ali bez obzira na to, jako je puno poslodavaca koji to rade i nitko im ništa ne može..............osim samih radnika koji privatnom tužbom mogu tražiti ostvarenje prava iz radnog odnosa.......ali naravno radnici joj što zbog neinformiranosti i neznanja, a što zbog straha od gubitka posla, baš i ne pribjegavaju...........wana prvotno napisa
ako će mu samo reći: ja imam pravo na to jer to je moja porezna olakšica, a vi ste mi u obvezi obračunati brutto plaću ugovorenu ugovorom o radu :/ hm, mislim da time ništa neće postići, nažalost.
Mi sad u firmi recimo imamo obrnuti slučaj - uvijek naravno ugovaramo brutto plaću jer nas se ne tiče koliko netko plaća odnosno ne plaća poreza ili prireza i dogodilo se da se čovjek sad prijavio u zagrebu i odjednom mu je plaća manja samim time što plaća veći porez (jer je bio prijavljen na PPDS) i prirez, a gubi i veliki dio naknade putnh troškova, i sad traži da mu povećamo plaću :shock: .
Takav se slučaj isto ne tiče poslodavca, jer ko što već rekosmo ugovara se brutto iznos plaće neovisno o tome koliko tko čega plaća!

)
,ali mislim da su dječica već malo poodrasla
i još bezobrazno bez pms-a
, pa mi smo demokratska država i svatko ima pravo izraziti svoj stav, bez da ga se radi toga javno linčuje. Što ne?
a vjerujem da ih sasvim sigurno nitko ne tjera ni da pjevaju hrvatsku himnu, kao niti da se mole, a ja sam a priori, ko što već dvaput rekoh, al ponovit ću i treći, i protiv jednog i protiv drugog.