Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: slatkiši.....

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno slatkiši.....

Dakle, što dajete vašim kikačima kao slatko? Ne mislim na kolače, nego grickalice, bonkasi i sl. I kako često?

Mi prosječno jednom u dva dana pojedemo dvije kockice čokolade (nećemo sad reklamirati 8) ). Ili štapiće, smokiće vrlo vrlo rijetko, od bombona samo Kiki (i to jedan, max dva) (ipak reklamiramo ), gumelini svih oblika NE, pudinge domaće rađene (iz vrećice nije baš domaće, ali je bar sa svježim mlijekom).

Mislim da imamo dobru disciplinu glede toga i nismo je posebno morali drilati. Jednostavno kad djetetu ne nudiš slatkiše, niti ne zna kakve bi sve da ne kažem gluposti mogao jesti.
    Nudila sam mu suho voće i grožđice i sl., ali ga to ne oduševljava. U zamjenu najčešće pojede bananu ili jabuku. (To mu je najdraže voće, baš ne voli eksperimentirati).
    A kako vi?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja baš i nemam problem oko slatkog, na svu sreću on je takav pa se da s njim dogovoriti oko slatkiša(ajd bar nešto normalno kod njega).
    Obično mu kupujem on što već dolazi u malim količinama. Kikići znaju biti problem jer ih voli ali 1-2 komada više mu neće ništa biti.

Važno mi je da je prije toga klopao nešto konkretno da ga slatko ne zatvori, mada prođe i po nekoliko dana a čokoladu i neokusi pa mu ja nudim životinjsko c. zbog sličica.

Veći mi je problem kad vidi masline i svježi kupus tu ga ne uspijem obuzdati.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi na rodjendanima jede torte, i kad mi napravimo kuci kolace, sto je retko.
    Cokoladu ne jede (po njemu je to za odrasle), bonbone nikakve, slane grickalice takodje.
    Pojede nekad keks (plazma ili neki kao integralni koji voli), i od pre par meseci je poceo da pije sok, samo od jabuke (100%), tako i sam naruci u kaficu/restoranu
    Mi mu cedimo i u skokvniku, ali hoce samo jabuku, eventualno pomorandzu.
    Nedavno smo bili u prodavnici igracaka i on je spazio neku ves masinu sa okruglim sarenim bonbonicama unutra, pa je hteo da mu kupimo.
    Bonbone su i dan danas "prljav ves" koji uredno pere u masini i susi u "korpi za ves", nije mu ni na kraj pameti palo da se to jede. :D

Ali evo bas neki dan smo bili kod dede na rodjendanu i neko dete je zvakalo zvake, i hteo je da proba, nekako smo se izvukli..

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Žvake je probao s 2 god. branila sam koliko sam mogla, na kraju sam odustala, ovisnik o žvakicama :/

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Karlo već nekih mjesec, dva jede kinder čokoladu. možda nekad pingvin. slano ništa.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Izgubila sam kontrolu jer u jaslicama pojede svakakvih slatkiša, uvijek netko slavi rođendan. Sad mu dam bombon i sama. Jedino još pazim da je fo nakon obroka, nakon što je pojeo ono što ja mislim da treba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Laura nazalost jede vise slatkog nego sto sam mislila da cu dopustati :/
    I to uglavnom jede cokoladu,obicnu mlijecnu.
    Nekako mi se to cini manje zlo od bombona. Neznam,mozda se varam.

Ponekad pojede koji keks,par puta je probala bombon.
    Sokove ne pije.Probala je par puta,ali pola-pola s vodom. Nije bila bas odusevljena,hvala Bogu.

Eto,nije sjajno,al branila sam i branim koliko mogu. Sad je vec veca i svako malo joj netko nesto takvo da i onda nema sanse da joj uzmem.

Vecina iz okoline je skuzila problem,pa joj nose jabuku/krusku/bananu/perec za poklon i ona to super prihvaca,no ima i onih nepopravljivih koji ne odustaju od cokolada i bombona.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

čokolada je br. 1 u svim mogućim kombinacijama
    pudinzi br. 2
    ne žvače i ne jede bombone

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam se branila i mislim da je veliki uspjeh šta mi dijete više od godinu dana nije provalo ništa slatko, ni svoju rođendansku tortu šta su se svi čudili.
    Ne pije sokove, samo vodu, ne jede slano ni bombone tako da mislim da kinder nije neki problem.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ništa od slatkiša ne kupujem pa ih u kući niti nema. Tako je bilo od početka i normalno da nije razvila neke velike potrebe za grickalicama ili slatkim.
    U trgovini možemo proći mimo onih svih polica čipsa i čokolada, neće ni okrenuti glavu za njima.

Jednom ili dva puta tjedno kupi si Kinder Pingui ili torticu. Voli žvake i to Orbit. I to je sve.

Normalno, na rođendanima se počasti, ali onda nema spavanja do ponoći.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo cokoladu imamo povremeno u kuci, ponekad dobije Tic-Tac bombone od bake. Redovito imamo jos Mulino Bianco kekse koj enekad jede za uzinu, uz jogurt.
    Eventualno 1x tjedno Kinder Pingui (to si odabere kad smo u shopingu).
    Zvake tu i tamo, ali ne redovito.

Na rodjendanima je pustim da jede sto zeli.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Veći mi je problem kad vidi masline i svježi kupus tu ga ne uspijem obuzdati.
    8)

Žvake nitko u kući ne jede pa neće niti dijete. Radije bi mu ponudila čokoladicu.
    Sokove pije, to nam je mana, ali ih razrijeđujemo s vodom pola-pola. Bar nešto.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao i kod bb, s time da ni na rodj. ne smije cips i smoki (zdr. razlozi), kad si zeli zasladiti ili uzme kockicu cokolade ili tzv. zdravu lizaljku (onu od meda i limuna)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea redovito jede samo Pettit Beure kekse, čokoladu jako voli ali je baš i ne traži, pa ju jede samo povremeno, kad joj damo (dala bih joj ja i češće, ali ima od čokolade problema sa tvrdom stolicom). Npr. sad mi stoji Kinder jaje u frižideru od tko zna kada. Bombon Kiki je pojela jedan u vrtiću, i jedan kad sam ja uzela bombone u apoteci

Jako voli kolače, i slatko općenito, tako da se meni čini da ona jede previše slatkih stvari iako ne jede slatkiše - npr. svaki dan doručkuje kruh putar i med/pekmez, jede voće + ev. keks za užine, pa kad još uleti slatko za večeru (kolač, palačinke) onda mi se to stvarno čini previše, jer ispada da joj je ručak jedini obrok koji nije sladak.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Izgleda da svako dijete ima nešto na svoj način. Moj bi sve dao za žvaku i to ne neku za djecu, već "ljute tatine" a za sok se nebi ni okrenuo.
    Pije samo vodu, ja napravim neki fini domaći sok a on ni da srkne :/ pa mi bude žao.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mališa ne obožava slatko, ponekad traži kinder jaje, ali ga razmota, čokoladni dio da mami ili tati, a igračku pogleda i za 10ak min je u smeću...
    jednom tjedno dobije čokoladicu (životinjsko ili štangicu dječje dorine), i to neki put pobrlja...
    slano - zna jedino za štapiće od pira iz dm-a, ali nije lud za njima...
    bomboni, žvakaće... ne zna za to...

voli voće i to sam traži...

jedino slatko koje obožava su bakini (a ponekad i mamini) štrukli od sira

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi slatko uopce ne kupujemo tako da ga bas i ne moze jesti kada "pozeli", ali vise "forsiram" Corny cokolade dakle plocice od zitarica nego prave, je da i u njima ima secera, ali mislim da je to bolji izbor od mlijecnih cokolada.

Ponekad pojede Kinder Pingui, ali nista na dnevnoj bazi, sve je to nekad nekad.

Sokove obozava, ali samo 100%, samo takve mu kupujem, dakle nemaju secera, ali takodjer mu i sama cijedim narancu.

Od slanoga nam je najveci porok flips (smoki), ali to sto je vise moguce zamjenjujem rizinim koluticima, integralnim krekerima, iako Niko super jede voce i povrce da ne dramim previse ako pojede malo flipsa.

Bombone nije nikada probao, zvake takodjer.

Kolace mu striktno ne branim, ali ih on uopce ne zeli ni jesti tako da je i to ok.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej bi se prodao za slatko ali kod kuće ne dobiva ništa od slatkiša, osim tu i tamo ako mi puhne u glavu pa radim kolače (a ja sve kolače radim s 25-30% manjom količinom šećera od propisane).

Ali zato u vrtiću gotovo svako popodne jede Kiki bombon ili kekse (zašto, zašto za užinu dobivaju voće i kekse istovremeno???), baka ga uredno vodi u "provod" kod Vinceka, da ne govorim o tome da grabi slatkiše u svakoj prilici kad može (zadnji friški primjer je teta u kemijskoj čistionici koja drži bombone na pultu ).

Srećom, to ipak nije prečesto (osim ovih bombona u vrtiću, to je na redovnoj bazi i nisam sretna zbog toga, ali ne mogu ništa učiniti, zasad).
    Voće inače voli jesti (ali kad nema slatkiša na vidiku), sad su počele jagode i tamani ih do besvijesti, također voli i sezonsko ljetno voće (breskve, borovnice, kupine), pa se veselim skoroj promjeni nakon mjeseci i mjeseci samo naranči, jabuka i banana...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj, moj Janko je stalno tražio bombone-to su bili kikići, cedevita bomboni i sl. I ja više nisam znala kako da mu stab+nem na kraj. Nije ih on je puno, ali bi svaki dan tražio, pa bi koji put dala, koji put ne i tako.
    I nedavno sam mu ispričala priču o Gricu i Grecu i Janko više ne tražu bombone.
    Dam mu one lizalice i bonkase od grožđanog šećera.
    Milkšnite, keksići, pereci i štapići (to baš i nije slatko ), one kinder čokoladice s mliječnim iznutra. Ali pazimo da bude umjereno.
    Pudinge kuhamo doma, gotove ne kupujemo i voli voćne jogurte i tome slične prčkarije. Pa onda palačinke i tak.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

S obožava čokoladu, gledam da joj nedam prečesto i dobije je samo ako je prije toga jela nešto konkretno (ugl.ručak). Voli jesti štapiće, puding ali ipak su joj voćni jogurti najdraži. Čips, smoki, bomboni, žvake - 0 bodova.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Joj, moj Janko je stalno tražio bombone-to su bili kikići, cedevita bomboni i sl. I ja više nisam znala kako da mu stab+nem na kraj. Nije ih on je puno, ali bi svaki dan tražio, pa bi koji put dala, koji put ne i tako.
    I nedavno sam mu ispričala priču o Gricu i Grecu i Janko više ne tražu bombone.
    Andrej zna priču o Gricu i Grecu i zašto nije dobro jesti slatkiše, ali svejedno uživa u njima.
    Kaže on: "bomboni su slatkiši! Ne smijemo ih jesti previše jer će doći Gric i Grec!" I nakon toga, bombon u usta.
    Sve zna u teoriji, ali praksa mu nije jača strana... kao ni inače u životu

(iako, kad je prvi put čuo da nije dobro jesti previše bombona, iskreno se začudio jer im "teta u vrtiću daje bombone", valjda nije mogao vjerovati da im teta daje nešto što nije super-dobro-zdravo)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Najviše uživa u čokoladi i lizalu. Bombone uopće ne zna žvakati tako da mi je to briga manje . Ali čoksa je pod obavezno poslije ručka-barem jedna kockica,valjda da mu šećer ne padne

Voće voli najviše od svega tako da smo s tim u potpunosti zadovoljni,voli bilo što i to je spas!

Grickalice-samo štapići i perece ili ribice. Čips nikada nije dobio,a flips jednom u 3 mjeseca !

Ali zato kolača može pojesti ajmeeee....

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

baš se navukao na bombone,2-3 kikića dnevno pojeo bi i on cijelu vrećicu da može
    čips svi jedemo pa tak i on snama
    lizalicu možda 1x tjedno
    čokolade,kekse,pudinge,kolače nema šanse to mu je fuj

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi kod kuće nemamo slatkiša, osim povremeno kad dobijemo. Kad malac ide s nama u dućan obično užica ili torticu ili puding ili štogod (ali može samo jedno), a u zadnje vrijeme je to sladoled lopta jer skuplja sličice.
    Pečem kolače jednom tjedno + što svaka dva tjedna napravim palačinke (pojede ih do 5!! komada, a imam tavu promjera 30 cm :shock: ) i trudim se u kolače staviti manje šećera, raditi sa što manje masnoća i što zdravijim sastojcima (osim tu i tam ) pa mi je idealno što obožava muffine.

Doduše, skoro svaki dan jede zobene pahuljice na mlijeku s čokoladom za kuhanje, ali to bude na pola zdjelice pola prutića čokolade.

Kad smo negdje gdje se nude slatkiši i sl. ne branim, jede koliko hoće.

Jako sam olabavila kad smo se riješili refluksa (odn. više se nisam toliko opirala okolini kao prije), a i kako je on počeo normalno jesti skoro sve nije mi bed da se zasladi, jedino što mrzim lizalice i dalje.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    (iako, kad je prvi put čuo da nije dobro jesti previše bombona, iskreno se začudio jer im "teta u vrtiću daje bombone", valjda nije mogao vjerovati da im teta daje nešto što nije super-dobro-zdravo)
    Dijete pametnije od tete

Ja ne dam bombone ni tvrde, ni karamele, ni žele, ni gumene, a od lizalica mi se digne kosa na glavi. To je to, i nema kompromisa.
    Ne dam kupovne pudinge i ostale želee.

Čokolade i sladoleda uvijek ima u našoj kući, mogu uzeti kada žele, no, prođe i 3 dana da se nitko ne sjeti uzeti.

Zato odnedavno ide po kilogram (onih finih, na suncu dozrelih ) jagoda dnevno. Mala kusa i miksani šlag iz vrečice. :/

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

na svu srecu, dijete mi je pametno pa ne jede previse slatkog, jer kolicina slatkisa koju mi dobivamo od raznih baka i prijatelja je nenormalna. imamo cijelu kutiju slatkisa s kojima ne znam kuda bih. pokusavam ljudima objasniti da ne kupuju jer on, ako i pojede nesto slatko, onda to bude jer bas dobije zelju i to nesto sto si sam izabere u ducanu. slatko mu nikad ne branim (osim ako se bas sprema rucak ili vecera), ali ga bogme ni ne forsiram, zna se da u kuci imamo slatkog i gdje stoji no to nikad nije na nekom mjestu da je stalno pod rukom i pred ocima pa da djetetu postane navika "iz dosade" jesti. znam da moja mama na stolu ima par zdjelica, sto s bombonima, sto s cokoladama, sto s grickalicama i jos nuka na uzimanje. nikad na zelenu granu s njom

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lara je imala atopijski dermatitis pa je reagirala na sve slatkiše, pogotovo čokolade. Tako da jednostavno nije naučena na slatko. Kad joj netko daje čokoladu ona kaže da to ne voli :D Tu i tamo si uzme komadić crne čokolade ili Mozart kugle i to joj je fino.
    Mi i tako ne kupujemo slatkiše, a ono što dobijemo najčešće proslijedim dalje.
    Eh da, sladoled ne odbija nikad.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja dopustim sve, ali ona ništa ne traži, pa joj valjda zato i dopuštam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tenshi prvotno napisa
    ........ kolicina slatkisa koju mi dobivamo od raznih baka i prijatelja je nenormalna. imamo cijelu kutiju slatkisa s kojima ne znam kuda bih.
    Ovak je i kod nas, na žalost.
    Ja sam svoje bake, dede i tete uspjela samo izdreisrati da ne donose smokiće i čips. zato mi sad furaju štapiće, ali onda ne znaju uzeti normalno pakiranje, nego king size, tako da uz kutiju slatkiša imamo još i cijelu policu punu štapića (k'o u dućanu). Kaj da radim s tim !!!!!!????????????!!!!!!!!!!!!!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ne znam zašto se svi žalite na količine slatkiša koje dobivate?
    Lijepo pospremite visoko u kredenac i pazite na rok trajanja.
    Još uvijek ima djece kojima roditelji daju sve slatkiše i ako im oni to dozvole, a ujedno od mene očekuju da ne dođem "praznih ruku", neželjene zalihe više nego dobro dođu.
    Isti vrag je. Stajalo kod mene doma ili u trgovini gdje to moram platiti...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sve te slatkiše koje djeca dobiju pojedem kad oni zaspu meni nekad sve dobro dođe!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Patrik bi se prodao za bombone

Pa onda doziram u vidu (ak uspijem naći - obično u ljekarni) onih malih peseka (bomboni za klince, c vitamin) i slične fore. Nekad one cedevita ili Pezz i par puta je probao Kiki.
    Čokoladu vrlo rijetko hoće tj traži i obično jednom gricne pa da ostatak meni

Puding neće nikakav. Mi si volimo skuhati doma ali on za sad ne ferma. Ali zato hoće gris sa malo kakaa, bez šećera, pa mu je to ok.

Kaj se bombona tiče, ja nemrem bit tak jaka da mu uopće ne dam. Jednostavno ne mogu. Ali ne pretjerujemo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

slaaadoled

to obožava i nemam joj srca ne dat

u ljetne dane norma nam je jedna kuglica dnevno

ako zna da će dobiti sladoled poslije ručka smaže svo povrće i ribu i ostalo što se inače smatra zdravom hranom

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ja ne znam zašto se svi žalite na količine slatkiša koje dobivate?
    Lijepo pospremite visoko u kredenac i pazite na rok trajanja.

ma uopće nema straha za rok trajanja

velika obožava slatko, pokušavam dozirati koliko god mogu i ajde nekako nađemo zajednički jezik. iako vjerujem da se zasladi i izvan moga vidokruga.
    mališa obožava kolače, pečem skoro svaki vikend i toga se najede. na milhšnitu se navukao mojom krivnjom jednom kad je bio bolestan pa dobije tu i tamo. od slatkog još dobije palačinke i to je to.
    grickalice su mu još uvijek nepoznanica osim štapića od pira, njih ponekad kupim.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zvrndalo jede štapiće, pettit beure kekse, sok, ponekad domaći ili kupovni razrijeđen s vodom. čokoladu još nije kušao samu, jedino mu dam ako je ima u muffinima koje sama pečem. trenutno su mu omiljena poslastica višnje iz kompota. bombone niti lizalice mu neću nuditi, sve dok to bude moguće.
    sladoled mu se jako sviđa, al to je samo probao prošlog ljeta, vjerovatno će ovog ljeta to više doći do izražaja.
    uglavnom konzumacija vrlo umjerena.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uglavnom ne jede slatko jer ne kupujemo, nikad problema sa stolicom pa ne želim izazivati vraga. Svima sam rekla da nam ne nose slatko, pa su se napokon nakon dvije godine smirili na tu temu. Da dosta sam rigorozna ali mislim da od tih slatkiša nema ama baš nikakve koristi, a kad jednom popustiš-gotovo. Naravno da pojede kolača ako doma ispečem, ili na rođendanu, ali to nije tako često. Probao je sladoled jednom sad nedavno i nemam pojma kako ćemo se tome oduprijet ovo ljeto. Jede i puding domaći, ali on se istinski oduševljava svim vrstama voća a obožava i sušeno tako da mu je to kao najbolji desert, jagodebi tamanio do besvijesti a jabuka naj-voće!
    Grickalice-ništa, samo oni stiropor keksi iz DM-a i kuglice od riže.
    Mislim da zbog svega ovoga jede sve vrste povrća, mesa, ribe i to u ogromnim količinama, a izgleda kao Twiggy!

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    tzv. zdravu lizaljku (onu od meda i limuna)
    ...može objašnjenje? Tu zdravu lizu sama radiš ili...?

Zvuči mi jako interesantno i voljela bih mu to dati kada me zatraži slatko, iako - zaista nije "ovisnik", kada (za)traži dobije mliječnu čokoladu, puding ( ne voli domaći samo kupovni) tu i tamo peziće ili žvakice bez šećera, mi smokiće nikada nismo imali u kući (niti nećemo), tu i tamo štapiće, a našim gostima je doslovce zabranjeno donositi vrećice pune slatkiša (kao kod IRAZ) no svako voće je dobrodošlo :D, a nedavno je otkrio cvebe i oduševio se

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od slatkog jede čokoladni puding, voćni jogurt od jagode, ponekad kiki bombone ili neke druge voćne karamele i čokoladnu bananicu, ali ne jede to svaki dan. Bombone i bananka jako rijetko. Čokoladu ne želi ni probati.
    Od grickalica, samo štapići i to vrlo rijetko, ako smo negdje gdje druga djeca jedu štapiće, tako se ponekad dočepa i bobića.
    Uglavnom zadovljna sam time što zaista ne jede i ne traži puno slatkog. Nisam zadovljna što stalno traži sok. Pokušavamo ga odviknuti od soka i vratiti na vodu, do 1,5 g pio je isključivo vodu, sok nije želio ni pogledati i onda preokret u drugu krajnost.
    Svaki dan jede sviježe voće, a obožava sušene brusnice.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

M. isto nije nešto lud za slatkim, ali recimo obožava sladoled, prošlo ljeto je bio lud za njim, a pretpostavljam da će nam tako biti i ovo ljeto. U zadnjih mjesec, dva je otkrio sokove , dugo sam ih skrivala od njega, ali MM ih pije i sad nema šanse da ga prevariš, ali trudim se da ne popije više od 2 dl dnevno.
    Čokolade pojede 2 kockice u mjesec dana, žvake nije probao, od bombona je jedino probao tic-tac, jaaako mu se sviđaju, ali zasad i to nekako mudro izbjegavamo.
    I zna nekad pojesti voćni jogurt, pudinge ne jede.
    Grickalice ne jede, probao je štapiće i smoki, ali jede ih jako rijetko.
    Sve u svemu i nije tako loše za jednog 3ipol godišnjaka, jedino bih one sokove izbacila.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara, 4.5 godine- napolitanke, sladoled i ledeni čaj :/ su konstanta (iako ne baš svakodnevna), a sve ostalo vrlo vrlo rijetko
    margita, 1 godina - 3 x je probala kolače

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

-čokoladu tu i tamo, obavezno kupi kinder jaje (igračka za nju, čoksa za mamu ) ili ivotinjsko, pojede možda pola
    -sušene brusnice i grožđice
    - tvrde bombone ne dajem, poklone preusmjeravam

bili nekidan kod frendice i njena mala obožava gumeline, i sad igraju se ona i Nera sa plastelinom, curica joj da gumelini, a Nera ga okreće, okreće, pregledava, nekako joj je lijep, pa gleda .. i onda ga počne turati u kalup za plastelin

tu i tamo možda 1keks/tjedno (baka )

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

G jede domaće kolače koje radi baka, ali nije neki fan slatkog. Štrudle, torte na rođendanima, čokoladu ne voli. Smoki i čips joj ne dam, rijetko pojede štapiće.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj dvogodišnjak voli sladoled i kiki bombone - ne pretjerujemo s
    količinama, čokolada tu i tamo.
    Ne jede štapiće, smokiće, ne pije sokiće i ne papa pudinge.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jede tu i tamo, ako poželi nešto onda i kupim...Životinjsko, Bananka, Smarties, Kinder jaje...ali stvarno u malim količinama. Nema neku želju. Uglavnom, nije željna i ne cure joj sline kada negdje vidi slatkiše. Zna da će dobiti ako poželi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo svi ludi za slatkim ali se hranimo zdravo pa gotovo svakodnevno smrdam neki polumakrobioticki kolac.
    i to je uglavnom to.
    nama skode umjetni dodaci i rafinirani seceri u kupovnim slatkisima tako da sve to svodimo na minimum. sokovi se ne kupuju nego se pije cijedjeni sok od narance ili caj s medom. ponekad, kad smo vani kupim sladoled (inace i sladoled na stapicu radim doma).
    ali ako netko donese manji slatkis, tipa kinder jaje ili zivotinjsko carstvo, u vrticu i na rodjendanima jede sve.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje cure obožavaju sladoled i često ga jedemo svi u obitelji. Uvijek se nađe našto u ledenici, a često radimo i domaći.

Ostali slatkiši su nam sporedni, eventualno kad gosti nešto donesu se pojedu.

Ne dozvoljavam smokije (mlađa izgleda reagira na kikiriki, dobije flekice oko usta, pa nema ni za stariju) i ništa s umjetnim sladilima.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj voli kinder čokoladu , ferero roche i rafaello od slatkog, ali od slanog najviše štapiće s kikirikijem.Ali kako je netko rekao nemamo to često u kući pa se rijetko i jede.

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jakov voli čokoladu, najčešće onu kinder pa kad traži poslije ručka dobije 1-2. Tada mi je frendica (TW ) pokazala one čokolade koje su već na kockice i J. sam zna reći mama jedna je dosta i ja presretna. Voli i bombone, ali samo one tipa kiki, njih isto ne može previše 2 maks. Zna me i tražiti i lizu, što moram priznati i nisam bila oduševljena ali onda sam skužila da je uglavnom poliže dva-tri puta i ona zavri kod mene pa mu ne branim. Kroki mu ne kupujem ( ali ga zna dobiti) pa ga jededoma jako rijetko, ali vjerujem da ga jede u vrtiću( kao i ostale slatkiše). Voli pojesti i napolitanke, a najdraže su mu ipak palačinke. nije neki ljubitelj kolača, voli od jabuke i čokolade, ali ih jede rijetko. Sokove ne kupujem, pije uglavnom vodu(sokom ga nalijeva sveki.. ) i voli još one dukatino voćne..

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da, kao i u svemu, ponuda diktira potražnju.
    da sam mogla utjecati , maleni ne bi svaki dan jeo čokoladu. No kako živimo s djedom i bakom, djeda je dadilja kad mama radi, a sam obooožaavaaa slatko, prenosi tu svoju strast na unuka. Pokušala sam mu objasniti, rekla mu da će nosti na savjesti pokvarene zubiće već s dvije i pol godine, al ne...Oni svaki dan jedu čokoladu. Polako se mirim s tim...
    a danas smo bili maleni i ja u Plodinama, odmah me odvukao do polica s čokoladom, jedva je izdržao do blagajne...!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja djeca tu i tamo pojedu neku kindericu, Životinjsko carstvo ili komadić neke druge čokolade. Ne kupujemo čokolade redovito. Bombone i lizaljke ne kupujemo uopće - to pojedu rijetko, na nekom rođendanu. Ne kupujemo ni sokove, ni peciva od lisnatog tijesta. Poslijepodne pojedu 2-3 keksića uz voće. Kolače pravim samo za Božić, a ponekad (rijetko) ih kupim. Ponekad ih povedem u slastičarnu - tamo pojedu jedan kolač po izboru. Sladoled jedu 2-3 puta tjedno (sada, u toplo doba godine).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •