Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Zadnjih 1mj. prestala je jesti sve kuhano...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Zadnjih 1mj. prestala je jesti sve kuhano...

Evo Zara ima 1god i 3mj , i do prije nekih 1mj je jela sve skuhano sta bi joj pripremila ili ja ili baka. Jednostavno je obozavala brokulu koju bi joj npr spremala sa 2-3 vrste zitarica, karfiol, spinat, blitvu, tikvice, razne polpetice, slozenci od povrca,.......ma sve od povrca da ne nabrajam...I sad samo je jedan dan bio rez nije vise htjela jesti. I to samo kuhano nece jesti. (usput su joj odjednom buknuli dosta zuba, 5-ice, jos nisu 3 i 4-ke...uglavnom vidim da je muce zubici :/ )
    Ono sto pojede dnevno: namazano na kruh sirko ili sl. , iscjedjenog soka od narance, nesto voca (jabuka,banana,kruška-šta je vec sad u sezoni), suhog kruha,jogurt i oko 7 navecer pahuljice u mlijeku.
    Pitala sam doc sta raditi, pa mi je rekla da joj dam ujutru samo iscjedjene narance s limunom i nista drugo joj ne ponudim osim onoga sto skuham. I da tako radim 3 dana. Da joj nece biti nista....
    Imate li iskustava ili savjeta?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zbog kojeg razloga ne dati djetetu doručak?? :?

Ja sam nudila ručak kuhani, on bi zbrljao, ali UMJESTO RUČKA nije ništa dobio. Popodne bi jeo voće i navečer večeru koji inače jede. Doduše, kod nas je bilo par jela koje bi uvijek rado jeo,npr. špinat i pire, ali nisam niti to radila svaki dan.

Mislim da je najbitnije da joj se raznovrsni ručak ponudi svaki dan, ak pojede žlicu-dvije da je to već super, s obzirom da jede voće dobit će potrebne vitamine i s vremenom će početi jesti.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zbog kojeg razloga ne dati djetetu doručak?? :?

Ja sam nudila ručak kuhani, on bi zbrljao, ali UMJESTO RUČKA nije ništa dobio. Popodne bi jeo voće i navečer večeru koji inače jede. Doduše, kod nas je bilo par jela koje bi uvijek rado jeo,npr. špinat i pire, ali nisam niti to radila svaki dan.

Mislim da je najbitnije da joj se raznovrsni ručak ponudi svaki dan, ak pojede žlicu-dvije da je to već super, s obzirom da jede voće dobit će potrebne vitamine i s vremenom će početi jesti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma svaki dan joj se da nesto drugo, i stvarno raznovrsno, ali nista ni okusiti...Jednom sam probala ne dati joj nista osim vode. Medjutim ona je cekala uredno do vecere 8) Svaki put kad je pitala jesti (to radi tako sto ono cmakne ustima ) ja bi joj pokazala na tanjur od rucka, a ona bi samo odgovorila : NE! i to je to.... Cekala je do vecere, jer zna da ce biti pahuljice ili zitarice na mlijeku i to je to....
    Mislim da stvarno nema druge do dati joj samo vode....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel doji?
    margita ima godinu i mjesec dana. često ima samo 1 ili 2 obroka dnevno (i to ne nužno skuhanih), ostalo samo cica.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    jel doji?
    margita ima godinu i mjesec dana. često ima samo 1 ili 2 obroka dnevno (i to ne nužno skuhanih), ostalo samo cica.
    Prestala sam je dojiti ima neka 3mj., zapravo je sama prestala.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tocnije imala je 1god i 15 dana kad je prestala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bi me uopće brinulo što mi dijete ne jede, ako doji.
    ovako ne znam...
    ali sigurno ne bih slušala bezvezan savjet pedice. ja bih nudila hranu u vrijeme obroka, pa ako pojede, pojede, ako ne, probat ćemo opet.
    ma, sad kad još jednom pročitam:
    namazano na kruh sirko ili sl. , iscjedjenog soka od narance, nesto voca (jabuka,banana,kruška-šta je vec sad u sezoni), suhog kruha,jogurt i oko 7 navecer pahuljice u ml
    meni to zvuči skroz ok. dijete se sigurno neće samoizgladnjivati, da je gladna, jela bi i više.
    i normalno da neće jesti ako joj rastu zubi.
    a ako neće kuhano, pa bože mili, ima toliko voća i povrća koje može jesti sirove. i zobene pahuljice može sirove. kruh. jogurti, sirevi, ... pa što ćeš više

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zapravo je moja poanta: zašto misliš da MORA jesti kuhano/ toplo?
    pusti je ovako, nudi svega ovoga što sam ti nabrojala (a što ionako jede, koliko si nabrojala), i čekaj da prođe faza.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Astralis, molim te da prije otvaranja novog topica koristiš pretražnik.

Odbijači dohrane je jedan od topica na kojima možeš nastaviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •