-
kako vam se dijete nosi s frustracijom?
Počelo je nedavno. "Nova faza". Drago, pametno i uvijek na suradnju spremno dijete postalo je drčnije, svadljivije. Na svaku frustru on bi htio nešto razbiti ili počne dijeliti razne "etikete" ili govori kako je to i to glupo, grozno. Ništa u okolini se nije promijenilo da bi ga iziritiralo.
većinu stvari izrazgovaramo, ali oglušio je totalno, za 20-ak minuta opet isto. Ko da pričam u vjetar. Ali, ne dopuštam da se govori nekome da je glup. Danas sam mu ukinula crtiće i nisam popustila na silno moljakanje.
Kako se vaša djeca ponašaju kad su isfrustrirana i što poduzimate?
-
Koliko ti je staro djete?
To kod nas već neko vrijeme traje i nekad je stvarno i previše neugodno.
Baš neki dan smo bili na igralištu kod vrtića i on se počeo svađati sa klincima od 5-6 godina, užas. A tek kad im je počeo nabrajati sve po spisku katastrofa.
I ja isto pričam pričam i pričam ali ništa.
I baš mi je teta u vrtiću jučer ispričala da jedva čekaju da netko opsuje pa onda kad svi počnu po redu nabrajatu, veli teta ništa da treba ignorirati. Samo ja se pitam kako?
A što se tiče glup, čim mu nije po volji i kad se posvađa sa nekim odmah je taj glup i ne voli ga
Ali navodno je to faza i treba čekati da prođe.
-
Pa ne znam. Moj ima 5 godina i smatram da je dovoljno zreo da zna da se neke stvari ne smiju govoriti. U vrtiću se "časte" raznoraznim pridjevima, glup je jedan od omiljenih.
Ja to ne dozvoljavam i neću se oglušivati na neprihvatljivo ponašanje i prostačenje. Prvo ga upozorim a zatim ako ne posluša, sam si izabere neku od ponuđenih "kazni". Npr. nema crtića dva dana, nema igranja sa trenutno in igračkama 1-2 dana i sl.
Možda je faza, ali smatram da im treba pokazati da mi to ne podržavamo i da to nije lijepo.
-
Ja sam isto apsolutno za ukidanje crtića i sl. stvari. Vrijeđanja neću tolerirati. Pitam se samo ima li beskrajno ponavljanje o zdravim odnosima i nošenju s ljutnjom smisla, čuju li oni to i kako ne napraviti od djeteta malog kapricioznog huligana?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma