Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Prodala krive kapi za nos

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Prodala krive kapi za nos

Jučer je MM išao u dežurstvo kupiti fiziološku otopinu za nos za Patrika i tako je rekao dežurnoj magistri u ljekarni. Fiziološka je proizvod laboratorija iz Osijeka i već sam kupovala prije takvu. Na njoj piše natrij klorid 5.0%. Ja sam kapi usipala Patriku u nos kad je on iznenada zavrištao od bola. Uplašila sam se i odmah sam i sebi u nosnicu usipala dvije tri kapi da vidim zašto mi dijete plače i osjetila sam kako me intenzivno peče. Odmah sam to ispirila van i nazvala moju sestru po struci farmaceutkinju koja mi je objasnila da su to kapi za oči, a da kapi za nos trebaju biti 0.9% natrij klorida dakle 5 puta slabije. Naravno da sam otišla u ljekarnu i odmah to zamijenila. Bočice su potpuno jednake jedino što na jednima piše da su za oči, a na drugima za nos. Ja glupača nisam pažljivo čitala jer sam se pouzdala na poznatu bočicu i natpis sastava natrij klorid (za tu razliku u postotcima nisam ni znala pa nisam ni obraćala pažnju) osim toga kapi sam mu davala po noći, a i pouzdala sam se u stručnost žene koja je prodala lijek. Inače prije konzumiranja bilo kojeg lijeka detaljno pročitam uputstva najmanje dva puta i uvijek provjerim jesam li dobila ispravan lijek, ali eto dogodi se. Hvala Bogu na potpuno bezazlenoj stvari, ali pišem vam ovo da naučite na mojoj pogrešci i pri kupovini bilo kojeg lijeka gledate i na najmanju sitnicu.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

svašta,za ne povjerovati !! :shock:

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jadni patrik
    dobro da si na vrijeme skužila pa mu stavila samo 1 put

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i dežurna magistra je čovjek koji može pogriješiti. možda je taj dan provela od jutra na poslu, a još ju je dočekalo i dežurstvo. da ne kažem kako je vjerojatno u dežurstvu doživjela da ljudi traže kondome, uloške, flastere, i sve ostale stvari koje definitivno ne spadaju u hitne slučajeve...

i ja se pouzdajem u njihovu stručnost, ali nije na odmet da i sama provjerim.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    i dežurna magistra je čovjek koji može pogriješiti. možda je taj dan provela od jutra na poslu, a još ju je dočekalo i dežurstvo. da ne kažem kako je vjerojatno u dežurstvu doživjela da ljudi traže kondome, uloške, flastere, i sve ostale stvari koje definitivno ne spadaju u hitne slučajeve...

i ja se pouzdajem u njihovu stručnost, ali nije na odmet da i sama provjerim.
    Potpis.
    Inače profesionalna deformacija mi je provjera - naziva, roka trajanja (obavezno), doze i svega ostaloga.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja namjera nije bila pljuvanje po toj magistri (iako je stvarno trebala biti pažjlivija pošto joj je rečeno da se radi o maloj bebi) niti nije točno da nisam provjerila kao što sam i napisala, nego sam samo htjela pokazati na kakvim se sve stvarima može pogriješiti. Ja nikada u životu kao laik nisam čula da postoji fiziološka za oči i fiziološka za nos i ako je MM donio kući fiziološku otopinu za nos u već provjerenoj bočici i ako je pisalo ono što inače piše dakle natrij klorid ni na kraj pameti mi nije palo da se treba provjeriti postotak, a ono da je za oči sam jednostavno previdjela iz svoje gluposti. Samo sam htjela upozoriti na takve stvari da netko ne ponovi moju pogrešku. Nikoga ne želim vrijeđati niti pljuvati, a najmanje naše tete apotekarice

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Moja namjera nije bila pljuvanje po toj magistri (iako je stvarno trebala biti pažjlivija pošto joj je rečeno da se radi o maloj bebi) niti nije točno da nisam provjerila kao što sam i napisala, nego sam samo htjela pokazati na kakvim se sve stvarima može pogriješiti. Ja nikada u životu kao laik nisam čula da postoji fiziološka za oči i fiziološka za nos i ako je MM donio kući fiziološku otopinu za nos u već provjerenoj bočici i ako je pisalo ono što inače piše dakle natrij klorid ni na kraj pameti mi nije palo da se treba provjeriti postotak, a ono da je za oči sam jednostavno previdjela iz svoje gluposti. Samo sam htjela upozoriti na takve stvari da netko ne ponovi moju pogrešku. Nikoga ne želim vrijeđati niti pljuvati, a najmanje naše tete apotekarice

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja namjera nije bila pljuvanje po toj magistri
    taj dio smo shvatile ...

kao što si ti upozorila na moguće posljedice, tako sam i ja napisala ono što se događa dežurnim magistrama u dežurstvima... što bi trebao biti dodatni motiv za provjeru lijeka još u ljekarni, ili čak i par dodatnih pitanja magistri .

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

To ću proslijediti svom cijenjenom muškarcu za po kući koji je išao kupiti kapi Ja uvijek pošteno izdavim tete sa potrebnim i nepotrebnim pitanjima

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ću proslijediti svom cijenjenom muškarcu za po kući
    iz ovoga ja shvaćam da čovjek nije kriv. napisala si da je on za po kući - a poslala si ga van! ts, ts, ts....

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a što da radim kad ga volim

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

fiziološka je uvijek i samo 0,9% NaCl.
    ukoliko je otopina 5%, to NIJE fiziološka.

teta magistra se zabunila, nije pažljivo čitala i uzela je slično pakiranje, tm je slijepo vjerovao, a nije kontrolirao, a ti si opet vjerovala svima njima i nisi pazila...
    trostruka greška, srećom završila je ok...

mene su u srednjoj te iste tete magistre na praksi učile da se natpis na bočici čita 3x.
    a, kako reče kahna, posao me naučio da e vjerujem nikome, nego da čitam i pazim sama na sve - sastav, proizvođača, rok valjanosti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •