Stranica 9 od 11 PrviPrvi ... 7891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 503

Tema: Vrtići i jaslice u Puli

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

problem uvijek javlja kod gradskih vrtića, ne vjerujem da imaju zajedničke upise i pravila za gradske i privatne vrtiće kao kod nas
    Vjerojatno zato sto u Zg roditelji nisu trazili da grad sufinancira privatne vrtice u vecem iznosu, tj. da se izjednaci cijena privatnih i gradskih vrtica.
    Mi smo to trazili i dobili pa se jos jednom pokazalo da nekad treba paziti sto trazis/zelis jer bi to mogao i dobiti.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da, da, kužim, ali ja to stvarno nisam tražila i ipak dobila, odnosno nisam dobila ništa. Busy Bee, ti si svijetlo na kraju tunela, ulažemo u tebe sve naše nade!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, molim te, nemoj.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Šta ćeš, nema povratka više,

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ciao BusyBee, kako si? Da li ima šta novo? Samo da provjerim

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno pozdrav

I mi smo suočeni s istim problemom i namjeravamo poduzeti nešto pa me interesira da li ste poduzele kakve korake?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Akcija!

Molim zainteresirane roditelje, koji su spremni boriti se za prava jednakosti djece u gradu Puli da mi se jave na mail: marin.mandaric@gmail.com! Ova akcija će ići javno te nije politički usmjerena i cilj joj je da sva djeca u ovom gradu budu jednako tretirana! Svi koji imate probleme sa subvencijama vrtića u gradu Puli, a ne bojite se istupanja u javnost, slobodno se javite, jer ovo što se dešava je kriminal i tome se mora stati na kraj!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Šta se dogodilo sa BusyBee?Nadam se da je dobro

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kada se prijavljuje djecu u jaslice i vrtiće?? Kad se rode, nakon par mjeseci ili kad?
    Jaslice su za koju dob a vrtić za koju dob?
    JA nisam iz Pule i svaka pomoć mi je dobrodošla

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jaslice su za djecu dobi od 1-3 god. a vrtić od 3-7. Svake godine u šestom mjesecu izlazimo na upise u Rižansku, centralu gradskih vrtića i jaslica. Tvoje dijete mora imati godinu dana u trenutku početka nove školske godine. To je uvjet za koji ti pitaš a o ostalim uvjetima, kojih ima koliko hoćeš, pročitaj u postovima.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

www.glasistre.hr/istra/vijest/310036.
    Eto, pročitajte a odgovor ponovno isti. Mlate u prazno. Tko će im stati na kraj više?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

s kim se treba dogovarati vezano za posebnu vrstu prehrane djeteta; riječ je o jasličkom uzrastu
    da li ovo predstavlja problem pri upisu (postoji li neki kriterij koji to obuhvaća)?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo prehranu dogovarali s zdrastvenom

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj tetana prvotno napisa Vidi poruku
    Tko je o čemu odlučivao?

U prijašnjem postu sam pisala o slijedećem:
    Znam da se organizirao sastanak roditelja predstavnika iz privatnih vrtića. Mislim da je to bio neki 4. ili 5. mjesec.
    Koliko sam čula na tom sastanku se pokušalo razgovarati o svim problemima upisivanja djece u privatne vrtiće, ali sve se zadržalo samo na cijeni.
    Bio je prijedlog da se oformi udruga roditelja privatnih vrtića koja bi mogla predstavljati roditelje, ali i da se prije upisa ode na satanak sa nadležnima u gradu. Na satanak i javne istupe nitko, osim predlagatelja, nije htio da se ne zamjeri "onome ili onome", a za udrugu nisu dobili povratnu informaciju.
    Dogovor je bio da se sve informacije prenesu drugim roditeljima na sastanku vrtića.

Znači da je ideja i pokušaj nekih promjena bio, ali očito predstavnici vrtića nisu napravili svoje i informirali ostale roditelje iz svog vrtića ili su ostali roditelji bili nezaineresirani za pokretanje.

Ja ću proslijediti informaciju o sastanku Rode roditeljima koji su organizirali prijašnji sastanak.

Ovo gore boldano iz tvoga navoda ti nije ok da tako izjavljuješ, Tetana, jer je apsolutna neistina. Nemaš pojma šta se na sastanku događalo i tko je koga i na koji način obavještavao. Roditelje sam kao predstavnik roditelja na sastanku naših jaslica ja obavijestila i još im je proslijeđena i peticija i tekst koji ih upoznaje sa zahtjevima koji su upućeni gradu, postignutim i nepostignutim dogovorima, i uopće cijelokupnom situacijom. Roditelji se jednostavno prepuštaju struji, neda im se informirati ili mijenjati stvari i radi toga su stvari ispale još i gore nego su bile prije. Opet ponavljam da je stvar kompleksna i da ima tu više strana koje pokušavaju zaštiti svoje interese i da bi trebalo skupiti svu dobru volju i sjesti sa predstavnicima roditelja (čiji je interes uglavnom jednak), vlasnicima privatnih vrtića (čiji se interesi mogu razlikovati) i predstavnicima grada. Na sastanku je bilo govora o cijeni uglavnom ali u smislu da se pokušao iznači model sufinanciranja privatnih i društvenih. Ustvari u to nije bilo uopće potrebno ulaziti, trebali smo jednostavno ići sa zahtjevom prema gradu gdje bi rekli da hoćemo normalne uvjete upisa i sufinanciranje jednako kao i u gradskim vrtićima. Žao mi je što tek sada reagiram, prije nisam vidjela... Ljudi-o svemu se možete informirati na facebook linku grupe koj smo bili postavili tu..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pitanje: koji su uvjeti da dijete ide u vrtić, a ne u jaslice, jasno mi je da je to dob, ali da li je i samostalno obavljanje nužde npr. ili hranjenje i sl.
    tj. postoje li neki uvjeti (više od XX mjeseci, sam jede, sam vrši nuždu itd...)
    i kada se "javiti" za mjesto ako dijete ne namjeravam dati do npr. 4-5 mjeseca (sljedeće godine)
    kako se uopće bira (državni) vrtić: prema mjestu stanovanja? jesu li fleksibilni po tom pitanju?
    privatni vrtići: da li i kod njih postoji čekanje na upad ili su fleksibilniji?
    pita mama koja o tome nema pojma...
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 01.03.2011. at 18:04

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Maya_78, mislim da je za državne vrtiće uvijet da dijete ima tri godine života, da nema više pelenu i da se koliko toliko samostalno oblači i hrani,
    u privatnima se možeš za sve dogovoriti.
    Što se tiče "čuvanja mjesta" u državnom vrtiću, mislim da to ne može bez plaćanja,
    ali možda će ti znati cure više reći, jer su tu uvedene neke novine...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tnx! da, to sam i mislila (o uvjetima za državne)
    zanima me da li se mora već sada javiti u neki od vrtića ili samo dati molbu kad bude vrijeme natječaja (svi govore da treba što prije)
    imate li preporuka? posebno me zanimaju vrtići sa tzv. "zdravom prehranom"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maya, u Puli ti je vec godinu dana jednako u gradskim i privatnim vrticima (trebalo bi biti) jer se upisi vrse uz posrednistvo grada (koji subvencionira privatne vrtice). Ako "cuvas" mjesto, svejedno moras predati papire u vrijeme upisa (koliko sam ja upoznata, nema nikakvih lista cekanja koje bi ti omogucile laksi upis, svi se upisuju u istom periodu, nakon sto grad objavi upise). Ako upadnes u vrtic, upisujes se i placas punu cijenu bez obzira ceka li te mjesto ili dijete ide redovito u vrtic.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    s kim se treba dogovarati vezano za posebnu vrstu prehrane djeteta; riječ je o jasličkom uzrastu
    da li ovo predstavlja problem pri upisu (postoji li neki kriterij koji to obuhvaća)?
    Ne znam o cemu se radi, ali, nisam upoznata ni sa jednim vrticem koji bi prilagodio prehranu ako se radi o djetetu koje je na vegetarijanskoj prehrani. Eventualno je moguce dogovoriti izbacivanje mesnih proizvoda iz postojeceg jelovnika, a da ti kao roditelj, donosis dodatno neku zamjenu za proteine koji se u vrticu gotovo uvijek dobivaju iz zivotinjskih izvora (ne gotovo uvijek nego uvijek, mislim da i u manestrama s mahunarkama ima i mesa).

Ako se radi o nekom zdravstvenom problemu, moras imati lijecnicku potvrdu/preporuku i onda dogovaras jelovnik s vrticem, med. sestrom zaduzenom za vrtic i sl.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ej BusyBee,pojavila si se, da li će biti i ove godine isti uvjeti za upis ili ti nije još ništa novo poznato?tnx

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Moj sin vege

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam o cemu se radi, ali, nisam upoznata ni sa jednim vrticem koji bi prilagodio prehranu ako se radi o djetetu koje je na vegetarijanskoj prehrani. Eventualno je moguce dogovoriti izbacivanje mesnih proizvoda iz postojeceg jelovnika, a da ti kao roditelj, donosis dodatno neku zamjenu za proteine koji se u vrticu gotovo uvijek dobivaju iz zivotinjskih izvora (ne gotovo uvijek nego uvijek, mislim da i u manestrama s mahunarkama ima i mesa).

Ako se radi o nekom zdravstvenom problemu, moras imati lijecnicku potvrdu/preporuku i onda dogovaras jelovnik s vrticem, med. sestrom zaduzenom za vrtic i sl.
    Moj sin je isao u Snoopy i Cvrcak i dogovarala sam se s tetama da mi daju raspored jela, a ja bih mu ujutro odnijela zamjenu za meso. To je super funkcioniralo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Josjednamama, ne znam nista.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

busybee, tnx
    ma problem su višestruke alergije, ne vegetarijanstvo, nadam se da su tete savjesne anyway

a ovo o čekanju, vjerujem da je tako, ali jedna teta je spomenula da ne bi bilo loše da odmah idem na inicijalni razgovor tako da nas mogu staviti na listu čekanja...
    do tada nisam imala pojma o sistemu upisa pa nisam dalje ni pitala...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maya, koliko mi se cini, eventualne liste cekanja u pojedinom vrticu nemaju nikakvog utjecaja na konacnu listu upisa.

Sto se tice alergija, osim u privatnom vrticu, gdje se, vjerujem, mozes dogovoriti, mi smo u gradskom vrticu morali donijeti lijecnicku potvrdu da postoje alergije i da zato ne smije jesti x namirnicu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama je problem što ima xx namirnica koje su na meniju vrtića, a za koje se moraju nabaviti dobri supstituti za njega (alergija na mlijeko, pš. brašno/gluten, jaja plus crveno meso, citrusi, orašasto, konzervansi...)
    čula sam da neki vrtić na Verudi ima dobru zdr. skrb (pojačanu) obzirom na strukturu korisnika (djeca s posebnim potrebama)
    još razmišljam o vrtiću... tj. o samom upisu
    tnx

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Malo novosti: kod nas je rok do sredine travnja ponovo donijeti papire za djecu koja pohađaju vrtić, odnosno, potvrde o prebivalištu i zaposlenju roditelja. A na upise ponovo negdje u svibnju.
    Sve ispočetka.
    Uh!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala boskarin na novostima, ma nešto prekrasno. Ja se mislim zaposliti, ali ne znam da li cu uspijeti bas sve stici do svibnja, pa bi htjela pitati, da li je drugi krug svake godine i da li primaju, odnosno sufinanciraju i u drugom krugu sve zainteresirane koji ispunjavaju uvjete ili samo odredjen broj?

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne znam, iskreno. Teta mi je rekla da je vjerojatno da će npr. ako se javi veći broj djece koja ispunjavaju uvjete,a oni su odredili 500, primaju se svi , ali onda subvencija iznosi manje po djetetu. svima. Ne znam je li to baš tako, ali što ako se u međuvremenu status roditelja promijenio?
    Što ako jedan od roditelja više ne radi, a radio je kad su bili upisi i zadovoljio uvjete?
    Hoće li takvim slučajevima odmah odbiti subvencioniranje bez obzira što ped.godina traje,a ugovor je potpisan na početku?
    Zvat ću malkice opet u Grad, dugo se nismo čuli pa se javim kad doznam. Mada ne znam kakve koristi od toga jer su nam krive info davali i prošle godine.

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

zovi zovi i mene interesira.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj boškarin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, iskreno. Teta mi je rekla da je vjerojatno da će npr. ako se javi veći broj djece koja ispunjavaju uvjete,a oni su odredili 500, primaju se svi , ali onda subvencija iznosi manje po djetetu. svima. Ne znam je li to baš tako, ali što ako se u međuvremenu status roditelja promijenio?
    Što ako jedan od roditelja više ne radi, a radio je kad su bili upisi i zadovoljio uvjete?
    Hoće li takvim slučajevima odmah odbiti subvencioniranje bez obzira što ped.godina traje,a ugovor je potpisan na početku?
    Zvat ću malkice opet u Grad, dugo se nismo čuli pa se javim kad doznam. Mada ne znam kakve koristi od toga jer su nam krive info davali i prošle godine.

E pa tocno zbog toga pitam, ja sam na 90 posto sigurna da cu biti najranije u 9 mjesecu zaposlena, upravo zbog toga ne bi isla na upise u petom,jer nema smisla ali opet moram biti sigurna da ce mi dijete dobiti vrtic u 9, odnosno onu famoznu subvenciju.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Danas je izašao članak u Glasu Istre,pogledajte ili molim dobru dušu da prikelji link, jer ja ne znam.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da ali konkretnih info ipak slijedeci tjedan, samo sam uspijela procitat da ponovno lazu da se moze upisivati tijekom cijele godine,a moja frendica je u 11.mjesecu 2010. htjela upisati maloga jer je dobila posao i nista od toga.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tetana, hvala!

Točno, konkretnih info nema. Zvala sam Grad i naravno da nisu ništa znali/htjeli reći. A teta kaže da za ovu ped.godinu ostaje tako kako je sad, bez obzira na to jesu li oba
    roditelja zaposlena ili je jedan ostao bez posla, a radio je kad su bili upisi. Valjda, tj. nadam se, mada mi se ne čini vjerojatno.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj boškarin prvotno napisa Vidi poruku
    Tetana, hvala!

Točno, konkretnih info nema. Zvala sam Grad i naravno da nisu ništa znali/htjeli reći. A teta kaže da za ovu ped.godinu ostaje tako kako je sad, bez obzira na to jesu li oba
    roditelja zaposlena ili je jedan ostao bez posla, a radio je kad su bili upisi. Valjda, tj. nadam se, mada mi se ne čini vjerojatno.

Tocno, to bi bilo super ali cim morate donijeti ponovno potvrdu o zaposlenju,....

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Svaki dan čitam Glas Istre ali novih simpaticnih detalja iz novoga Pravilnika nigdje,...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da li je već izašao natječaj (nisam u toku)?

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    da li je već izašao natječaj (nisam u toku)?
    Nije još, bar na vrtiću nema nikakve obavjesti, osim one za upis u prvi razred osnovne.

Imam pitanje.
    Dali netko zna, kako se izboriti da tete koje su bile ove šk.god. budu i sljedeće?
    Naime, na roditeljskom, tete su nam objasnile da postoji mogućnost da one ne budu i sljedeće godine tu gdje su sada. I da znaju gdje su dodjeljene tamo negdje pred početak sljedeće šk.god.
    Po meni totalna besmislica rasturati nešto što klapa sasvim lijepo.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ema1 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije još, bar na vrtiću nema nikakve obavjesti, osim one za upis u prvi razred osnovne.

Imam pitanje.
    Dali netko zna, kako se izboriti da tete koje su bile ove šk.god. budu i sljedeće?
    Naime, na roditeljskom, tete su nam objasnile da postoji mogućnost da one ne budu i sljedeće godine tu gdje su sada. I da znaju gdje su dodjeljene tamo negdje pred početak sljedeće šk.god.
    Po meni totalna besmislica rasturati nešto što klapa sasvim lijepo.
    E draga, u državnim vrtićima ti je to oduvijek tako, svi se žale, ali to već godinama tako funkcionira.

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa jel to ima ikakvo pedagoško uporište?
    Meni stvarno nije jasno čemu šaltanje teta iz jednog vrtića u drugi. Da ima ikakvih problema, još bi i shvatila, a ovako

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nema, moj mali je bio u privatnom vrtiću i plakao je danima kad je jedanput u 5 godina morala otići jedna teta,...Jadna ta djeca,...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ema1 prvotno napisa Vidi poruku
    Peticijom i dizanjem frke prije preraspodjele u drugi vrtic.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S prvim sam djetetom bila jako zastitnicki nastrojena i sama pomisao da im se mijenjaju tete, bila mi je grozomorna. Srecom, iako u gradskom vrticu, tada su omogucili (bez peticija i drama) da iste tete ostanu s jednom generacijom od jaslica (mjesovita grupa) do predskole.

U vrticu mladjeg djeteta svi su kao jedna velika obitelj (mali vrtic). Dijete zna SVE odgajatelje, bio je vezan uz jednu tetu dok se nije adaptirao, ima i dalje svoje favorite, ali sada mu je doista svejedno tko ce ga docekati, pozdraviti i uvesti u grupu (sve dok to netko zaista i ucini ). A to je jedno veliko olaksanje - djetetu je puno lakse, korisno je jer se dijete nauci bivati uz vise drugih odraslih ljudi, roditeljima je lakse kad ne moraju razmisljati jos i o tome kako ce odgajatelji biti prerasporedjeni.

Tako da sad, s ovim iskustvom, bila bih protiv mijenjanja odgajatelja na nacin da dodju novi, iz nekog drugog objekta, ali unutar objekta, ne bih imala nista protiv da dijete ima priliku provoditi vrijeme s novim odgajateljima.

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovdje se ne radi o šaltanju teta unutar objekta, nego o sasvim novim ljudima.
    Šaltanje unutar objekta ne smatram nekom prevelikom promjenom. Ionako ovdje postoje samo dvije vrtićke grupe, pa je logično da su upozanti jedni s drugima.
    Djete ode na "godišnji", vrati se, nađe novu/e tete... meni totalni nosens.

Rečeno nam je da peticije možemo slobodno zanemariti...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

POZZ !!! Zanima me da li ima ikakvih povlastica-tj-da li se dobije bod više ako imaš dvoje djece za vrtić?Imam sina od 3 i pol i kćer od 2 i pol g.I da li je tada cijena manja? Ja sam bila na roditeljskom dopustu do prije mjesec dana-kao zaposlena-firma se raspala pa sam dobila knjižicu i sada sam do 9 mj kao nezaposlena na rod.dop.a tada na birou tražim posao.-nemoguće je sada upisati dijecu i dobiti potrebne bodove ako ne radim a u 9 mj ću početi-nadam se-i šta onda???!!! a nemam bake i djede da mi uskoče i pripaze djecu. Imam troje djece-jedan je školarac -3 razred.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad bi grupa bila slozna i jasno dala do znanja da vam djeca nece doci u grupu ako nemaju iste tete, ne bi zanemarili vasu aktivnost.
    Kao roditelji koji placate uslugu, imate pravo barem dobiti obrazlozenje zasto to rade i kako opravdavaju promjenu. Mozete vjerojatno naci i tekstove koji podupiru tezu da je djeci lakse/bolje s tetama koje predstavljaju konstantu u njihovom boravku u ustanovi. Ali trebate biti slozni.
    Ako se uspijete sloziti, skidam kapu. U Puli to jos nisam dozivjela, na zalost.

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zapravo, na roditeljskom (gdje smo i saznali da se to može desiti) je prisustvovalo 90% roditelja, od kojih je 100% bilo za to da se nešto poduzme, a ne čeka skrštenih ruku.
    Danas sam poslala mailove na adrese sa neta (vezanih za dotični vrtić), pa ćemo vidjeti.
    Ali niti ja ne namjeravam čekati da se netko mrdne, pa ću izorganizirati potpise.
    I hvala ti na sugestiji za tekstove, to se nisam ni sjetila

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Upisi

Danas počinju upisi u vrtiće i traju do 10.lipnja!Na službenim stranicama grada Pule možete sve isprintati od poziva do zahtjeva.
    http://www.pula.hr/index.php?id=1233

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj jošjednamama prvotno napisa Vidi poruku
    Danas počinju upisi u vrtiće i traju do 10.lipnja!Na službenim stranicama grada Pule možete sve isprintati od poziva do zahtjeva.
    http://www.pula.hr/index.php?id=1233
    da li je ovaj zahtjev samo za upis u vrtic ili je to i za jaslice, jer kada upisem zahtjev za jaslice opet mi dodje ovaj za vrtic.
    i jos jedno pitanje.
    mali mi ima sada 3 god a mala 20 mj, znaci jedno je za vrtic a drugo za jaslice, da li da ih dam gdje imaju i vrticku i jaslicku skupinu pa da sljedece godine budu skupa u vrtickoj skupini ili da ih dam posebno jedno u vrtic na jednoj adresi a drugo u jaslice na drugoj adresi. (do sada su i jedno i drugo bili sa mnom kuci, nisu bili nigdje na cuvanju)
    - ne znam koji su uvijeti za prelazak u vrtic, jer ce mi mala imati tocno dvije god kada budu krenuli, da li su uvijeti da se mora sama znati obuci, da mora biti bez pelene i sl. ako obavlja te radnje i ako je bez pelena da li je ona za vrtic ili za jaslice jos uvijek.
    hvala na ogdovoru.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jaslička grupa se u državnom vrtiću u pravilu sastoji od djece dobi 1-3 god. A sve nadalje ti je vrtić. Ti možeš predati zahtjev za državni, tamo imaju i jasličku i vrtićku grupu, ali isto tako ti je i u privatnim. Primjer Cipelići, Dobrilići,.... Neki privatni vrtići će ti prihvatiti dijete sa 2,5 god. i osnovni uvjet je da ne koristi više pelene. Toliko je meni poznato. Ali najvjerovatnije će ti mala morati u jaslice, tako da odaberi vrtić gdje ti postoje i jaslice i vrtić. I naravno i ti i suprug morate biti zaposleni, jer inače ne vrijedi da niti pričamo o jasličkim i vrtićkim grupama. Nažalost,...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •