Ja mislim da se preporuke o uvođenju različitih namirnica jako razlikuju od zemlje do zemlje i od doktora do doktora i da su stvar tradicije u nekoj zemlji. Na primjer, kod nas je mrkva apsolutno prva namirnica koja se preporučuje za uvođenje dohrane, a u USA mrkvu uopće ne preporučuju radi nitrata u zemlji. Drugo, mislim da se tablice dohrane (kao ona u knjižici Moja prva godina) pišu na temelju toga koje se povrće (na primjer) smatra lakše a koje teže probavljivim, a to je opet posve individualna stvar. Tako da to hoćeš li cvjetaču davati sa šest ili osam mjeseci po mom mišljenju i nije previše važno. Ono što je važno je da se izbjegavaju namirnice koje su česti alergeni - pa se zato jogurt kod nas preporučuje uvesti kasnije, jer je dosta ljudi alergično na kravlje mlijeko ili ima intoleranciju na laktozu. Ja sam ranije uvela jogurt jer mi je dijete na adaptiranom mlijeku koje ne voli jesti, pa sam na neki način morala osigurati mliječne obroke. No onaj tko doji uopće nema razloga davati drugu mliječnu hranu. Što se tiče voćnog jogurta stvarno ne vidim razloga zašto bi ga se davalo djetetu, jer u njemu ima šećera, voće koje se za njega koristi je upitne kvalitete, vjerojatno ima i raznih pojačivača okusa itd. Meni se čini bolje sam pomiješati voće i obični jogurt i to dati bebi, pa čak ako to ne želi jesti dodati malo šećera (ili npr. rižinog slada) - i ta opcija mi se čini bolji izbor od kupljenog jogurta.