Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Vodene kozice - beba od mjesec dana

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Vodene kozice - beba od mjesec dana

Ja sam dobila vodene kozice 17 dana nakon poroda. Doktor je rekao da očekujemo i da će ih bebica dobiti, za cca 2 tjedna. Nismo prekinuli s dojenjem. Da li netko ima slično iskustvo s vodenim kozicama s tako malom bebom? Moja terapija je aciklovir (Herplex tablete) i kupanje u hipermanganu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja beba od kojih mjesec dana dobila je vodene od starije sestre. Ništa, mačji kašalj - dvije, tri kozice po cijelom tijelu, jednu noć procendrala, malo temp i gotovo! Za razliku od MMa i mene, htjeli smo se ubiti. Čak smo dežurstva oko bebe stavili na 15 minuta, jer toliko smo mogli izdržati na nogama.
    Doista, ne boj se, nema terapije, osim snižavanja temperature i kupanja u hipermanganu. Nevjerojatno je s kojom lakoćom bebe i djeca prelaze preko tih bolesti.
    Ipak, imaj pod kontrolom i svakako se javi pedijatru kad do toga dođe.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Puno hvala, sad si me smirila!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Našla sam da se aciklovir izlučuje u mlijeko, ali je kompatibilan s dojenjem. Tko zna, možda tako i spriječi infekciju kod bebe.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja je cura imala 3 mjeseca, proslo je sve bez problema, bez temperature, svega nekoliko piknjica. nek tako bude i vama, sretno!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moj je sin bio nešto stariji, mislim ispod dvije godine, ali svakako još jako mali. Vrlo lako je prebolio, to mi je bio pravi godišnji, svega petnaestak piknjica i gotovo.
    Ja sam dobila kozice s devetnaest, koma, plakala sam od muke prva tri dana i uopće nisam mogla spavati noćima, imala sam puuuuunaaa leđa, najradije bi ih drot-kefom izgrebala...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

David je prebolio kozice kada je imao pet mjeseci, bez temperature i nije ih bilo puno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marta ih je isto prebolila s 3 mjeseca, bila je prilično kozičava, ali joj je prošlo puno brže nego Grgi i meni.
    Bar ćeš biti mirna kad krene u vrtić.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Puno hvala svima na utješnim odgovorima. Javim kako je prošlo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U prvih 6 mjeseci bi kozice trebale relativno lako proći ako ih je mama preboljela, jer je prenijela antitijela. Ona se nakon 6. mjeseca kod bebe gube, a imuni sustav još nije zreo, pa je od 6. do 12 mjeseca najgore doba da ih dobiju. Poslije godine dana imunitet raste pa se tijelo samo brani. Moj klinac ih je imao s 19 mjeseci, bilo ih je puno ali opći simptomi su bili blaži nego kod starijeg (4.5 godine) koji je duže imao temperaturu i sjele su mu na dišne puteve, imao je i puna usta plikova.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo samo da javim da je kod nas prošlo vrijeme inkubacije i da Iva nije dobila vodene kozice. U svakom slučaju, preporučujem da ne prestanete s dojenjem, ako se nađete u istoj situaciji. Ako vam pedijatar kaže da prestanete dojiti jer ste zarazni, konzultirajte se s doktorima na Zaraznoj. Meni su odmah rekli da ne prestajem s dojenjem i mislim da je to pomoglo. Iva je super napredovala prvih mjesec dana (preko 800g i 4 cm) unatoč mojoj bolesti.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu. Moj sin, 2mj. bio je u kontaktu s dječakom u čijem je vrtiću trenutno puno slučajeva vodenih kozica. Dječak nije zaražen ali mene je svejedno strah. Sad čitam da u slučaju i da ih dobije nije tako strašno. Ima još netko iskustva: jel bih trebala nešto poduzeti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •