ja sam isto imala tetu čuvalicu, a zaposlila sam je na način da sam išla na zavod za zapošljavanje i tražila ispis nezaposlenih teta u vrtiću.
zatim sam napravila selekciju po adresi stanovanja, godinama (preferirala sam mlađu tetu oko25-30 godina jer smo imali jedno loše iskustvo sa starijom gospođom) te sam njih 5-6 pozvala na razgovor.
nisam imala nikakav test (oslanjala sam se na vlastitu intuiciju) ali nemam ništa protiv toga (naravno ako pitanja ne vrijeđaji neka ljudska prava).

i vjerujem da te osobe koje su ispunjavale test su bile i na razgovoru, ne vjerujem da su se roditelji oslanjali samo na test !
mislim kad su djeca u pitanju moramo se potrudit da saznamo sve potrebne informacije o osobi kojoj djete ostavljamo na čuvanje.

ja čak kao roditelj nekad se zapitam koliko mi dobro poznamo naše tete u vrtiću? nemogu nikako zaboravit onaj slučaj nedavno kad je teta hranila djecu kolačićima za psa. ta teta je dva puta prije toga suspendirana i opet su je vračali na posao! kako roditelji nisu ništa primjetili prije? jel znate da osobe koje završavaju školu za odgajatelje ne prolaze apsolutno nikakav psiho test ?