Citiraj Kavin prvotno napisa
Hvala mim!
Samo da pitam kako to misliš da vrlo brzo diže broj leukocita, jesi možda mislila da snižava. Pitam jer smo danas vadili krv i Grga ima povišene leukocite 15.5, pa me sad to malo zbunjuje? Da mu od kapi nebi broj postao još i viši.
Može malo pojašnjenje.
Inače kupili smo kapi od Child lifa jesu te dobre?
Broj leukocita raste u onom trenu kad se tijelo počinje boriti protiv bakterija. To je vrsta obrambenog mehanizma i tako treba biti. Dakle, kad su leukociti na normali znači da nema bakterija. To se događa kod viroza. No virus jako naruši imunološki sustav i onda lako dođe do bakterijske upale.
Ono što radim je da na prvi znak viroze dajem Echinaceu. To podigne broj leukocita i prije zaraze pa na taj način tijelo dočeka lakše i spremnije moguću zarazu bakterijama.

Kod tvog malca su povišeni leukociti i to znači da već ima bakterijsku upalu. Echinacea mu je sad ne može spriječiti, ali povećanjem broja leukocita (a i makrofaga) pomaže tijelu da se protiv nje bori. Vjerojatno ste sad dobili antibiotik, ali ovo zapamti pa slijedeći puta budi brža od bakterija s Echinaceom. Samo pazi: dijete koje pije Echinaceu ne bi baš trebalo voditi na sunce: izaziva fotoosjetljivost.

Moja M. pije samo Child life i Esberitox već godinama. Ja uzimam Esberitox.