Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Baby TV Channel

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Baby TV Channel

Čini mi se da je ovaj podforum najbolje mjesto za ovo promišljanje. Oni koji gledaju Baby TV Channel znaju o čemu se radi: potpuno didaktički, nenasilni, djeci u cijelosti prilagođen program. I to ne većoj djeci, već i onoj posve maloj. Uglavnom, to je kao 24h Teletubbiesa+Baby Einsteina, otprilike. Stvarno su super.

Osim što krše Pravilnik, ali to je drugi par rukava....

No, već dulje me muči jedno moje zapažanje: u svim crtićima, ako postoji dominantni lik odrasle osobe (dakle ne sporedni lik), taj je lik uvijek muško. I ne samo u ljudskom obliku, čak i ne samo kod odraslih likova, već i kod životinja (evo, baš smo večeras gledali Draco-a). I sad, paranoično, idem i dalje: zašto? Zašto se djeci od malena servira da je muška (odrasla) osoba ona osoba koja zabavlja, pokazuje, idealizira se, tj. da je to osoba u koju trebaju imati povjerenja? Meni se to čini malo, onako, sick. Baš me zanimaju vaša razmišljanja i zapažanja. (I uopće ne smjeram na neki šovinizam ili sl.)

Uglavnom, sad sam sretna što nisam napisla osobne podatke svog djeteta na njihovom webu kad smo radili birthday clip. (Ne želim dalje niti insinuirati, proglasit ćete me ludom, bolje mi je da šutim .)

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Niko voli tu i tamo pogledati taj program, slazem se da je odlicno prilagodjen maloj djeci jer nema nasilja sto mi je najvaznije tako da iskreno nisam niti obracala pozornost na "dominantniji spol". Zaista mi je super bitno sto je dosta edukativno, veselo..., ali u svakom slucaju bas me zanima sto druge mame imaju za "reci" po pitanju "dominantnijeg spola"

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kakva moć zapažanja, svaka čast! Možda zato što je u životu to stvarno tako . Šala mala.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gdje ima taj program?? Jesam nešto propustila??

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Ivany prvotno napisa
    Gdje ima taj program?? Jesam nešto propustila??
    Na MAX tv-u između ostalog.

Program je super, bilo bi genijalno da postoji takvo što sihronizirano na hrv jer mali će mi početi govoriti engleski

Znam koliko se većina protivi tv-u, ali da mi nije dotičnog programa neznam kako bi izdržala sama sa malim cijeli dan. (Što ne znači da bulji non stop) ali kad me izmaltretira ja samo kažem "Vidi, bebi!", okrenem 204 i momentalno sam mirna

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A Mixed up Mary
    Na maxtv, ali i na http://www.babytvchannel.com/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Baby TV mi je mrak! Nekad nam zna biti upaljeno i kad nema crtića jer puštaju tako umirujuću glazbu. I zbog engleskog mi je super jer će im "ući u uho". Ne opterećuju me "muški" likovi jer mi se nekako čini da ni bebači to ne gledaju na taj način već im je super što su svi nježni, šareni, veseli itd. Ionako će ih prestati zanimati taj tip programa kad dođu u stariju dob (iako moram priznati da moj malac od 8 god. ponekad voli sa sekom pogledati Baby).
    Taj program je jedan od razloga zašto smo odlučili zadržati MaxTV.
    Tsumami, opusti se i uživaj!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Dobar je baby tv, mada malo dosadi s vremenom. Filip vec diktira: " Mama ne 8, baby tv, daj 2,0,4!" Fora mi je jer ponavlja neke rijeci na engleskom, a da ima tako nesto na hrvatskom, bilo bi zbilja edukativno. Nazalost, MM je Filipu otkrio i jetix i cartoon net.-sto je sasvim druga prica i ne svidja mi se nimalo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A vecernji program baby tv-a! Kako sam se zeznula dok nisam znala kakvi su ti vecernji crtici! Izvadim Filipa iz kade i da mu skrenem paznju od tuzne cinjenice da vise nije u vodi upalim mu baby tv, tamo neko pile i geometrijski oblici. Obucem mu pidzamu i neupuceno kazem: "Odgledaj ovaj crtic do kraja pa idemo na spavanje." I onda preko pol sata pileta, stalno iz pocetka i nikad kraja.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja se ne slažen da su dominantni likovi uvjek muško.
    Na farmi je žena, ona s njima bere i priprema voće, većina glavnih moderatorskih glasova su ženski, žene su te koje pjevaju s djecom dječje pjesme, ....ne znam... a ja sam primjetila da su neke uloge baš zamjenjene - recimo nije teta u vrtiću nego je striček, na farmi nije muškarac nego žena i sl., čak sam i komentirala s MM-om kako su to super iskombinirali i pokazali da i muško može biti odgajatelj, da i žene mogu raditi poslove za koje se očekuje da ih radi muškarac.

Ili gledam uvijek u krivo vrijeme ili je stvar percepcije???

Matej ponavlja riječi i često dođe i pita : "je li jellow - žuto?" i sl. Čak pjevuši i neke melodije, doduše riječi su još problem, ali ide.....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Malo mi je sad lakše, činu se da sam ipak preoprezna. Ne, stvarno, ja sam primijetila da su u programu samo muški, što mi se učinilo suptilnim sugeriranjem djeci da su svi muški ok. Ali nije mi to problem, već oni tipovi koji to iskorištavaju, oni o kojima čitamo u novinama. Uh, mogu si misliti kako vam ovo zvuči. Lijepo sam rekla, bolje mi je da šutim . AndrejaMa, imaš pravo, vjerojatno je stvar moje (selektivne) percepcije. Baš sam zato i postala ovo. Ipak se to moje zapažanje činilo malo preisključivo. Za svaki slučaj, ajde molim vas obratite pažnju pa se javite nakon nekog vremena. Pusa,
    Tsumami

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tsumami , možda je moja percepcija selektivna....
    I ja ću obratiti pažnju, pa ćemo komentirati....

I nije bolje da šutiš, jer zato smo svi ovdje, da jedni drugima pomognemo. Tko zna, možda si ti meni otvorila oči...

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja sam danas malo obratila pažnju...

emma's theatre - curica priča priču,
    jack and jill - curica (jill) priča što rade
    ona jaja - uvijek ono curičasto jaje pogodi što je
    u tulliju je isto žena narator

sjećam se da smo MM i ja jednom komentirali kako fora da u onom crtiću o asfaltiranju ceste žena vozi kamion kiper (i sjetili se koliko je moj tata bio :shock: kad mu je žena dofurala kiper građevinskog pijeska )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Baby TV nam je totalni mrak!Slažem se u potpunosti sa curama da bi bilo savršeno imati taj program sinhroniziran na hrvatski jer tako lijepe i edukativne crtiće stvarno već dugo nisam vidjela.Puno pjesmica koje se tam vrte imamo i mi prerađene na hrvatski i bilo bi super da ih djeca pamte na svom jeziku.S druge strane,slušati tako neobavezno i engleski jezik,upoće nije loše..
    Tsumami,ne opterećuj se takvim stvarima.Djeca imaju sasvim drugačiju percepciju od nas.Njima je važno da su tam medo,zeko,ptičica,lopta,žaba riba,avion... i da je sve šareno,jednostavno,nježno...
    Baby TV je idealan za bebače :D

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tsumami, zabrijala si Ja imam toliko sati odgledanog BabyTV programa da bih sigurno primijetila tako nešto. Opusti se i uživaj u činjenici da ti dijete voli pogledati program bez reklama i nasilja.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Beby Tv bio nam je aktivan 12 sati dnevno, sad nam je sve manje i manje zanimljiv ! U svakom clucaju 5 + TV za klince ( meni je malo dosadilo ) !

Polozaj miških likova odnosno zenskih mozda je u duhu načina života onih koji prave taj crtićice onih koji su u produkci ...... i Baby TV !!!

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Baby tv je meni super i zaista imam samo rijeci hvale. Crtici su prekrasni, didakticni i zaista nisam primjetila razlika medju spolovima, odnosno uopce nisam isla za tim.
    Moj sincic je to pratio do kad ja navrsio 2 godine, poslije ih je nekako prerastao. Obozavao je gledati baby tv, naucio je par lijepih pjesmica koje smo kasnije koristili za uspavljivanje, brojili sve likove i zaista sve 5 za Baby tv.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo isto fanovi.
    Starija će sad navršiti 4 godine i baš voli gledati.
    Ma super je

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na žalost mi imamo satelitsku, a taj nam je program kodiran, ima li tko rešenje za to, nek se javi na p.p. 8) ne kužim se u satelitsku ni te kartice itd.. ni ono na crno..niš ne kužim..a htijela bih da mi mala gleda taj program...mada ona obično pogleda prema telki kada je nešto na hrvatskom, to valjda razumije pa joj je zanimljivije

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tsumami, samo ću primijetiti da se svakodnevno pitam koji su to roditelji dozvolili da im se djeca svakodnevno prikazuju na tv-u samo u pelenama :/

i OT, sad sam se sjetila ove nove reklame za becutan, naježim se kad jedna beba drugoj bebi prolije cijeli puder po glavi :shock:

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    ja samo kažem "Vidi, bebi!", okrenem 204 i momentalno sam mirna
    xxx

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i mi gledamo baby tv, u pocetku smo bili odusevljeni, sad vise ne toliko...
    odlican je za ucenje engleskog.
    ono sto me najvise bode u oci je cinjenica da je vecina programa napravljena na najjeftiniji moguci nacin, i to s vremenom dojadi. onaj program koji ide za uspavljivanje, ono hipnotiziranje, malo kad se zagledas u to, stvarno dzizus!
    takodjer zvuk im je uzasno los i neujednacen, stalno moras stisavat ili poglasnjavat, taman namjestim glasnocu, a onda dodje drugi crtic koji je toliko glasniji od prethodnog da ti probije bubnjice (narocito neprakticno ako ti jedno dijete spava).
    sto se tice muskih likova, nisam to toliko primjetila, medjutim toga ima posvuda. sto bi rekli na popularnu djecju pjesmicu "nije lako bubamarcu"? to je tek sovinizam.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Tsumami, samo ću primijetiti da se svakodnevno pitam koji su to roditelji dozvolili da im se djeca svakodnevno prikazuju na tv-u samo u pelenama :/

i OT, sad sam se sjetila ove nove reklame za becutan, naježim se kad jedna beba drugoj bebi prolije cijeli puder po glavi :shock:
    Ja ne bih imala ništa protiv da mi se djete pojavi u reklami u pelenama, gole guze možda već ne bi dozvolila, inače po tome ne bih smijela djete ni na plažu voditi, pedofila ima svugdje, kad se sjetim prije 20-tak godina, nitko ne bi primjetio da je djete golo u reklami ili igdje drugdje, a sada je to na žalost tako, da ćemo uskoro uvesti režim kao u nekim islamskim državama i svi se zakopčavati do grla-ali pedofilima ili silovateljima mislim da to ne bi bilo bitno niti bi ih spriječilo u njihovim gnjusnim činima.
    Meni je bitno da oni nisu u osobnom, fizičkom kontaktu s mojim djetetom, a što radi s nekom slikom, tj. komadićem papira gdje djete reklamira neki proizvod-nije mi važno.

Ali slažem se stobom što se tiče onog pudera, to sam baš ja rekal MM, čovječe, ja ga nisam nikad htijela stavljati maloj, a i babica je rekla ako ga budete stavljali prvo na svoju ruku, daleko od djetetovog nosića, nedaj Bože da ga djete udahne!!!!
    Pa kada vidim onu reklamu zgrozim se, nije mi jasno kako ta djeca ne kišu, i kojoj je to budli palo uopće na pamet, nek sebe pospe puderom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

Za reklamu sa puderom potpis.
    Za ovo drugo sam ostala paf-šta bi tu bio problem :?
    A meni pedofili ni na kraj pameti...al kako se ogradit od pedofila, zar da djecu umotamo...mislim, kako na plaži i xy dr.situacija

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa ovaj forum je pun slika djece u pelenama ili gacicama, zajedno s imenima i datumima rodenja djece pa se niko ne cudi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakodnevno prikazivanje na tv-u, na programu koje je opće poznat po tome da ima puno filmića s djecom, mi je nešto sasvim drukčije. ostavlja mi gadan osjećaj i ne mogu si pomoći, ma koliko god to iracionalno ili glupo bilo.
    jednostavno dijelim osjećaj s tsumami, pa me proglasite ludom, što mogu :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da, istina: goli, samo u peleni ili obučeni do grla, pedofilima je zapravo svejedno.
    zato moje curke jesu skroz gole na plaži, a i inače nisam time uopće opterećena.
    ne znam zašto me baby tv muči na taj način :/

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hoces reci da na baby tv ima reklama?
    ne znam, jer mi to nemamo, ja gledam baby tv ponekad na kompu, al stvarno rijetko.

ponekad gleda i baby einsteina, stavila sam mu prvi put s godinu i pol, sad se sjeti jednom tjedno.

ja sam misljenja da ti programi nisu stvoreni za djecu nego za roditelje, al sta cu, i ja sam roditelj, i nekad mi dobro dode. makar dorian voli gledat i samo slike (svoje ), i dokumentarce sa zivotinjama pa radije to gledamo nego baby tv.

a ovo za muske likove u crticima...nije li to posvuda tako, a ne samo na baby tv? ne vidim opasnost od pedofilije u tome, nego jednostavno prenosenje obrazaca patrijarhalnog drustva.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Lutonjica, thx, sad mi je malo lakše, nisam jedina luda :D . Da, u onoj svojoj paranoji oko Baby TV-a mi je posebno upalo u oko i onaj jingle kad dijete od cca 2 godine, obučeno samo u pelenu, zatvara onu veliku školjku. A o reklamama za pelene, šampone, itd., slažem se također.

Mama Medo, super, hvala za pregled. Evo, ja opet nisam uspjela sistematizirati svoje zapažanje, nikako ne stignem staviti na papir kad gledamo, uvijek imam nešto drugo na dnevnom redu. Javit ću se sigurno ovih dana.

ivana zg, mi gledamo preko Neotion Box-a - to ti je digitalna satelitska, sve isto kao i sa prijašnjim satelitskima - imaš receiver i antenu. Ah, ne znam nit ja objasniti

[/b]

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Baš sam danas dok smo gledale crtić, onaj 1 2 3 razmišljala o ovome.
    Pojavila se dječakova mama (i dohvatila dječaku papučicu ispod fotelje).
    A nisam stvarno dosad zapazila neku diskriminaciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •