Ne znam kako se zovu.....ali kako se prave ona peciva, pogace, kiflice i ostale drangulije koje se serviraju uz jaja i sunku? You know what I mean....
Hajde dobre dusice, moze koji recept?![]()
Ne znam kako se zovu.....ali kako se prave ona peciva, pogace, kiflice i ostale drangulije koje se serviraju uz jaja i sunku? You know what I mean....
Hajde dobre dusice, moze koji recept?![]()
Jesam ja postavila glupo pitanje?
Ili vec negdje imaju recepti?
Ili vi ne znate recepte?![]()
![]()
ninet, virni na pinca pogaca na receptina.
to ti je to mislim.
Al to je slatko! A mene zanimaju ona slana. Zuta...
![]()
ninnet jel mozda mislis na paretke?? ja koliko znam oni se prave samo u srednjoj bosni.
ta slana, prevazilaze moja znanja.![]()
pitaj apri, ona ce ti sigurno znati.
Joj ubicu se....Evo kako je sve pocelo...Gledam ja jucer na HRT (ili je pak bila nova...) onog vaseg najpoznatijeg aranzera cvijeca....I pravi on aranzman za uskrsnju trpezu....I kad je polozio cvijece na sto, na njemu su pored jaja i sunke i svega....bila ta divna peciva...ako god...izgledaju kao kifle ili pogacice i jako su, jako zuti...I ja sam od jucer gladna toga!![]()
![]()
a kako onda znas da je to slano?
uz uskrsnju sunku se jedu slatka zuta peciva odn. pinca, i meni je bas ta slano-slatka kombinacija super.
Aaaaaa - vidis to nisam znala....onda je vrlo moguce da je to - to...a zakaj prvotno napisa
Tx!
Ninet,
probaj ovaj Njojzin recept...samo ih ne filas sirom...moja mama radi godinama ove kiflice (cak i neke pletenice radi ofd tog tijesta...) za uskrs obavezno i budu super zute jer se premazu s zumancetom....
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=33933
dobar tek![]()
Hvala puno MoMo!![]()
(A NJojza da je kakva, sama bi mi ih napravila, a ne da se ja mucim....)
ninet, sigurno je pinca, nije to nešto baš slatko, to je "nako".
odozgo se premaže jajetom, zato je tako žuto.
ili da pitamo Sašu Šekoranju što je to bilo?
Eto tako cu i ja pokusat, to je i tak jedino kaj znam. Nakon mnogo muke sam se fino ispraksirala..MoMo prvotno napisa
nakon vise od godine procitah ovoninet prvotno napisa
![]()
bona ne bila samo reci, naravice njojza![]()