Stranica 5 od 11 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 503

Tema: Vrtići i jaslice u Puli

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Naša djevojčica ide u Cipeliće već godinu dana (jaslice). Zadovoljni smo. Lijepo se prilagodila. Tete uvijek imaju vremena da nam ispričaju kako je bilo taj dan...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Super. Može malo detalja? Kakva je prehrana, iza vrtića je neko dvorište, tamo idu van? Koliko ih je u grupi? Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga Ula,
    nikad neću objaviti moje negativno mišljenje o pojedinim vrtićima. Ali pozitivno svakako da. Cipelići ti je u Nazorovoj ulici i imam samo riječi hvale. Tete su ljubazne, djeca zbrinuta, imaju jako lijepi unutarnji i vanjski prostor. Na raspolaganju su ti jaslice i vrtić. Sve 5. A što se tiče onog drugog-suzdržati ću se komentara.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Obskrbljuje ih vrtić iz Vodnjana, Petar Pan, tako da je hrana maksimalno pod kontrolom, u grupi ih ima oko 20.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

poskupljuju naše privatne jaslice za skoro 70kn kao da ionako nisu preskupe..
    ima li neka od vas cura djete u kod privatnjaka jer me zanima da li dolazi do generalnog poskupljenja ili to samo kod nas?
    inače tražila sam malo po netu, kaže da u puli imaju sve privatne jaslice subvenciju grada pa jeli moguće da i sa njom cijena boravka za 22 radna dana izađe 900kn??? :? :?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno da

Ciao Clee, nemam pojma, koliko ste plaćali prije, ali meni cjelodnevni boravak u vrtiću dodje isto 900 kuna.To ti je to, šta ćeš, ali ja sam prezadovoljna pa mi nije žao. Ako pogledam druge vrtiće koji nisu našem niti do koljena a cijena im je ista,.....

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Re: da

Citiraj jošjednamama prvotno napisa
    Ciao Clee, nemam pojma, koliko ste plaćali prije, ali meni cjelodnevni boravak u vrtiću dodje isto 900 kuna.To ti je to, šta ćeš, ali ja sam prezadovoljna pa mi nije žao. Ako pogledam druge vrtiće koji nisu našem niti do koljena a cijena im je ista,.....
    Ciao JJM ,
    prije je bio 830kn, i ja sam isto prezadovoljna sa svojima, super ih animiraju pa čak i uče kroz razne osmišljene projekte, ambijent odličan, tete dobre, sanitarno zadovoljavaju... tako da-da, nije mi žao para kada se radi o tome, nego kao što rekoh zanima me da li poskupljuju sve jaslice ili samo naše. nije mi nekako fer da mi koji smo u privatnim jaslama (to ako smo imali sreću da nađemo mjesto), i to ne našom krivicom jer izdvajamo dovoljno kroz prirez, plačamo toliko više nego društvenjaci. neki bi rekli, pa poglavarstvo nas subvencionira. po meni, grad se trebao potruditi sanirati cijelokupnu razliku u cijeni dakle sufinancirati a ne samo subvencionirati jer je on krivac što pula nema dovoljno predškolskih ustanova a ne mi tako, sad sam se ispuhala
    jer 300-400kn razlike nije mala stvar, mislim da to svaki roditelj može znati...pelenašima to znači 2 paketa pelena za mjesec dana. zato to mene ljuti, svi nas guraju da popravljamo natalitet a nitko da bi pomogao rasteretiti novopečene roditelje..
    neupitno je da bi dala sve za moje djete, ali..razumiješ?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sve jasno, sve kuzim, u pravu si maksimalno. Nemam sta dodat, samo neka to poskupljivanje vec jednom stane, pisat cemo djedu Bozicnjaku i na ovom forumu pruzati jedna drugoj moralnu podrsku.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj jošjednamama prvotno napisa
    Sve jasno, sve kuzim, u pravu si maksimalno. Nemam sta dodat, samo neka to poskupljivanje vec jednom stane, pisat cemo djedu Bozicnjaku i na ovom forumu pruzati jedna drugoj moralnu podrsku.

razoružala si me, nemože se čovjek niti ljutiti tako

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Baš mi je drago, znaš meni bude često puta žao da se ne uključim u ovu problematiku onako kako bi htjela jer se apsolutno slažem sa tobom. Ali moj mali ima 3,5 god. i ove godine krenuo u vrtic. Imali smo malih poteškoca sa adaptacijom pa zaista cijenim kvalitete njegovog vrtica. Nikad nije bio bolestan, sada se često borimo sa gripom i temperaturom pa smo sada u drugom filmu, no sve ce to proci. Ali kažem, nisu ga primili u državni vrtic, svugdje bi morali nažalost toliko placati, pa sam u sedmom nebu jer sam uspjela pronaci kvalitetan vrtic što je danas isto tako vrlo teško. A cijena? Sve znam,...

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj ula prvotno napisa
    Cure ( i dečki ), jeste li čuli šta o vrtiću Cipelići i Kuća od licitara?
    i mene bi zanimala iskustva sa jaslicama/vrtićem kućica od licitra?
    znam da se po danu plaća 40kn, da rade od 06:00-16:30, i imaju ljetnu pauzu. ali osim tih "tehničkih" podataka ne znam ništa više.
    hvala

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ciao draga, kao što sam bila napisala, za Cipeliće samo riječi hvale, ali za KOL nikako. Nisam čula ništa dobro za taj vrtić. Neadekvatan prostor, higijena nula, .... Neću nabrajati ali ja ne bi preporučila.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A ide li tko u jaslice Pingvin? Zvala sam ih u par navrata, nekako su mi zbunjene tete preko telefona pa na svako moje pitanje ostanu u čudu, i ne sjetim ih se ni pitati sve što bih htjela...
    Zapravo me sad muči, a ne da mi se opet ih zvati, jaslice i vrtić nisu na istom mjestu, pa ne znam kako ide s prelaskom djece iz jaslica u vrtić? Ne ide njihova teta s njima? Znači, novi prostor, nova teta?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ula prvotno napisa Vidi poruku
    A ide li tko u jaslice Pingvin? Zvala sam ih u par navrata, nekako su mi zbunjene tete preko telefona pa na svako moje pitanje ostanu u čudu, i ne sjetim ih se ni pitati sve što bih htjela...
    Zapravo me sad muči, a ne da mi se opet ih zvati, jaslice i vrtić nisu na istom mjestu, pa ne znam kako ide s prelaskom djece iz jaslica u vrtić? Ne ide njihova teta s njima? Znači, novi prostor, nova teta?
    Moja mala je u jaslicama Pingvin. I mene taj njihov pristup zbunjivao kada sam ih pokušavala dobiti ali razlog je tome to što one nemogu dogovarati, moraš direkt šeficu zvati. Dvije tete su stalno iste u jaslicama, ponekad dođu na zamjenu tete iz vrtićke skupine. Tako da da, tete se pri prelasku u vrtić mijenjaju, ali koliko vidim djeci kada dođu u vrtičku dob više nisu toliko bitne tete nego prijatelji a i stariji su pa se lakše prilagode na vrtić. Mi smo dosta zadovoljni sa jaslicama i tetama ali mislim da nećemo u njihov vrtić jer nam je predaleko Vidikovac. Ako uspijemo dobiti bliži vrtić, naravno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Clee, možeš li mi molim te dati taj broj od šefice? Da ne zivkam opet tete.
    Ma ne znam ni sama, preselili smo se i sad su mi te jaslice jaaako blizu. Ali opet, nije mi blizina najbitnija. T
    Tete kuhaju ili im od negdje dostavljaju, koliko ih ima u grupi, da li fino rade s djecom, kakav je prostor za igru, spavanje,možeš li mi molim te napisati uobičajeni dnevni menu. Hvala ti puno, oprosti na 100 pitanja!

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja imam info od vlasnice jednog vrtića/jaslica da grad ne financira jaslice jer nema novaca u proračunu?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Misliš ove godine neće sufinancirati?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno jao oprosti..

Citiraj ula prvotno napisa Vidi poruku
    Clee, možeš li mi molim te dati taj broj od šefice? Da ne zivkam opet tete.
    Ma ne znam ni sama, preselili smo se i sad su mi te jaslice jaaako blizu. Ali opet, nije mi blizina najbitnija. T
    Tete kuhaju ili im od negdje dostavljaju, koliko ih ima u grupi, da li fino rade s djecom, kakav je prostor za igru, spavanje,možeš li mi molim te napisati uobičajeni dnevni menu. Hvala ti puno, oprosti na 100 pitanja!
    ne dolazim često pa...nadam se da nije kasno.evo ovako:
    hrana - dobivaju kuhano iz gradskih vrtića. meni je obješen kraj vrata, svaki tjedan drugačiji, tako roditelj može vidjeti. doručkuju normalno što smo i mi kada smo bili mali u vrtićima. onima malima-malima nije prilagođeno al njima tete isdrobe, usitne, izmelju, šta već. kruh sa namazom, udrobljeni kakao, griz, jogurt itd...onda voće za užinu, pa ručak u 11 sati. onda idu na spavanje a kada se probude im daju keksića..i razno tipa banana, merendina, jogurt ili puding za ponijeti kući.
    prostor nije bogznakako velik ali je pristojno sređen, oću reći da sam vidjela i manje prostore a kako se ne radi o gradskim jaslicama ovo je super. spavaju na niskim drvenim krevetićima u prostoru u kojem se igraju inače. njih poslije naslažu jedan na drugi. i imaju par putnih krevetića koji im služe i kao vrtić za malene koji su još nestabilni. u grupi ih je nešto manje od 20. tete su, ponavljam, super i rade po državnom programu dakle uče, igraju se, pjevaju, plešu, bojaju, čak su i kolačiće za Božić napravili :D
    super, kažem ti ja sam zadovoljna. nama te jaslice nisu uopće blizu ali kada smo tražili nije bilo mjesta u drugima i tako su ustvari ove ispale najbliže. i najbolje. i sada mi je teško ako budemo upali u bliže jaslice, napustiti ove.
    broj ću ti poslati na pp, može?

što se tiće subvencija od grada- to je živa katastrofa. htjela sam započeti peticiju, sve sam spremila kada je zamjenik pročelnika za obrazovanje primio vlasnice privatnih napokon. nadam se da će nešto dogovoriti. ovo poskupljenje jaslica je direktno povezano sa smanjenjem subvencija. ove godine subvencije su pale na 550kn!! i to je poražavajuće. evo ostalo si pročitajte pa recite da li je pošteno

Pula diskriminira više od 700 djece u privatnim vrtićima, subvencije najviše vrtiću na talijanskom jeziku

Hoće li najnovija gradska odluka koja je donesena 14. prosinca na sjednici Gradskog vijeća, odnosno Odluka o iznosima sufinanciranja programa predškolskog odgoja u ustanovama drugih osnivača koji su obuhvaćeni Planom mreže predškolskih ustanova na području Grada Pule, zatvoriti privatne vrtiće ili će roditelje dodatno udariti po džepu?
    Na današnjem sastanku Udruge ravnatelja privatnih vrtića jasno je rečeno da ih je grad stjerao u kut i drastično im smanjio već ionako niske subvencije. Ono što ih je najviše razočaralo jest odnos Grada prema njima. Najžalosnija činjenica je što ravnatelji privatnih vrtića uopće nisu obaviješteni o novonastaloj situaciji već su to načuli iz raznih priča. Pokušali su se informirati i u gradskim službama, ali im je rečeno da su na godišnjem te da pokušaju kada se vrate.
    Danas su obavijest o novom načinu sufinanciranja dobila tek tri vrtića. Ne treba niti spominjati da su od kada im je stigao dopis 8. travnja 2009., odnosno upute o donošenju Pravilnika o upisu djece u dječje vrtiće, više puta reagirali, slali dopise Gradu i tražili sastanak s gradonačelnikom, ali ih nitko nije primio, kažu ravnatelji.
    Da podsjetimo, Grad Pula već desetljećima muku muči s vrtićima jer ih nema dovoljno, a djece je sve više. Privatni vrtići počeli su se osnivati još početkom '90. godina kada su po subvencijama bili gotovo jednaki s društvenim, iako je u Hrvatskoj bio rat. Tijekom godina zbog velike potražnje se otvaralo sve više privatnih vrtića jer grad nije ulagao u nove objekte za predškolski uzrast. No, kako su se otvarali tako su se i subvencije smanjivale.
    Grad Pula novi vrtić nije izgradio već desetljećima. Stoga su im privatni vrtići došli kao melem na ljutu ranu. A kako bi mogli manipulirati i privatnim vrtićima, odnosno sakriti svoju nesposobnost, prije godinu dana odlučili su ih prisiliti da potpišu Pravilnik kojim bi mogli odlučivati koga će to oni upisati u koji vrtić. Umjesto da su korak bliže gradskim vrtićima oni su sve dalje i dalje. Jednostavno, kažu iz Udruge ravnatelja, ne znaju što činiti. Napominju da niti u jednom trenutku nisu bili protiv pravilnika, ali su željeli njegove korekcije. Sramotno je da gradonačelnik tvrdi da o takvim ozbiljnim stvarima treba odlučivati struka, a njih se ništa ne pita. - Jednostavno ljudi koji odlučuju o ovome nedovoljno poznaju problematiku, kažu ravnatelji privatnih vrtića i s pravom se pitaju kakav plan ima uopće ovaj Grad što se tiče predškolskog odgoja. Također žele da se Grad javno izjasni jesu li ili nisu privatni vrtići gradska potreba.
    - S pravom se pitamo kako privatni vrtići nisu više javna potreba u gradu u kojem 717 djece pohađa upravo ustanove privatnih osnivača, dok državne vrtiće pohađa njih 1.396. Naravno, dva privatna vrtića koja su potpisala pravilnik i dalje će dobivati subvenciju. Iako im je obećano, a obećavali su i ostalim privatnim vrtićima, ako potpišu Pravilnik, da će ih izjednačiti s javnim to se do dana današnjeg nije dogodilo.
    Žalosti činjenica da Grad Pula već godinama diskriminira privatne vrtiće, odnosno djecu koja idu u te ustanove, odgajatelje i njihove roditelje. Grad je i dosad za njih izdvajao gotovo 900 kuna manje po djetetu. Za privatne vrtiće Grad je izdvajao 865,37 kuna, za javne vrtiće 1.708,57 dok je za djecu iz Rin Tin Tina izdvajao 1.784,98 kuna po djetetu. Sada će diskriminacija biti još i veća jer će se za dijete u privatnoj ustanovi izdvajati oko 550 kuna, čulo se na skupu.
    Grad Pula lukavo zarađuje na privatnim vrtićima - u njih ne ulaže niti lipe budući da vlasnik vrtića snosi sve popravke, adaptaciju, kupnju novih igračaka i didaktičkog materijala, plaća struju, vodu… Da Grad kojim slučajem izdvaja isti iznos za djecu u privatnim ustanovama opet bi bio na dobitku jer druge solucije nema budući da nove kapacitete nisu izgradili, a kako stvari stoje neće još generacijama.
    Treba spomenuti i primjer u Općini Fažana. Naime i tamo je manjak mjesta u vrtićima. Ali Općina je promptno reagirala, napravila izračun i uvidjela da im za ulaganje i dogradnju treba više od 300 tisuća kuna. Raspisali su natječaj za otvaranje privatnog vrtića, izabrali najbolju ponudu i dali 100 tisuća kuna bespovratnih sredstava da se privatni vrtić opremi.
    Što će se na kraju ove nebulozne odluke dogoditi vidjet ćemo. Hoće li se privatni vrtići zatvarati ili će morati dignuti cijene? A možda će svestrani gradonačelnik koji nam je pokazao da zna mnogo toga postati na nekoliko dana i odgajatelj ukoliko ih roditelji koji nemaju gdje s djecom dovedu na Forum. Prošle je godine 282 mališana ostalo bez vrtića, dogodine bi taj broj mogao biti još i veći. (GM)

(„IPress“-ov portal, 25 siječnja 2010.g.)

Mene ovo zgraža, neznam kako ostali mogu trpiti i plačati. Time nema osiguranja da će cijene ostati na 900kn, a ni vlasnici privatnih vrtića nemogu plačati za nas. dalje je suvišno pričati...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

uh! u zadnje vrijeme nikakvih pomaka dok ne izađemo na ulice... u svemu.
    ovdje se radi o 1/3 ukupnog broja djece koju zbrinjava netko drugi o svom trošku, a grad se pravi lud.
    u najmanju ruku - nepošteno.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa Vidi poruku
    uh! u zadnje vrijeme nikakvih pomaka dok ne izađemo na ulice... u svemu.
    ovdje se radi o 1/3 ukupnog broja djece koju zbrinjava netko drugi o svom trošku, a grad se pravi lud.
    u najmanju ruku - nepošteno.
    pa ja kažem: IZAĐIMO NA ULICE! :D
    ja imam peticijske liste spremne za podijeliti po privatnim jaslicama i vrtićima sa obješnjenjima, ništa agitirajuće i uvredljivo, već normalan poziv na reakciju roditelja kojime bi smo, među ostalim, dali podršku tetama i vlasnicama privatnih vrtića. ako postoji na ovom forumu još ljudi kojima je prekipjelo davati novce koje bi smo inače mjesečno potrošili na cipelice ili pelene, ja ću tu peticiju pokušati progurati. jer iskreno...meni to već mjesecima ne da mira

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

problem upisa djece u vrtić ako je roditelj stranac

http://www.glasistre.hr/istra/vijest/182298

piše da bi se trebale unijeti izmjene u pravilnik, valjda će od toga svega biti nešto.
    ja sam državljanka RH, muž stranac sa privremenim boravkom. e sada imamo starijeg sina koji je upisan 2008 godine dok još nije bilo pravilnika i nije bilo problema, a sad mlađi dolazi na red za jaslice, pitam se šta će biti od svega toga, i da li ako ne uspiju unijeti promjene u pravilnik, da li ćemo imati plus jer imamo već dijete u vrtiću.
    Posljednje uređivanje od pzulic : 30.03.2010. at 13:59

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zna li netko kada će upisi u gradske jaslice?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj clee prvotno napisa Vidi poruku
    zna li netko kada će upisi u gradske jaslice?
    pitala sam u jaslicama, oni govore u travnju, konkretan datum ništa. slala sam meil u grad pula vezano za upise, ovo su mi odgovorili:

Poštovana,
    zahtjevi za upis djece za pedagošku godinu 2009/2010. primali su
    se od 22. svibnja 2009. godine do 12. lipnja 2009. godine. Intencija je da
    se upisi za 2010/2011. godinu izvrše nešto ranije, ali se u ovom trenutku
    još ne zna točan datum. S obzirom da se rješenja o dječjem doplatku
    otpremaju tijekom mjeseca svibnja, a kako to čini dio dokumentacije kojom
    se ostvaruje pravo na bodove, mišljenja smo da je ispravnije pričekati sa
    rokom za upise, odnosno planirati upise kada roditelji mogu dostaviti
    odgovarajuću dokumentaciju. U svakom slučaju razmišlja se o kraju mjeseca
    travnja i početku mjesecu svibnja, ali o svemu će roditelji biti
    pravovremeno obavješteni kao i prethodne godine putem službenih stanica
    Grada Pule, službenih stranica dječjih vrtića, oglasnih ploča dječjih
    vrtića i objavom u dnevnom tisku.

uglavnom ništa konkretno.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ajde, bar okvirno...kao i prošle godine. za poluditi. hvala ti
    inače, samo da se zna (molim da ne ispadnem nositelj loših vijesti) prije koj dan sam pročitala da se za privatne vrtiće, pored smanjenja koje je provedeno u prosincu prošle godine, opet sprema smanjenje subvencija u sklopu projekta generalne štednje koje je donijelo gradsko poglavarstvo za nadolazeći period. Dakle to, za nas koji imamo djecu u privatnim jaslicama i vrtićima, vjerovatno znači dodatno povečanje cijene boravka jer je alternativa zatvaranje vrtića zbog nemogućnosti podmirenja osnovnih troškova.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

sramota. meni starije dijete ide u gradske jaslice, nadam se da ću upisati i mlađe. da kojim slučajem moram obadvojicu dati u privatne, više bi mi se isplatilo ostati doma nego ići raditi i plačati obadvojici. plaća mala, cijene jaslica visoke, samo se nadam uspješnom upisu u gradske jaslice.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

konačno nekih pomaka. sitno ali bitno

donijete su izmjene pravilnika o upisima http://www.pula.hr/fileadmin/sadrzaj...cje_vrtice.pdf

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

dragi mame i tate, molimo vas da date potporu vlasnicima privatnih vrtića na području grada Pule, njihovim zaposlenicima i roditeljima čija su djeca u tim vrtićima / jaslicama, kako bi smo ostvarili svoje temeljno pravo na jednak financijski tretman od strane gradske uprave koja nas sustavno marginalizira i bježi od konkretnih riješenja.
    Podršku možete pružiti klikom na link http://www.facebook.com/?sk=messages...1606410&ref=ts i potvrdom na "postani član".
    Zahvaljujemo se svima a ja osobno forumašici tetani na ukazanoj peticiji <3

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Podižem temu i pozivam sve da pruže podršku roditeljima na http://www.facebook.com/group.php?gi...1606410&v=wall
    i aktivno se uključite da se ostvare jednaka prava za svu djecu , neovisno o vrtiću u koji idu.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zna li tko, koji papiri su potrebni za upis djece u vrtić.
    p.s. pridružih se

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Preslike osobnih iskaznice
    Izvadak iz matice rođenih
    Potvrda o zaposlenju za oba roditelja
    Ispunjeni zahtjev (koji dobiješ u vrtiću u Rižanskoj)

I dalje neznam...
    Ovo prije se sječam od prošle godine.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa Vidi poruku
    Preslike osobnih iskaznice
    Izvadak iz matice rođenih
    Potvrda o zaposlenju za oba roditelja
    Ispunjeni zahtjev (koji dobiješ u vrtiću u Rižanskoj)

I dalje neznam...
    Ovo prije se sječam od prošle godine.
    po novome ne idu osobne, nego potvrda o prebivalištu (za roditelje koji su državljani RH) i potvrda o boravištu ako je roditelj stranac. piše u izmjenama o pravilniku ---
    3. Kao dokaz o prebivalištu umjesto preslika osobnih iskaznica oba roditelja, traži se
    Uvjerenje o prebivalištu ili boravku stranaca za oba roditelja

rješenje od dječjem doplatku ako ostvarujete pravo na njega.
    Posljednje uređivanje od pzulic : 27.04.2010. at 15:15

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tnx

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mame iz pule, neslužbeno sam danas doznala, od med sestre koja radi u vrtiću da od ponedjeljka najvjerovatnije počinje natječaj. neslužbeno je rekla, jer oni nemaju ništa službeno, tj crno na bijelo, ali najvjerovatnije od ponedjeljka počinje.
    nama još fali samo rješenje od DD, to ću se ići svađati u mirovinsko, jer ako i rješenje još nije napisano i poslano (a krajnje je vrijeme), oni potvrdu moraju dati. neću pustiti bodove za DD zbog njihovog nerada, na facebook grupi sam pročitala kako je jednom ocu gđa iz HZMO rekla da "POTVRDE NE IZDAJU" jer su one umorne od obrade tolikih zahtjeva. e bogme meni će dati.

pa sretno svima da upišemo naše klince.
    Posljednje uređivanje od pzulic : 06.05.2010. at 08:46

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj pzulic prvotno napisa Vidi poruku
    mame iz pule, neslužbeno sam danas doznala, od med sestre koja radi u vrtiću da od ponedjeljka najvjerovatnije počinje natječaj. neslužbeno je rekla, jer oni nemaju ništa službeno, tj crno na bijelo, ali najvjerovatnije od ponedjeljka počinje.
    nama još fali samo rješenje od DD, to ću se ići svađati u mirovinsko, jer ako i rješenje još nije napisano i poslano (a krajnje je vrijeme), oni potvrdu moraju dati. neću pustiti bodove za DD zbog njihovog nerada, na facebook grupi sam pročitala kako je jednom ocu gđa iz HZMO rekla da "POTVRDE NE IZDAJU" jer su one umorne od obrade tolikih zahtjeva. e bogme meni će dati.

pa sretno svima da upišemo naše klince.
    ispravljam samu sebe, od srijede.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Danas piše u Glasu Istre,počinju upisi za one koji su potpisali ugovore na godinu dana, a za one koji će tek prvi put krenuti, javit će naknadno. Moje dijete je u privatnom vrtiću i da bi mi upisali drugo moram se natjecati u državnom, tj.predati papire kod njih. Prikupila sam papire, sad čekam u niskom startu da konačno objave datum ...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Boškarin ne kužim. Ti ako želiš upisati drugo dijete u privatan vrtić, moraš se najprije natjecati u državnom???

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, tako nekako. Papire predajem u državni(na verudi,m.zaru ili rižanskoj) s naznakom da želim da mi se dijete upiše u taj i taj vrtić i potvrdom da mi je starije dijete tamo upisano. Vjeruj, čini mi se bez veze, a kažu da će tako biti poštenije, iako ja ne vidim kako, tko će ga znati. Uglavnom, čekam...

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo objašnjanja na stranicama grada. koliko sam shvatila, čeka se da svi potpišu novi pravilnik pa da se krene s upisima.

http://www.pula.hr/index.php?id=199&tx_ttnews[tt_news]=771&tx_ttnews[backPid]=207&cHash=a70432112a

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

morat ćete copy/paste ili skoknite na pula.hr

ness

Početno

Pozdrav svima..
    ja sam nova ovdje ali i nova mama pa Vas molim pomoć
    Ove godine u 10 mjesecu moja curka će imati godinu dana i trebam je upisati u jaslice. Rekli su mi da su nam najbliže jaslice Izvor. Pa sad me zanima jesu li to one na kamenjaku? Ja sam kao mala isto išla tamo i vjerujte mi da se tako mala sječam da mi tamo nije bilo ljepo. Jesu li šta renovirali, ipak te jaslice postoje već jaaako dugo. Kakve su tete, hrana...
    Kako od ove godine, kako mi kažu u gradu, može se upisati djete u bilo koje jaslice ili vrtić a navodno će i subvencije izjednaćiti tako da će i po cijeni biti isto, zanima me gdje još ima jsalica u puli. Molim Vas pomoć i savjet, jar naravno svi mi želimo najbolje za svoju djecu a danas kad je za sve potrebna veza, ne bih htjela da upišem djete negdje gdje ću svaki dan žaliti zbog toga... Hvala

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ima li netko iskustva s jaslicama ribice? danas sam čula sve i svašta, a uskoro bismo trebali krenuti u te jaslice.

ness, jaslice na kamenjaku su se renovirale, a i vjerujem da se puno toga promijenilo od kada si ti išla u vrtić.
    kakvi smo roditelji za našu djecu nikad ništa nije dovoljno dobro, pa samim tim i jaslice. vjerujem da će ti se javiti netko iz tog vrtića ja baš i ne znam. i mi smo u fazi biranja. jaslica ima dosta što privatnih što državnih. šiljo, cipelići, ribice su neke od privatnih, a rižanska, giardini, zaro, kamenjak su državne.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koje su Ribice,
    one u Frane Flega?

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo opet u napadu na vrtić

Dakle, čitala sam na jednom forumu, da će se upisi vršiti sljedeći tjedan i još jednu informaciju da će od ove godine cijena privatnih i državnih vrtića biti ista. Što znači ista? Ista kao privatni ili ista kao državni?
    I dali je istina da se od ove godine prijave za upise u državne i privatne vrtiće, skupljaju na istom mjestu ( monte zaro, rizzijeva i veruda)?

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Koje su Ribice,
    one u Frane Flega?
    da

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

10/05/10 U Komunalnoj palači održana je konferencija za medije povodom predstavljanja postignutog dogovora o novom modelu financiranja predškolskog odgoja u Gradu Puli kojim se u jednak položaj dovode sva djeca odnosno roditelji. Konferenciji su nazočili pročelnik Ureda Grada Bernard Zenzerović, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Elena Puh Belci i voditeljica Odsjeka za predškolski odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Bernard Zenzerović je uvodno rekao kako Grad po novom modelu prestaje financirati privatne vrtiće na prijašnji način, dok roditelji sami imaju mogućnost birati vrtić - privatni ili gradski. Roditelji tako prilikom prijava djece označavaju prioritete, a nakon što djeca budu upisana, Grad će svakog mjeseca na žiroračune ustanova uplaćivati subvencije. Time se izjednačavaju sve ustanove na tržištu pred roditeljima, što predstavlja jednake uvjete za sve i transparentnije poslovanje samih ustanova.
    Niz sastanaka predstavnika Grada Pule s ravnateljima Dječjih vrtića Pula i osnivačima privatnih vrtića rezultirao je postignutim dogovorom o zajedničkim upisima u vrtiće sve djece koji će se odvijati prema novom modelu, a stupa na snagu 1. rujna 2010.

Erik Lukšić je istaknuo kako je novim modelom subvencioniranja vrtića ostvaren prijedlog Grada koji nudi iste uvjete za sve upisnike. Starom Pravilniku dodale su se izmjene i dopune koje rezultiraju, između ostalog, trima novim prednostima. Primarni je novitet činjenica da su se izjednačili prebivalište i boravište za strance čime je uvedena ravnopravnost tijekom upisa. Fleksibilnost novog modela druga je prednost koja omogućava upis djece tijekom čitave godine, odnosno sukladno Pravilniku o upisu mogu predati zahtjev te konkurirati za vrtićka mjesta. Treća prednost jest pogodnost u vidu jednog dodatnog boda pri upisu djece koja već imaju upisanog brata/sestru u vrtiću.

Novo Povjerenstvo za upise sastoji se od sedam članova – troje članova iz Dječjih vrtića Pula, jedan član iz talijanskog vrtića Rin Tin Tin te tri člana, predstavnika privatnih vrtića. Sada slijedi potpisivanje Pravilnika od strane ravnatelja privatnih vrtića, za što se očekuje da će biti okončano do kraja tjedna. Nakon potpisivanja novog Pravilnika, krenule bi prve prijave koje bi trebale trajati oko tri tjedna. Upisima moraju pristupiti svi – roditelji djece koju prvi put upisuju u vrtić te one djece koja se već upisana obzirom da će se kreirati nova jedinstvena baza podataka. Upisi će se vršiti na četiri punkta, a naposljetku će biti uvedeni na jedinstvenu listu.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sljedeći tjedan imamo roditeljski sastanak u vrtiću pa će nam sve objasniti u vezi upisa.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I mi isto. Pa da li će bodovati nanovo svu djecu, i onu koja su već upisana i to u privatan vrtić?

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nemam pojma, stvarno. Bit ćemo pametniji drugi tjedan.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

eto izgleda da su od ponedjeljka upisi i za privatne vrtiće, javila mi maloprije teta

Stranica 5 od 11 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •