mali karlo prvotno napisa
a može neki dobar recept za pizzu, da je tijesto onako lijepo

Ja sam nedavno našla ovaj recept i više sam nego zadovoljna :D
Do sad je bilo kako kad, najgore mi je bilo kad bude kao neki kruh, ja to nemogu jesti,
kad 2-3 cm debelo
Nikad nisam mogla napraviti istu količinu tijesta ali sad sve za 5.
Sutra radim pizzu.
Tijesto za pizzu
400-500 gr brašna
4-5 žlica ulja
2 dcl vode
malo soli
kvasac
U brašno s kascem i solju postupno dodavati vodu i ulje.
Mijesiti dok ne postane mekano-elastično,
oblikovati u kuglu,
pokriti s vlažnom krpom i
ostaviti da se odmara.
Razvući s valjkom
peći oko 15-20 min (ovisno od pećnice) na 200-220
Ja nepokrivam vlažnom krpom već s vrećicom
Pečem do 15 min na 220-250 ventilatorska pećnica, s tim da bude gotovo i za manje od 15 min.
Tijesto je super i meni je ova količina dovoljna za 2 pleha što dođu uz pećnicu.
Idealno je calzone, ali ja nisam radila.