-
Koliko sam ja shvatila iz razgovora sa tetama,iako većinom ide muž po malog,(priv.vrtić+jaslice) i one su preveslane od strane grada(ta se cifra od 500 nije spominjala).Uglavnom,mjesta ima slobodnog kod nas i to pet-šest zato jer im u drugom krugu skoro nijednog nisu odobrili.Navodno ima mjesta i u gradskim pa su ljudima to odobravali(čula sam,koliko je to istina,da su ljude za rukav vukli da upišu dijete u državni jer možda za priv. neće dobiti subvenciju)-valjda ih je sram da je ostalo tamo mjesta ili da se ljudi ispisuju,ne znam.Eto,žena jedna živi preko puta našeg vrtića a oni joj odobrili gradski.Žalili su se,ne znam kako je završilo.
Možda su to sve gluhi telefoni-ali jedno znam-u našem ima puno mjesta slobodnih,što radi tih neodobrenih,što spletom okolnosti jer se par djece u međuvremenu preselio.Meni se sviđa što nije gužva u vrtiću,izgleda nekako švedski-ali šefica mi kaže da muku muči sa financijama i da ne zna kako će dalje.Morala je čistačici otkazati,a možda će morati i nekoj teti.
Mi smo upali,ali puno mojih susjeda nije jer nisu bili zaposleni(čitaj prijavljeni) i u živoj su frci.Neke poludnevne su upisali u susjednom vrtiću koji ih koštaju kao nas cjelodnevni,pa uskaču babe.Žalosno mi je kad me mali pita zašto nema tog i tog susjeda malog više u vrtiću.Rasturili su nam ekipu.To me sve jako ljuti i rastužuje.
-
Pa to sam i ja htjela odgovoriti na upit BusyBee. U privatnim vrtićima ima mjesta dovoljno, uvijek je bilo tako.No, sada se miješa grad u sve to, tako da ako nije jedan roditelj zaposlen, nećeš dobiti subvenciju od grada, pa ćeš platiti 1550 kuna mjesečno. Ponavljam, gradski vrtić me nikada nije zanimao, s obzirom da nisam zaposlena, ali neka se ne miješaju u privatne vrtiće!Oba dva roditelja moraju imati ugovor o radu (na odredjeno ili neodredjeno), u trenutku kad su upisi, ja se bar tako nadam, jer tko danas dobiva ugovor na neodredjeno? Dakle, oni "provjeravaju" na mirovinskom da li si prijavljen.
Meni je grozno, što oni praktički smatraju da ako je netko kući spletom okolnosti ili vlastitom voljom, dijete ima tko čuvat, znači uskraćena je djetetu socijalizacija, napredak, učenje,....To je grozno. A toga ima samo u Puli. Vidi Zagreb, ne kažem da je tamo s tim pravilima oko upisa sve ok, uvijek će se naći netko tkome neće odgovarati. Ali tamo ako roditelji ne rade, odnosno ako im ukupni prihodi ne prelaze neku granicu (ne znam točno cifru),dijete ima besplatan vrtić. Znaci , to je skroz suprotno od pulske teorije. U Zg dijete nije uskraćeno, ne gubi najlijepše trenutke sa prijateljima!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma