Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Vodene kozice - cjepljenje Varilixom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Vodene kozice - cjepljenje Varilixom

Molim Vas za pomoc! Zanimaju Vasa misljenja, zanima me kako ste se odlucili na cjepljenje i kakva su vam iskustva, dali je bilo posljedica...
    Kod nas nitko osim mene nije imao kozice (ukljucujuci svekrvu koja ga cuva). A naj vise se bojim kozica jer je sin od moje sestricne koji inace ima dermatitis (kao i nas mali) imao komplikacije jer je imao plikove u mokracnom kanalu i jako puno u ocima (i sumlja se na trajno ostecenje vida).
    Hvala!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja nikad ne bih cijepila protiv kozica jer je to "normalna" dječja bolest i kad je preboliš imunitet imaš doživotno, a koliko sam čula, s cjepivom ga nemaš doživotno.
    Ali nemoj me držati za riječ, javit će se netko bolje upućen.

U svakom slučaju, bolje je preboljeti kao dijete jer su u odrasloj dobi komplikacije puno teže.
    I što onda ako u odrasloj dobi imunitet od cjepiva nestane ili oslabi i dobiješ kozice?

Ali, kao što rekoh, treba provjeriti informaciju

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj sin koji isto ima dermatitis, imao je kozice s 16 mj..nešto strašno..morali smo biti u bolnici..imao je kozicu do kozice, baš zbog dermatitisa..srećom, nisu se proširile unutra..samo su bile izvana..ali, dosta grdi oblik je imal, a baš radi dermatitisa..ta djeca malo teže to prebole..pa ne bi bilo loše cijepiti ga protiv kozica..a, kak bude reagirao na cjepivo to ne znam,,možda se tko javi s više iskustva..

a, i ovisi dali je jaki dermatitis ili slabi..koliko ti je dijete staro..i ako je u mirnoj fazi, onda kozice mogu normalno proći, a ako je u akutnoj kako je bilo kod nas, onda je težiji oblik nego kod zdrave djece..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala vam!
    Stella2 i ja se bojim zbog toga sto ima dermatis i zbog toga bi ga cjepila inace vjerojatno nebi....
    Stella2 da se mozes vratiti u proslost (prije kozica) bi ga cjepila?
    Mali od sestricne nije bio u bolnici jer su potpisali da ne zele ali je morao ici na neke kontrole zbog ociju i mokracnog kanala e sad sta tocno nemam pojma sljedeci vikend idemo u goste (valjda) pa cu znai vise.
    Hvala jos jednom!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e, sad..ne znam bi li ga cijepila ili ne..već sam se ja bila isto prije raspitivala o cjepivima, ali moja ped. je rekla da nema cjepiva :? ee..halo..a, ja znam da ga ima...vlajda ga nema kod nas..da šta se ja tako jako bojim tih kozica..i eto..dogodilo se..imal je jako..ni ja ne bi ostala s njim u bolnici , ali je imal temp 40 i bilo me strah..temp. se teško skidala, a i kod kozica je opasnost da se ne prošire na drugi organ..često idu na pluća..pa su ga svako malo slušali..ali, bilo je ok..danas ima jedan ožiljak na čelu..ali, sve je manji..uglavnom, nekak smo se za dlaku izvukli.sad mi je i drago da smo to nekak preboljeli, koliko toliko..mada je bilo strašno..neću se toga niti sjećati..

u biti, cjepivo bi bilo jako dobro primiti, ali ne znam kak mu bude koža reagirala na njega pošto ima ad..možda uopće ne bude, ali to je sve uvijek pod upitnikom..pa ima ti mali jaki ad ili slabi?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ja nikad ne bih cijepila protiv kozica jer je to "normalna" dječja bolest i kad je preboliš imunitet imaš doživotno, a koliko sam čula, s cjepivom ga nemaš doživotno.
    Ali nemoj me držati za riječ, javit će se netko bolje upućen.

Ali, kao što rekoh, treba provjeriti informaciju
    Ne, imunitet nemaš doživotno, kozice je moguće ponovo dobiti, a postoji i "loša strana" preboljenih kozica, herpes zoster koji može dobiti samo onaj tko ih je imao.

A što se tiče cijepljenja, moj sin ih je dobio baš od curice koja je bila cijepljena i dobila ih.

Teško je pametno odlučiti....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    Ne, imunitet nemaš doživotno, kozice je moguće ponovo dobiti, a postoji i "loša strana" preboljenih kozica, herpes zoster koji može dobiti samo onaj tko ih je imao.

A što se tiče cijepljenja, moj sin ih je dobio baš od curice koja je bila cijepljena i dobila ih.

Mondu ne kuzim ovo mozes mi objasniti; znaci imunitet ako ih prebolis imas dozivotno ali mozes dobiti herpes zoster a ako se cjepis mozes dobiti kozice (u blazem obliku koliko sam shvatila) i onda jos i herpes zoster ili?
    I molim te dali znas dali je ta curica imala isti oblik kao i necjepljena djeca ili? Meni je dr.rekao da 6 tjedana treba izbjegavati trudnice, starije osobe koje nisu preboljele i mala bebe jer je to zivo cjepivo (zivo jelda sam dobro zapamtila?)....
    Hvala!

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    e, sad..ne znam bi li ga cijepila ili ne..već sam se ja bila isto prije raspitivala o cjepivima, ali moja ped. je rekla da nema cjepiva :? ee..halo..a, ja znam da ga ima...vlajda ga nema kod nas..da šta se ja tako jako bojim tih kozica..i eto..dogodilo se..imal je jako..ni ja ne bi ostala s njim u bolnici , ali je imal temp 40 i bilo me strah..temp. se teško skidala, a i kod kozica je opasnost da se ne prošire na drugi organ..često idu na pluća..pa su ga svako malo slušali..ali, bilo je ok..danas ima jedan ožiljak na čelu..ali, sve je manji..uglavnom, nekak smo se za dlaku izvukli.sad mi je i drago da smo to nekak preboljeli, koliko toliko..mada je bilo strašno..neću se toga niti sjećati..

u biti, cjepivo bi bilo jako dobro primiti, ali ne znam kak mu bude koža reagirala na njega pošto ima ad..možda uopće ne bude, ali to je sve uvijek pod upitnikom..pa ima ti mali jaki ad ili slabi?
    Ja sam cijepila svoje klince protiv kozica..isti mi jedan ima dermatitis, tata nije prebolio...cijepiš ih u jednoj dozi i preporuča se napreviti testiranje u odraslijoj dobi da vidiš jel treba docijepiti.
    Ja sam išla s tim da i ako dobiju kozice nakon cijepljenja(jer ih je kod I. u vrtiću poslije bilo) to će biti u puno manjem obliku tipa par koza i eto ti imuniteta, a ako ne super..uglavnom reakcije nikakve nismo imali i ako bi ponovno razmišljala opet bi ih išla cijepiti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ewa prvotno napisa
    Ja sam cijepila svoje klince protiv kozica..isti mi jedan ima dermatitis, tata nije prebolio...cijepiš ih u jednoj dozi i preporuča se napreviti testiranje u odraslijoj dobi da vidiš jel treba docijepiti.
    Hvala ewa!
    Moze jos jedno pitanje? U starijoj dobi znaci oko 13-15 ili oko 18-20?

stela2 kad je bi mali ad mu je bio strasan - uzas! Ali sad drzimo pod kontrolom i ne bukne tako cesto i ne tako bas jako da mu izlazi ona vodica.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mama mita, nama su rekli oko 18-te..ako ih do tada kojim slučajem ne dobije
    Napominjem, postoji vjerojatnost iako jako mala da se nakon cijepiva dobiju kozice ali u puuuno blažem obliku :D

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mama mita prvotno napisa

Mondu ne kuzim ovo mozes mi objasniti; znaci imunitet ako ih prebolis imas dozivotno ali mozes dobiti herpes zoster a ako se cjepis mozes dobiti kozice (u blazem obliku koliko sam shvatila) i onda jos i herpes zoster ili?
    I molim te dali znas dali je ta curica imala isti oblik kao i necjepljena djeca ili? Meni je dr.rekao da 6 tjedana treba izbjegavati trudnice, starije osobe koje nisu preboljele i mala bebe jer je to zivo cjepivo (zivo jelda sam dobro zapamtila?)....
    Hvala!
    Ne, kozice možeš preboljeti 2x, to jest rijetko, ali moguće.

A ako ih preboliš, nema veze dali si cijepljen ili ne, virus je zauvijek u tebe, tako da jednog dana (obično u starije populacije) možeš dobiti herpes zoster.

Ova curica je dobila kozice u isto vrijeme kad i većina djece u grupi moga sina, a dali su bile blaže ili teže to ti na žalost ne znam, moj L (nije cijepljen) je imao svega 20-tak kom, i sve je super prošlo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ova curica je dobila kozice u isto vrijeme kad i većina djece u grupi moga sina, a dali su bile blaže ili teže to ti na žalost ne znam, moj L (nije cijepljen) je imao svega 20-tak kom, i sve je super prošlo.
    I ja sma imala kozice i ne sjecam se niceg jako strasnog osim svraba (imla sam oko 13) ali recimo mojoj mami i sestri (5 godina starijoj od mene) bilo je grozno!
    Mene je jedino frka jer ima taj ad!
    Bas sam na muci!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne znam šta bi ti savjetovala, što god odlučila, želim da vam sve dobro prođe.

Šta tebe najviše brine kod kozica ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mene naj više brine to što ima taj dermatitis nesretni i što sad sin od moje sestricne ima kozice a isto ima dermatitis i ima komplikacije jer su mu oke pune ( i mozda bude imao trajne posljedice) a i problem je sto ima u mokracnom kanalu i ne zali piskiti vec trpi dogodn ne moze izdrzati, kaze da je lose da je pun puncat i da od pocetka ima temperaturu i da je vec sav malaksal - eto toga se bojim nije me bilo frka do god se to njemu nije dogodilo.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa ne znam stvarno, mislim da je najbolje da se savjetuješ s pedijatricom, pa lijepo odvažeš za i protiv, iako (to je moje mišljenje) mislim da ovo cijepivo nije opasno, bar ne kao neka druga.

Sretno !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam cjepila oboje. Oboje su ih i dobili par godina poslije cijepljenja ali Annabel je imala jedno 5 koje su izasle u petak a ona je vec u utorak bila u skoli dok su neka djeca iz razreda i dva tjedna izostala. Noah je dobio mozda 3-4 i to je bilo to. Nisu imali fibru ni jedno ni drugo.
    Ima puno i pro i kontra oko cjepljenja protiv kozica ali mislim da svaki roditelj treba sve dobro iscitati i sam zakljuciti sta napraviti. Meni ga nisu nudili sakom i kapom kako se to cesto misli o ovom mom zapadu nego sam ja sama odlucila i pitala peda da im da, a ujedno mi je drago i da su ih po vrh svega jos i prebrodili u tako blagom obliku i sad smo gotovi. Toliko od mene.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mondu Pedi je ostavila na nama odluku i rekla nema problema je cu ga cjepiti ako se odlucite na cjepljenje.
    hvala!

Natasa30 hvala sto si podjelila svoje iskustvi i rekla kako je to tamo negdje daleko...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •