Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 186

Tema: ZPB 2005., 52. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    Citiraj **mial** prvotno napisa
    MM mi hoće smanjiti plaču jer su klinci prijavljeni preko njega pa sad dobiva više ( pazi molim te 300 kn ) i gazda kaže da će mu sad smanjiti plaću.
    jesam laik u tome, ali mislim da to neide gazdi iz đepa već je to porezna olakšica MM kao roditelju
    ma za pop****
    u pravu si, u potpunosti.
    Poslodavac nema nikaka prava smanjiti plaću radniku radi toga što mu se radi određenih olakšica plaća povećala.
    Dakle, poslodavac mu plaću obračunava u brutto iznosu i poslodavcu je taj iznos jenak bez obzira na olakšice.
    Ovo što on želi napraviti nije u duhu zakona (da se ne izrazim grubljim izrazom )
    Neka mu tvoj MM sve to prezentira i ne bi trebalo biti problema (barem mislim).
    ali bez obzira na to, jako je puno poslodavaca koji to rade i nitko im ništa ne može..............osim samih radnika koji privatnom tužbom mogu tražiti ostvarenje prava iz radnog odnosa.......ali naravno radnici joj što zbog neinformiranosti i neznanja, a što zbog straha od gubitka posla, baš i ne pribjegavaju...........
    ako će mu samo reći: ja imam pravo na to jer to je moja porezna olakšica, a vi ste mi u obvezi obračunati brutto plaću ugovorenu ugovorom o radu :/ hm, mislim da time ništa neće postići, nažalost.
    Mi sad u firmi recimo imamo obrnuti slučaj - uvijek naravno ugovaramo brutto plaću jer nas se ne tiče koliko netko plaća odnosno ne plaća poreza ili prireza i dogodilo se da se čovjek sad prijavio u zagrebu i odjednom mu je plaća manja samim time što plaća veći porez (jer je bio prijavljen na PPDS) i prirez, a gubi i veliki dio naknade putnh troškova, i sad traži da mu povećamo plaću :shock: .
    Takav se slučaj isto ne tiče poslodavca, jer ko što već rekosmo ugovara se brutto iznos plaće neovisno o tome koliko tko čega plaća!

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hoćeš reći da moj avatar ne valja
    hoću reći da je prekrasan ,ali mislim da su dječica već malo poodrasla
    nego su u avatarima prezentirana!

mial pa nemoj baš tvoju sliku,bolje M.M-ovu,ako već moraš

maruška hvala

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mial je počeo je go. Gospoda su ujutro rekla idemoo na moeeee, bok tata (ja sam već bila na poslu)
    Uf takvih scena se grozim - zapravo više se groim "dobronamjernih" majki sa strane koje gledaju i okreču očima.
    kak ste vi meni curke?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja pamtim i bolje dane. raspoloženje kao i ovo vrijeme
    Kiarov smo rođendan odgodili za drugi vikend ( jer nam je dvorište katastrofa, a sve moraš dogovorit sa šeficom tako da ćemo još na kraju i vidjeti kud sve to vodi ! )
    trenutno sam u tortama jer sam definitivno odlučila da je ja radim.
    tetamaja

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

...Balašević...

Jure mi u zadnje vrijeme stvarno govoro da mu rodim bracu .
    Jeluška, jučer sam bap gledala tvoj avatar i pomislila kako su njih dvije prekrasne, al zaboravila sam prokomentirati

Inače, kod nas sve po starom, popodne ćemo se opet malo "družiti" po DM-u sa Maruškom i Lovrom

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam sina odvezla kod moje mame,tamo je na popodnevnom spavanju,svaki dan osim vikendom(privikavam ga na vrtić )

mali je danas u elementu bio je u piđami od 7 kad se probudio do 11,kad je išao kod bake!cijelo to vrijeme nismo razgovarali :shock: ,ja se durila,a mali nije popušto
    pomirili smo se sada kod bake!

nikad nije izdržo tako dugo da ne razgovaramo,a ja sam jednaki živac kao i on!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tetamaja6 prvotno napisa
    nikad nije izdržo tako dugo da ne razgovaramo,a ja sam jednaki živac kao i on!

kod nas je to nemoguća misija jer se svaka dere iz svog čoška

pitala si i za kremice - ja svoje ne mažem, ali zato u torbi hrpa pletnenih pelena i kvačica, ali na moru obavezno

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

iz ovog našeg ne pričanja profitirao je M.M jer je sve tražio od njega,čak se i sa M.M-om mazio,oavj :shock:

nije ni pokušavao izgladiti situaciju između nas(što inače radi)jer je uživao u "novom" sinu

dogovorila sam vožnju,šetnju za 1 sat,ali kod nas "se oblaci sudaraju glavana" i samo što ne "plaču jer ih boli gava,i tužni su što su se posvađali"
    ovako Ivano objašnjava grmljavinu i kišu(moja mama mu je tako pojasnila)

htjela sam načet meni osobno bolnu temu:da li učite djecu nešto u vezi vjere?

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mial za avatar!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tu sam i ja
    u skitnji smo bili juce i prekjuce
    danas opet kisa pa smo vjerojatno cijeli dan kuci

pa vidim da bi se tu mogao organizirati zajednicki posjet Balasevicevog koncerta 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jeluska , cure su prekrasne
    Mial, avatar je

Ja sam par puta htjela promijeniti avatar, ali su mi slike ogromne i dok ih smanjim skroz se izgubi kvaliteta slike.
    Kak vi smanjite slike?

Sto se tice Luke, zadnjih pet, sest dana smo intezivno pratili koliko puta ce reci da ga boli glava , kad... i sad vec od nedjelje nije rekao da ga boli glava
    Nadam se da ce tako i ostati.
    Vanja me vec par dana hoce cesljati, maze me s kremicama, a ja uzivam.

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

u totalnoj sam depresiji,kad sam pomislila to je To,kasni peti dan ona dođe i još bezobrazno bez pms-a koliko pokušaja toliko i neuspjeha
    kad se sjetim Mateo je stvoren od prve,koliko uopče ženi treba u prosjeku da zatrudni ako se tu uopče može govoriti o prosjeku
    znam ono da je normalno do godine dane poslije tog vremena raditi pretrage
    a opet možda je i lažna,u manjem postotku njih mogu biti trudne i imati mengu koja je zaostala u ciklusu neznam kak se to računa tak mi je bilo s Mateom :/
    on je vrtiću, baš je jučer cijelo poslijepodne bio nervozan,za svaku sitnicu cendra mama nosi me ko malu bebu, mama daj ciku, tata odi na poso u 21h :shock: :/ uopče neznam šta mu je
    pitam jutros tetu veli da je u vrtiću bio zadovoljan bez ispada
    slikice

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    pa vidim da bi se tu mogao organizirati zajednicki posjet Balasevicevog koncerta 8)
    Baš bi mogle sve skupa na neki njegov koncert :D

Nina-žao mi je....ali znaš da će biti i to baš kad treba

Mama27-super za Luku,možda je ipak bila mala glavobolja koja je prošla !!

Vjera-hmmmmmmmmmmm..........puno bi mogla o tome,ali sad nemam vremena,ali budem
    Imaš super topic-odgoj u duhu vjere pa si pogledaj!!

Mial-avatar-totalno me oduševila

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A evo malo i bisera .........

Došla moja frendica po nas da odemo u šetnju i taman oblačim Roka koji je bio samo u potkošulji ,a on došao do nje,podigao potkošulju i kaže:
    "Ja imam pišu za ukras,a ti ? Ti nemaš pišu? Daj da vidim šta ti imaš !? :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    A evo malo i bisera .........

Došla moja frendica po nas da odemo u šetnju i taman oblačim Roka koji je bio samo u potkošulji ,a on došao do nje,podigao potkošulju i kaže:
    "Ja imam pišu za ukras,a ti ? Ti nemaš pišu? Daj da vidim šta ti imaš !? :shock:

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ostajem vjerna ovome što je
    vjera-obavezno se prekrižimo prije spavanja i to je sve, još je mali da bi mu objašnjavala i tako ga zamarala,bio je u crkvi dosta puta ali nikad dočekati kraj i biti miran,zašto ti je bolna tema!?

Ivano mi uopče nije simpa s onom dudom,čak ga je i Ela nadmašila
    trak

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo na brzinu....

Vjera-ne učim ga još ništa konkretno ,odemo s vremena na vrijeme u crkvu u obilazak,tada mu govorim i pokazujem ono što vidi,zna da se na misi moli,da ne smije glasno pričati kad je misa,ali ne ostajemo duže od 10 minuta jer nema smisla! Ponekad se znamo pomoliti navečer u krevetu,ali rijetko...
    MM je pravi ateista i njega to uopće ne zanima,pa Roko može o vjeri čuti isključivo od mene.Dok ga je čuvala sveki,povremeno ga je vodila u crkvu,i bio je oduševljen i sve ga je zanimalo...
    Ne znam,ne planiram ništa unaprijed,ali svakako ću mu s vremenom davati osnove vjere ako to možemo tako nazvati,pa nek dijete odluči želi li ili ne....
    Baš kao i sve ostalo u životu !

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne znam,ne planiram ništa unaprijed,ali svakako ću mu s vremenom davati osnove vjere ako to možemo tako nazvati,pa nek dijete odluči želi li ili ne....
    Ja bih bila najsretnija kad bi to tako moglo, ali iskreno ne vjerujem u to.
    Najradije ne bih ni na što utjecala, pa nek vidi sam što će i kako će, ali sam 100% sigurna da sve stavove o vjeri djeca pokupe u obitelji, od roditelja, tako da djeca, pogotovo ovako mala, bez pomoći roditelja ne mogu samostalno stvarati stavove o tako zbunjujućoj temi.
    Mi, MM i ja, imamo svoje stavove o tome i nikako se ne bih nazivala ateistom, ali crkva kao crkva mi jednostavno ne treba da bih upražnjavala svoju vjeru. Mene osobno ne zanimaju nikakve (za moj ukus) preagresivne doktrine, pa od bilo koga dolazile.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Ja bih bila najsretnija kad bi to tako moglo, ali iskreno ne vjerujem u to.
    Ja vjerujem,jer ono što mu želim zaista usaditi ,za to se moram potruditi,a ono što mi nije od životne važnosti...neka sam odluči želi li ili ne!!!!
    I naravno da mi crkva kao institucija ne treba,ali je htjeli mi to ili ne,vezana uz vjeru na ovaj ili onaj način!

Ali fakat ne želim dalje o tome,bar ne ovdje

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni je to bolna tema jer sam pravi(zadrti)ateista!gdje god to kažem ispada da baš nisam normalna,jer je sada u trendu biti vjernik i ići u crkvu!

M.M je neodlučan,više onaj tip "kuda svi tu i mujo",a ja nisam takva!

daleko od toga da svom dijetetu ne želim dati mogučnost izbora(moj brat se preobratio u 18 god.),ali mislim da se previše nameće!

kod nas u vrtiću se prije ručka moli :shock: ,nije obavezno,nego tko hoće :shock: ,pa normalno da će i on kad to svi rade!

kad bude došao kući i pitao zašto se mi ne molimo,kako mu objasniti!hvata me od toga blaga panika!mislim da se sa tim ne bi trebala opterećivati već u vrtiću!

uglavnom bolna teme!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

VJERA-neiscrpna tema al ni ja ne bi o tome ovdje

vjernici smo, ali ne idemo svake nedjelje na misu
    Kristijan je prije godinu dana naucio izmoliti Ocenas i Sveta Mala Terezijo
    vec duze vrijeme ne zeli se pomoliti prije spavanja i ja ne forsiram

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

trakoprosti na pokretanju topica,nije mu tu mjesto!

bolje nešto opuštajuće!

jel na "našem"novom igralištu ima mjesto i za mame?mislim za kavicu

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

majstori upravo postavljaju skelu naspram nasih spavacih soba
    ne znam dal da Kristijana uopce stavljam spavati :/
    ako otvorim prozor mogli bi mi i na kavu doci
    ili ono "mi rucamo a oni se oblizuju"

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kod nas u vrtiću se prije ručka moli :shock: ,nije obavezno,nego tko hoće :shock: ,pa normalno da će i on kad to svi rade!
    naravno da je to neiscrpna tema (ali tema ko i svaka druga i ako razglabamo o bilo kojoj drugoj temi zašto ne bismo o ovoj, po meni isključivo zato jer se ljudi ne usude reći svoje prave stavove, pa se kriju iza tuđih jer ko što netko reče to je sada in, doduše sve manje) o kojoj svatko može imati svoje stajalište, ali ovo mi je recimo, kao i u školama - preeeeeeeeeeeeegroznooooooo!

mislim, budimo realni, ako netko želi upražnjavati vjeru, za to postoji vrijeme i mjesto, a za mene to zasigurno nisu ni vrtići ni škole, već dom i crkva, ili eventualno neko drugo mjesto koje je on sam odabrao, a da to ne zadire u vjerske osjećaje drugih.
    zar stvarno nitko ne misli da ima djece roditelja koji su ateisti ili neke druge vjere, što je njihovo potpuno pravo - kako bi se ona trebala osjećati odbačena od ostale djece zato jer su po njima "drugačija"?
    Osobno se iskreno nadam (iako potpuno neutemeljeno, ali nadam) da dok patrik krene u školu, to će ukinuti, iako čujem da sve više djece i roditelja-vjernika sve manje pohađa vjeronauk u školi upravo iz gore navedenih razloga.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jel na "našem"novom igralištu ima mjesto i za mame?mislim za kavicu
    Ima,ali ja tamo ne mogu ostaviti Roka jer je preveliko igralište i ziher bi otišao tko zna gdje...tak da od kave ništa!!
    Mi ćemo opet tamo kad bude sunce,pa se možemo dogovoriti ako ti paše!!
    Meni jedino što je uvjet da bude ujutro,oko 11 jer je popodne užasna gužva !!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    majstori upravo postavljaju skelu naspram nasih spavacih soba
    ne znam dal da Kristijana uopce stavljam spavati :/
    ako otvorim prozor mogli bi mi i na kavu doci
    ili ono "mi rucamo a oni se oblizuju"
    Ovo je koooomaaaa ali kad se mora....
    Mi doslovno živimo s bukom već treću godinu i luuudi smo svi!!

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

obećala sam da neću....ali samo da odgovorim
    Stjena potpuno se slažem!moja jedina prednost što sam u malom mjestu,gdje sam odrasla i većina me ljudi pozna(karakteristično i jedino ime ),pa dok Ivano bude krenuo u školu,mislim da će se ukinuti vjeronauk u školi,ili ću ukidati ja!

za vrtić sam još u pregovorima!teta koja će biti Ivanova je bila i moja pa možda nešto iskemijam 8)
    uglavnom ne želim da mu neko,tako malom,puni glavu sa stvarima koje ja ne odobravam!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mama27 prvotno napisa
    Ja sam par puta htjela promijeniti avatar, ali su mi slike ogromne i dok ih smanjim skroz se izgubi kvaliteta slike.
    Kak vi smanjite slike?
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...233&highlight=

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi ćemo opet tamo kad bude sunce,pa se možemo dogovoriti ako ti paše!!
    Meni jedino što je uvjet da bude ujutro,oko 11 jer je popodne užasna gužva
    vrijeme nam odgovara,a što se tiče kave...imam dobrog M.M,a ja i tako i tako moram paziti na Elu,a on zabavljati Ivana,i još koje dijete
    kad pogledaš može paziti na dva tako "divna i poslušna" djeteta 8)

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

izzy... tetamajo
    nekima je to dio opče kulture
    svakome na izbor,bez nametanja
    meni više smeta kad se sjetim da smo himnu morali pjevušiti ko ptičice na satu hrvatskog jezika i o tome ti je ovisila ocjena

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

svakome na izbor,bez nametanja
    kad bi to bilo tako ja se ne bi pjenila 8)

inače himnu ni dan danas ne znam sve,a dobila sam 5 na lijepe oči

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ajme mial , Grička je zakon!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj NINA80 prvotno napisa
    meni više smeta kad se sjetim da smo himnu morali pjevušiti ko ptičice na satu hrvatskog jezika i o tome ti je ovisila ocjena
    Gdje god se mase mogu kontrolirati bilo čime, bilo vjerskom, bilo nacionalnom pripadnošću, uvijek ima onih koji će loviti u mutnom. Ko što rekoh, nisam pobornik ni jednog ni drugog.
    Ali, ako netko sjedi na satu hrvatskog jezika, on je sasvim sigurno hrvat čiji je nacionalni simbol himna (zastava i ostalo), pa mi je to još ajde relativno normalno za jednu školu, dok ako sjedi na satu (bilo čega) u školi/vrtiću, ne mora značiti da je uopće vjernik, a kamoli da je iste vjere kao neki postotak ljudi u određenoj zemlji, pa tako i pripadajućoj joj školi ili vrtiću.
    To se može pretpostaviti jedino ako sjedi u crkvi svoje vjerske pripadnosti, ako i tada.
    Ne volim kad se miješaju kruške i jabuke, a još manje volim kad se ljudima nameću vjerski stavovi pod krinkom opće kulture.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Citiraj mama27 prvotno napisa
    Kak vi smanjite slike?
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...233&highlight=
    Hvala stijena na linku.
    Poslije cu prebacit slikice s aparata na racunalo pa cu probati.

Kaj cete danas finog papati?
    MI danas imamo pizzu
    Vanja i Luka gledaju Harry Pottera i morala sam im staviti masline u posudicu i sad uzivaju
    Ne znam da li sam vam pricala , ali Vanja obozava masline. Kupujem
    masline bez kostica i onda si svaku maslinu stavi na jedan prstic i tak jede

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Glede crkve, vjernik sam otkako znam za sebe! Vjera mi puno znači, ali nisam onaj tip da sam svake nedjelje u crkvi. Idem kad za to osjetim potrebu i uopće me ne zanima što drugi misle. Poslije mise osjetim neki unutarnji mir koji me čini sretnom. Voljela bi kad bi mogla svake nedjelje ići, ali sam prelijena.
    S Jelenom se ponekad molim u krevetu, ponekad se samo prekrižimo. sve ovisi kakvog je raspoloženja i koliko je umorna.

Ja ću svoju djecu odgajati u vjeri jer mislim (možda krivo mislim) da je lakše kad imaš nekog svog Boga kojem ćeš se obratiti kad ti je teško, nego kad nemaš nikog. Koliko puta znam reći Bože pomozi! Ali ne samo radi toga, nego niza drugih stvari o kojima ne želim razglabati.

za avatar!

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

na satu hrvatskog ne sjede samo Hrvati
    možda taj vrtić drže časne pa se zato mole,križaju,klanjaju il što got rade neznam malo mi je to čudno za jedan državni
    u našem čak nema ni vjeronauka kao vanrednog,koliko znam nema pa novome ni u školama već se održava u crkvenim prostorijama kao nekad u bivšem sistemu :/ u kojem li smo sad ak je info točan
    neznam koja je tvoja definicija opće kulture,a recimo da je to za mene nešto što mi pomaže da mislim kao čovjek a ne da samo funkcioniram iz dana u dan kao robot

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sebe smatram vjernikom, ali neidem u crkvu i presveli velečasni mi baš i nisu rad
    Kalu sam ove godine malo učila kako se prekrižiti, kad je koji blagdan kroz priču joj pokušam nešto malo rasvijetliti, ali kako je to već kod nas postalo normalno svi se blagdani povezuju s poklonima.
    ne psujem Boga i u svojoj blizini to nevolim ni čuti, drage ljude i opomenem ( ali na lijep način ).
    slažem se sa Stijenom i zaista se nadam da dok Kala krene u školu da više vjeronauka neće biti u školama, po meni njemu tamo zaista nije mjesto već u crkvi.
    kad mi dođe ja se pomolim ne biram ni vrijeme ni mjesto, ali to, naravno, samo ja znam.
    jedino što ćemo svete sakramente obavljati kako se mora, jer u budućnosti ako joj budu trebali, neki presvetli ti znaju baš zagorčati život, pa da ju poštedim toga.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo na brzinu....

Vjera-ne učim ga još ništa konkretno ,odemo s vremena na vrijeme u crkvu u obilazak,tada mu govorim i pokazujem ono što vidi,zna da se na misi moli,da ne smije glasno pričati kad je misa,ali ne ostajemo duže od 10 minuta jer nema smisla! Ponekad se znamo pomoliti navečer u krevetu,ali rijetko...
    Ovako i mi

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vjera je prvenstveno tradicija koja ide kroz obitelj
    pitam se zašto krstite svoju djecu?ili jesi vjernik ili nisi nema sredine, vjerujem al neidem u crkvu
    nije mi :?

ja skuhala poriluk Mateo voli
    a pizza jeli smo neki dan

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Točno.....

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kao jedna od prozvanih usuđujem se govoriti ( )
    ja nemogu slušati propovijed o dobru i zlu kad prvenstveno propovjedač ne drži se toga. po meni su si uzeli malo previše maha. je i oni su ljudi od krvi i mesa, ali sve okreću kako njima paše.
    smatram da su većinu vjernika sami svečenici otjerali iz crkve, a ostatak fensi-šmensi vjernici.
    kako netko tko sastrane ima žena ( nije greška u množini ) može meni moralizirati o braku, djeci i sl
    od kud njima pravo da mi za vrijeme mise drži prodiku za koga se mora glasati ako si pravi vjernik?
    od kud njima pravo da kad kreneš na vjeronauk nesmiješ izostati s pjevanja, pa te još ucjenjuju da nećeš dobiti sakrament?
    ja sam baš zbog toga prestala ići na vjeronauk, zbog njihovog terora. kod bake na praznicima sam razgovarala sa svečenikom i objasnila mu problem. svaki tjedan dobila sam 2,3 knjige za pročitati i nakon mise bi malo razgovarali o pročitanom. prvu pričest sam obavila kod bake, a provjeru znanja nam je vršio svečenik s "višim činom" i mogu se pohvaliti da sam jedina znala sve odgovore. zašto? jer sam sve to radila iz ljubavi bez ikakve sile i prisile i ucjena.

nema ljutnje, al brate ne siluj me s glupostima!!! ( neide to tebe Nina, već presvetle ) e pa zato mislim da mogu svoje dijete bolje naučiti ljubavi prema Bogu nego da mu svečenik objasni šta je vjera.

eto usudih se govoriti kome krivo kome pravo!!!!
    e da još za mene je smrtni grijeh pogledati dijete i misliti na sex,( a kamoli šta drugo ) a za neke svečenike i nije, pa nek se idem njemu ispovjediti ili slušati njegove propovjedi.

eto sad me linčujte!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

eto sad me linčujte!
    , pa mi smo demokratska država i svatko ima pravo izraziti svoj stav, bez da ga se radi toga javno linčuje. Što ne?

Mene danas čeka blitva i bob + toć od teletine
    Jučer se vraćam kući, ulazim u portun, sve miriši na grah, a ja se mislim, ljudi moji koja je to sreća kad se vraćaš umoran sa posla, a kući te čeka skuhan ručak, uredan stan, zadovoljno dijete...
    našu tetu čuvalicu.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Točno.....
    da, možda u školi stranih jezika u zimbabveju a vjerujem da ih sasvim sigurno nitko ne tjera ni da pjevaju hrvatsku himnu, kao niti da se mole, a ja sam a priori, ko što već dvaput rekoh, al ponovit ću i treći, i protiv jednog i protiv drugog.

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

slažem se draga ima i takvih ali nisu svi isti

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

...........e pa zato mislim da mogu svoje dijete bolje naučiti ljubavi prema Bogu nego da mu svečenik objasni šta je vjera.

X

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa da zaključim svoje
    vjeronauk u crkvu,himnu u školu
    al stvarno me živcira kad se parovi vjenčavaju u crkvi a nemaju blagog pojma zašto i čemu to rade baš na tom mjestu ipak crkva ima neko drugo i vrijednije značenje

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    pa mi smo demokratska država i svatko ima pravo izraziti svoj stav, bez da ga se radi toga javno linčuje. Što ne?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se draga ima i takvih ali nisu svi isti
    nisu, ali u crkvama u mojoj blizini očito ni jedan normalan.
    MM i ja se nismo vjenčali u crkvi po mjestu stanovanja, kad smo tražili " slobodne listove " presvetli nas je napao jer mi želimo sakriti naše sveti sakrament :? , a on uredno dolazi mortus na sprovode i blagoslove kuća - nije li to grijeh neumjerenost u jelu i piću.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

buduci da ste promijenile tj.aktualizirale avatare stavljajuci slike

evo i nas sa novom frizurom 8)

sisanje obavljeno u petak bez protesta i suza

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

haribo , a velikoga momka :shock: