Još jedno iskustvo s horor filmom zvanom Topolino.
Upisala sam malu s godinu dana u njihove jaslice i dva par dana s njom boravila u "prostorima" po pola sata te još dva tjedna provodila bezuspješno navikavanje na tu ludnicu.
Prvo o organizaciji vremena naše djece. Tete jasličarima u DV Topolino ne daju kocke niti bilo kakve didaktičke igračke, jer bi ih, kako kažu, razbacivali. S visokih polica spuste im po dvije-tri potrgane igračke na pod pa se desetero djece za njih tuku. Djeci su dostupne samo plišane igračke koje ih, kao što znate, u toj dobi uopće ne zanimaju budući da još uvijek nemaju sposobnost uživljavanja u uloge. Iz zvučnih igračaka izvađene su baterije tako da ne bi uznemiravali tete. Uglavnom, jaslice Topolino zapravo se sastoje od jedne sobe od 6 kvadrata na čijem podu se nalaze tri uništene igračke, i bebača koji na tom praznom podu sjede i plaču.
Kontrole bolesne djece uopće nema tako da je moja mala od dječaka s gnojnom upalom koji je uredno priman bolestan u jaslice zaradila takvu boleštinu da smo završili u bolnici na bušenju bubnjića i oporavljali se još dva mjeseca nakon toga.
Što se tiče hrane, opet - katastrofa. Doručak je potpuno neprilagođen jasličarima - pečena jaja i sl., dok im za marendu između doručka i ručka daju bombone ili smokiće! Za ručak ne znam budući nismo izdržali kompletno privikavanje zbog navedene bolesti.
Još par riječi o tetama. Tete su zapravo mlade djevojke upitne inteligencije i obrazovanja koje pristaju za minimalnu plaču nabaciti nešto staža. Njihovo čuvanje i poduka sastoji se od vikanja na djecu i provođenja metode "nemamo praksu dizati i grliti djecu" za malce koji grcaju od plača i zazivaju mamu. Svjedočila sam i urlanju na vrtičko dijete koje se vidjevši da moja mala plače ustalo sa stola i odnjelo joj nacrtani cvijet nebi li je na taj način utješilo. Možete li vjerovati da je "teta" na takvu gestu, koja će mi vječno ostati u pamćenju, reagirala urlikanjem i prijetnjama "Vrati se za stol, Marko!!! Jesi me čuoooo???!!!!"
Tako da ni u ludilu u Topolino. Topolino je dječji logor, a ne dječji vrtić.

Odgovori s citatom
--------------------------------------------------------------------