-
I mi čekamo naše zlato....(Fred & Ginger)
Drage moje suborke,
Nadam se da mi nećete zamjeriti što ovu temu otvaram sad, ali zbog svega što se do sada događalo, prije se jednostavano nisam usudila...
Međutim, uvijek se sjetim kako su meni priče drugih hrabrih i divnih cura davale snage pa sam osjetila potrebu da i ja ispričam našu...
Naša priča počela je prije dosta vremena... zajedno smo 7, u braku gotovo 2 godine, a prije toliko se javila i želja za bebom. Počeli smo kao i svaki drugi par s istom željom - opušteno, bez ikakvog pritiska, nadali se brzom uspjehu. Nakon nešto više od pola godine opuštenosti smo odlučili ciljati, paziti sve znakove, mjeriti BT i sve što ide s tim – bilo je to krajem 2006. godine.
Kako ni to nije ništa promijenilo, odlučili smo krenuti s pretragama poslije ljeta (nadali se možda morska atmosfera pomogne, ali ništa...).
Tada sam se i pridružila ovom divnom društvu kojem dugujem toliko toga
Ja sam krenula sa svojim pretragama, a mm na spermiogram. I tu slijedi prvi šok – nalaz kaže azoospermia. Kako smo se tada osjećali mogu znati samo oni koji se bore s tim
Bili smo neizmjerno tužni, ali se nismo dali... Nakon 2 tjedna mm ponavlja nalaz, ali u drugom labu – poliklinici koja nam je pomogla ostvariti naš san. I onda smo čuli nama tada najljepšu riječ – oligoasthenoteratozoospermia. Bilo ih je malo, bili su spori i uglavnom grbavi, ali ih je bilo!!!! Skakali smo od sreće, a ja sam se bacila na malo detaljnije istraživanje i sve što sam trebala sam našla na ovim stranicam – i za to sam vam beskrajno zahvalna
Shvatili smo da nemamo što više čekati, naručili smo se i krenuli odmah slijedeći ciklus. Početkom 12. mjeseca je trebao biti prvi IVF/ICSI u prirodnom ciklucu, ali se moj folikulić požurio i pobjegao. Nismo htjeli da nam se to ponovi i slijedeći ciklus pa smo odlučili probati stimulirani. Pikanje je počelo u 1. mjesecu 2008.g. Dobili smo 7 jajnih stanica, 6 zrelih, oplodile se 4 i vratili nam 3 zametka (jedan 8-stanični i dva 5-stanična). I biolog i dr. su nam dali dosta dobre šanse, međutim, 28.02. naša beta je bila negativna. Suze i očaj
Kako sam osoba koja ne može sjediti na mjestu i ništa ne poduzimati dok ima problem, odlučila sam da odmah slijedeći ciklus idemo u novi postupak, ako bude ovulacije. Moj dragi se složio s tim i napravili smo borbeni plan – do slijedećeg stimuliranog, kojeg smo planirali u 7.mjesecu, idemo svaki mjesec u postupak u prirodnom ciklusu.
Na prvoj folikulometriji smo bili već 6.dc, a na 9.dc se moj doktor odlučio na štopericu. Bilo je to dosta rano, iako su mi ciklusi bili oko 26 dana. Na lijevom jajniku je bio folikul veličine 17 mm, a na desnom 14 mm. Nismo čak ni bili sigurni jesu li folikuli ili ostaci stimulacije, tj. ciste. Aspiracija je bila 11. dc, većeg folikula nije više bilo, a ovaj na desnom jajniku je imao samo 16 mm (endometrij samo 7,3 mm). Estradiol je bio dobar pa je moj dragi dr.T. odlučio da ipak idemo dalje. I na moje iznenađenje – u folikulu je bila stanica, i to taman zrela.
Išli smo korak po korak i ničemu se nismo nadali pa nas je ugodno iznenadilo kad smo čuli da se i oplodila. Na dan ET-a mrvica je imala 7 stanica
. Ovaj put smo odlučili da ću biti doma do vađenja bete, a čekanje je bilo nekako lakše nego prošli put.
Iako sam rekla da nikad više neću raditi kućne testove jer su uvijek bili negativni, na 10. dan nakon ET-a napravila sam jedan test s popodnevnim urinom i to s onim jeftinim testom s neta – nakon petnaestak minuta se pojavila crta koja je bila vidljiva samo meni i to pod određenim kutom, ali to me navelo da sutra ponovim test. Ustala sam prije mm-a, napravila test i ugledala jedan veeeliki minus. Priopćila mu „radosnu“ vijest, kao i vama. Mi se isplakali, on otišao na posao, ali meni ona nevidljiva crta od dan prije nije dala mira pa sam otišla do ljekarne i kupila 2 različita testa (Intim plus i Sign test). Većinu toga znate i same – javila sam mm-u i vama (neke su mi prijetile i batinama
) i trk u Zagreb vaditi betu. Bio je to 11.dn ET-a i naša beta je navečer iznosila 51,9 :D . Plakali smo od sreće.
Beta se lijepo duplala, prvi pregled pokazao da je trudnoća maternična i nitko sretniji od nas.
Međutim, nije dugo potrajalo – samo 10 dana nakon pozitivne bete sam prokrvarila, i to svježa crvena krv. Nikad u životu se nisam tako bojala i bila očajna. Moj dragi muž me tješio da će sve biti ok, iako je i sam bio uplašen. Otišli smo odmah doktorici, nije bila previše optimistična jer sam stvarno jako krvarila, ali mi je naredila strogo mirovanje i dalje terapiju utrogestanom. To je bio petak i slijedio je najdulji vikend u našem životu. Kravarenje je prestalo za koja 4 sata, ali sam i dalje imala jaki smeđi iscjedak. Cijelo vrijeme sam se jako brinula, ali mi je moj dragi
naredio da moram biti optimistična jer je to najbolji način da pomognem našoj bebici.
Usprkos krvarenju, beta u petak i ponovo u ponedjeljak su bile odlučne. Otišli smo ponovo na UZV i naša mrvica je još bila tu
. Opet smo plakali, ali od sreće. Znali smo da to ne mora ništa značiti, ali 10 dana kasnije vidjeli smo srečeko kako treperi
.
Danas smo trudni 8+5, naše zlato raste, ima 2,2 cm, vide se rukice, nogice, pupčana vrpca, a srčeko kuca 100 na sat.
Znamo da je još dalek put pred nama i da puno toga još moramo proći, ali idemo korak po korak, puni optimizma...
Nadam se da se ne ljutite što sam ovako odužila, ali sam nekako osjećala potrebu da našu sreću podijelim s vama, jer ste vi velikim dijelom zaslužne za nju
Hvala vam na svemu i nadam se da ćete uskoro uživati u ovakvoj sreći
Hvala vam puno
Ginger&Fred
-
hip hip hurraaaaaaaaa
:D :D :D :D :D :D
-
bravo Ginger, Fred i mrvica :D :D :D
-
-
Čestitam :D i želim vam školsku trudnoću do kraja!
-
-
-
Čestitam veseloj družini :D
-
-
Suzim od sreće :D
Želim ti najškolskiju trudnoću
-
-
Divna priča,
uživajte u zasluženoj sreći
-
....
Ginger
-
-
-
-
Ovo mi je skoro kao priče s poroda...totalni šut u tur (u pozitivnom smislu) . Kao da pičiš na nekoj ludoj raketi prema najvećoj sreći na ovom svijetu!
Dragi Fred i Ginger uživajte u svom blaženstvu i neka vam potraje barem do praunuka!
-
Curo, zaslužila si! :D :D :D
-
:D :D :D
Sretno i od
školsku trudnoću ti želim!
-
CEstitam i neka bude sve bez problema
-
Dobro jutro ginger, pijem kavu i plačem, još jedna prekrasna priča sa sretnim završetkom, iskrene čestitke od
-
Sretno! :D
(fali mi treći smile kojega mama i tata grle)
-
-
-
-
-
Ginger i Fred, cestitam! :D :D
Divna prica, a zelim da vam tako bude i dalje! Uzivajte!
-
ginger&fred
-
i moje srce skače zajedno s vama.
-
a meni suze krenule...
-
-
-
-
-
sretno
-
Čestitam još jednom i želim vam školsku trudnoću! Uživajte! :D :D :D
-
:D :D :D Ginger & Fred - Cestitam od sveg
suze idu, ali pozitivne, od srece radi vas troje
-
-
-
Super priča, sva sam se naježila, čestitam!
-
Ginger & Fred još jednom čestitke! Želim vam mirnu trudnoću! :D
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ginger, ne pisem cesto, al' citam stalno... :D :D :D
Natjerali ste mi suze na oci... ( smajlic koji stepuje, samo za Ginger i Freda)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma