Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: upala uha/antibiotici svaki put?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno upala uha/antibiotici svaki put?

Dajete li svojoj djeci svaki put kod upala antibiotike? Mejra se tuzi da ju bole obadva uha. Kaze 'bole me sve vise i vise i vise'. Petak je i njen ped je zatvoren. Sta ako ju odvedem i upala je zaista dali dati antibiotike? Ona je ipak velika i kuzi i zna reci...

Sta je 'vorst kejs senerio' ako ne popije antibiotike? I koliko dugo traje oporavak bez naglasenih?

Hvala

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja nikad nisam pila antibiotike za upalu uha (a imala sam je cesto) ali sam recimo uredno od ture Sumameda dobila upalu oba uha.

Najbolje da je odvedes negdje na pregled da se vidi kakva je upala uha, mozda su dovoljne kapi ... inace ako je upala zvukovoda (najcesce) ona traje tri dana, prvi dan najvise boli, i prode sama od sebe ... pozeljno je jedino uho drzati suhim barem jos nekoliko dana nakon sto prode.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ne. Samo ako je gnojna upala, pa pukne bubnjić, curi gnoj. Obvz. antibiotici deset dana. Inače bez. Imao ih je ohoho nažalost.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno upala uha

svakako bi je netko stručan trebao pregledati,moja curička ih je imala puno i nisu svaki put davali antibiotike,kad su ih preporučili onda sam joj davala iz straha da se još više ne zakomplicira,jer komplikacije baš i nisu bezazlene,(trajni neizlječivi gubitak sluha )

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad pukne bubnjić i curi gnoj ode mast u propast
    to se ne smije dopustiti

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

upravo sam odgovorila romi ovo isto na topicu o astmašima i sinusašima

nije loše pročitati ovaj članak:
    Baudoin: Upala uha - bol koja se pamti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je dosad imao samo jednu upalu uha - i to virusnu. Potvrdio otorinac. Prošla je bez antibiotika, sama od sebe, za 2-3 dana. Dakle, nisu sve upale uha gnojne i ne trebaju se sve liječiti antibioticima, ali tu procjenu ostavljam stručnjacima
    Nadam se da ste danas već bolje... upala uha zbilja gadno boli

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    kad pukne bubnjić i curi gnoj ode mast u propast
    to se ne smije dopustiti
    Slažem se. Ali, moje dijete je imalo sedam takvih upala u godinu dana i prvi, najprviji znak da se uopće nešto događa je gnoj koji je curio iz uha. Nikakve najave prethodne.
    Kako se postavit da se to uopće ne dopusti?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

operirati treći krajnik ,napraviti Rtg mastoida, timpanogram,bris nazofarinksa

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nemam pojma. Bol joj je trajala cca. 24 sata i sada nista. Popila je ibuprofen 7ml. i od tada apsolutno nista. Pitam ju po sto puta na dan. Jeste se na noc prije brckala u kadi prilicno dugo, i mozda se voda zadrzala u uhu. Ali da to moze biti bolno? I jeste ju taj dan protjeralo vani. Prvi put u njenom zivotu da je imala vodenu stolicu. Cak se i prepala. Jedanput je preboljela stomacni virus i nije ju niti jedanput protjeralo nego je povracala 4 dana non stop.

Neznam kako bi usi i stolica bili povezani?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    operirati treći krajnik ,napraviti Rtg mastoida, timpanogram,bris nazofarinksa
    adenoidi nisu bili za op(nit povećani, crveni, niš), timpanogram tek unazad par mj loš, u brisu uvijek čuda al nije ni za čudit..
    Ide na op za dva tjedna-adenotomija i cjevčice. Od prve godine života se kontroliramo kod otorinca i sad je pala odluka za op.
    Za što je relevantan rtg mastoida?

Mejras mommy sori što upadam..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •