom sisom u ustima.
    5) što se tiče uvođenja dohrane/flašice, ja ti neću govoriti da li da uvodiš ili ne, to mora biti tvoja i samo tvoja odluka. Ali ću ti ispričati priču o svojoj frendici: beba je dobila na težini manje nego je pedica smatrala da je dovoljno i rekla frendici da uvede večernju bočicu, što je frendica i napravila. To je bilo prije tri mjeseca. Beba više ne sisa.
    6) što se tiče mijenjanja strana, ja sam (kao što sam ti gore napisala) Yodi nudila istu cicu unutar 2-3 sata, Nije to neko pravilo, ali sam po postovima vidjela da se tako preporuča. I nama je super funkcioniralo.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a sada sam vidjela da si rekla da pišemo samo o mijenjanju strana... tako mi i teba kad prije kažem hop pa tek onda skočim.
    a baš sam se raspisala...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam isto kao zhang-jedna sisa unutar 2-3 sata
    i pustala sam je da "visi" na sisi (rimuje se ) koliko god zeli. bilo mi zao uskratit joj jedini uzitak u zivotu

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

lelita, samo kratko: sve radis dobro, jer da ne radis, ne bi ti beba tako dobro napredovala
    samo tako nastavi

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zhang, bas si me nasmijala!! S tim da si se kao raspisala..
    Ma ja htjela ispast fina pa sam napisala da pisete o mjenjanju strana..
    Volim ja kad procitam takve utjesne i pohvalne stvari..
    Stvarno ste mi sve super!!
    Hvala i Natasi na kratkom i jasnom ohrabrenju!!
    I Cuckalici hvala!!
    Znate i same kako je s prvom bebom..a pogotovo kad se doktorice umjesaju pa kao mudruju.
    Nego, ovako..mi smo i danas kakali!! :D
    Izgleda da je sve to normalno..malo kakanja, malo opstipacije. Nema veze. Najvaznije je da beba dobro raste i da onda ocito dosta i popapa.
    Nego, sta kazete na bebicu?
    Nijedna da prokomentira ili od sinoc niste gledale?! Oprastam vam
    Puno hvala jos jednom!!
    Bez vas bi sigurno odustala od dojenja iz straha i upletanja drugih kao iskusnijih ljudi.
    Eto..Javim se ja jos..

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bebica je

I sve dobro radis .

Kad malo narastu uobicajeno je da po nekoliko dana ne kakaju (M. je kakala svakih 7 dana).

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja samo da te podržim u dojenju (i da te napomenem da beba od adapiranog može imati samo još jače grčeve, a ono joj je stvarno potpuno nepotrebno pored tvojih "zlatnih kapi"). Ako si počela davati bebi D3 kapi, one isto mogu malo uticati na zatvor.
    Samo ti doji, vidjet' ćeš kako će se sve fino regulisati, a ti ćeš kroz par mjeseci biti tako ponosna što je bebica super napredovala zahvaljujući tvojoj odlučnosti da joj pružiš samo najbolje...
    Sretno!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curka je šećer!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    curka je šećer!
    Ista mama

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kad malo narastu uobicajeno je da po nekoliko dana ne kakaju (M. je kakala svakih 7 dana).
    Evo ja sad gledam na kalendar. Inače tam si bilježim kad je L kakao.
    Od 01.04 čak 5 puta .

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I da, pa imamo i mi slikicu od jučer. Napokon. :D

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a nitko ne komentira kako je moj avatar lijep

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E sad, ja sam htjela prokomentirati..al sam kao nastojala bit pristojna.
    Eto. Tko prizna pola mu se prasta.
    Ja muku mucim s glavoboljom danas a necu nikakvu tabletu zbog dojenja.
    Cekam muza da kupamo bebu i eto..Onda u fotelju i navali na sisu!! Nikad odmora!!Nisu mi danas zvijezde naklonjenje. Bas sam lose volje i umorna neka. :?
    Kako vi? Ako smijem ovdje to pitati?!

E da Kahna, zgodan ti je beban!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bebice su superslatke!
    zhang, tvoja ima usi na mamu?
    i da lelita, moja L je znala nekakati i po 10ak dana. ja sam citala, pedijatrica mi potvrdila da je kod dojenih beba sve normalno (osim, naravno, ekstremnih situacija), a i prateci njeno ponasanje skuzit ces i sama da li je sve ok
    btw, znam da ti je sad panika oko svega, ali da te utjesim panika je obrnuto proporcionalna velicini bebice :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •