Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 153

Tema: ZPB 2005/6 (24. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    Mala - kako je na Utrinama? kad su termini? kakva je voda?
    Bio MM s njime pa govorim iz druge ruke Ja sam ih gledala kroz staklo dok nisu ušli u vodu. Termini su utorak i četvrtak, 17-17.45 ili 18-18.45 (mi smo ovaj drugi). Možeš se upisati 26. u mjesecu ako ima koje slobodno mjesto jer se do 25. upisuju oni koji nastavljaju iz prethodnog mjeseca.
    Rekli su nam da mora imati pelenu (onu iz DM za kupanje) i reko kupaće ako se nije odvikao još od pelena. Bazen je dosta veliki, dvoje su dubine, 60cm (Ivorova 8) , nije išao još u duboko) i 120cm. Ima raznih rekvizita, lopte, tobogani... nema nikakvog programa već se roditelj zapravo igra sa djetetom. Brčkanje u vodi. Kaže MM da nije hladno, ali da moraš stalno uranjani cijelo tijelo jer inače bude zima. Ivoru je 60cm negdje do pazuha, jednom je i zaronio jer se poskliznuo.

bobaibeba- stvarno ne znam kaj bi ti rekla za te strahove jer je nama to nepoznanica :/ mislim da ih treba uvažavati (ono kao razumiješ da se boji) ali rezolutno mu reći kako se ne mora bojati.
    Kažem, Ivor stvarno nema strahova tog tipa (još). Danas smo bili kod njegove tete na ročkasu i bila na vrtu neka kanta s vodom i onak uz rub kante (ja nisam ni vidjela) jedan puž sa kučicom. I on ni pet ni šest nego veli meni "Didi mama (vidi mama), puž!" I skine ga sa kante i primi u ruku Mislim, meni je to prilično ljigavo i gadno, ali njemu ne

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa da,govorimo mu da se ne treba bojati,on i sam sebe tješi poslije kako je to nešto čega se prepao dobro,i nije ništa strašno ali je to jače od njega.Ja ga uvijek u takvim situacijama maknem od toga čega se boji,ne forsiram ga da mora biti kraj toga i ne bojati se,i on taj svoj strah skroz svjesno verbalizira.Uvijek puno priča o tome kako se bojao i mislim da je to OK.Ja mu uvijek govorim da se ne mora bojati ali mislim da i on zna da se ne mora bojati ali se ipak boji.
    Pa ni ja još nisam srela klince koji se boje takvih čudnih stvari i to ponekad.Mislim 5 puta se kupa u pjeni i 6. put se prepadne na kraju kupanja.Sad možda dva puta neće htjeti pjenu a onda će zaboraviti do sljedeće prigode.
    On recimo kad ga preskidam pa skinem čarapice vadi one mucice kaj mu se nađu između prstića i to mu je super.Ali jednom je tako vidio par mucica kako plivaju u vodi dok se kupao pa se isto prepao i onda se par dana tješio kako su mucice dobre i kako one neće ništa Grgi.
    Skroz mi je za krepat od smjeha sa svojim idejama.Mislim,nikada mu se ne smijem kad se boji nego poslije kad o tome razmišljam.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    On recimo kad ga preskidam pa skinem čarapice vadi one mucice kaj mu se nađu između prstića i to mu je super.Ali jednom je tako vidio par mucica kako plivaju u vodi dok se kupao pa se isto prepao i onda se par dana tješio kako su mucice dobre i kako one neće ništa Grgi.

mališa obožava čačkati između svojih prstića i viće šugice (mucice), di ste?. onda traži da ja skinem čarape da bi mogao i moje šugice čistiti

jedino ima, ne strah, nego nekakvu vaerziju prema končićima i etiketama to moram odmah skidati... inače urla i neće se obuči...

a sad malo hvale... već dva dana smo bez dnevne pelene (imamo samo za spavanje, s tim da je za dnevno suha), a jučer smo u ZOOu radili lokvicu 2x (tražio je pišati) :D

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo da prijavimo spavanje sa bracom u sobi :D uspavala sam ga uz ciku i odselila, u neko doba jutra je ipak plakao da sam morala k njemu.... - cika i nastavak, ali oko 6 se preselio k nama :? e sad, jel to napredak ili nije, nemam pojma...

Kako ste vi dojilice, preselile dijete u drugu sobu/krevet? I koliko su se dugo budili?

I mi voolimo kopati po smeću između prsića

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Eeeee...bravo za bezpelenaške akcije Fran
    Ja sinoć sinem pelenu, a ona suha, odnesem ga na wc - 0 bodova.... nakon 5 min dok sam ja otišla po pidžamicu i čistu pelenu, zove Karlo, mama ja sam pikiooooo, pikio sam u wc.... ja dojurim... a ono lokvica pokraj školjke i to je nešto...valjda...heheh...slatkiši

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ceki,ne znam kako je dalje sa spavanjem u drugoj sobi ali meni se i to čini kao napredak kaj je ostao do 6 ujutro.Možda ti druge cure mogu bolje reći kako je kod njih prošlo,one koje su uspjele u preseljenju.Mi smo kupili krevet u Grginu sobu,veliki (tako da ako Grga ne bude spavao u njemu da po potrebi prebacimo tatu ili ja i beba ako bude trebalo).Grga je jednom izrazio želju da spava u svome krevetu,normalno je zaspao sa mnom,na cici,probudio se u pola 2 vrišteći i nisam ga mogla smiriti,nije htio ni cicu,i onda sam ga uzela i onaj tren kad sam ga spustila na naš krevet zaspao je snom pravednika do jutra .Tako da sam odustala od preseljenja,pogotovo jer sada dolazi beba,pa mislim da ne bi ni bilo pametno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bobaibeba, kao da pišem o Eli... Svako malo dotrči k meni ''mama, nešto sam se uplašila'' Ono što me je prekinulo prije neki dan bio je pogled na sliku na zidu koje se odjednom počela bojati i sad je danju vraćamo jer kaže da joj ''fali slikica'' i kad je vratimo na mjesto viče ''jupi, jupi, vratili smo slikicu'', a kad dođe noć ne želi je ni pogledati, na nešto joj sliči ta slika u mraku... (dvije barkice, mala vjetrenjača...) i primjetim već po čudnim pogledima da je vrijeme za micanje.
    I onda, kao što si ti napisala, ne prestaje pričati o tome kako je tu bila slika i kad dođe dan opet će biti jer se njoj jako sviđa al joj se samo sad ne sviđa...
    Isto je i s jednim stupićem na kojem stoji kanta za smeće, na plaži. Netko je nešto posprejao po stupiću tamno plavom bojom i ona se tog stupića toliko prepala da nije htjela prići 100 metra i samo o tome govori. Inače, da je netko drugi bio s njom pomislila bih da se nešto dogodilo, ovako ne znam... Jučer smo otišle do stupića uz moje veeeliko nagovaranje ( MM je dan prije dućan s njom morao ići okolo da ga zaobiđu) otišle smo do stupića da ga ''sredimo''. Ponijele smo krede u boji i preko onog ''ružnog posprejanog'' nacrtale dva cvjetića i sad svima govori kako je to najljepši stupić i bla bla al mi više zvuči kao naštrebani izraz jer se ona još uvijek sjeća kako je prije izgledao... Tako smo morali acetonom skinuti znakiće lampica sa svijetla, pa moramo ofarbati vrata koja su malo oguljena, pa sobu (šokaru, tako zovemo jednu) jer stoji na ulazu i govori kako joj se ne sviđa ta soba... čak pomislim da se ona plaši za mene jer sam unutra...
    Inače je jako druželjubiva i super surađuje u svemu, samo da joj se sviđa. Super mi je to što mi ona objašnjava kako se kad je bila mala beba bojala reklame Agram a kako je baka rekla ''nije to ništa, to je samo televizija'' a sad je velika i zna da to nije stvarno :?
    Skužili smo da nije dovoljno to čega se boji prekriti več totalno uništiti pa tek onda nešto staviti preko. Uplašila se i vlastitog crteža na zidu pa sam ga prekrila drugom slikom, ali ne - morali smo onu izbrisati da više ne postoji pa onda tek staviti nešto drugo. I sad je ok. Toliko je to u posljednje vrijeme često da sam se ozbiljno dala na proučavanje al ispada da je riječ ''samo'' o razvojnim strahovima.
    A zbilja tako nam brzo rastu...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E, Karlo - :D Još uvijek si nam najveći!

Fran - :D 8) Bravo za pelene! Mi pišali u subotu 3x u tutu: čovjek sam tražio gaćice, pa kad je malo pišnuo prijavio, dobio tutu i napunio i tako 3 x za redom! A onda jutro kasnije se lijepo po sred tepiha u DB... Ali čini se da bi i mi mogli uskoro u gaćane... (toc-toc-toc)

Strahovi - mi nismo tako komični k'o Grga, ali i ja ga uvijek utješim i velim da su mama/tata/baka tu i da se ne mora ničega bojati, da ga mi štitimo/da to nije ništa/... Bitno mi je da se brzo smiri. I meni se čini da je to samo neka razvojna faza i da ne treba previše oko toga.

E, a što mi je mali empatičan - to je čudo jedno! Jučer smo proveli cijeli dan s mojim bratom i njihovom dječicom, pa je Veronika (6 mj.) nešto vriskala (ono, isprobava glas) a on svaki puta facu na i krupne suze odmah... Micek mali!

ceki - startna pozicija našeg spavanja: Gab u kindiću, MM, ja , Gregor u kolijevci (sve spojeno bez lufta). Finale: MM odlazi na posao, jedan pilić pod jednim pazuhom, drugi pod drugim (a ja se :? zašto mi trnu ruke ). Gab dođe sam u neko jutarnje doba, pa čeka zoru/sunce za cicu, a mali se prištekava po slobodnoj volji cijelu noć...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Luka je imao gosta preko vikenda, pa Karla izbacio iz sobe i eto dječaka ponovno u maminom i tatinom krevetu uz više od nekoliko prištekavanja. Nešto se kašlje, šmrka pa se majka smilovala :/

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

i Lana cacka po prsticima ujutro, to joj je glavna zabava dok ne obuje carapice
    i boji se svega i svacega: vukija, buba, auta, motora, cudnih zvukova, mraka, ... ne mogu se sjetiti vise

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zvrk, draga! Baš lijepo da si se javila! :D
    U Zg si ili svuda okolo?

Mala, jel gužva na bazenu za bebe-ribe? Znaš možda tko vodi satove? Nama je teta Željka bila super, al mi frajer nikako nije sjeo.

cekana, tnx na ponudi za maramu! Jel neka tanka? (Rado je otkupim. ) Mi smo imali Kamaris (sad je na posudbi mami nedavno posvojene djevojčice), al ta mi je definitivno predebela za ovo vrijeme.

Mi smo se preko produženog vikenda zaletili na more (Maslenica). Bilo nam je super. Od doručka do 13-14h na plaži, a popodne šetnje po okolici, Zadar (nismo prije vidli planete na rivi. prekrasno je, pogotovo noću...), konoba u Vinjercu..
    Poželim preseliti na more.
    Puuuno sam nosala Keti u slingu. I baš uživamo u tome.
    Presmješna je sa svojim pričama, izmišljenim likovima... obožavam to dijete. Dok smo se jučer vozili doma, tražila me da je tješim (rekla sam joj da nema keksa). Pa kad sam joj objasnila da je mogu malo podragati, ali da je ne mogu grliti dok vozim nagovorila me da nađemo "proplanak", odvežemo se, i grlimo...
    Ako stignem otkačim večeras fotke na net.
    MM je već tjednima na nekom školovanju do 22h, tako da ništa ne stignem. Keti se još razbudi kad dođe doma, pa dok svi zaspimo...

Ovo mi je (dršte fige!) zadnji radni tjedan u sadašnjoj firmi. Sljedeći tjedan ću na godišnji. Razmišljam da se s Keti zaletim na more (samo ne znam gdje).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nakon malo dužeg perioda nejavljanja, prvo jedan veliki pozdrav svim majčicama, maloj i velikoj dječici

da se malo osvrnem na neke od zadnjih tema, iz naše perspektive: Jakov nema nekih strahova, osim što bježi iz prostorije kad mu Laura s predumišljajem dubokim glasom spominje duhove onda juri ko sumanut: nema duka, nema duka Laulaaaa!

mucice, pijesak i ine divote koje se nakupe između prstića nastojimo ne čačkati, nego pičimo u kadu isprati vodom i kupkom. ne d`o bog da uđe u kadu ako je u njoj koja dlačica. cupka gol i bos pored kade dok sve ne isperem

inače, melje sto na sat. ima zavidan vokabular, a top tema su mu životinje. u svim knjigama i enciklopedijama i albumu životinjsko carstvo zna točno na kojoj stranici se nalazi koja životinja, kako se koja glasa, da li leti, pliva, skače, puzi... ima li papke, pipke, ticala, kljun, peraje, tobolac, grbu, surlu, kljove, da li se leže iz jajeta, papa crviće ili siše mamino mlijeko. ako je na slici odrasla životinja s mladunčetom, to su mama i Jakov, a ako je krdo, čopor ili jato u pitanju, svima nam dodijeli ulogu, ovisno o veličini
    btw, tete u vrtiću ga zovu enciklopedija otkad je na pitanje: koja je ovo životinja (očekivani odgovor je bio "ptica") odgovorio: "turi orao" (suri orao)

cikimo još samo jednom dnevno, i to ujutro odmah nakon buđenja. već jedno 3 mjeseca spava po cijelu noć u svom krevetiću, bez buđenja (od 21.30 - 6.30), a kad se probudi, više ne plače, nego me strpljivo doziva dok me ne probudi. prvih par prospavanih noći sam doživljavala iznimkom, ali sam se jako fino navikla na novostečenu slobodu, pa se s lakoćom u večernjim satima uhvatim kućanskih poslova. i mm je od tada doživio preporod, ali me još ponekad priupita imam li temperaturu kad npr. u 23.30 počnem glancati kuhinju

još uvijek smo strastveni pelenaši. tek se ponekad, na razini incidenta popiški u školjku, češće u kadu, ostalo sve u pelenu. ajde, neki put kaže mama, ja šam še pokakio, pa slijedi borba oko presvlačenja. onda moram iz pete izvlačiti teme kojim bih ga zabavila da me ne mlatne nogom u želudac. jednom prilikom, dok sam ga presvlačila, je toliko šizio i igračke zavitlavao o pod, da sam se izvikala ko divljakuša, a on je skočio na nogice, bacio mi se oko vrata i izjavio: ali mama...(onda duboki pogled u oči, pa do dna duše) moram te malo voliti (i čvrsti zagrljaj)

i da. ogromna je maza. kad ga navečer uspavljujem (na rukama, to potraje 10-15 minuta), šapuće mi na uho, nježno mi dira lice, ljubi me u vrat, obraze, nos, onda se još samo polako svojim obraščićima mazi o moje lice, zaprede ko malo mače, spusti glavicu na moje rame i jokovoooo (prijevod: gotovo). spava do jutra

eh, da. pretprošli tjedan smo po prvi put bili u kinu na crtiću i izdržao je u mraku sat vremena, a kad mu je dosadilo, preostali dio filma je prošpartao dvoranu, puzao uz i niza stepenice, i baš nas je bilo briga jer smo uz njegovog malog frenda iz jaslica i njegove mame, bili jedina publika.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Džez
    Citiraj "sanja74 prvotno napisa
    Mala, jel gužva na bazenu za bebe-ribe? Znaš možda tko vodi satove? Nama je teta Željka bila super, al mi frajer nikako nije sjeo.
    Pa koliko sam ja shvatila MM, nitko niš ne vodi nego se roditelj sam brčka sa djetetom :? nije bila neka prevelika gužva, pogotovo u tom plićem dijelu (do 60cm) gdje su se MM i Ivor zabavljali prošli put. Sutra idu opet pa bum vidjela kak će biti. I bila je neka teta Vesna s kojom je MM pričao jer im je kao bilo prvi put pa nije znao kak to ide, ali niš ona nije poslije vodila. Samo tamo stoji i gleda.

Btw, imam ti ja jednu maramu, onak dosta tanku kao od makoa, Oli ju je vidjela, oa ti ju mogu pokazati ako želiš.
    Idem na onaj sajam ovaj vikend na ZV. Hoće li netko doći?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mala,ja se nadam da ćemo se Grga i ja zaletiti do sajma jedan dan,vjerojatno popodne.Tata će nam sigurno biti sva 3 dana tamo.Ja ću javiti kad budemo isplanirali kad će to točno biti.
    Džez za Jakova,strašan je!
    Zvrk,da tu je i Grga negdje sa svojim strahovima.Uvijek me iznenadi kad se tako prepadne neke neobične stvari.A recimo zmije se ne boji a ja joj ne smijem prići na manje od 10 metara.I nekih stvari kojih bih očekivala da će se bojati se ne boji,a onda se prepadne mjehurića od sapunice

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

džez lijepo te čitati

ja ću nastaviti hvaljenje - mališa od petka nije imao niti jednu nezgodu. uopće mu ne nudim tutu, stalno sam traži. i može zadržati bez problema, koliko treba da donesem tutu, ili vani izađemo iz tramvaja, nađemo adekvatnu šahtu/drvce/grm...

i mi ćemo u subotu na ZV...
    kad gdje? koga će biti? popišite se...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme Magriz, bravo za Frana! Baš sam ljubomorna
    Ja sam već pisala kako ne znam na koji način da vidim ima li pomaka u pogledu pelena jer Ivor već jako dugo obavlja nuždu na tutuu, sjedi beu problema, traži kakati ali pišanje NE! Ali kad ga ja ulovim da mu skinem pelenu i ako je suha, odemo na WC i uredno se popiški, ali sam da traži-nema šanse! Imam osjećaj da je to njemu silno gubljenje vremena i da mu je "lakše" i brže to obaviti u pelenu.
    magriz-koliko dugo ste bili bez pelena prije nego je počeo tražiti? Ili si mu makla pelene tek kad je počeo tražiti? Mislim si da možda ako i ja Ivoru maknem pelenu i ako par puta bude mokar i popiški se u gače, da će mi početi govoriti?

sajam-ja možda odem u petak (izviditi situaciju, ipak sam na porodiljnom pa koristim priliku dok drugi rade) ali ako bude zanimljivih štandova, vratit ću se ja i u subotu ako se dogovorimo

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Magriz,bravo za Frana :D .Kao što kaže Mala,baš vam zavidim.Ja trenutno ni ne razmišljam o skidanju pelena jer evo uskoro će stići seka i mislim da sad nije baš najbolji trenutak.Ako ništa probaćemo ovo ljeto kad budemo više doma,oko kuće pa ćemo zapišavat drveće i travicu okolo,možda se zainteresira.

Večeras opet jedna epizoda straha.Bila je jedna mala kod nas i tražila da gledaju Marka i Gogu (onaj crtić di su svi likovi ptice) i ja stavila ne sluteći ništa jer je taj crtić prije par mjeseci gledao non-stop i obožavao ga.Gledao ga je sigurno 6 mjeseci i imamo milion nastavaka.I on počeo plakat,ja mislila da neće taj nego nešto drugo.Onda je to preraslo u histerično plakanje i uspio je reći da se boji i od silnog plakanja je ispovraćao ono kaj je upravo pojeo.Bio je sav van sebe od straha i idućih sat vremena se nije mogao dobiti,bio je sav cendrav.
    Poslije smo razgovarali o tome i kad sam ga pitala zašto se bojao Marka i Goge rekao je da zato jer su to ptice koje pričaju :?

To su nam stvarno neki novi trenuci i strahovi,izgleda da prolazi neku fazu jer se sad boji i stvari koje je nekada obožavao.

I ja mislim da ćemo mi do sajma u subotu popodne.Ali možda se zaletimo i u petak.Ja bi došla s Grgom,pa nam bolje paše popodne.Sve ovisi kad će i kako ići mm,pa možda skombiniramo i u neko drugo vrijeme.Uglavnom,pišite ovdje kad mislite doći pa da se vidimo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nisam se dugo javljala jer sam dobila roaming vip-internet-račun na 2.100,00 kn. Skužila sam da sam ispala jako pametna. A najbolji je dio taj što sam najprije vidjela 1.100 i smrzla se a kako sam ćorava odlučila sam uzeti naoćale da pogledam zašto toliko i onda mi je tek pozlilo. Sad imam samo onaj mjesečni na 150 kn i zadovoljava moje potrebe. I nema šanse da se prištekam igdje drugdje. u Njivicama mi je ta opcija najbrža.

Bobaibeba - Opet strahovi: Imamo jedna Eli ružna vrata (zapravo su smeđa ali ih namjeravamo pofarbati pa je MM malo zašarao bijelim kistom po njima) kraj kojih prolazimo kad ulazimo u naš apartman i danas je Ela izjavila: Ja ću brzo proći i okrenuti leđa da ne gledam ta vrata - ne sviđaju mi se'' i sva se stresla. Večeras se uplašila i znaka ''gorenje'' na susjedinom hladnjaku i skočila mi ukrilo i nije mu se približila slijedećih pola sata. A izmislili smo priču o stupiću i dali smo mu smješno ime ''jakobi'' (to je jako smiješno).

Sanja74 - sad smo u Njivicama, a u Zg ćemo samo na dva dana za koji dan. Ako hoćeš, dođite u Njivice k nama. Imamo mjesta k'o u priči. Bile smo kod Baumana i slikali se (htjela je njemu u zagrljaj) jer sam joj rekla da je on prvi vidio u maminom trbuhu. Baš mi je bed što se nisam javila već višeod dvije godine kad stalno nekud jurimo.

Ja opet radim noću. To mi je jedino vrijeme kad imam mira. Nastojim se osloboditi predavanja do jeseni jer ovdje imam i previše posla. a definitivno - nisam više mlada i ne mogu više pet stvari odjednom. Opet bismo bile same u Zg a i toga mi je dosta. Pa smo se preselile ali nismo još i uselile
    Ovo što gledam nije više kreativni nered - samo je nered!

Evo jednog E-vica: Bili su tata, beba i lopta. I oni su tako hodali, igrali se i ... (pauza) lopta im je pala u moje (more)!
    Svakog pita je l hoće da mu ispriča vic. I onda se glasno smije. Morat ću je naučiti neki vic. Sutra.
    Dobro je što ''sutra'' još prolazi dok ne skuže kad je to.
    Drugo: Mama, ja bih sad malo gluposti. (to su čokolade i druga ne-hrana jer imamo pravilo ''prvo prava hrana a onda gluposti'' Dovoljno je samo da joj kažem da nemamo da ćemo sutra kupit i ok je. Baš se iznenadim jer se ne ljuti, samo kaže ''Ako ti tako kažeš mama, onda dobro. Sutra ćemo kupiti.'' Fenomenalni su mi izrazi ''čekaj da razmislim'' ili ''sjetila sam se, da, da''...
    Ma, klinci su nam mrak - sad bih ih imala još pet!

!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zvrk nemoj nam više tako dugo izbivati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zvrk prvotno napisa
    Fenomenalni su mi izrazi ''čekaj da razmislim'' ili ''sjetila sam se, da, da''...
    Ma, klinci su nam mrak - sad bih ih imala još pet!
    I mene oduševljavaju takve izjave. Jakov nije još potpuno na tom nivou, ali smo se do suza smijali kad:

... sam jedne večeri ušla u dječju sobu s namjerom da djecu spremim na spavanje i od nereda nisam imala gdje ugaziti. Laura se brže-bolje zavukla u krevet s izlikom kako joj se jaaaako spava, a Jakov se šćućurio kod nje, pa sam se ja sama uhvatila pospremanja. i trpam ja tako kocke i ostale prčkarije u kutije... i tome nikad kraja... i začujem Jakova, gleda me preko ruba kreveta: Mama, mogu li ti nešto reći? ja: možeš, dušo. on: ma bravo!

ili...

... ne voli prati kosu i uvijek plače prije, za vrijeme i neposredno poslije pranja... zadnji put, u nedjelju, nakon što smo već oprali kosicu i došli u sobu, pričam ja njemu... i opet si plakao, a razgovarali smo o tome kako to nije ništa strašno, nagneš glavicu, zatvoriš oči, smočimo, našamponiramo, ti se za to vrijeme igraš, opet nagneš glavicu, isperemo i gotovo. kosica čista i mirisna, dečko uredan... a ti plačeš ko, ko.... mala beba! to ga je zainteresiralo... i sjetim se ja kako je zadnji put kod doktora pitao tko to tamo iza vrata plače, pa sam ja rekla da je to jedna mala beba, pa je on zaključio da male bebe jako plaču (on sam jako rijetko, i to samo kad ga Laura isprovocira ili udari, ili kad peremo kosu. btw. još se nismo šišali ), i izvodim ja zaključke, kako on više nije mala beba jer: lijepo hoda i trči, zna o svačemu razgovarati, lijepo se igrati s igračkama i djecom, listati knjige i slušati priče, ići u šetnju za ruku.... sve on mene sluša sa zanimanjem, obriše suze i kaže: evo, ne plačem više. pitam ja: i što ti sve znaš? a on će: ah, sve samo gluposti znam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ah, da, citirala sam Zvrkicu... pa da zaključim: ja ih ne bih još pet, ali još jedno bićence - DA!

kad o tome razmišljam, obavezno se sjetim cekane i famozne izjave kako joj je Karlo terapija. e takva terapija bi i meni trebala, ali pod uvjetom da:
    - radim u državnoj firmi
    - mogu uzeti trogodišnji porodiljni
    - povremeno imam na raspolaganju kakvu baku ili sl.
    jel`da ne tražim puno?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zvrk, koji račun :shock: i mene bi strefilo. mene doma isključili, ja sve misla kvar, kvar a kad ono ja zaboravila skroz na račune i neplatila oko 4 mj adsl-a biserka.

I D je imao fazu spavanja u svom krevetiću dok nismo skužili da se budi prerano (5, 6 ujutro) pa se uselio nazad kod nas. A i s pelenama se nismo baš makli, čim malo nahladi mjehur, krene piškit svako malo, a kad je sve ok, moram nudit svako 2 ure. za kakat se lovimo pod stolom, jer ga niko nesmje gledat.
    Džez, još radiš u agenciji? Jakov je genijalan, izjave su mu za 5!
    Ceki, pa to je super :D . malo po malo, odselit će on.
    D neda oprat kosicu ma šta ja pričala, filozofirala. sve prolazi al kosu nemoj.

puse svima, hitam radit

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Džezeru :D juhu........

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Joj,super konačno nas je opet malo više na zimskim bebama,vratile se ove kojih dugo nije bilo.Baš je sada interesantnije.

Da,i ja se sada često uhvatim kako gledam Grgu i topim se od ljubavi prema njemu pa si mislim hoću li moći i curu tako voljeti kad rodim.ali to valjda dođe samo po sebi.Sada ne mogu zamisliti da nekoga mogu voljet više od Grge.
    A on je isto užasno mazan i stalno traži maženje i ljubljenje.Sinoć kad sam ga uspavljivala tražio je da ga ljubim po glavi i kosi i ja prestanem a on ajde mama još i tako par minuta.
    A danas je sam tražio da dignem majcu sa trbuha da ga malo grepka,mazi i ljubi.Pa sam to iskoristila da malo pričamo o bebi u trbuhu i kako će mama morati ići roditi,pa će biti u bolnici a on će biti sa tatom i bakama,pa će doći vidjeti mamu i seku i onda će mama brzo doći doma i donijet će seku Tonku.I onda će mama volit i njega i seku I bio je skroz oduševljen sa tom pričom.
    Jel mu to dobro tako pričam,jeste i vi koje ste rodile drugo prvo dijete malo tako prije bolnice pripremale da vas neće biti neko vrijeme?Do sada mu to nisam pričala jer je to njemu sve predaleko a sada sam malo počela da mu samo ne nestanem na par dana.Iako mislim da će mu biti malo teško bez mene svejedno.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi još uvijek imamo pelenu, ali umetnutu tetru u gaćice, ili tanku fitted (bez zaštitih). za van i za spavanje mu stavljam jednokratnu, ali jedino za noćno spavanje bude popišana. sve ostalo me sam traži tutu. niti jednom od četvrtka nismo imali nezgodu.
    još je malo šmrkav i kašljucne, i kad ozdravimo do kraja ostaje samo u gaćicama. srećom, baka ga čuva pa je doma i ne brinem se zbog jaslica, ali ne znam kako će kad se vrati - da li će htjeti pitati tetu i da li će one pristati na bezpelenaša :/

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jel mu to dobro tako pričam,jeste i vi koje ste rodile drugo prvo dijete malo tako prije bolnice pripremale da vas neće biti neko vrijeme?Do sada mu to nisam pričala jer je to njemu sve predaleko a sada sam malo počela da mu samo ne nestanem na par dana.Iako mislim da će mu biti malo teško bez mene svejedno.
    Leda je bila veca i mislila sam da sve kuzi, ali je svejedno bilo problema. Doduse, mozda bi bilo bolje da je MM drugaciji, on je jednostavno kad god ja rodim - izgubljen. Ali bas izgubljen. Nista ne kuzi, mozak mu totalno cudno funkcionira, odnosno kao da uopce ne radi.

Greska mi je bila to sto sam trazila da dovede i Ledu meni u posjetu, poslije toga mu je bila jos gora, a i meni je u posjeti bila jako naporna.

Pozitivno je bilo to sto sam pripremila poklon od bebe kad smo izlazili iz rodilista, to Leda i danas pamti, tocno zna sto je dobila od Lane (malu lutkicu i djecju enciklopediju). Zna i sto mi je ona poklonila kad sam izlazila (kakvo cvijece i kako je bilo ukraseno), to je MM dobro odradio.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj džez prvotno napisa
    - radim u državnoj firmi
    - mogu uzeti trogodišnji porodiljni
    - povremeno imam na raspolaganju kakvu baku ili sl.
    jel`da ne tražim puno?
    ne, draga džez, stvarno ne tražiš previše 8) ! Meni su te male bebice tak slatke da potpuno razumijem cekaninu izjavu da djeluju kao terapija. Pogotovo ako su ovako dobročudne i uvijek nasmijane kao Sven i ako odrastaju uz dvogodišnjaka koji je živa vatra .

bobaibeba-tak sam i ja mislila kako ću voljeti još jedno malo biće jer mi je Ivor bio cenatr svijeta. Ali voliš, ne brini, ljubav prema djeci se množi, ne dijeli.
    Definitivno nije isto kao s Ivorom, nekako je drugačije, jednostavnije i iskonsko. Ne brineš tliko o nekim sitnicama i baš se možeš lijepo zabavljati s bebicom ako ti netko može čuvati starijeg tako da imate vremena za sebe. Jer Kad je Ivor u blizini, Sven je na žalost u drugom planu (a svi su se bojali kako ćemo mi zapostavljati Ivora kad se rodi beba). On traži toliko puno pažnje, a Sven je tak dobar da onda on izvisi (mislim recimo na nošenje i tak).

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Pozitivno je bilo to sto sam pripremila poklon od bebe kad smo izlazili iz rodilista, to Leda i danas pamti, tocno zna sto je dobila od Lane (malu lutkicu i djecju enciklopediju). Zna i sto mi je ona poklonila kad sam izlazila (kakvo cvijece i kako je bilo ukraseno), to je MM dobro odradio.
    Ovo s poklonom od brata smo i mi izveli i to je stvarno pun pogodak! Pripremili smo mu neki vlakić, ja sve lijepo zamotala prije nego sam otišla u bolnicu i kad smo došli doma s bebom, on je to dobio i rekli smo mu da mu je to poklonio njegov brat Sven. Bio je oduševljen i isto dan danas zna tko mu je donio taj vlak, a nije tada imao još ni 2 pune godine.
    bobaibeba, kupite Grgi nešto što mu je sad trenutno naj (Ivoru su to bili vlakovi) i to mu dajte kad dođete Tonka i ti iz bolnice. Vidjet ćeš kak će mu to biti fora.

magriz- nisi mi rekla jel F. prvo počeo tražiti piškiti pa ste onda skinuli pelenu ili ste skinuli pa je počeo tražiti? Zanima me to jer ja bi Ivoru probala skinuti iako još ne pita piškiti (kakati traži) jer imam feeling da on po defaultu piša u pelenu jer zna da neće niš biti.. možda ako osjeti da je mokar, nekoliko puta, pa bude pitao? Ne znam.. eto, tražim savjet :/ .

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nekako istovremeno... ustvari, prvo je počelo s kakanjem, pa je počeo prijavljivati kad piški, pa smo skinuli pelenu...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja pak mislim da bi meni bilo lakše da radim u nekoj firmi i kad dođem doma da sam doma. Ovako, more mi na 200 m a ja noćas do 4 i danas od 10 do sad za kompjutorom, Malo me pere neki bed danas. nisam si tako zamišljlala... Gledam goste i ljubomorna sam...

Ela mi je maloprije došla (radim na balkonu sakrijem se, a MM je s njom) i rekla: ''Mama, da ti se pohvalim - imam gaćice!'' To je tako ponosno rekla jer se popiškila u kahlicu pa joj je tata obukao gaćice, al ja znam da mu baš nije neki trenutak, samo ćemo je zeznuti, bolje kad dođe ljeto da ne brkamo faze i kad se malo zbrojim jer nam baš i ne ide skidanje pa sam ja malo odustala. Ali moja kaotična ribica (MM) se sad jaako ponosan.
    U biti smo stalno zajedno ali imam osjećaj da nešto propuštam - kao da nekad ne sudjelujem dovoljno, evo nisam zapisala ni dio provala koje je Ela izrekla ovih dana ... kao zapamtit ću...
    Bolje da ne pišem, uživajte vi meni. Baš mi je bed danas malo, a možda sam samo umorna i gladna.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Zvrk prvotno napisa
    U biti smo stalno zajedno ali imam osjećaj da nešto propuštam - kao da nekad ne sudjelujem dovoljno, evo nisam zapisala ni dio provala koje je Ela izrekla ovih dana ... kao zapamtit ću...
    Bolje da ne pišem, uživajte vi meni. Baš mi je bed danas malo, a možda sam samo umorna i gladna.
    Ja sam stalno u "zaostatcima" sa zapisivanjem Ketinih provala. I onda samo zaboravim.. Ponekad bi željela da imam kameru 24h usmjerenu u nju, pa da kasnije prevrtavam i prevrtavam... (al onda bi opet propustila sadašnjost - jelte..). Uglavnom - prebrzo raste. Postala je prava curica.

I ja imam osjećaj da puno propuštam. I tako mi je žao što nismo više zajedno (a jedino kad nisam s njom je kad sam na poslu).

Bacila si mi bubu u uho. Možda se stvarno zaletimo na Krk - u tom slučaju se naravno javim.

I samo se ti nama javljaj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    I ja imam osjećaj da puno propuštam. I tako mi je žao što nismo više zajedno (a jedino kad nisam s njom je kad sam na poslu).
    i mene proganja isti osjećaj, i koliko god čudan bio ovaj moj posao, količinski ja s djecom provodim možda više vremena nego neki roditelji koji ne rade ili manje rade. mene brine to što sam u zadnje vrijeme veliki dio tog vremena duhom odsutna i bezvoljna. pokušavam se boriti protiv toga, ali ponekad mi ne ide. zato bih baš rado promijenila posao i radila nešto što bi mi dozvolilo da doma isključim mobitel, odem na godišnji, bolovanje, porodiljni, skupim više od jednog slobodnog dana u komadu pa otputujem s obitelji.... ovako, bljak.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    [I ja imam osjećaj da puno propuštam. I tako mi je žao što nismo više zajedno (a jedino kad nisam s njom je kad sam na poslu).
    Na žalost, veći dio svog vreena provodimo na poslu :/ još ako ti posao baš nije nešto, eto ti beda.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajooooj! di ste me našle s tim...
    ja sam na poslu uglavnom od 7.30-16.30. a poslijepodneva i vikende su mi mobitel i outlook stalno upaljeni...
    svaki dan mi fali još vremena samo za nas... i tako bih voljela da smo više skupa...
    i zavidna sam mojoj majci sad kad ga čuva i tetama u vrtiću, jer provode puno više vremena s njim, i znaju puno više o njemu...
    kolike njegove biserčiće oni čuju, a ja nikad neću...

popodne smo išli kod pedijatrice na kontrolu i čim smo sjeli u auto veli mališa da mu se piški i pita jel može u pelenu. ja velim da može i neka se popiški... stajemo kod pedijatrice, a on me vuče do livadice i traži piškiti kraj jednog hrasta, da majo zalije tjavicu

doma smo složili vlakić od autića, s lokomotivom na početku, pa smo ga vozili po dnevnom - veli mališa mama, kakva kompozicija, ide kjoz tuhobić (njemu pod noge)...
    inače mu je tuhobić omiljeni tunel... ustvari, svaki tunel mu je tuhobić

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo, ja stavila fotke s našem prvomajskog vikenda. Pa škicnite..

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dodala sam i dio travnja .

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Istina, kad sam pojela nešto i zatvorila kompić i pogledala svoje malo čudo rekla sam ''J...sve, hajdemo se mi igrati!''
    Ma ja sam zbog 10-godišnjeg planiranja Ele na Sv. Duhu i napustila svoj prijašnji posao, kao da se smirim, ima to sve sigurno veze... treba usporiti, kad počnem raditi samostalno moći ću si organizirati vrijeme... bla-bla i eto me sad. Jedva čekam da mi mama dođe (poč. lipnja, nadam se). Danas sam, kad sam skužila da nisam ništa još jela, pošla kuhati, onda sam se sjetila da sam ugasila kompić a nisam napisala neki račun, pa sam kompić stavila na stol koji je već bio polunamješten s tanjurima za klopu, pa se Ela dok sam pisala sjetila cike, pa mi je zagorilo ulje, pa je jedan gost pokucao na prozor da bi on platio, a MM je pitao jesam gotova s nekom njegovom kalkulacijom, usput mi Ela ponavlja ''ja bih ciku, zašto mi ne daš?'' I tako izgleda moj svaki dan već mjesec dana - sve izmješano - to je moj posao u kući. Sve radim površno. Najbolje mi je kad smo cijeli dan vani ...
    i večeras je tražila kahlicu i pokakila se! Možda je ipak došlo vrijeme :D

Sanja74 - jupi, samo nam vi dođite! Keti je narasla od rođendana, zbilja su već curke.

Moram predat zahtjev za vrtić na jesen, al bi mi od N.G.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nakon izbivanja napokon sam ulovila vremena da vam se javim. Ni sama nisam sigurna zasto sam toliko izbivala sa foruma. Jednostavno kad sam na poslu ne stignem a kad dodem doma odmah idemo van sa Emom i nema nas do navecer.

Jos uvijek ne znamo da li je brat ili sestra ali maleno cudo se rice sve u 16. Ja bum bila sva tri dana na sajmu jer bum nosila reviju. Ha, ha, napokon bum imala priliku biti "manekenka" pomalo okrugla ali nema veze. Nadam se da bum barem neke od vas vidjela.

Evo da se malo pohvalim:

Ema nema strahova - uopce ne govori da se icega boji.
    Voli kopati medu prsticima i traziti mucice.
    Obozava igrati od HABA board gameove - najdraza joj je "Gavran" ili Vocnjak.
    Prica non-stop.
    Jede sve.
    Uglavnom jos uvijek je vrlo dobro dijete koje tu i tamo testira mamine i tatine granice. Sve u svemu se uspjesno dogovorimo 98% slucajeva a "time-out" ili "kazna" (sjedenje u posebnom stolcu) sluzi za onih 2%.
    Mi smo isto bili na moru preko dugog vikenda. Ema i njen bratic Vid su se brckali u plicaku i vikali "hladno, hladno" ali nisu izasli van a ja sam uspjela na suncu procitati knjigu. :D

Za Tijelovo se Ema, Vid, moja mama i tata, sestricna sa bebom i moja baka sele na more. Ja i sestra bumo vikendirale a onda 20.06. se i ja selim na more sve do dva tjedna prije termina.

Nadam se da ste mi sve dobro i ljubite djecicu. Malo vas citam ali u mislima sam svaki da s vama.

Puse

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

sanjo, slikice su ljubomorna sam kad vidim kako se tvoja Keti lijepo nosi u slingu, ja sam od Lane vec davno odustala, cura voli hodati

svizac, samo ti uzivaj, bolje je da si s djetetom, nego na kompu

zvrk, opis dana ti je

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    sanjo, slikice su ljubomorna sam kad vidim kako se tvoja Keti lijepo nosi u slingu, ja sam od Lane vec davno odustala, cura voli hodati
    obožavam je nositi (to još od perioda kad je bila sasvim mala mrvica, i kad bi švrljale okolo satima). al čim je prohodala, sling je postao nezanimljiv. nedavno me sama pitala da ponesemo sling - nisam ni znala da se sjeća te riječi i naprave!
    i sad se svako malo opet hoće nosati, pa odtrčkara svoje i često zaspi u slingu dok idemo doma.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sanja, kaj ste vi to skroz na Vruljama?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Sanja, kaj ste vi to skroz na Vruljama?
    MMovi imaju vikendicu u Malim Vruljama (valjda se tak zove) kod Maslenice (ako to misliš).

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Točno to.

MŽini imaju viksu u samoj Maslenici, blizu škole (na pol puta između školu i diskonta na ulazu u Maslenicu).

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Točno to.

MŽini imaju viksu u samoj Maslenici, blizu škole (na pol puta između školu i diskonta na ulazu u Maslenicu).
    Onda se možda i sretnemo tamo. Mada nisam ljubitelj tog djela Jadrana. Prihvatljivo mi samo kad smo sami u vikendici..

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I ja gledam kako se Keti slatko nosi u slingu,a ja već par dana prevrćem cijelu kuću jer ne mogu naći svoj sling.Htjela bih ga oprati i spremiti za bebu ali kao da je u zemlju propao.A vidjela sam ga nema dugo,i kad sam pospremala negdje sam ga tako dobro pospremila da nemam pojma di je.
    Ali nam je taj možda i malo predebel (makar sam Grgu prvo ljeto nosila u njemu),pa mi ovo možda bude prilika da si kupim kakav tanji.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Taman dook sam sve pročitala mali se oglasio

svima!

sanja - ak ne misliš nositi Keti na leđima, već samo na boku onda ti preporučam pouch: eno jučer sam vukla Gabija dok je mali bio u kolicima 8)

sajam - ja ću u petak! svizac - javi kad je revija da se vidimo!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ću u subotu svakako, prijepodne, a možda i petak...

Oli - hoće li biti Fifi i u subotu?
    daj malo internih info... kad će biti Pepa i Bumbo?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ima program Svizac u 16:00, a Fifi i Bumbo u 16:45 (petak), a Pepa je u nedjelju 11:35... Je'l stigneš u petak poslije posla?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sanjo, slikice su krasne, Keti je premedena
    super izgleda sa slingom, uopće se nisam sjetila da bi ga mogla i sad koristit. a D zna često zavapit da ga nosam kad smo daleko od kuće a ruke mi onda znaju otpadat. mogla bi sling preselit u torbu za takve slučajeve...skroz mi se sviđa ideja!

meni se sve više vrti po glavi da si nađem 'državni' posao, s bar nedjeljom slobodnom, da mogu na pokoje bolovanje kad je D bolestan i ako Bog da drugu bebicu da nesmetano provedem porodiljni doma....što se tiče posla, tu di jesam sam super zadovoljna i s gazdama i plaćom, volim radit s ljudima.....ali ipak....uhh, nemogu za sad upće mislit o tome.

Svizac baš se mislim da nisam odavna vidila tvoj post. super da ste dobro.

D pere sam rukice u kupaoni i sad mu je super što sam otvori i zatvori vodu pa bar 20 puta dnevno otrči oprat rukice

svima veliki

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    ima program Svizac u 16:00, a Fifi i Bumbo u 16:45 (petak), a Pepa je u nedjelju 11:35... Je'l stigneš u petak poslije posla?
    morati ću se zaletiti u petak jer ga zadnji put Fifi nije zagrlila
    jel' se vidimo?
    što ima u subotu? mislim, neka životinja tipa fifi, pepa...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a gdje to uopće moram doći? help!
    danas mi je zbunjola dan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •