Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Pecenje pizze

  1. #1
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno Pecenje pizze

    Na koliko stupnjeva pecete pizzu u pecnici?

    Moze odgovor i z obicnu pecnicu i za ventilatorsku.

    Ja to tako rijetko radim da svaki put iznova smisljam na kojoj bi se to temperaturi fino ispeklo. I danas mi se dogodilo da mi se tijesto slabije ispeklo, za razliku od nadjeva kojise prilicno osusio.

  2. #2
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    isti problem

    imam onu s ventilatorom, sva se uspuse i osusi mi pizzu. nadjev. al i krumpire kad pecem. ko da dehidriraju :/

    nisam zadovoljna. pecem na 200-220.

  3. #3
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Krumpire stavi u dublju tepsiju.

  4. #4
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Zaboravila sam reci, povremeno mi pizza bude savrsena, ali nikad ne zapamtim sta napravila.

  5. #5
    vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    460

    Početno

    prvo uključim na 200, a kad se malo ispeče uključim samo da peče donji dio rerne

  6. #6
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    MM otkrio - najfinija je kad ju pecemo na 250.
    Kad on radi pizzu cak stavi na 275, ja se ne usudim.
    No, moras budno pratit, jer je sekunda dovoljna da izgori.
    Al onda nam je bas ono okus ko iz pizzerije

  7. #7
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Mony hvala, morat cu to probati.
    Nadam se samo da cu se sljedeci put kad se sjetim raditi pizzu, sjetit i ovog topica.

  8. #8
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    MM otkrio - najfinija je kad ju pecemo na 250.
    Kad on radi pizzu cak stavi na 275, ja se ne usudim.
    No, moras budno pratit, jer je sekunda dovoljna da izgori.
    Al onda nam je bas ono okus ko iz pizzerije
    i mi isto. ali jednom smo imali katastrofu

  9. #9
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Znaci ne smijem ubaciti pizzu i otici provjeriti sta ima na forumu

  10. #10
    kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Na 180. Al gornji grijač isključen, samo ventilator plus donji grijač. Deset minuta. Bude suuper.

  11. #11
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Znaci ne smijem ubaciti pizzu i otici provjeriti sta ima na forumu

    jedino ako ti je racunalo blizu pecnice ko moje, pa jednim okom pratis sto se dogadja na forumu a drugim sto se dogadja u pecnici
    8)

  12. #12
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,652

    Početno

    Pečem na 220(struja),može i ventilator.
    Stavljam ju u jako vruču pečnicu i po najnovijem(vidjela kod Ane Ugarković) tepsiju zagrijem u pečnicu ,a tijesto ubacim kad je sve vruče.
    To je izvedivo tako da se pizza stavi na masni papir te onda ubaci u vruču tepsiju.Tako se dobije efekt krušne peči.

  13. #13
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    stavim ja pizzu na papir za pecenje pa direkt na resetku (sto je malo zaheban postupak jer je tijesto mekano, nadjeva puno, papir tanak, pa hoce sve isucrit tamo gdje ne treba )

    probat cu na jace i iskljucit gornji kad se zagrije pecnica...


    a, marta, sta s tim krumpirom u dubljoj tepsiji? sto postignem?

  14. #14
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ne znam, to je iskustveno, valjda para duze kruzi oko krumpira pa se manje isusi u istom vremenskom periodu.

  15. #15
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    aha, dublja tepsija, dakle. a ulje zacini i to? jel na kriske ili na polovice (mmmmm ploske na ognjistu mmmmmmmm)

  16. #16
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    a može neki dobar recept za pizzu, da je tijesto onako lijepo

  17. #17
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj litala prvotno napisa
    aha, dublja tepsija, dakle. a ulje zacini i to? jel na kriske ili na polovice (mmmmm ploske na ognjistu mmmmmmmm)
    malo maslinovog i sol. ponekad zgnjecim cesnjaka i kopra pa dodam u maslinovo pa to prelijem po krumpiru. rezem kako mi dodje. rjedje na polovice jer im duze treba.

  18. #18
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    klarine kore 15 minuta na 200, a podravkine 8 minuta na 225 !

    sve ostalo tipa "sama mijesim tijesto" - za mene je naučna fantastika

  19. #19
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    karlo, ja to radim u kruhomatu, 3 salice brasna, malo soli, malo ulja, 2,5 dl vode. i imam lim za jumbo pizzu.

  20. #20
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    a može neki dobar recept za pizzu, da je tijesto onako lijepo
    Ja sam nedavno našla ovaj recept i više sam nego zadovoljna :D
    Do sad je bilo kako kad, najgore mi je bilo kad bude kao neki kruh, ja to nemogu jesti,
    kad 2-3 cm debelo
    Nikad nisam mogla napraviti istu količinu tijesta ali sad sve za 5.
    Sutra radim pizzu.

    Tijesto za pizzu

    400-500 gr brašna
    4-5 žlica ulja
    2 dcl vode
    malo soli
    kvasac


    U brašno s kascem i solju postupno dodavati vodu i ulje.
    Mijesiti dok ne postane mekano-elastično,
    oblikovati u kuglu,
    pokriti s vlažnom krpom i
    ostaviti da se odmara.

    Razvući s valjkom

    peći oko 15-20 min (ovisno od pećnice) na 200-220

    Ja nepokrivam vlažnom krpom već s vrećicom
    Pečem do 15 min na 220-250 ventilatorska pećnica, s tim da bude gotovo i za manje od 15 min.

    Tijesto je super i meni je ova količina dovoljna za 2 pleha što dođu uz pećnicu.

    Idealno je calzone, ali ja nisam radila.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,938

    Početno

    monax koji cool avatar :D

  22. #22
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj litala prvotno napisa
    stavim ja pizzu na papir za pecenje pa direkt na resetku (sto je malo zaheban postupak jer je tijesto mekano, nadjeva puno, papir tanak, pa hoce sve isucrit tamo gdje ne treba )
    Probaj s ovim receptom za tijesto što sam stavila, kad ga razvijaš s valjkom isto kao da radiš s prhkim, čiste ruke.

    Mene je strašno nerviralo gnjecavo tijesto kao za kruh!

  23. #23
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Fakat, sad mi je sinulo, bolje da je tijesto tvrdje, pogotovo ako ce na visu temperaturu.

  24. #24
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Citiraj monax prvotno napisa
    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    a može neki dobar recept za pizzu, da je tijesto onako lijepo
    Ja sam nedavno našla ovaj recept i više sam nego zadovoljna :D
    Do sad je bilo kako kad, najgore mi je bilo kad bude kao neki kruh, ja to nemogu jesti,
    kad 2-3 cm debelo
    Nikad nisam mogla napraviti istu količinu tijesta ali sad sve za 5.
    Sutra radim pizzu.

    Tijesto za pizzu

    400-500 gr brašna
    4-5 žlica ulja
    2 dcl vode
    malo soli
    kvasac


    U brašno s kascem i solju postupno dodavati vodu i ulje.
    Mijesiti dok ne postane mekano-elastično,
    oblikovati u kuglu,
    pokriti s vlažnom krpom i
    ostaviti da se odmara.

    Razvući s valjkom

    peći oko 15-20 min (ovisno od pećnice) na 200-220

    Ja nepokrivam vlažnom krpom već s vrećicom
    Pečem do 15 min na 220-250 ventilatorska pećnica, s tim da bude gotovo i za manje od 15 min.

    Tijesto je super i meni je ova količina dovoljna za 2 pleha što dođu uz pećnicu.

    Idealno je calzone, ali ja nisam radila.
    hvala

  25. #25
    puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    zgb.
    Postovi
    1,577

    Početno

    Citiraj maria71 prvotno napisa
    monax koji cool avatar :D
    star trek! we are all borg! jako slatka tetica, i meni se svidala.

  26. #26
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    a može neki dobar recept za pizzu, da je tijesto onako lijepo
    ma bilo kakvo, ali kad se digne dovoljno, stavi ga na sat, dva u frižider. i neće ti biti onako ogromno.

  27. #27
    puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    zgb.
    Postovi
    1,577

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Fakat, sad mi je sinulo, bolje da je tijesto tvrdje, pogotovo ako ce na visu temperaturu.
    ne bas pretvrdo, nego onako, kao djecji obrascic ili guza, mekano, ali jako glatko i dobro izmijeseno. bitno je da je brasno kvalitetno i da se tijesto dobro umijesi (ti to rjesavas mijesalicom za kruh) dobro digne (npr u frizideru preko noci), zatim ponovo promijesi, digne, pa tek onda tanko razvalja. ja koristim svjezi kvasac i obavezno stavljam maslinovo ulje u tijesto. stavljam u zagrijanu pecnicu i pecem na najvisoj temperaturi. ispadne super
    medutim, svaka pecnica je drukcija, pa ono sto funkcionira meni, mozda nekom drugom nece.

  28. #28

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Ja radim po ovom nekoliko puta provjerenom receptu i UVIJEK uspješno!
    Inače moj dragi je bivši pizza-majstor pa ima neke finte: u tijesto dodamo po ukusu otp.2,3 žl. maslinovog ulja i malu žličicu meda...
    probajte to daje special okus... I još nešto: on ostavlja tijesto nakon malo dizanja u najlon vrećicu ili omota folijom i nekoliko sati u frižider!
    Da, frižider! (onda se ne lijepi i jednostavno tijesto je bolje). Pa ja radim tijesto ujutro za popodnevni ručak.


    1/4 germe dizati u 2 dcl tople vode (sa malo šećera) dok se ne napuhne.
    U posebnu zdjelu staviti soli (odokativno) i preliti sa 1/2 /pol deci/ dl vrućeg mlijeka (toliko da se sol rastopi)
    i naliti na to mlijeko dignutu germu. Toj mješavini postepeno dodavati mekano brašno oko 40 dkg i tople vode po potrebi, umijesiti dok se ne prestane lijepiti za prste.

    Tijesto oblikovati u kuglu i ostaviti dizati na pobrašnjenoj površini oštrim brašnom i pokriti krpom.
    Rukama više ne mijesiti već vrtiti u krug ili samo razvaljati u željeni oblik i nadjenuti....to znate, ne?

    Pečemo 1o minuta na 250*C pa smanjimo na 200*C još 10 tak minuta, možda i manje, ovisno o peći!
    I na kraju dobar tek!

  29. #29
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    Tijesto radim:
    70-80 dkg brašna
    1 jaje
    odprilike 4 dcl vode
    malo više od pola svježeg kvasca
    žlica margarina
    sol

    kvasac razmutim u 4 dcl tople vode s žlicom brašna i malo šećera
    dok istresem brašno, stavim jaje i margarin i sol to se malo napuhne, i ulijem u brašno. i mjesim dok nebude glatko.

    tepsije (2) namažem s malo ulja, i tjesto natapkam u njima da se razvuče.
    pečem u običnoj peći na 220-250 oko 30 min.

  30. #30
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    MM otkrio - najfinija je kad ju pecemo na 250.
    Kad on radi pizzu cak stavi na 275, ja se ne usudim.
    No, moras budno pratit, jer je sekunda dovoljna da izgori.
    Al onda nam je bas ono okus ko iz pizzerije
    točno ovako
    probala i u el. pei, ali mi ispala dole prepečena, gore premljackava

  31. #31
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ne ide jaje u tijesto za pizzu
    na mojoj pećnici je program pizza i on je postavljen na 200
    bude fina pizza
    ja isto tijesto dižem u frižideru

  32. #32
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    znam da ne ide al bude hrskavije i ukusnije.

    pizzu vadim van kad sir na vrhu prestane 'kuhat' tj bude skroz polegnut. tad je gotova i fino pečena.

  33. #33
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    pizzu vadim van kad sir na vrhu prestane 'kuhat' tj bude skroz polegnut. tad je gotova i fino pečena.
    vidi dobra fora

  34. #34
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Cure, ja sam tijesto za pizzu radila razno, i nekad super nekad ne...a onda sam nasla ovaj super jednostavan recept i uvjek je odlicno, a sto je najbolje od ovog tijesta su izvrsni i ustipci i pogaca i kiflice, sve -sve od istog tijesta- a radi se odmah nema cekanja:

    Mjere su otprilike-za veci pleh ( ili 20-ak ustipaka ako cete ih prziti,razvaljati 1cm debljine rezati i prziti u dosta ulja):

    2 jaja
    2dl jogurta-zamjena je mljeko i mineralna voda u jednakim djelovima
    prasak za pecivo
    so
    brasno pp, zamjesiti da nije ni pretvrdo , ni premeko, tek toliko da se ne ljepi za ruke,odmah u namazan pleh ili na masni papir.
    Premazati mjesavinom (u jednakim djelovima) vode, paradjz pirea ili kecapa,i ulja (maslinovo ), pola smjese premazati pizzu a pola ostaviti kad je pecena posuti preko- i nikad nije suho!

    ako neko isproba neka nam javi,ja sam radila puno puta i nije me iznevjerilo!

  35. #35
    kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    SF Bay Area
    Postovi
    3,685

    Početno

    Ovo s visokom temperaturom ima smisla, jer se i u picerijama peku na visokim temperaturama.
    Ja isto nemam pojma na koliko stavim, verovatno na oko 220, ispadne uvek ok. :/

  36. #36
    flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    land of hope and dreams
    Postovi
    4,145

    Početno

    na 250, ne vise od 10 -15min.
    kakvo jaje u pizzu :?

  37. #37
    clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    908

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    MM otkrio - najfinija je kad ju pecemo na 250.
    Kad on radi pizzu cak stavi na 275, ja se ne usudim.
    No, moras budno pratit, jer je sekunda dovoljna da izgori.
    Al onda nam je bas ono okus ko iz pizzerije
    i ja ju pečem na 270. stavim papir za pečenje u onaj dublji pleh od rerne i stavim negdje u sredinu. uključim na 270 i to grijač gore i dolje. 10-12 minuta je gotova. ako ju ostavite koju sekundu duže, bude tvrda ko k....














































    kamen!

  38. #38
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Na 250 ju pečemo, na programu baš za pečenje pizze, 8 minuta.
    Uvijek je super.

  39. #39
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    200 stupnjeva, 15 min

    donji grijac s vrucim zrakom

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •