Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Poliklinika Helena

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Poliklinika Helena

Kakva su Vam iskustva?

ja sam čula o doktorici koja tamo radi sve super, ali da čujem vas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije otvaranja teme posluzi se pretraznikom, bilo je vec o tome

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

super tretman, nikako traumatičan kao na Šalati što se tiče vađenja krvi, urin, kontrole refluxa....
    glavnoj dr imam samo zamjerku što nije nimalo otvorena prema alternativi (homeopatija i sl. umjesto profilakse antibiotikom u slučaju refluxa) tako da više ne idemo na savjetovanje nego samo obavljamo kontrole.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam dobra iskustva. lijecimo se vec tri godine.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sve najbolje, odlični su. Mi tamo sve obavljamo

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super su, mi smo tamo nekih 6 mj.
    sestre i dr. baš su dobar tim.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo i od mene samo dobra reklama

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

svima u klinici pohvale

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi bili zbog streptokoka i zadovoljni smo i tretmanom i nečekanjem i atmosferom i doktoricom, zapravo svime osim cijenom koja baš i nije za obične smrtnike s relativno često bolesnim djetetom (što se tiče opće pedijatrije). Npr. dva pregleda, tri aspiracije nosa i lijekove koštali su nas cca 1.000,00 kn :shock:

Doduše koliko mi je poznato (tako je bar pisalo kad smo mi bili) ima ugovor s HZZO-om za urološke probleme.
    http://www.poliklinika-helena.hr/index.asp

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da imaju samo dopunsko zdr.osig.preko Croatia osiguranja.
    ako imaju ugovor s HZZO-om jasnije bi mi bilo zašto imaju SVE termine popunjene za UZV cistografiju do ožujka2009 (inače po cijeni od 1500 kn :shock

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stijena gdje si našla taj podatak (ne nalazim ga na stranici)?

Mi imamo Croatia osig, ali niti ono ne pokriva UZV cistografiju pa nema šanse da pokriva HZZO

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

eto

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Stijena gdje si našla taj podatak (ne nalazim ga na stranici)?

Mi imamo Croatia osig, ali niti ono ne pokriva UZV cistografiju pa nema šanse da pokriva HZZO
    nemojte me držati za riječ, ne znam kako je sada
    mi smo bili u 9 mj 2006.g. i tada sam vidjela onu naljepnicu nešto kao: "ova ustanova ima ugovor s HZZO", pa smo pitali jel i ovo naše može ići preko HZZO, a sestra nam je rekla da ne jer ugovor imaju samo za .......ubijte me ako se sjećam što mi je točno rekla, ali uglavnom nešto urološko.
    Najbolje je ipak nazvati i pitati točno. A ako vam kažu da nisu nikad imali ugovor s HZZOom, onda sam pohalucinirala :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

imaju ugovor sa hzzo za urodinamiku. za uzv cistografiju ne znam. ljubazni su, nazovite i pitajte sve sto vas zanima.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisi halucinirala, zbilja su imali ugovor s hzzo -lani u ljetu 5,6 mj su nas zvali da donesemo uputnicu za pregled i uzv, uroflow i sve smo to taj jedan put imali na uputnicu, poslije su rekli da vise nemaju na uputnicu to sve vec samo urodinamiku mislim a red cekanja prek uputnice se produljio u tom trenu na godinudana tako da u ovom trenu mislim da samo urodinamiku im prizna socijalno a ev. i cistoureterog. al to ne znam jer nismo ni trebali raditi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za cekanje na uzv mislim da je problem u tome sto je dr koji ga izvodi prezauzet, ne moze nego dvaput tjedno ili tako nesto....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

trenutno se za UZV cistografiju čeka godinu dana :shock: , tako da ako nam dr odobri da umjesto MCUG možemo napraviti uzv cistografiju ili DRNC čeka nas ili Ljubljana ili split

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nas u Ljubljanu naručili u 3 tjedna uz ispriku za čekanje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Išli ste u Ljubljanu? Mogu se javit na pp ako nam to bude opcija?
    Meni dr nije predložila ni jednu od ove druge dvije opcije.
    Kad sam je danas opet zvala već je bila na putu, do ponedjeljka, ali sestra mi kaže da možda želi baš MCUG, jer se kao stenoza mokraćovoda može vidjeti samo pomoću RTGa.
    A jel to toliko bitno vidjeti ili je pak najbitnije otkriti jel ima reflux ili ne, što se može i s ove druge dvije metode?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Još taman da nisu ljubazni, a privatna su poliklinika sa oho ho cijenama!
    Nama su zatrebali, sve najbolje o osoblju, takvo i treba biti. Sve novo i lijepo, kulturno i fino, al brate i skupo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

navodno ima i u Mariboru...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Nama su zatrebali, sve najbolje o osoblju, takvo i treba biti. Sve novo i lijepo, kulturno i fino, al brate i skupo...
    Ovisi o mnogočemu.
    U našem slučaju dobrobit za dijete je neusporediva s cijenom a bogme su i živci MM i mene u puno boljem stanju od kad smo s M. u Heleni Mislim da su cijene iste kao i u drugim privatnim poliklinikama. Pošto imamo Croatia zdrastveno osig, izdvajamo za preglede i dijagnostiku puno manje.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    navodno ima i u Mariboru...
    e da sam znala....tamo je još bolji šoping

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

branka1
    za UZV cist. u Ljubljani smo naručeni u svibnju
    javim dojmove

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

DR nam je ponudila alternativu. Ne mora sad na MCUG, ali onda moramo biti disciplinirani, 3 mj piti profilaksu, raditi redovno kontrole urina te za 3 mj doći na običan UZV. Ako slika i dalje bude ovakva, napravit ćemo UZV cistografiju

Razlike je u tome što ako sad napravimo MCUG i pokaže se da nema refluxa, prestaje odmah sa profilaksom,
    a ako ne, ne zračimo je sada, ali 3 mj pije profilaksu

Pitanje je: je li joj štetnije sada je zračiti ili da 3 mj pije nitrofurantoin???

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da je moje dijete u pitanju ja bi bez puno razmišljanja odlučila piti lijek 3 mjeseca pa UZV cistografiju ako treba. Sretno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Pitanje je: je li joj štetnije sada je zračiti ili da 3 mj pije nitrofurantoin???
    to je lijek kojeg i odrasli teško podnose. :/

kikica je dobila trostruku dozu, i nije joj pomoglo.

koliko pati jetra od tolike kemije?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A šta bi sva 3 mjeseca pila isti lijek?
    Mi smo mijenjali svaki mjesec (2 naizmjence).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, pila bi nitrofurantoin 10 mg navečer. To je pola tabletice.
    To nije antibiotik, nego uroantiseptik

Sorci, kako trostruku dozu, kako dugo, imala je VUR...?

Lana zasad, nakon dvije doze, nije nikako reagirala.
    Osim što se počela tući i naguravati u parkiću

MMa i mene još uvijek to muči, ali mislim da će ipak prevagnuti ovo s lijekovima jer kao što reče jdna mama na topicu o VURu

Zracenjem ozracujete gonade za citav zivot! A atb na 3 mj uz malo prolife-a ili jogurta nece ostaviti gotovo nikakve posljedice!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naša M. pije nitrofurantoin već 15 mjeseci i unatoč obostranom 4. stupnju refluksa E. coli se nikada više nije vratila. Jetrene probe radimo svakih 6 mjeseci i svi su parametri unutar dopuštenih granica. Doziranje se određuje prema tjelesnoj težini djeteta.
    Štetnost MCUG ili tri mjeseca profilakse je neusporediva.

Ja sam se mjesecima borila u trudnoći s E. coli i streptokokom. Nije mi pomogao ni Novocef ni Ceporex, jedino nitrofurantoin koji nije niti antibiotik već uroantiseptik.

Istina je da djeca različito podnose nitrofurantoin. Kod neke djece javljaju se upale unatoč profilaksi. Zato su i kod uzimanja profilakse nužne redovite kontrole i, ukoliko profilaksa ne djeluje, mijenja se.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znači i ti misliš da je kod nas bolje biti 3 mj na profilaksi, jel?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imala je EC... temperatura, malaksalost, loši nalazi.

doktorica je prvo povećala na dvostruku, onda na trostruku dozu . odvela sam ju kod bioenergetičara, i išla je tjedan dana na tretmane. organizam došao u red, nalazi super. to je bilo najgore razdoblje, jer sam tada potpisala da ju ne dam u bolnicu (imala je 18 mjeseci).

bili smo i kod jednog profesora na rebru, koji je napisao da je potrebno napraviti slikanje bubrega i mcug - ali njena prva doktorica je to ignorirala.

dok stara doktorica nije otišla u penziju - kikica se napila i antibiotika. kad je došla nova (dr. cvitković) - odmah ju je poslala na pretrage. otkrili su malo udubljenje na jednom bubregu - iz kojeg se širila infekcija. da smo pravovremeno znali što je - izbjegli bi puno terapija. jer to se ciklički ponavljalo.

dr. cvitković je rekla da je to anomalija koja se ispravlja do puberteta - i neka pije puno vode. od tada, kikičina terapija je - VODA! H2O!!!!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

DR nam je ponudila alternativu. Ne mora sad na MCUG, ali onda moramo biti disciplinirani, 3 mj piti profilaksu, raditi redovno kontrole urina te za 3 mj doći na običan UZV. Ako slika i dalje bude ovakva, napravit ćemo UZV cistografiju

Razlike je u tome što ako sad napravimo MCUG i pokaže se da nema refluxa, prestaje odmah sa profilaksom,
    a ako ne, ne zračimo je sada, ali 3 mj pije profilaksu

Ja sam u istoj situaciji i odlučila sam čekati. To mi je preporučila i moja doktorica. Mi smo se naručili u 11. mj. i doći ćemo na red u 7. mjesecu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sve više mislim da nam je to dobra odluka. Pogotovo me razveselilo ovo s jetrenim probama. Budemo i mi to napravili nakon nekog vremena.
    A Lana zasad nema nikakve reakcije na nitrofurantroin, osim što joj se baš ne sviđa okus

sorci, koji bioenergetičar? Može i pp

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Stijena

Molim pomoć u vezi CROATIA osiguranja,jer htjela bih upravo zbog ove poliklinike početi uplaćivati svojoj curki osiguranje JUNIOR ili JUNIOR PLUS,a našla sam na njihovoj stranici da je to moguće samo u okviru njihovog obiteljskog paketa,a ja i moj muž koristimo jedno drugo osiguranje,a curka bi koristila Croatiu osiguranje.
    Pa tko zna dali ona može biti smostalno na Croatii,i koje su cijene paketa,koliko vi plaćate( koji paket plaćate)?

Pliz, hitno nam je,malena mora hitno na UZV i vjerovatno UZV cistografiju i lab. pretrage zbog slučajno otkrivene dijagnoze hidronefroze koju mi nitko nije do sada spomenuo.

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo Croatia osiguranje isto zbog klinaca. Za L imam junior plus jer ima reflux pa smo često u heleni, a za K sam uzela junior jer on nema nekih kroničnih bolesti. Jedna odrasla osoba mora biti nosioc police, pa sam za sebe uzela neku najjeftiniju. Sad sam na poslu, pa ti ne mogu reć kolko plaćamo jer ne znam napamet.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koliko sam ja skužila, CO možeš ugovoriti i samo za klinca (no ne drži me za riječ).

ja imam Optima policu (mislim) - 136kn mj, a za Lovrinu plaćamo 98kn.
    Skoro sve pretrage iz Helene su nam pokrivene (barem ovo što nama treba).

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi imamo Junior, radi Helene, mjesečno 106 kn, uplaćujemo 3-mjesečno...Još jedno pitanje, sad prvi put idemo kod njih na cistografiju krajem mjeseca. Kako to izgleda? To ne radi ona? I jesmo li s djetetom unutra? Kad kaže ima li refluksa još ili ne? Odmah ili?

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Ovisi o mnogočemu.
    U našem slučaju dobrobit za dijete je neusporediva s cijenom a bogme su i živci MM i mene u puno boljem stanju od kad smo s M. u Heleni Mislim da su cijene iste kao i u drugim privatnim poliklinikama. Pošto imamo Croatia zdrastveno osig, izdvajamo za preglede i dijagnostiku puno manje.
    Otkad sam u Heleni, idem na pretrage s djetetom bez ikakvog stresa: i ja, a bogme i dijete...Uzeli smo Croatiu, i sad dišemo, na onih 100 kn mjesečno zaboravim...dođemo, obavimo za 10 minuta sve i odemo sretni bez ijedne suze. Pohvale klinici...

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Koliko sam ja skužila, CO možeš ugovoriti i samo za klinca (no ne drži me za riječ).

ja imam Optima policu (mislim) - 136kn mj, a za Lovrinu plaćamo 98kn.
    Skoro sve pretrage iz Helene su nam pokrivene (barem ovo što nama treba).
    Ne može se više ugovoriti samo za dijete ako 1 roditelj nije preko njih osiguran : novo pravilo....

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I MM i ja smo bili s djetetom tijekom pretrage. Možeš praktički leći uz nju, naravno da ne ometaš tijek pretrage. Nam je pretragu radio drugi dr, poslije pretrage je osnovno prokomentirao a za daljnu terapiju smo se kasnije dogovarali s dr. C.

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da
    .
    Da, slažem se i ja. Moja je malena 2 godine bila na Furantoini, jedino na što može utjecat je jetra, a jetrene probe su sasvim u redu. Sad više nismo na profilaksi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala cure,

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Malo podižem topić.
    Vesela vijest za Novi Zagreb je da više ne moramo prtiti preko pola grada jer je poliklinika Helena otvorila podružnicu u Novom Zagrebu. Jako im je moderno i lijepo a ekipa super kao i na Sveticama.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i mi smo bili u Novom Zagrebu u Heleni na pregledu. Ajme, krasno je tamo, prostor prekrasan, ekipa nam je bila ista, a usput smo obavili i stomatologa- naime, prvi pregled pacijenata iz Helene je gratis. Sve u svemu- za svaku preporuku!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Sve pohvale za polikliniku Helena!!!Spasili,zapravo dijete je spaseno zahvaljujuci prof.ANDREJA CVITKOVIĆ koja se maximalno angažirala i spasila naše dijete.
    ukratko bih rekao samo da je sve pocelo od obicne temperature koju ni osobna lijecnica, ni njena kolegica ,ni svi doktori na zaraznoj ,ni svi oni u klaićevoj ,ni svi oni u vinogradskoj nisu uspjeli skinuti punih 14 dana .
    lijecili su dijete od upale uha ,grla i upale pluća i može ih biti sram i stid što uopće imaju diplome !!!!moje i ženino inzistiranje da se djetetu napravi kontrola urina jer je sve manje pišala oni su se smijali ,čak su nas iz zarazne potjerali van dok su ju tankali s infuzijom!!sve mi je tesko pisati dalje na kakve svo sve bisere nailazili ,ČAK JE DEZURNA NA ZARAZNOJ REKLA DA SE DJETETU NIKADA NE MAŽE GUZA KREMOM VEC DA SE TO SAMO PERE S HLADNOM VODOM ,to necu nikada zaboraviti.nakon svega slucajno smo saznali za HELENU i otisli tamo.prof je u roku 5 min ,ali zaista 5 min postavila dijagnozu dala lijek dala mast i s nevjericom gledala u papire cime je dijete lijeceno i koliko je to trajalo.
    došli smo zadnji tren jer dijete vec po 13-14 sati nije pisalo i doslo bi do otkazivanja bubrega ili do sepse i.....naše dijete i mi imalo je srecu pa je ostao kao posljedica samo vur-III stupnja

nakon 16 mjeseci liječenja jučer smo bili na kontroli(UZV cistografija)i sve je u najboljem redu nema refluksa ,bubrezi normalni ..sve u redu!!!!

Draga profesorice HVALA VAM!!!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nevjerojatno da djetetu kod temp nisu gledali urin. Stvarno ima cudnih doktora. Mi imamo dobra iskustva sa Zaraznom, uvijek piknu i krv i uzmu urin. Opci pedijatar pri svakoj temp makar na trakicu gleda urin. Valjda imamo srece s doktorima.
    Inace, sve pohvale za polikliniku Helena! Dr. Cvitkovic je zbilja velik strucnjak a uz sve i beskrajno topla osoba. I ostali lijecnici u klinici su jako dobro, postedjeli su nas mnogih trauma. Od nedavno imaju i amb. za homeopatiju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •