Čestitam draga ginger na maloj maminoj i tatinoj princezi!!!![]()
preskatka bušica!![]()
čestitke na curici! sigurno da će je tata razmaziti, vjerujem mu!
Ginger![]()
drage moje, evo da vas malo apdejtam kako napreduje još jedna čudesna bebica![]()
danas smo 29+4 tj. i naša curica ima 1.400 g![]()
napreduje baš kako treba, jedino je odlučila biti zloćka do kraja![]()
naime, još je okrenuta na guzu, a pitanje je hoće li se okrenuti na glavicu (iako za to ima još dosta vremena), jer je posteljica smještena baš tako da joj smeta za okret
ako ostane tako, idemo na carski rezjer nakon svega što smo prošli, ne želim riskirati s vaginalnim porodom na zadak i nitko me u suprotno neće uvjeriti
priželjkivala sam što prirodniji porod (da bar rodim kako sam htjela, kad već nisam tako mogla zatrudniti...) i trenutno sam tužna zbog vjerojatnosti carskog, ali najbitnije je da moja čudesna mrvica bude dobro
inače sam i uloživa za vršak prsta pa ponovo moram usporiti tempo
to mi ne pada nešto teško, jer nakon onog tromjesečnog strogog mirovanja - usporiti tempo je pis of kejk![]()
što se tiče priprema za dolazak bebice, tu još štekamo, al za vikend počinje šoping![]()
ima da bankrotiram![]()
sve vas puno volim i želim vam svima da i vas lupka jedno malo čudo i da osjetite sve čari i poneke "čari" jedne trudnice
![]()
Draga ne brini za carski samo neka je mrva dobro i da se ti dobro osjećaš![]()
Ginger, ne brini za carski, meni je stvarno super prošlo (radila na SD-u, imaju nekakav super rez di se konci niti ne skidaju nego resorbiraju (ako je to ispravna riječ), spinalna anestezija,meni je jedino kateter pogoršao već postojeće i dugotrajne urinarne infekcije, i s ovim iskustvom bi možda odmah pokušala pitati za neki antibiotik, preventivno. Inače, niti zadak (u stvari, kako u kojoj bolnici) ti nije indikacija za carski i najbolje će ti biti neka te tvoj MPO-ovac uputi na nekog dr-a u bolnici da ne bi ispalo - pokušavajmo na zadak pa hitni carski. Hoću ti reći - to treba unaprijed dogovoriti i da ti piše u tvojim papirima za slučaj da porod ipak krene jer ti se može dogodit da naletiš na dežurnoga koji ne poznaje cijeli tvoj slučaj i sl. i di ćeš sad u frci panici objašnjavat markove konake. Uglavnom su naši MPO-ovci još uvijek pro-carski ako je bila IVF trudnoća, u Srbiji sve takve trudnoće po defaultu idu na carski, kod nas više ne (i mislim u svijetu) i takve se trudnoće sve više tretiraju normalno i kao nerizične. Smisli se kako se ti osjećaš najsigurnije, konzultiraj se s dr-om/ima kojima vjeruješ i napravi tako (ja sam se dobro namučila dogovoriti carski unatoč kuko-problemima i mišljenju ortopeda, zato ti govorim) - to mišljenje ne obavezuje giniće, ali znam da su većina naših (pogotovo starija garda) MPO-ovaca načelno stava - IVF trudnoća skoro pa pola puta do carskoga. Isto, to ti ovisi i o bolnicama - Petrova još dobrim dijelom naginje carskome u slučaju IVF-a, SD sve manje itd. Ovisi i o grada do grada. Neke žene se bore protiv c., ja sam se borila za, nema ti tu crno-bijelo i nemoj se plašit priča s neta, carski jest operacija i može bit belaja, ali može uvijek, ali ipak je to rutinska operacija. Ako ti bilo što treba vezano za carski, pošalji mi PP.
Cura jea i buša je super
Što se tiče tvrdoglave cure koja se još nije okrenula;meni je Katja cijelu trudnoću sjedila u zdjelici (Janu na glavi) i ja se već pomirila sa carskim,al cura se predomislila i okrenula u zadnji čas![]()
Tako da ništa još nije konačno![]()
Kako lijepo da curka napreduje kako treba, i pleše u bušici, i tko zna možda u zadnji čas odluči napraviti plesni okret. :D :D
ginger :D :D
ne brigaj, ima još vremena za okret![]()
Čekaj Ginger draga, polako s carskim rezom. Još se tvoja curica stigne okrenuti.
Da te malo utješim i moja još uvijek nije okrenuta.
Ali ne brini draga Ginger, naposlijetku je najvažnije da nam se curice rode žive i zdrave.
Čestitam na pregledu![]()
A ja sam bila uvjerena da cu na carski jer sam imala slomljnu zdjelicu i stidnu kost pa su mi jos onda u bolnici rekli da to obavezno napomenem u trudnoci.Jos k tome i IVF...Na kraju moja doc.kaze da nema problema za normalan porod i da se samo jos posavjetujem sa ortopedom..Hm..bas sam se bila iznenadila.Sad me zivo interesira sto ce ortoped reci.
A sto se vas dvije tice...isto smatram da jos imte dosta vremena za preokret..i kako god da se ljepotica rodi, vazno je da obe budete zdravo i dobro!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
bebomanka dobro provjeri s ortopedom što se tiče poroda. Neka uzme u obzir i malo teži porod, više širenje zdjelice. Meni se to desilo prijateljici koja je imala problema s kukom. Ortoped je rekao da nema problema, međutim pri porodu se zdjelica valjda širila više nego što su očekivali jer je beba bila veća. Poslije je morala na hitnu operaciju jer se nešto pomaklo. Dobro se draga informiraj.
A ja ti od srca želim jedan predivan vaginalni porod.
Ginger i tebi isto, da ti i TM osjetite tu predivnu sreću, rođenje vaše curice![]()
MM ne ide na porod pa u tom smislu ne bi ništa izgubili. Mada ja isto ne bi voljela carski, bojim se operacija ko vrag.
Ginger bitno je da mala princeza lijepo napredujei da ti budeš dobro
![]()
blago tebi Džindžerka, najbitnije od svega je da ste ti i bebina dobro, a to kako ćeš je roditi je full irelevantno, samo nek sve prođe ok
![]()
![]()
![]()
hvala vam puno drage moje![]()
što bih ja bez vas![]()
ma znam da vremenski imamo još vremena, ali je upitno zbog položaja posteljice
ipak, ja se još nadam...
al ako ostane ovako, ja ću inzistirati na carskom
ina33, hvala ti na tvom iskustvu, sigurno ću imati još pitanja ako situacija ostane ovakva pa te pp-am
znam da može biti belaja u svakom slučaju, al mene strah tih anestezija :/
mija32 baš si mi ulila nadu![]()
ak se tvoja curka okrenula i seka joj nije smetala, možda moja uspije i pored te posteljice
svima
Ginger![]()
Ginger pa nije za vjerovati da ste već tako veliki :D . Sretno do kraja i uživaj u šopingu za bebicu ~~~~~~~
Bravo za malu "zloćku" a stvarno imate vremena da se ona lijepo okrene.![]()
![]()
Ginger, velika je već ta tvoja curica, a pisala si da je zvrkava, još će se ona koji put okrenuti u maminoj buši i zauzeti pravilan položaj! ~~~~~~~~~~~~~~![]()
svima
danas sam malo bolje, jučer sam se malo prepala doktora i operacije
bitno da moje zlato bude dobro![]()
Draga Ginger!
Ne brini se,ima još vremena.I sama je živahna,koliko će još položaja promijeniti![]()
i ja sam rođena na zadak![]()
Ginger velika pusa velikoj curi![]()
![]()
A kako cure kažu, ima ona još fore da se okrene i namjesti za prirodan porod.
Zato samo guštaj u shopingu i mazi bušicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Ginger, pa ti si stvarno daleko dogurala...kako samo vrijeme leti...![]()
Sve ce biti OK, vidjet ces. Bebica se jos uvijek stigne okrenuti. Mojoj prijateljici su u bolnici okrenuli bebu oko tjedan dana prije poroda i sve je bilo OK. Ja ti od srca zelim da sve prodje super i da imas predivan porod.![]()
Draga Ginger, razumljivi su tvoji strahovi. No ima još 2 mjeseca minimalno za preokret situacije. Sve će biti ok, vidjet ćeš. Ni ja ne bih išla na prirodni ako je beba na zadak, ni mene ne bi nitko uvjerio da imam takav porod, s obzirom da znam iskustva iz bliže okoline o takvoj situaciji, koja nisu dobra.
A što se tiče zloćke, ma neka je ona živa i zdrava... pa baš to veseli svakog roditelja. Osjetiti svoju tvrdoglavu zloću malu, ma sve ćeš ti to njoj oprostiti...
![]()
Ginger,tvoja bebica ima još jako puno vremena za okrenuti se.Ne opterećuj se time,bit će sve kako treba i uživaj u svojoj trudnoćiGinger prvotno napisa
Ginger kako vrijeme leti, uživajte i ne brinite unaprijed!![]()
Ooooo kako smo već veliki![]()
Navijam za jedan lijepi salto i prirodnjak porod!
Ginger :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za prirodan porod![]()
I ja tek vidjela bušek![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se mrva okrene na vrijeme i za prirodan porod![]()
hvala vam svima
ja sam se malo posložila i došla do zaključka da nema veze kako moje zlato dođe na svijet - bio cr, bio vaginalni, bitno da je ona meni živa i zdrava
pa toliko smo je čekali i sad me moj strah toliko uspaničio - pa to stvarno nema smisla...
ma, znate o čemu pričam![]()
![]()