-
Pomoć!
Naišla sam na jedan recept za kolač iz emisije "Dobro jutro Hrvatska". I u njemu nemam napisanu količinu mlijeka.
Zove se "Zaliveni kolač od višanja" a sastojci su:
500 g višanja
200 g maslaca
200 g šećera
˝ limuna
˝ vrećice praška za pecivo
2 vrećice vanilin šećera
6 jaja
2,5 dl kiselog vrhnja
300 g brašna
1 žlica škrobnog brašna
sol, šećer u prahu
Priprema:
Višnje operemo i iskoštimo. U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja sa 150 g šećera, naribanom limunovom koricom i malo soli.
Zatim umiješamo omekšali maslac, smjesu brašna i praška za pecivo i mlijeko. Dobivenu smjesu lijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32x38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 200°C, 10 minuta.
Za to vrijeme u zasebnoj zdjeli pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom. Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja i šećera. Vračamo u pećnicu na još 20-ak minuta.
Ima li netko taj recept prepisan možda sa txt-a?
Ili ako me neki vrsni znalac zna savjetovati koliko bih mlijeka trebala dodati u ovu smjesu?
Hvala na pomoći
-
malo
tipa par žlica do pola čaše
možda
-
Koliko sam ja vidjela, ne ide uopće mlijeko. Evo, pogledaj i sama: http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=390
-
Mamita hvala na savjetu!
Dream hvala takodjer! Izgleda da se u mom receptu potkrala greška koja mi je napravila zbrku!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma