Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 503

Tema: Vrtići i jaslice u Puli

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ej mi ćemo upast ko iz puške.
    583-ći smo

Al bilo bi dobro da podvuču tu crtu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

po ovome članku svi bi trebali biti upisani, u što čisto sumnjam.

Mjesta u pulskim vrtićima ima, lista objavljena http://ipress.hr/gradovi-i-opcine/pu...ena--6923.html

Od danas na internetskim stranicama grada Pule (www.pula.hr) te na oglasnim pločama četiri vrtića, odnosno mjestima gdje su se obavljali upisi - u vrtićima u Rižanskoj ulici, Montezaro, Veruda i Rintin tin, roditelji mogu saznati Prijedlog liste reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2010./2011. Na listi se našlo 937 djece koja udovoljavaju pravilniku što jasličke, što predškolske dobi, a mjesta bi trebalo biti za svu djecu.
    - Roditelji djece koja već pohađaju gradske vrtiće nisu predavala papire za upis budući da su oni već bili u mreži predškolskih ustanova na području Grada Pule. Oni su samo trebali donijeti potvrdu o prebivalištu i o radnom odnosu i automatski im se produžio ugovor. U gradskim vrtićima ima oko 1.300 mjesta u što je ubrojen i vrtić koji se gradi na Velom Vrhu, a u koji će krenuti oko 70-ak djece. U školu će iz javnih vrtića krenuti oko 350 djece, dakle toliko će mjesta biti u njima za novu djecu, kaže ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević.
    S privatnim vrtićima situacija je sljedeća – roditelji su morali predati kompletnu dokumentaciju, budući da su u svibnju ravnatelji privatnih vrtića potpisali Pravilnik mreže predškolskih ustanova na području Grada Pule. U privatnim vrtićima ima oko 700 mjesta. Iz toga proizlazi da će se sva djeca ove godine uspjeti upisati u vrtić, čak će biti i više mjesta.
    A na radost roditelja djece koja budu išla u privatne vrtiće od rujna će im i cijena biti manja, odnosno izjednačit će se cijene privatnih i gradskih vrtića koja bi trebala iznositi 650 kuna. Barem je tako obećao Erik Lukšić, pročelnik za društvene djelatnosti.
    Malo je nejasno kako ima toliko puno slobodnih mjesta u vrtićima, neovisno jedan dio prijavljenih nema potrebne uvjete. Samo je prošle godine bez vrtića ostalo 282 mališana i stalno se govori o tome da treba izgraditi nove vrtiće. Jesu li drugi roditelji zbog papirologije i 'strogih' uvjeta koje je postavio Grad jednostavno odustali od upisa djece ili su zakasnili na vrijeme predati papire? U svakom slučaju u rujnu će biti ponovljeni upisi za preostala mjesta. Svakako treba spomenuti i jedan od uvjeta koje su ravnatelji privatnih dječjih vrtića zatražili prilikom potpisivanja Pravilnika, a to je izrada evidencije rođene djece kako bi se u budućnosti moglo vidjeti koliko djece treba vrtić i kojem će području gravitirati.
    Zahtjevi za upis su odbijeni za 75-ero djece koja nemaju navršenih 12 mjeseci, a za 21 dijete predana je nepotpuna dokumentacija, dok nji 64 nije s područja grada Pule pa nemaju pravo na upis. Svi koji misle da su zakinuti imaju se pravo žaliti u roku od pet dana, a žalbu trebaju predati u pisarnicu grad Pule koja radi ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 8.30 do 15 sati te utorkom od 12 do 16 sati i nalazi se na adresi Stara tržnica 7. (GM)
    Posljednje uređivanje od pzulic : 01.07.2010. at 09:51

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pozdrav svima!
    pitanje - jeste svi koji ste predavali dokumentaciju za upis u privatnim vrtićima predavali još jedan set istih papira u gradske???

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

PZULIC, VELIKA HVALA NA OVOME TEKSTU!SMIRILA SI ME, HVALA!!!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nema na čemu. slučajno sam ga našla, pa nek se nađe.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hm, da, ima mjesta za sve... ali... onima s manje d 10 bodova grad neće subvencionirati boravak u vrtiću, odnosno roditelji će plaćati cijenu od 1550 kn
    http://www.ipress.hr/gradovi-i-opcin...kuna-6977.html
    kome se podnosi žalba - gradu pula, odjelu za?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj clee prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima!
    pitanje - jeste svi koji ste predavali dokumentaciju za upis u privatnim vrtićima predavali još jedan set istih papira u gradske???
    Mi smo predali samo jedan set dokumentacije, a prvi izbor nam je privatni vrtic.

I ja sam danas privatno cula (nisam ni vidjela da negdje vec ima i objavljeno) da nema sanse da ijedno dijete ostane neupisano, da ima dovoljno mjesta.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa Vidi poruku
    hm, da, ima mjesta za sve... ali... onima s manje d 10 bodova grad neće subvencionirati boravak u vrtiću, odnosno roditelji će plaćati cijenu od 1550 kn
    http://www.ipress.hr/gradovi-i-opcin...kuna-6977.html
    kome se podnosi žalba - gradu pula, odjelu za?
    stvarno sve bolje i bolje. nemam komentara. taman kad je sve trebalo krenuti na bolje, oni opet nešto izmuljaju.
    Posljednje uređivanje od pzulic : 02.07.2010. at 11:27

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam danas napisala prigovor jer mi dijete nije dobilo nijedan bod a po kriterijima pravilnika bi imalo pravo na 12 bodova.
    u ponedjeljak nosim prigovor u pisarnu... to je zadnji dan za predaju prigovora na privremenu listu prioriteta.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam trčala odmah danas. Naime, plačem cijeli dan, otkad sam vidjela tvoj post. Ne mogu vjerovat,taman sam bila sretna. Meni nisu uzeli uopće u obzir moj radni status. Radim 8 sati dnevno, imam ugovor o djelu.Nikakav drugi ugovor ne mogu dobit, tu ne mogu ništa promjenit. Znači moj mali je dobio bodova malo, jer kao radi samo moj suprug, užas. Shvaćam za novu djecu, ili gradske vrtiće. Oni su uvijek komplicirali. Ali moj mali već ide u svoj privatni vrtić. Pa ***** mu mater, dosad smo ga plaćali uredno skoro 1000 kuna.Znali smo da toliko koštaju i prezadovoljni smo. I sada nam žele nabiti 1550? Tako da sam sklepala prigovor i odmah odnijela.Ma to je grozno. . Trebamo se svi ujediniti i dati ih na novine, ili poduzeti nešto.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja sam jako razočarana. Dobili smo malo bodova, iako starije dijete ide već 4 god. u isti vrtić, a mlađe bi trebalo krenuti najesen. Napisala sam prigovor i poslala ga poštom, konačana lista je najkasnije u ponedjeljak. Zvala sam vrtić i naravno one nemaju pojma, nisu ništa dobili od Grada. A ako budem trebala plaćati 1550 kn samo za jednog, to će biti jednostavno nemoguće izdržati financijski. Spremam se dati ih u novine. I drugo što mi preostaje, prijaviti ih nadležnim službama? Ma, zapravo sam jako tužna jer znam da ima tamo djece čija mama ne radi , a imaju 16, 17 i 18 bodova.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj boškarin prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam jako razočarana. Dobili smo malo bodova, iako starije dijete ide već 4 god. u isti vrtić, a mlađe bi trebalo krenuti najesen. Napisala sam prigovor i poslala ga poštom, konačana lista je najkasnije u ponedjeljak. Zvala sam vrtić i naravno one nemaju pojma, nisu ništa dobili od Grada. A ako budem trebala plaćati 1550 kn samo za jednog, to će biti jednostavno nemoguće izdržati financijski. Spremam se dati ih u novine. I drugo što mi preostaje, prijaviti ih nadležnim službama? Ma, zapravo sam jako tužna jer znam da ima tamo djece čija mama ne radi , a imaju 16, 17 i 18 bodova.
    Tako je draga, mene tješi malo činjenica da kada sam išla predati u pisarnicu prigovor, bilo je jako puno majki u istoj situaciji,ali ne znam tko ih može prisiliti da poduzmu nešto, po meni će morati jer ovako nitko neće moći financijski. I da imam para, za vrtić je to nepojmljiva svota. Moramo nešto napraviti ali prvo čekamo što će biti u ponedeljak

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I kada misle objaviti konačnu listu?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u članku iz glasa istre, piše ovaj tjedan tj VEĆ ovaj tjedan. a meni se digne kosa na glavi kad napišu takvo nešto. ja čekam tu konačnu listu pa da otputujemo.

http://www.glasistre.hr/istra/vijest/235297

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da, to sam i ja čitala. Kao "lista je roditeljima nejasna". Jasno nam je nažalost sve, pogotovo ono 1550 kuna. I ja čekam. I što možemo poduzeti ako ne budemo zadovoljni? Što je više nego moguće.

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I ja svaki dan čekam rezultate.Nama onda ne gine 1550 kuna plačati jer imamo 3 boda.Baš su ga zeznuli sa svime.Ajde,možda nešto promjene do konačne odluke.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

stalno gledam tu njihovu stranicu ali ništa još. valjda će biti sutra, kao rekli ovaj tjedan. moš si ga misliti. a mi sutra možda putujemo u drugu državu, nemam ni internet tamo - morat ću angažirati mamu da mi provjerava. ništa im ne vjerujem dok ne vidim crno na bijelo.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A što mislite cure, ako je majka na porodiljnom dopustu, prima porođajnu naknadu ali kao majka izvan sustava rada, znači nezaposlena, da li se za to dodijeljuje koji bod ili isto ne?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj jošjednamama prvotno napisa Vidi poruku
    A što mislite cure, ako je majka na porodiljnom dopustu, prima porođajnu naknadu ali kao majka izvan sustava rada, znači nezaposlena, da li se za to dodijeljuje koji bod ili isto ne?
    a šta ja znam, ne vjerujem, to im samo može biti razlog da te odbiju, kao doma si, pa ti ne treba vrtić. ne bim se igrala s time.

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam bila još na porodiljnom kad sam predavala i navela sam im to,rekla sam da poslije porodiljnog idem tražiti posao(kad sam ostala sa malim trudna ostala sam doma i kad mi je istekao ugovor nisu mi ga produžili jer sam već bila trudna sa malom i znali su da se neću brzo vratiti pa su zaposlili drugu).Njih zanima samo da li ti imaš posao jer ako si na porodiljnom,a u radnom si odnosu i čeka te posao ta firma će ti dati potvrdu da radiš i da te čeka posao.Meni je koma jer morala bi naći posao i otići raditi,a klince mi nema tko čuvati.Sa druge strane,ako ima mjesta mogu ih dati jedino ako platim za svakoga 1500 kuna što mi se ne isplati jer bi radila samo za jaslice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imas opisan sustav bodovanja u jednom od dokumenata na pula.hr

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    E da, to sam već vidjela, ali nema ove opcije za koju sam pitala, pa sam mislila da možda netko zna više. Ali u pravu ste, ako sam nezaposlena, nema veze što sam na porodiljnom. Ali 1550 kuna, ma što ćemo poduzeti, pa to nije normalno, to ne može proći! Ne mogu vjerovati da ne puste barem privatne vrtiće na miru.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

prošao i petak a od konačne liste ni slova...
    baš lijepo da njihov rok od 5 dana može trajati i 50, a u naš su uračunati i neradni dani!
    da ga se nismo pridržavali mogli bismo prigovor okačiti mačku o rep.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navodno su svi koji su ispunili uvjete upisani, bit ce i drugi krug jer je ostalo mjesta.

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Je,ali mene zanima da li mi sa manje od 10 bodova plačamo punu cijenu ili i nas subvencionira grad?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E to ne bih znala.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo kakav je stav grada:

"...Elena Puh Belci, iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, potvrdila nam je da Grad u vrtićima neće subvencionirati djecu koja imaju manje od 10 bodova. - Ponudili smo privatnim vrtićima skraćeni program od 3 i 6 sati za takvu djecu, ali ga oni nisu prihvatili, tvrdi Puh Belci."

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo kakav je stav grada:

"...Elena Puh Belci, iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, potvrdila nam je da Grad u vrtićima neće subvencionirati djecu koja imaju manje od 10 bodova. - Ponudili smo privatnim vrtićima skraćeni program od 3 i 6 sati za takvu djecu, ali ga oni nisu prihvatili, tvrdi Puh Belci."

Cure, šta ćemo, moj mali već ide u svoj vrtić,ali stvarno nemam 1550 kuna svaki mjesec a ne mogu mu reći da neće više vidjet svoje prijatelje, to nikako, ne dolazi u obzir.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

smatram da je u bodovanju nepravedan kriterij zaposlenost roditelja (i to je čak uvijet da su zaposleni na neodređeno vrijeme, što se ne navodi).
    vrtić nije samo čuvalište već odgojno-obrazovna ustanova, važna u dječjem razvoju, pogotovo u socijalizaciji.
    kada mi je starije dijete kretalo u vrtić (sada ima 14 g.) takvih peripetija nije bilo. vrtić se subvencionirao svima i ne sjećam se da nije bilo mjesta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se slazem s tobom u dijelu da je nepravedan prema roditeljima koji su zaposleni na odredjeno vrijeme ili aktivno traze posao. Navodno, sad je omogucen upis bilo kad u toku godine za djecu roditelja koji u nekom trenutku dobiju posao. Pa valjda zele destimulirati upis djece koja nemaju dovoljno bodova, kako bi ostalo mjesta za te upise tijekom godine. Ako je to uopce istina.
    Ali, za ovaj dio oko bodovanja roditelja koji rade na odredjeno vrijeme, trebalo bi malo podici prasine jer je nepravedno i slijepo na prilike koje vladaju na trzistu rada.

Za mene je vrtic, do predskole, nuzno zlo.

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prošao i petak a od konačne liste ni slova...
    baš lijepo da njihov rok od 5 dana može trajati i 50, a u naš su uračunati i neradni dani!
    da ga se nismo pridržavali mogli bismo prigovor okačiti mačku o rep.
    Potpis.
    Stvarno sramota.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lista je objavljena... i popis potrebne dokumentacije:
    http://www.pula.hr/index.php?id=910

nama su priznali pripadajuće bodove, njih 12 (na privremenoj listi smo imali 0)
    pa se ja sada pitam jesu li se zeznuli u nekom slučaju na svoju štetu pa nekome upisali nepripadajuće bodove

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama su priznali pripadajuće bodove, njih 12 (na privremenoj listi smo imali 0)
    Ajde super!
    Stvarno svasta, previdjeti 12 bodova. Strasno.

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

baš mi je drago za bodove!!

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Šta je sa nama koji smo sa manje od 10 bodova,nas nisu ni opredjelili nigdje.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj iva9 prvotno napisa Vidi poruku
    najbolje da nazoveš vrtić i pitaš ili pošalji mail na stranice grada i traži čim hitniji odgovor.
    pretpostavljam da vas nisu stavljali jer ne ulazite u program subvencije, a mjesta će, koliko sam shvatila, biti dovoljno ali po punoj cijeni.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj iva9 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to stvarno grozno, nama nisu niti uvažili prigovor i još nas nisu dodijelili niti vrtiću u koji moj mali već ide

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa to stvarno grozno, nama nisu niti uvažili prigovor i još nas nisu dodijelili niti vrtiću u koji moj mali već ide
    da li su vam pismeno obrazložili zašto vas odbijaju?
    vjerujem da ćete dobiti mjesto u svom vrtiću ali po punoj cijeni.

ne znam, treba nešto poduzeti kako bi se kriteriji bodovanja promijenili.

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zovem ja danas da ugovorim termin za inicijalni razgovor.
    Teta ne tel: Jel imate potvrdu o sistematskom.
    Ja: Nemam
    Teta na tel: Ajde ga nabavite, pa onda ćemo onda ugovoriti termin
    Ja: Vidjela sam na obavjesti da se potvrda može donijeti najkasnije do potpisivanja ugovora.
    Teta na tel: Ma samo vi to nabavite, da to riješimo odjednom.
    Zovem doca, doc na godišnjem do 30-tog.
    Zovem opet i objašnjavam da je doc na godišnjem i da neću imati potvrdu do 23-ćeg (do kada se naručuješ za razgovor). Kaže ona meni da kada budem imala potvrdu da ih nazovem. Kažem da će to biti tek u prvom tjednu 8 mjeseca, kaže ona da je to ok
    Pitam je, dali će mi netko na tom telefonu kada nazovem 2. ili 3. reći da sam zakasnila? Kaže ona ma neće, ali ostavite broj telefona
    Nakon pola sata zove me ponovno i kaže da donesem fotokopiju cijepnog kartona i zdravstvene iskaznice u jutro, a da ćemo se naknadno dogovoriti za razgovor.
    Aaaaaaaaaa!!!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ema, izgleda da smo kod istog pedijatra.
    ja pokušavam nazvati vrtić ali je stalno zauzeto... ako mi ne uspije, uputit ću se sutra osobno do vrtića s fotokopijama.

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bila ja.
    Gospođa iznimno ljubazna
    fegusti - kaže da je bolje nazvati prije, jer se napravi gužva pa ljudi čekaju dosta dugo. Po razgovoru ode cca 15 -tak minuta.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja bih nazvala kada oni ne bi bili stalno zauzeti u ta 2 sata.
    idem ujutro, pa ako ne bude gužva, možda posjeta bude učinkovita.

sanjar

Početno

pozdrav svima!
    Imam jedno pitanje pa ako netko možda ima kakvih iskustava. Moje je dijete dobilo vrtić, ali bih željela da krene kasnije tijekom godine u vrtić, znači ne odmah u 09. mjesecu. Da li netko zna da li se u privatnim vrtićima plaća čuvanje mjesta, ili kako se u praksi rješava ovakva situacija.

Bright avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sanjar prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima!
    Imam jedno pitanje pa ako netko možda ima kakvih iskustava. Moje je dijete dobilo vrtić, ali bih željela da krene kasnije tijekom godine u vrtić, znači ne odmah u 09. mjesecu. Da li netko zna da li se u privatnim vrtićima plaća čuvanje mjesta, ili kako se u praksi rješava ovakva situacija.
    Dogovori se sa vlasnikom vrtića, odluka ponajviše ovisi o njima. Mi smo plaćali "čuvanje" dva mjeseca, naplaćivali su nam 26 kn po danu (redovna cijena je 40 kn).

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Znam da sam OT,i da su tema vrtići, ali pošto su tu sve cure iz pule na jednom mjestu ,nadam se da jedna od vas zna dobru tetu čuvalicu koja je slobodna od 3 mj.iduće godine. pogledala sam dadilje net. ali tamo baš i nema izbora, dvije studentice i to je to. plizz help

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A ja sam se žalilia na dodijeljeni broj bodova, pa nas sada nema uopće na listi!!! Naravno da su nas otkantali. A barem ih troje iz našeg vrtića znam koji su nabavljali lažne potvrde o zaposlenju i tako ostvarili broj bodova...
    Gospođa Puh Belci je tvrdila na početku kada se ovo s***e počelo kuhati rekla tetama kako niti jedno dijete neće biti "izbačeno" iz sustava koje već pohađa vrtić. Navodno se odnosilo na one koji se tek upisuju. Nažalost, nije točno, mi smo ispali nakon 4 godine.
    Dala sam ih u novine,a i opet ću.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj boškarin prvotno napisa Vidi poruku
    A ja sam se žalilia na dodijeljeni broj bodova, pa nas sada nema uopće na listi!!! Naravno da su nas otkantali. A barem ih troje iz našeg vrtića znam koji su nabavljali lažne potvrde o zaposlenju i tako ostvarili broj bodova...
    Gospođa Puh Belci je tvrdila na početku kada se ovo s***e počelo kuhati rekla tetama kako niti jedno dijete neće biti "izbačeno" iz sustava koje već pohađa vrtić. Navodno se odnosilo na one koji se tek upisuju. Nažalost, nije točno, mi smo ispali nakon 4 godine.
    Dala sam ih u novine,a i opet ću.
    da ne povjeruješ, ali ne daj se! Znam da su u jednim privatnim jaslicama rekli roditeljima da smiju nabavljati potvrde ali kao nismo vam mi rekli.
    Mi smo upali u Pomer, nije gužva a tu uostalom i pripadamo, zna li tko išta o jaslicama?

Bright avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad počinju finalni upisi? Vlasnica vrtića nam je rekla krajem kolovoza, ali trenutno smo na bolovanju pa ne znam ima li friških informacija

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nama su rekli da dođemo potpisati ugovor od 23 - 28.8

Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •