Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Nemamo pedijatra?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Nemamo pedijatra?

Zanima me s pravne strane. U našem gradu radio je jedan pedijatar 3 dana u tjednu, isti pedijatar preostala dva dana radio je u drugom gradu (pripada istom Domu zdravlja). Kod istog pedijatra je pripadalo još mislim da 3 velika mjesta s okolnim selima kojih ima stvarno puno. Dakle područje ogromno. Pedijatar je otišao, a Dom zdravlja još uvijek nije osigurao drugog (deficit). Sada se mijenjaju pedijatri iz okolnih gradova, ali rade samo 1 dan u tjednu, pa je potrebno naručivanje barem 1 tjedan prije (i za bolesnu djecu - što je nemoguće). Nema nikakvih naznaka da stiže novi pedijatar, nego bi djecu vjerojatno preuzela Opća praksa, ili tko želi okolni pedijatri koji su pretrpani i udaljeni podosta kilometara. Što učiniti, kakva je pravna regulativa? Da li se može jednostavno ukinuti pedijatar na tako velikom području?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anemona, nazovi na BIJELI TELEFON

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dijete možeš prijaviti kod liječnika opće prakse (tako se radi na područjima gdje nema pedijatara).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I nije riječ o ukidanju pedijatra, nego pedijatara jednostavno nema dovoljno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znam da dijete može kod liječnika opće prakse, ali mislim da je ipak pedijatar stručnija osoba i da bi svakako do barem do 3. godine trebalo hodati kod njega.
    Da, radi se o tome da pedijatra nema, ili isto tako imamo samo 2 tima opće prakse na ogromno područje (naš grad i okolna sela), koji su več pretrpani "redovnim" pacijentima i nemam pojma kako bi još primili nove.
    Zanimalo me kakva je pravna procedura, odnosno da li postoji propisano npr. na određenu veličinu područja, ili na određen broj stanovnika mora biti pedijatar, ili odnosno određen broj timova opće prakse, odnosno stomatoloških timova,...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Anemona, nazovi na BIJELI TELEFON
    jesi zvala?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zvala sam, ali nije bilo slobodnih "sugovornika", nazovem kasnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •