Pa to sam i ja htjela odgovoriti na upit BusyBee. U privatnim vrtićima ima mjesta dovoljno, uvijek je bilo tako.No, sada se miješa grad u sve to, tako da ako nije jedan roditelj zaposlen, nećeš dobiti subvenciju od grada, pa ćeš platiti 1550 kuna mjesečno. Ponavljam, gradski vrtić me nikada nije zanimao, s obzirom da nisam zaposlena, ali neka se ne miješaju u privatne vrtiće!Oba dva roditelja moraju imati ugovor o radu (na odredjeno ili neodredjeno), u trenutku kad su upisi, ja se bar tako nadam, jer tko danas dobiva ugovor na neodredjeno? Dakle, oni "provjeravaju" na mirovinskom da li si prijavljen.
Meni je grozno, što oni praktički smatraju da ako je netko kući spletom okolnosti ili vlastitom voljom, dijete ima tko čuvat, znači uskraćena je djetetu socijalizacija, napredak, učenje,....To je grozno. A toga ima samo u Puli. Vidi Zagreb, ne kažem da je tamo s tim pravilima oko upisa sve ok, uvijek će se naći netko tkome neće odgovarati. Ali tamo ako roditelji ne rade, odnosno ako im ukupni prihodi ne prelaze neku granicu (ne znam točno cifru),dijete ima besplatan vrtić. Znaci , to je skroz suprotno od pulske teorije. U Zg dijete nije uskraćeno, ne gubi najlijepše trenutke sa prijateljima!!!