Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Trudnicki tecaj i tehnike disanja

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Trudnicki tecaj i tehnike disanja

Drage moje!!! Nas dvije smo 31.tjedan i ovo mi je prva trudnoca. Imam strah odo poroda... S obzirom da idem na faks i da mi je frka ne stignem na trudnicki tecaj i proci tehnike disanja! Zanima me ako ce mi to predstavljat problem na porodu??? Moje poznanice su sve prosle taj tecaj i akzu da je zaista koristan,no ne vjerujem da je to disanje pri porodu sad neka nauka??? Kako su zene prije radjale kada nije bilo tih silnih tecajava??? Udjelite svoje savjete i iskustva.... Unaprijed hvala!!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne vjerujem u naučene "posebne tehnike disanja"(osim ako je u pitanju dugogodišnja meditacija).Žene sasvim dobro dišu u svakodnevnom životu,pa prema tome mislim da ćeš i ti na porodu disati kako ti u tom trenutku najbolje bude odgovaralo.Kao što si i sama rekla...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I ja mislim da cu se snaci bez tog tecaja!!! No preplasili su me pricama ako pravilno ne naucis puknut ce ti kapilare u glavi, nije jednostavno otici na porod bez trudnickog tecaja i sl. Pa valjda ce mi dati najosnovnije upute babica???

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma nama je to disanje objašnjeno na tečaju u jednoj rečenici i stoga nemoj da te plaše te priče, babica će ti reći sve kad dođe trenutak

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam svoje prvo dijete rodila bez trudničkog tečaja sa mužem na porodu, samo sam se između trudova pokušala što više opustiti.

Sada nosim drugo i bila sam nedavno u bolnici u predrađaoni (lažni trudovi) i čula sam kako babice pomažu ženama prilikom poroda.

Tako da po mom mišljenju tečaj može biti koristan da te upute što će ti se dešavati i dati prijedloge, ali da li češ se toga uopće moći pridržavati i "pravilno" disati ne ovisi o tečaju nego o jačini trudova i tvojoj moći da izdržiš bolove.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj micika1 prvotno napisa
    No preplasili su me pricama ako pravilno ne naucis puknut ce ti kapilare u glavi,
    nakon takve izjave, zasigurno govore iz vlastitog iskustva.

ne brini

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa
    Ma nama je to disanje objašnjeno na tečaju u jednoj rečenici i stoga nemoj da te plaše te priče, babica će ti reći sve kad dođe trenutak
    uff
    da je bar meni takvo iskustvo...povracala sam 6,5h u boxu od dripa i bolova, a babica mi NIJEDNOM nije dosla reci kako da disem. MM je bio kraj mene i pokusavao mi je pomoci govoreci disi, ali kad bljujes sa svakim trudom koji idu jedan na drugi to uopce nema smisla

sto se tice disanja, zaboravili smo disati (mislim opcenito na ljudski rod i stres, tempo zivota, zanemarivanje svojeg tijela..) tako da tehnike disanja koje se uce na yogi ili pravilno drzanje i disanje na pilatesu uvelike poboljsavaju nase disanje. ne kazem da su svi zaboravili, ali nas vecina jesmo, dok se sami ili na neciji poticaj nismo time poceli baviti.

iskreno, i mene frka i poroda i disanja i bolova, ali ovaj put znam kako zelim pristupiti i znam sto ne zelim (ako nije u pitanju neki zdravstveni problem) pa tako mislim i da cu se uz minimalne upute cisto dobro snaci i sa disanjem

samo pozitivno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    No preplasili su me pricama ako pravilno ne naucis puknut ce ti kapilare u glavi,
    nakon takve izjave, zasigurno govore iz vlastitog iskustva.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ne brini, snaci ces se. uostalom neke kazu da zaborave sve nauceno kad ih uhvate trudovi.
    mi na vjezbama radimo predisavanje truda, sto je ono "puhanje" koje si vidjala u filmovima. tako dahcemo minutu, a onda kao izmedju trudova opusteno disemo. pokusaj zamisliti kako ti s izdahom popusta napetost, meni to pomaze. e sad kako drugi disu, ne znam...
    OT buduci da si na faksu: kako ide ucenje? ja sam tako lijena...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni su na porodu babice i doktori samo govorili diši duboko, pokušavala sam ja disat i kako su rekli na tečaju al ništa nije pomagalo. nisam više znala šta mi se dešava pa sam skroz zaboravila disanje

ja mislim da je bitnije upisat jogu za trudnice, jer vježbanem u trudnoći pomažemo svom tijelu da se pripremi za porod, tj pripremamo donje mišiće na radnje koje slijede!!

a kako ti nemaš vremena zbog faksa (nisam ni ja imala vremena jer sam radila) da ideš na rekreaciju pokušaj samu sebe uvjerit kako će to sve proć u redu, bolit će to je činjenica, al ti to možeš izdržat i trebaš jer si žena i majka ćeš bit i samo misli na svoju bebicu!

SRETNO

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

većina mi je rekla SAMO SLUŠAJ BABICU tako da ne mislim ići na tečaj

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam išla na tečej, o disanju nije bilo ni riječi. Babica mi je stvarno puno pomogla, stalno mi je govorila kako da dišem.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tako je bilo kod mene...babica je staln dolazila i govorila kako trebam.
    I nemoj da te bude strah, uvijek ju možeš pitati, sigurno će ti pomoći

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Trudnicki tecaj i tehnike disanja

Drage moje!!! Nas dvije smo 31.tjedan i ovo mi je prva trudnoca. Imam strah odo poroda... S obzirom da idem na faks i da mi je frka ne stignem na trudnicki tecaj i proci tehnike disanja! Zanima me ako ce mi to predstavljat problem na porodu??? Moje poznanice su sve prosle taj tecaj i akzu da je zaista koristan,no ne vjerujem da je to disanje pri porodu sad neka nauka??? Kako su zene prije radjale kada nije bilo tih silnih tecajava??? Udjelite svoje savjete i iskustva.... Unaprijed hvala!!!!
    hehe, znaci nisam jedina trudnica koja ide na fax.
    mi smo prosli trudnici tecaj ali je o disanju bilo rijeci kojih 15min i napravili 2 vjezbice. navodno te na porodu sestre, babice ili netko od te ekipe savjetuje kak treba disat tak da mislim da se ne trebas badirati... hehe.. radije uci za ispit...
    mi smo vec 29 + 6 i polazemo ispite ko veliki :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja ti mogu reći da sam bila na tečaju i doktorica je napomenula kako se diše, a onda je došla fizijatrica i rekla sasvim drugačiji način, pa ti sad znaj...

kad počnu trudovi i krene bol, vjerojatno ti dođe da visiš sa stropa samo da malo manje boli... tako da mislim da ću najbolje znati kako mi paše disati kad sve to počne. a ako ne budem pri sebi, nadat ću se da će me babica voditi...

vjerojatno te nisam baš utješila, al samo da znaš da nisi sama

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nije me bilo strah poroda no kako se blizim kraju sve vise jest... ako su sve zene to prosle moci cu i ja!!! Sta se tice faksa ,stvarno ima puno nas mama ucilica :D Ja guram polako, prvi semestar sam dala sve ispite... moja curica ce biti jako pametna (na mamu) hehe

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da ,ali kad dođe taj trenutak,strah je zadnja stvar na koju pomisliš...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja nisam išla na tečaj. ali mi je ujna bila pokazala kako treba disati no to mi nije pomoglo. onda mi je babica pokazala kako da dišem no ni to mi nije pomoglo. na kraju nisam ni razmišljala o disanju, disala sam kako mi je došlo. uopće se nisam mogla skoncentrirati na disanje. a što se tiče tiskanja u glavu, nerazumijem kako to neke žene rade. kad ti dođe nagon za tiskanje to ti je osječaj ko da moraš kakiti, DOSLOVNO. ja sam čak pomislila da se nisam do kraja očistila od klistira. a i babica mi je cijelo vrijeme govorila "kakaj, kakaj" tako da stvarno nerazumijem kako se može tiskati u glavu. i da, nemoj se bojati jer ti strah može samo odužiti porod. opusti se i misli samo kako ćeš uskoro vidjeti svoju bebicu. to će ti biti nešto prekrasno. bar je meni tako bilo. stalno si vrtim svoj porod u glavi
    nadam se da sam ti bar malo pomogla

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

malo OT, ali nisam mogla ne primjetiti potpis, dvoje u jednoj godini :shock: :D wow

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •