Čini mi se da je ovaj podforum najbolje mjesto za ovo promišljanje. Oni koji gledaju Baby TV Channel znaju o čemu se radi: potpuno didaktički, nenasilni, djeci u cijelosti prilagođen program. I to ne većoj djeci, već i onoj posve maloj. Uglavnom, to je kao 24h Teletubbiesa+Baby Einsteina, otprilike. Stvarno su super.
Osim što krše Pravilnik, ali to je drugi par rukava....
No, već dulje me muči jedno moje zapažanje: u svim crtićima, ako postoji dominantni lik odrasle osobe (dakle ne sporedni lik), taj je lik uvijek muško. I ne samo u ljudskom obliku, čak i ne samo kod odraslih likova, već i kod životinja (evo, baš smo večeras gledali Draco-a). I sad, paranoično, idem i dalje: zašto? Zašto se djeci od malena servira da je muška (odrasla) osoba ona osoba koja zabavlja, pokazuje, idealizira se, tj. da je to osoba u koju trebaju imati povjerenja? Meni se to čini malo, onako, sick. Baš me zanimaju vaša razmišljanja i zapažanja. (I uopće ne smjeram na neki šovinizam ili sl.)
Uglavnom, sad sam sretna što nisam napisla osobne podatke svog djeteta na njihovom webu kad smo radili birthday clip. (Ne želim dalje niti insinuirati, proglasit ćete me ludom, bolje mi je da šutim.)