Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Trnci

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Trnci

U nadi da netko ima slican/isti problem...
    Ulazim u 28i tjedan i vec 7 dana imam problema sa cirkulacijom u obje ruke. Naime, ulove me trnci u prstima koji nakon nekog vremena utrnu. To se desava i kad mirujem i kad sam u pokretu.
    Cak mi se desi da mi utrne desna ruka dok lezim na lijevoj strani. I obrnuto.
    Sta je to???

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ne znam što je, ali je i meni tako! u prvoj trudnoći nije bilo toga, ali sad svako malo mi trnu ruke. pijem Mg, ali ništa. proći će

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I kod mene se javljalo s tim da su mi puno više trnule noge, osobito desna.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ne znam, to može biti znak povišenog šećera u trudnoći, jesi radila OGTT?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to ti je normalno u trudnoći,MG će ublažiti tegobe,a proći će kad rodiš.Meni je ruka znala utrnuti tako da sam lupala u zid da je odtrnem.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja već 2 tjedna ne osjećam prste desne ruke. Našla sam (Klinika Mayo) da kod sindroma karpalnog tunela (priklještenje živca medijanusa ispod ligamenta karpalnog tunela u zglavku) utrne ruka (osim malog prsta i pola naprsnjaka). Uobičajen je u 25% trudnica. U trudnoći oticanje i debljanje, rezultat djelovanja hormona, može izazvati pritisak na živac unutar karpalnog tunela.
    Simptomi su obamrlost, peckanje i bol, a vrlo često i osjećaj žarenja. U više od 80% trudnica s ovim sindromom, simptomi se javljaju u obje ruke.
    Rijetko su tijekom trudnoće potrebni lijekovi ili kirurški zahvati. Najbolje je nositi elastične povoje oko zaglavka ruku noću i tijekom aktivnosti koje pogoršavaju stanje (kod mene je to kuhanje, dakle, miješanje kuhačom, i rad na kompu, dakle, touch pad ili miš).
    Olakšanje možete osjetiti trljajući ili tresući ruke (meni to ne pomaže).
    Gotovo uvijek se povlači poslije poroda.
    Ako je to to. Ako ne, možda nekome zatreba.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni se to znalo dogadati dok nisam pocela piti Mg poslje vrlo rijetko i onda samo ponoci kada bi predugo lezala na jednoj strani

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i kod mene isti problem ima par dana sada sam 38 tj a babica kaze da dolazi od gomilanja vode u tijelu te da je u trudnoci normalno (u prve dvije trudnoce nisam to imala)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala na odgovorima! Evo stanje se nije poboljsalo, cak stovise, sve je gore
    Sada u toku noci imam i grceve u listovima (koji nisu tako strasni ali svejedno nerviraju), a trnci u zglobovima su prerasli u bol u istom mjestu. Pitala sam doktoricu sta je to/sta napraviti, pa je rekla da je najbolje cekati jer ce to proc samo od sebe nakon poroda.
    Kupila sam si magnezij ali nikakvo poboljsanje nisam primjetila dosad.
    Bol u zglobu zna biti tako jak da se budim nocu i placem jer si ne mogu pomoci. Probala sam masazu, obloge od octa, trest ruku itd ali zasad nisam nasla nista sto pomaze.
    Sad mi se cini da su mi utrnuti prsti najmanja briga (od pocetka mog posta) i rado bi ih natrag haha

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam imala slične probleme u prvoj trudnoći. Trnce u prstima i otečenost.
    Prste na lijevoj ruci sam počela osjećati nekih 2 mj. nakon poroda.
    Da te utjeešim, u drugoj trudnoći nisam imala ništa od toga

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U prvoj trudnoći nisam imala takvih problema a sada u drugoj da. Pogotovo noću kada spavam na jednom boku duže vrijeme,utrne mi noga i javljaju se trnci u kukovima ako mi je težina više na nozi a ako je na ruci onda mi utrne ruka i tako ja cijelu noć " roštiljam " s jedne strane na drugu pokušavajući zaspati. Nije mi tako bilo cijelu trudnoću već od ulaska u 37-mi tjedan...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Ja već 2 tjedna ne osjećam prste desne ruke. Našla sam (Klinika Mayo) da kod sindroma karpalnog tunela (priklještenje živca medijanusa ispod ligamenta karpalnog tunela u zglavku) utrne ruka (osim malog prsta i pola naprsnjaka). Uobičajen je u 25% trudnica. U trudnoći oticanje i debljanje, rezultat djelovanja hormona, može izazvati pritisak na živac unutar karpalnog tunela.
    Simptomi su obamrlost, peckanje i bol, a vrlo često i osjećaj žarenja. U više od 80% trudnica s ovim sindromom, simptomi se javljaju u obje ruke.
    Rijetko su tijekom trudnoće potrebni lijekovi ili kirurški zahvati. Najbolje je nositi elastične povoje oko zaglavka ruku noću i tijekom aktivnosti koje pogoršavaju stanje (kod mene je to kuhanje, dakle, miješanje kuhačom, i rad na kompu, dakle, touch pad ili miš).
    Olakšanje možete osjetiti trljajući ili tresući ruke (meni to ne pomaže).
    Gotovo uvijek se povlači poslije poroda.
    Ako je to to. Ako ne, možda nekome zatreba.
    Veliki potpis. Točno to su i meni rekli i tako je i bilo.
    Meni se isto događalo dosta dugo. Ne sjećam se od kojeg tjedna.
    Uglavnom par dana nakon poroda je nestalo.
    A znalo je biti gadno, nekada uopće nisam imala osjećaja u ruci (desnoj).
    Uglavnom proći će.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo meni trne srednji prst i pola kažiprsta i prstenjaka pa već sigurno mjesec ipo dana, dr kaže da je to normalno...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj pa zar nema pomoći :shock:
    ja se cijelu trudnoću borim sa strašnim bolovima u zglobovima obje ruke iako redovno pijem magnezij, dobro na tu sam se bol već na neki način navikla al sad su mi natekle i noge i po cijele noći ne spavam od bolova i grčeva, pomaže li kakva krema od kestena ?, hladni oblozi ? - bilo šta? :?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ima sindrom karpalnog kanala u trudnoći na obe ruke. Prvo desna, a pri kraju trudnoće i lijeva šaka. Prošlo samo od sebe neka dva mjeseca po porodu. Nije bilo pomoći tokom trudnoće, osim poštede korištenja ruku. Ako baš jako boli mogu se primiti i "blokade" (kortikosteroidi, daju se u zglob). Meni to nije bila opcija.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam mislila da ima nešto manje drastično, pa to je grozno, ja nikad nisam ni čula da ˝i toga˝ ima u trudnoći, možda da pripazim na prehranu , priznam sa 50 kg sam došla evo već skoro do 70 ( za sad 66), ja vjerujem da je sve to krenulo od mog nekretanja obzirom da mirujem ( bez poštede kuhanje i ostalih radova kući), al eto dobra vjest je i ta da će to proć ( to sam i znala )

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nema nikakve veze ni sa prehranom, ni sa kretanjem/nekretanjem. Samo sa reakcijom organizma na samu trudnoću i hormone. Mada, meni je jako smetalo, pred kraj trudnoće, bilo kakav repetitivan posao koji uključuje rad ruku - pletenje, heklanje, pisanje... i to mi je jako teško padalo :šmrc: Proći će, ne brini

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a onda moram čekat ( još malo )
    hvala vještičice

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nema na čemu, nadam se da ti je bar malo lakše

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma nisam ja od onih koji kukaju ( da jesam već bi digla paniku kod doc ), znam da u trudnoći svašta po malo boli pa se i ne žalim previše, al eto baš me zanimalo ima li kakav brzi domaći lijek za te boljke čisto da si malo olakšam, ali šta je tu je

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo da ti pomognem,mene je spasio pferde balsam,imaš u ljekarnama.Mm me navećer izmasira duž cjele ruke i lakše je,mene nisu samo trnci mučili,nego i jaka bol u desnoj ruci!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene je pratilo od 24 jedna pa sve do poroda.Trnci u svim prstima, a po noći opasni bolovi u rukama. Magnezij mi je pomogao samo za grčeve, ali ne i za ovo mislim da nema lijeka .Prođe kad rodiš

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i ja imam problema sa time da mi trne lijeva ruka od ramena do prstiju cak i ako lezim na desnoj ruci, to je valjda tako. Pijem mineralnu i Mg i nadam se da ce proci.
    gore mi je kada trne noga

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

pozzz
    malo da oživim temu..imam i ja ovaj problem ali više u desnoj nozi. Nekad se ne jave trnci danima, a nekad ih osjetim i to većinom kad se umirim. je li netko imao sličnih problema? Pijem Donat Mg, čini mi se da malo pomaže. Možda bi trebala popiti više od 1 čaše dnevno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •