Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: TEMPERATURA

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno TEMPERATURA

sin mi ima temperaturu 38,5

dal da skidam sa čepićem ili da ga samo stavim na spavanje i pazim da ne raste...

ranije sam uvijek stavila čepić, ali pitam se koliko je to zdravo,
    mislim da je zdravije da temperatura sama odradi svoje...

vaša iskustva??

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: TEMPERATURA

ja bih isto stavila čepić, pogotovo za noćno spavanje.

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja bi isto stavila čepić, po noći temperatura raste.. zlu netrebalo..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo svi obitelj sinusići
    i često imamo frku sa sinusima, blage varijante..
    prehladi se muž pa ja i mali i samo curi nos, mala upala grla kod mene..
    ali Erik uvijek kad mu procuri nosić dobije temperaturu,
    do sada sam stavljala čepiće, inače koristimo homeopatiju, ali to je rijetko jer je uvijek zdrav, osim tog curenja nosa koje je ili nedjeljom ili na većer pa ne mogu zvati doktoricu...

čitala sam u knjizi Jadranke Boban Pejić, piše-
    ............
    skidanje temp. nije uvijek najbolje rješenje,
    temp. sama po sebi nije bolest, ona je obrambeni mehanizam kojim se tijelo
    bori protiv infekcija.
    Povišenje temp. omogućava obrambenom sust. da uništi infekciju, da zakoči razmnožavanje virusa ili bakterija..

naravno piše još puno toga, i naravno treba biti jako pažljiv..

Erik sada spava, nisam stavila čepić, sad idem izmjeriti temp,
    ali nešto mi govori da je sve u redu, i čudno, mirna sam.
    ukoliko bude rasla, staviti ću mu čepić,
    ali zanimalo me baš dali netko od vas ima iskustva sa "ne skidanjem" temperature...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo 38,1 :D :D :D

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nisi napisala koliko ti je dijete staro, a to je jako važno. Dok je P bio ispod godine dana paničarila sam već na 38.5 jer nisam znala kako mu tijelo reagira na temperaturu i dokle će se penjati. Sada, kada smo se ispraksirali skidam mu čak i preko noći tek kad dođe do 39.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj da!
    ima 17mj.

evo po noći je bila temp 38,4
    lijepo je i mirno spavao cijelu noć i u jutro ništa!

vidim da mu je sekret iz nosića neki žućkasti, isto kao i meni dok nam je jučer curila voda iz nosa...

sve ok, nastavljamo sa voćem, čajevima..

ovo nam je prva temperatura koju nismo skidali, ali sam pratila cijelu noć..
    i dobro, znala sam da je vezana za sinuse jer tako je bilo još tri puta ranije..

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bubica ima temperaturu
    Jučer joj je bila 38,7 , dala sam joj čepić i spustila se na 37, 5 u guzi.
    Navećer je zaspala i u ponoć se probusila i proplakala jedno sat vremena i opet temperatura 38,5, stavila joj čepić i u roku sat vremena pala na 37, 5 i još se malo igrala u jedan po noći i super spavala do 4, opet nema temperature, malo plaće, pa spava, pa oko 6 opet, pa se tek oko 8 probudila i temp. 37,8... pojela, igrala se i zaspala u 10 do 11 i 30. Nakon spavanja opet papala bez problema, temperatura 37,2... ja već mislila kako je super kad opet oko 14 h temperatura 37,8, u očima joj se vidi da je ima. Nisam je snižavala i sada opet spava, izgleda mi kao da joj se opet spustila. S obzirom da je vikend, da li da odem kod dežurnog doktora ili da pričekam do ponedjeljka. Nikakvih drugih simptoma nema, igra se, jede sve normalno jedino mi se čini da malo više spava preko dana, ali to može biti i jer noću nije baš, budila se više puta. Strah me da nije nešto, čudno mi je temp. bez bilo kakvih simptoma, a opet nije tako visoka da bi je vodila u dežurstvo gdje bi još i mogla pokupiti nešto...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dobrodosla u klub! Kate je fibrala cilu sedmicu i isto tako nikakvih simptoma osim fibre. Odveli smo je na pregled i ustanovili da je neki virus( OPET) i nismo nista pili , sad smo vec ok.
    U Novigradu ,malecki , malo mladi od Kate isto.
    Ima bit da je opet nesto u zraku, prolice?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Uh sad mi je lakše. Ma i nečakinja mi je prošli vikend isto ovako par dana imala fibru, jučer joj je uvatilo i brata mlađega. Bubica je bila s malom nečakinjom u kontaktu punih 5 minuta prošli vikend
    I ja sam pomislila da je virus, ali opet frka me... a vikendom kod dr- a bojim se da opet ne završimo u bolnici zbog glupog virusa. Ako ovako nastavi čekam do ponediljka pa kod njene dr :/

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Slusaj , prati joj stanje , pa ako se nedaj Boze pogorsa znas di ces!
    Da bude dobro!

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo se naspavala, pojela je super, nema temperature :D piči po stanu sto na sat

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Super!

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sinoć opet skočila temp na 38, a kako i neće kad je kao na baterije... zaspala tek u ponoć uz plać iz guze... zadnjih dana čim skuži da idemo u sobu urla, vratimo se u dnevni skroz drugo dite , ajme kako me voza
    Uglavnom sinoć sam joj stavila čepić, spavala jutros do 5, popila malo mlika, u 6 i 30 opet zaspala do 9 i 30, pojela je malo, i sad ima 37,5 nadam se da neće rasti. Ja stvarno ne kužim nikakav drugi simptom i baš mi je čudno odakle ta temperatura :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj pale prvotno napisa
    .... baš mi je čudno odakle ta temperatura :?
    Citiraj pale prvotno napisa
    Ma i nečakinja mi je prošli vikend isto ovako par dana imala fibru, jučer joj je uvatilo i brata mlađega. Bubica je bila s malom nečakinjom u kontaktu punih 5 minuta prošli vikend
    Već si sama sebi odgovorila.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ni meni nije bilo jasno, ali me doktorica umirila s tim da to moze trajati i sedmicu dana. Mi smo imali 4 dana odmah ujutro 38 , navecer bi bila oko 38, 9 , ali nije prelazila preko toga. Nisam joj davala nista za skidanje fibre jer sam mislila da nije potrebno. Nakon ta 4 dana fibra je pala na 37,5 navecer , a ujutro bi znala ni ne imati fibru. Jucer je navecer imala 37 sto i je i nije fibra , pa sam odlucila jos dan- dva biti doma.
    Promjene u ponasanju nije bilo. Samo bi joj oci poplivale, ali trcala bi kroz kucu ka luda. Nitko na njoj ne bi reka da ima fibru i to dobru. I naravno nije tila jesti i stalni kenjkivitis ,pa digi , grli , i spavala je jedino ako bi ja legla s njom i drzala bi me zagrljenu da ne pobignem ( inace spava sama, bez problema , a jede neprestano).
    Ako si zabrinuta podi do doktora .
    ~~~~~~~~~~~~~~~da joj danas bude bolje

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Promjene u ponasanju nije bilo. Samo bi joj oci poplivale, ali trcala bi kroz kucu ka luda. Nitko na njoj ne bi reka da ima fibru i to dobru. I naravno nije tila jesti i stalni kenjkivitis ,pa digi , grli , i spavala je jedino ako bi ja legla s njom i drzala bi me zagrljenu da ne pobignem ( inace spava sama, bez problema , a jede neprestano).
    Ako si zabrinuta podi do doktora .
    ~~~~~~~~~~~~~~~da joj danas bude bolje
    Isto ovako i moja bubica, samo joj po očima skužim, nije niti vruća, crvena, malo kenjkavija...MM poludio jer ne može se cilu noć pomaknuti, drži ga za prst ili majcu, glavu, on se pomakne a ona u plač i onda je ja moram dignuti, nosati po stanu ( dijete se ne može smiriti samo u sobi ) i kad zaspe opet u krevet, legnem je a ona se priljubi uz tatu i opet ispočetka

Bibai, pretpostavljam da je neki virus u zraku, ali opet nekako me frka, paničar sam , a s druge strane jednom smo završili za blagdane u bolnici i ne ponovilo se.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pale, nadam se da će te pedijatrica dodatno umiriti danas.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo jučer smo bili bez temperature, ako danas bude tako nećemo kod doktora, očito je samo virus, a ja sam paničar na kvadrat

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da li idete van s djetetom koje ima temperaturu?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja ne! Kad fibramo stojimo kuci i cekamo da prode , ali zato ako smo slinavi ili tako nesto idemo.
    I da mi ne bi bilo monotono nakon Katine fibre i virusa razbolio se Frane! Sad sjedimo kuci jer starije dijete fibra skoro do 40 , a kazu samo rota u djiru. Ma, poludit cu vise!
    I usput ispricavam se sugradanki od koje sam pobjegla! Sad znas zasto!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bebelina,
    jesi bila doktoru,kako skidaš temp.???
    koliko ćeš čekati dok ne ideš doktoru?

jel temp.ima veze sa izbijanjem zubića ili ne??malo pričaju da ima,malo da nema i ako ima kolika je najviša temp. dozvoljena??

kako mjerite temp.dječici? ja u guzi i od dobivene temperature odbijem 0,5 stupnja.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bila sam s oboje kod doktora , tako da nije panika. S Katom sam cekala dva-tri dana jer je imala oko 37,1-37,3 pa sam mislila rijesit ce sama . Kad je skocilo na 38 cetvrti dan odmah smo posle do doktora , ali samo neka glupa viroza , pa nismo nista ni uzimali (rijesilo dijete samo) 8) . Temperaturu joj mjerim u guzi i odbijem 0,5 , kao i ti. A fibru , ni najvisu nisam skidala , vec samo je pratila jer me doktorica vec unaprijed upozorila da ce biti visoka i da se ne brinem. I ta povisena fibra pomaze tijelu u borbi protiv bolesti.
    S Franom smo odmah isli u doktora jer je ujutro rano imao 38,7 sto je po meni dosta. Ali i kod njega samo glupi rota virus , znaci dosta piti , prehranu prilagodit proljevu i Ferzym plus kapsule za obnovu crijevne flore. Za rotu i ostale gadarije je cak dobra i Coca-cola koja je inace po meni zivi otrov.U njegovom razredu ih je osmero isti dan pofalilo, uzas!
    A za zubice moja pedijatrica kaze da je moguce da dijete ima povisenu temperaturu kad izbijaju , ali da oni u principu to roditeljima nikad ne govore jer da se u vise slucajeva dogodilo da je nesto drugo u pitanju , roditelji ne obracaju paznju i onda dovedu dijete kad je vec bolest uhvatila maha.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bebelina, tebi , a Frani i da što prije ozdravi.
    Pravi je dečko , tebi je frizura super

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Najbitnije nisam napisala
    Bubica je super, nije više imala temperature, zato ju je tata dobio, pa sad imama dvoje dice Samo da mene ne uvati jer ne znam ko bi nas troje trpio 8)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bebelina,
    trebam jedan savjet.moj mali od jučer ima temp i najviša je bila 38,8.danas nije imao više od 38,1 a od podne nije prelazila 37,8.
    bili kod doktora i kaže da mu je grlo crveno,prepisala klavocin.
    neznam ni sama da li bih mu dala ili ne.mislim da je to kod njih rutina ,daju antibiotik i svršena priča.napravili krvnu sliku i ima malo povišene leukocite.
    da li da mu dam sirup ili da pričekam još koji dan???
    nemamo ni godinu dana,uglavnom samo cicamo i mislim da bi mu jako teško sjeo.možda se ipak odhrva???kaj da radim???

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A di si mene nasla? Ne volim ljudima davat savjete oko antibiotika. Ja samo pisem sto ja radim i ako netko zeli pokusati neka proba , ali ne mogu ti ja reci sto ces radit.
    Po tvom postu ima bit da je bolest u silaznoj putanji ako cemo uzeti temp. kao mjerilo. Dobro je sto cikite , cak sjajno jer uvjerena sam da je majcino mlijeko najbolji ljek.
    Ne znam , cini mi se da ni ti nisi bas za davanje antibiotika. A da ga malo pratis pa da vidis kako ce se stvari odvijat? Uvijek mu mozes dati lijek ako procjenis da mu nije nista bolje.
    Ako sam dobro skuzila malecki ima temp. dva dana, zar ne? Male bebe mogu i par dana imat veliku temp. ako nema drugih znakova bolesti i tijelo se samo izbori za sebe.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

imamo problem
    u subotu je imo temperaturu 39.1- 39.9 pa palo na 37,7 i onda dva dana nista pa opet iz pocetka u utorak 38,5-38,6 bili u zaraznoj vdili mu krv nalaz reko doktor super bez ikakvih tragova upala :

u cetvrtak ujutro 37.3 ali cijelu sam stvar pripisala zubima oko 14 38,5 zovu iz vrtica da dodjemo po njega do navece 39,9 skinula cepicem na 37,8 bili kod pedoce koja nas salje vadit krv

ujutro PETAK 37,3 odemo vadit krv obavimo sve pricekamo nalaz odemo k nasoj pedici i dalje sve KAO O.K. nalaz super
    dosli doma temperatura 38,5 nejde naravno u vrtic moj tata ostaje s njim dok mama ne stigne s posla !

zovam Ja s posla oko 5 kad mi je stara dosla doma da vidim kakvo stanje moj Tonko kuri 40,1 skinula mu mama temp na 38,7 ali sa lupocet sirupom kad sam oko 20 sati stigla doma ; tusiram ga da spustim jos malo zaspo probudio se oko 12 sati mjerim temperturu 40,1 opet nista dala sam mu cepic i ponovo ga uspavala, spavo gotovo do jutra (ako se 4 sata moze nazvat jutrom) temperatura pala ja sva hepi nastavili spavat do 9 temperatura 37,7
    oko pola jedan ;40.5dala mu ponovo sirup lupocet do 15 sati tusiram ga po ko zna koji put otisli ponovo spavat odspavali sat vremena temp pala 38,7 proslo je prilicno vremena od bilo cega za spustanje temperature dajem mu ponovo lupocet sirup oko 17,30
    nakon cega mu je pala temperatura na 37,6 cak je pojeo koji zalogaj hahario po boravku, super se ponsao, pentro se i koda nije cijeli dan pod temperaturom ponasa se normalno kao i inace , prije spavanja 37,4 sad spava i nadam se da nece nocas opet zakurit jer meni stvarno nije jasno sta je jer on uz sve stalno trlja zubice , pogledala sam mu malo desni akad tamo SVE nateceno a posebno mijesta di bi trebali biti kutnjaci

Nije li to mapo rano za kutnjake , ?

ma eto tako htijela sam samo rec da ne vijerujem da je kod njega u pitanju Viroza vec da su tu u igri Zubi mada mi nije jasno da moze biti tolika temperatura od Zubi ali cula sam zadnjih tri dana razne price bas na temu visokih temperatura i izbijanja zubiju Cak i jednu pricu gotovo identicnu nasoj a radi se o jednoj maloj susjedici koja je sad2,5) znaci nedavno iskustvao!

molim vas za misljenje :/

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislim da je to malo previsoko da bi bio zubić. Što su ti rekli na Zaraznoj?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    mislim da je to malo previsoko da bi bio zubić. Što su ti rekli na Zaraznoj?
    oni tvrde da je virozica :/
    doslovno mi je tako reko doktor

ali moram reci da mi je dijete hvala bogu dobro od nedjelje temperature nema, imamo jedan zub viska i naznaku da bi mogli vrlo skoro izbiti jos dva tri tako da se vec spremem psihicki za novu navalu temperature mada se toplo nadam da nece biti vise ovako visoka!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stvarno me cudi da ima toliko visoku temp. od zubica. Moj malac je bio zakurio 38.9, ja isto mislila zub al kaze pedica da nema sanse jer se zbog zuba digne do nekih 38. rijetko kad vise. I moj je kasnije kurio 40 i ispostavilo se da je bila viroza.
    Al eto, drago mi je da mu je bolje i bravo za zubic! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •