kaj misliš malog dat u vrtić, kak je s klopom?
kaj misliš malog dat u vrtić, kak je s klopom?
Maya78, imaš šestosatni i desetosatni program, ti odabireš koji će tvoje dijete pohađati
ali računaj da ovaj šestosatni traje od 6,30 do 12,30 i nema uključen ručak,
koji se poslužuje već prije podneva, jer se malenima spava, rano ih stave spavati,
tako računaj da prije dvanaest moraš doći po njega.
Tako je barem prije bilo.
čekaj a zakaj ona ne može birat od kolkosati, možda bi bila bolja solucija od 9-15 s spavanjem, em se dete ujutro naspava, em odradi posal kak treba
ja sam za klinku imala cjelodnevno 10 sati ugovor, niko ništa ni pitao ni komentirao, mala isto alergičarka, mada je klinac puno veći, mala bila tam 5-6 sati većinom od 9-15, ja napravila posal, a dete se malo zbrinulo. sve sam se dogovorila kak paše i meni i detetu. ja ne bi dete ni u ludilu dizala u pol 7, ak ide na pol u vrtić, moj se sad i u 8 jedva digne.
maya jel se on još budi noći i svrbi, ak da možda da se povedeš za tim, pa da moliš to je ipak olakotna okolnost, da dete koji sat ujutro odspava ak već ne može u pol noć.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.06.2012. at 07:02
hvala, cure!
@jelena: da, budi se još i zato i spavamo i on i ja do kasnije budući nam je sve ispreturano... btw, kako ti je stajalo u ugovoru na koliko sati? ne bih htjela da me netko zeza obzirom da sam na SRV...
@jošjednamama: što si pribavila osim potvrda o zaposlenju: izvod iz knjige rođenih (podiže se u matičnom kod Riviere, jel'da?) i to je to? čula sam samo kopije osobnih roditelja, da će oni provjeravati što se prebivališta tiče
@piplica: da, i mislila sam da je problem u plaćanju jer uključuje i ručak. mislim da ću ja plaćati 10 sati, a onda ga voditi ipak kasnije... iako bih iz ranije navedenog razloga voljela da se negdje bilježi da ne ide "puno" radno vrijeme...
Posljednje uređivanje od Maya_78 : 03.06.2012. at 11:35
ali meni je samo problem to što u ugovoru piše "10 sati", a ja na SRV ne bih smjela dulje od 8.
nije problem u plaćanju--- tko zna bi li mi tu stavku ugovora promijenili?
da rješenje dječjeg---(još ga čekam od 3. mj.!!!)
Posljednje uređivanje od Maya_78 : 03.06.2012. at 11:37
ja sam za malu imala normalni ugovor, kod nas u biti ni nema polugovora, osim valjda tih observacijskih. a mala je bila tam najviše 6 sati, pa sam si mogla splanirat da je odvedem, odem na posel i vratim se psle spavanja po nju. mislim da u biti nije ni bitno koji imaš ugovor, nego kolko je tam dete fizičko.
jelena, a da dođe inspekcija (HZZO i sl.)?
da bar neki Aneks se može složit da piše da se može max 8 sati... tome se nadam...
nisam ti pametna, pitaj pa vidi kaj ti buju rekli.
mislim da je fizička prisutnost bitnija, i ostala djeca ne smiju bit duže od 10 sati u vrtaću
http://www.pula.hr/index.php?id=199&tx_ttnews[tt_news]=2736&cHash=f7003ffac6
Ja sam bila zabrijala da su upisi počeli, kad ono, čitam prošlogodišnju stranicu na stranicama grada Pule :D;
Molim preporuke za jaslice u Puli.
Nije mi jasno, jel moram birati prema mjestu stanovanja ili se mogu prijaviti i npr. za Monte Zaro iako živimo na Valdebeku.
Ima li itko iskustava s jaslicama/vrtićima Veseljko i Oblutak na Valdebeku.
Hvala.
ako je rođeno dijete u rijeci, i ima maticu rođenih iz ureda rijeka, odakle da tražim matični list?? moram zvati pulu ili rijeku. tak i tak se nitko ne javlja nea telefon. mi smo iz pule. samo je rođena u rijeci
evo update!!
ne mora biti izvadak iz matice rođenih mlađi od 3 mj.
sad sam zvala rižansku.
samo potvrda o zaposlenju
a mi budale vadili
dakle nitko o sportskom na M.Zaru? kakav im je taj "program", zahtjevan? za kakve klince prilagođen, hiperaktivce? ili baš one koji bi htjeli rekreirat djecu?
igra ili više sport?
Maya, moj ide na monte zaro, ali ne u sportski jer on to nije htjeo pa ga nisam forsirala, a roditelji djece koja idu na sportski su zadovoljni. mislim da imaju 3 puta tjedno treninge, idu i na natjecanja, na sportska druženja, kažu da je za klince 3+ a koliko je zahtjevan stvarno ne bim znala.
Ciao! Molim vas iskustva sa jaslicama oblutak..kakve su tete, prostor, hrana...
Bok svima!
Podižem opet ovu temu jer vidim da su prijašnji postovi stari par godina. Dakle, zanimaju me mišljenja i iskustva u pulskim vrtićima. Koliko ste zadovoljni prostorom, hranom, tetama... Koji su najbolji vrtići po Vama, kakva je razlika od vrtića do vrtića te smatrate li da su bolji privatni ili gradski vrtići.
Hvala!