Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: Upala uha i grla - non-stop

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala mim ovo mi stvarno puno znači! Sad znam da sam ovo mogla spriječiti jer se duže kuhalo...stalno nosić curi , puno šlajma i sve se valjda slagalo na taj prodrmani imunitet...
    Eto za drugi put sam pametnija i spremnija.

Je, istina je dobili smo sinersul.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Hvala mim ovo mi stvarno puno znači! Sad znam da sam ovo mogla spriječiti jer se duže kuhalo...stalno nosić curi , puno šlajma i sve se valjda slagalo na taj prodrmani imunitet...
    Eto za drugi put sam pametnija i spremnija.

Je, istina je dobili smo sinersul.
    Nema na čemu .

I bez grižnje savjesti molim! Dijete ti je malo: svašta ćeš još morati naučiti. Što se "kuhanja" tiče naučit ćeš prepoznavati znakove bolesti čim pogledaš dijete, a što se antibiotika tiče neka te tješi da su mi, recimo, struka, znam sve nuspojave i kako djeluju, a ipak sam dozvolila da mojoj M. pedijatar ordinira jedan za drugim. Kad smo ispucali sve iz "bogate ponude" i kad je nakon 10 dana ponovo dobila bronhitis rekla sam NE i počela odlučivati o liječenju sama. Prvo što sam napravila je da sam dijete odvela dr. Šimetinu koji joj je dao Esberitox (tad se još nije mogao nabaviti kod nas). Petrovića sam sama našla i to nam je dobitna kombinacija. Bronhitis nikada više nismo imali, a zadnji antibiotik mi je M. popila u 1. razredu.

Kod svog malca moraš paziti na čistoću nosa. Ja sam izbjegavala fiziološku i kapanje nego sam joj baš "tuširala" nos Sterimarom (ima najbolji mlaz) u sjedećem položaju, a od 3,5 godine koristimo i eterična ulja pa tako dezinficiramo prostor, a utječu i na to da se spriječi upala u sinusima.

Za eterična ulja (eukaliptus, čajevac, kadulja...) ti je dijete još premalo pa ih nemoj upotrebljavati. Ima tu cura koje se u njih bolje razumiju nego ja pa ćeš dobiti pravi savjet koje ulje primijeniti, kada i kako. Obavezno prouči postove Kobile Suzy. Svašta se od nje može naučiti.
    Pogledaj i ovo:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=53750
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=27791

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U jednom razgovoru s pedijatricom rekla je da ako dijete ima učestale upale uha, grla i nosa sumnja pada na treći krajnik (BTW kojega doktori često i ne vide pa rastura ljude duuuuugo, preduuugo, ako moju mamu koja je pola svojeg djetinjstva bila bolesna upravo iz navedenog razloga)!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo o eteričnim uljima je zakon, moram svakako neke od savjeta isprobati!!! Ima stvaro svašta!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="mim"] nego sam joj baš "tuširala" nos Sterimarom (ima najbolji mlaz) u sjedećem položaju..."

Jel pod tim misliš da joj špricaš sterimarom u jednu nosnicu, a kroz drugu izlazi van ili sam ja to nekaj pobrkala? Mislim da sam negdje već čula za taj sistem, ako si na tako nešto mislila. Ili si samo našpricala?

A još me jedna stvar muči...imamo ariana aspirator nosni i super smo zadovoljni, ali me zanima da li je često čišćenje nosa sa tim možda malo preagresivno i neda sluznici da se smiri već ju još možda ponekad i dodatno nadraži.

A kad ne zna puhati nos...pa moram taj šlajm izvaditi nekako, a s tim ide ko ludo.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

[quote="Kavin"]
    Citiraj mim prvotno napisa
    nego sam joj baš "tuširala" nos Sterimarom (ima najbolji mlaz) u sjedećem položaju..."

Jel pod tim misliš da joj špricaš sterimarom u jednu nosnicu, a kroz drugu izlazi van ili sam ja to nekaj pobrkala? Mislim da sam negdje već čula za taj sistem, ako si na tako nešto mislila. Ili si samo našpricala?

A još me jedna stvar muči...imamo ariana aspirator nosni i super smo zadovoljni, ali me zanima da li je često čišćenje nosa sa tim možda malo preagresivno i neda sluznici da se smiri već ju još možda ponekad i dodatno nadraži.

A kad ne zna puhati nos...pa moram taj šlajm izvaditi nekako, a s tim ide ko ludo.
    Znam za taj sistem koji spominješ, ali to nisam radila nego sam je posjela i doooobro našpricala nos Sterimarom sve dok nije počelo kak spada curiti van. Aspirator nisam nikad koristila nego bih joj sve kaj je trebalo isprala Sterimarom. Probala sam na sebi one mehaničke aspiratore i meni je to bilo grozno pa je nisam htjela mučiti.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •