Evo, moji nalazi tum. markera su OK, hvala Bogu.
Kate, znam da oni sve izrasline nazivaju tumorom, ali eto, neugodno zvuci ta rijec.
Sto se tice osjecanja ciste, ja ne osjecam apsolutno nista. Nemam bolne M, skoro ne osjetim ovulaciju (osim kad je napeto cekam ) i opcenito nisam imala pojma da imam cistu.
Jedini simptom (ako to uopce jest simptom!) je spotting, kojeg imam dva dana prije M i koji mi je uvijek radio probleme kad sam morala izracunat određeni dan ciklusa ili doci na UZV. Nisam znala od kad da brojim prvi dan... Inace, nitko mi nikad nije povezao taj spotting sa cistom. Mozda i nema veze.

Dodala bih jos jedno pitanje/primjedbu u vezi ciste i neplodnosti.
Kad sam isla vaditi krv za te tumorske markere moja prim,dr. mi je u dijagnozu na uputnicu napisala "cista na jajniku" (na latinskom naravno ) a ne "sterilitet" zbog cega bih morala platiti (navodno dosta skupu) participaciju. U laboratoriju su mi "napravili uslugu" i bez obzira na dijagnozu upisali N 97 u kucicu oslobađanja participacije tako da ipak nisam platila (ali to i nije bitno u ovoj prici). Ima li netko iskustva sa slicnim?
Mislim, naravno da me salje vaditi krv zbog ciste, ali ja sam tu gdje jesam primarno zbog neplodnosti i to je moja osnovna dijagnoza zbog koje, ako nista drugo(!), bar ne placam participaciju. Mislite li da je to samo stvar dobre volje doktora koji pise uputnicu?