Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Strije na grudima - kako prevenirati pojavu?

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Strije na grudima - kako prevenirati pojavu?

Drage curke, palo mi je na pamet jedno pitanje!

Evo, u 38-om tjednu sam, 2 puta dnevno se obilno mažem bademovim uljem po svim dijelovima tijela koji su "na udaru" trudnoće i za sada super napredujem - nema strija.

No, čula sam da se strije zapravo često pojave i nakon trudnoće i to posebice na grudima, kad krene prava laktacija. Zvuči logično.

Moje pitanje je: da li se i sa čime smiju mazati grudi kada dojimo bebu? Da li je OK čisto bademovo ulje... ili što drugo?

Kakva su vaša iskustva? Jesu vam se pojavile strije?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

misljenja sam da je koza ili sklona ili nije sklona strijama.

nisam grudi nicim mazala, nisam dobila strije. a preko noci su narasle nekoliko broja.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da je moja koža sklona strijama, jer imam još od puberteta strije na nogama kada sam iz štrkljavice počela prerastati u ženu s oblinama Zato ipak nastojim prevenirati i koliko mi se čini, dosta dobro uspjevam. Mišljenja sam da dodatna masnoća (i to prirodna) može pomoći barem malo... kao i postupno debljanje, da se koža stigne rastegnuti. Pazim na sve to...

Ali eto zanima me kakva su iskustva pri dojenju?
    Jer mi je svakako izuzetno važno dojiti i ne bih htjela nekom mašćobom otjerati dijete, dakle voljela bih čuti što bih to mogla mazati a da bude bebica friendly

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima Mustelina i mislim Chiccova krema za elastičnost koze dojki. Ja ih koristim sada u trudnoći, ali baš sam jutros pročitala na Mustelinoj da se smije i tijekom dojenja mazati, ali treba obrisati/oprati neposredno prije dojenja.
    Ne vidim razloga zašto čisto bademovo ulje ne bi smjela, ali nisam mjerodavna pa neću ništa tvrditi

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam se u trudnoći dosta mazala, malo s kremicama a malo s bademovim uljem (kao eko varijantom). Ali kad sam počela dojiti zabrinula sam se da li bademovo ulje može izazvati alergiju na koštuničavo voće kod djeteta, pa sam prestala premda nisam našla nikakvih podataka o tome. Ponekad namažem malo poslije tuširanja ali pazim da ne idem blizu bradavica. Mustelu i ostale kremice još manje bih koristila. To što proizvođači pišu da se može koristiti i dok se doji... napišu i na kašice da ih mogu jesti djeca od 4mj, a unutra janjetina tako da ja ničemu ne vjerujem.

Zanima me da li imam pravo, ako dijete ne smije jesti koštuničavo voće, vjerojatno ne bi smjelo ni bademovo ulje?

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...972&highlight=

tu se prica nesta o tome, pa pogledaj

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam se redovito mazala u trudnoći, ali dobila sam strije kad je beba prvi put prespavala 3-4 sata u komadu; nakupilo se "brdo" mlijeka i koža je gadno popucala... I boljelo je ko vrag...

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala vam curke na odgovorima. Išla sam malo pogledati i onaj link, hvala ti morena...

Zapravo me zanima kaj mogu stavljati na grude, a da je sasvim sigurno za bebu. Ja osobno ne bih stavljala nikakve Vichije, Mustele i slično jer sam žešći pobornik prirodne kozmetike. A ovi pobrojani koliko god se možda htjeli podičiti titulom na bazi prirodnog ili tak nekak - to je jako daleko... od onoga kaj bi ja htjela.

Nekako bih rado nastavila sa bademovim uljem, ali zabrinula me pomikaki sa pričom oko koštunjičavog... ja stvarno nisam stručna...

Iskusne dojilje??? Pa tu vas ima toliko puno... dajte nam se malo javite... jel ima kakve šanse da sačuvam cicke bez strija... Nisu mi puno narasle tijekom trudnoće, možda jedan broj i još uvijek su krasne

Kaj se može mazati a da ne smeta bebi? Ulje pšeničnih klica?... ha?

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dojilje

30 ml bu ploda divlje ruže
    30 ml bu centelle
    20 ml bu pšeničnih klica
    10 ml bu tamanua
    10 ml bu lješnjaka
    30 kapi eu smilja
    40 kapi eu sjeme mrkve
    ma mislim da nisi dobro procitala onaj link

sta to nije dovoljno prirodno

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da ti budem iskrena... jesam
    I stvarno je dovoljno prirodan.... samo kaj ))))

par godina sam radila sa uljima Primavera (ne znam jel ih poznaš), imaju fakat veliki izbor, ali nikad nisam čula za centellu, tamanu... osim toga čini mi se malo previše kapi eteričnih ulja. Velim nisam neki znalac, jer sam radila na uvozu... ali sam usput prošla par seminara za aromaterapiju... Nekak mi je ovaj recept malo kompliciran, moraš kupiti puno različitih stvari, i to bi ispao stvarno izrazito skup preparat.

Da li morena možda imaš saznanje da li bi bilo OK npr. neko jednostavnije rješenje... npr. bazno ulje pšeničnih klica i ulje divlje ruže pomiješano...

Priznajem po kodu sam dosta jednostavna osoba i kad vidim i recept za kuhanje sa više od 15 sastojaka bude mi muka

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ja ti nemam pojma o aromaterapiji! to je kobila suzy preporucila, ona se kuzi u to. probaj pitat nju za savjet...

nisam jos probala taj preparat, jer je meni podvig stoljeca otic do grada i nabavit sva ta ulja
    tak da ti ne mogu ni rec da li to pali ili ne.

ja sam se inace mazala samo sa bademovim i svejedno dobila strije, a na dan mi se cice smanje i povecaju od mlijeka 100 puta, tak da mi se cini da ih ima sve vise i vise

i u principu mislim da ih nista ne uklanja, mislim da se to moze jedino ublaziti...

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vjeruj mi svakome bi bio podvig stoljeća složit tu mješavinu. Ja sam amaterka, ali dugo sam bila u kontaktu sa vrhunskim uljima, baznim uljima, maceratima, niš mi to nije strano... ali ove sastoje fakat ne znam.

Ma da... fora je kad ih jednom dobiješ - gotovo. Neki tvrde da niti mazanje nije neka prevencija jer da je sve genetski. Ja nemam dovoljno znanja da bih tvrdila ili jedno ili drugo... no činjenica je da mi je trbuh još uvijek krasan i da se trackam ko mutava i da mislim da sigurno ne bi bilo tako da nisam apsolutno niš radila. Osim toga, bademovo ulje škodit nemre... samo kaj eto, nisam sigurna da bi to bilo dobro za cicke i bebu i dojenje i sve to.

Tak da bi ja rado trackala i cicke ko mutava... pa ako popucaju barem ću znati da sam pokušala sve što sam mogla... ovako bi se moglo dogoditi da budem poprilično ljuta na sebe, jer nisam napravila sve što sam mogla.

Poslala sam mail jednoj aromateraputici - pa ako dobijem odgovor od nje, budem postala ovdje!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

inače ja sam dobila par strija po cicama pred kraj trudnoće, sad ima li to veze ili ne - nakon što sam obustavila sve te kremice i prešla samo na bademovo, jer sam počela misliti što ako sva ta kemija iz kozmetike ide kroz krv do bebe. Onda sam opet počela malo s kremicama a malo s bademovim, i to tako da se ne brišem poslije kupanja nego po mokroj koži. Lakše se razmaže i manje kreme potrošiš. Na kritičnija mjesta (donji dio trbuha i cice) sam stavljala ponekad malo kreme, a ostalo s bademovim uljem.
    Nisam dobila drugih strija osim tih par spomenutih, a i to nije baš strašno, mene više brine oblik... a kakav li će biti kad prestanem dojiti...
    Eto ako kome to pomaže, ali uostalom sve smo različite, pa tako i naše strije

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja koristim bademovo ulje za jutarnje mazanje, a za večernje L'occitane Shea Butter Mom & Baby Balm koja je jako jako masna (nešto kao zagrebački melem, ali se lijepo i lagano razmazuje. Za sada izgleda da receptura funkcionira. Koristila sam još i Dr.Hauschka ulje za tijelo trnjina i Weledino ulje za trudnice. Uglavnom, potrošila sam tonu prekrasnih proizvoda i nije mi žao, niti će mi biti žao ako popucam jer znam da sam dala sve od sebe, pa sad... što bude, bude!

Dakle i dalje molim za neki jednostavni oprobani recept čime mazati cicke, a da bebonijama ne smeta

Hvala curke

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma mislim da ne smeta bademovo ulje za bebice, a ako nisi sigurna jednostavno obrisi prije podoja.

gle mene, djelim ti savjete, a ja sam to ljena napravit
    namazem se po cijelom tijelu osim po cicama

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma daaaj???
    nemoj biti lijena... maženje cicki je baš super!!!
    A da daš TM?? Da mu je to redovni zadatak?? :D

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U trudnoći nisam dobila ništa od strija, dvije na trbuhu (stari ožiljak je puknuo, ništa strašno) i par komada tankih tankih na grudima, no nakon poroda - one ružne bijele po cijelom trbuhu. Pa su poljubičastile pocrvenile i sad ih se ne vidi mama je sušila lišće primorskog bršljana i miješala sa maslinovim, super mi je pomoglo.
    I po grudima, iako nisam prečesto mazala . Mustela mi nije pomogla, baš kad sam nju koristila mi je koža na grudima popucala.
    Sretno

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sta ljubicaste i crvene strije nestanu? ja imam takve na cicama...dakle ima jos nade za mene?!

Citiraj Svea prvotno napisa
    A da daš TM?? Da mu je to redovni zadatak?? :D
    mislim da mu to ne bi bio problem 8)

ma mislim da bih ipak trebala skinut ulje prije podoja...pa se meni ne da komplicirat i onda se niti ne namazem
    a vec ih imam, pa....mislim da bademovo ne pomaze pri uklanjanju...

ma trebala bih se mazat al sam ljena - da skratimo pricu!

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Strije na grudima - kako prevenirati pojavu?

Citiraj Svea prvotno napisa
    Drage curke, palo mi je na pamet jedno pitanje!

Evo, u 38-om tjednu sam, 2 puta dnevno se obilno mažem bademovim uljem po svim dijelovima tijela koji su "na udaru" trudnoće i za sada super napredujem - nema strija.

No, čula sam da se strije zapravo često pojave i nakon trudnoće i to posebice na grudima, kad krene prava laktacija. Zvuči logično.

Moje pitanje je: da li se i sa čime smiju mazati grudi kada dojimo bebu? Da li je OK čisto bademovo ulje... ili što drugo?

Kakva su vaša iskustva? Jesu vam se pojavile strije?
    Bolje od bademovog je kombinacija ulja ploda divlje ruze, centelle, i psenicnih klica (ako zelimo puno trositi mozemo dodati i argan i pasji/vucji trn), s tim da se psenicne klice koriste ili kao prevencija ili kad strije vec postoje, na frisko nastalima ne.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da, sve navedeno moze uz dojenje, a moze se dodati i etericno ulje sjemena mrkve (isto moze uz dojenje).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •